Bardzo smaczny drink, nie tylko dla zwolenników słodkich drinków, bo mojemu mężowi bardzo smakował, a zazwyczaj woli whiskey z lodem ;-) Drink przed wypiciem należy wymieszać. Można to zrobić słomką, ale lepiej zaopatrzyć się w ładne mieszadełka. Po wymieszaniu drink przybiera przyjemny malinowy kolor. SKŁADNIKI NA JEDNEGO DUŻEGO DRINKA 50 ml rumu 10 ml wódki 80 ml mleczka kokosowego(...)soku ananasowego 60 ml syropu malinowego lub truskawkowego kostki lodu WYKONANIE Do dużej szklanki drinkowej wrzucić lód, następnie wlać syrop malinowy. Do blendera lub shakera wlać rum, wódkę, sok ananasowy i mleczko kokosowe. Dobrze zblendować. Wlać wolno po odwróconej łyżeczce do szklanki drinkowej i udekorować. Drink po wymieszaniu
Passions hobbies lifeplacka. Na jednym z końców każdego z placków układamy obranego banana, brzegi tortilli smarujemy miodem, a całość zwijamy (jak naleśniki). Odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Podajemy z lodami lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprzDziś chciałabym się podzielić z Wami przepisem. W smaku bardzo przypomina to ze Starbucks. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): 2 szklanki kostek lodu (cała folia) 2 – 2,5 szklanki zimnego mleka 6 – 8 czubatych gałek lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżeczki cukru – opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego bita śmietana – opcjonalnie Wykonanie: Wszystkie składniki (poza bitą
Moja pasja smakuśrodek otwarty. Piec w temperaturze 200 st. C przez 30 - 45 minut, aż ciasto się zrumieni a owoce się upieką. Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłe z lodami waniliowymi. Smacznego
Stare GaryPiecz przez około 40 minut, lub do suchego patyczka. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i ostudź ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. To normalne, że trochę opadnie. Podawaj z lodami, owocami lub jak ja jeżynami. Smacznego! English version Chocolate egg white cake (22 cm baking pan) Ingredients: 150 g dark chocolate, chopped 6 egg whites ½ tsp cream of tartar
karmelowyNiemczech obkupiłam się we wszystkie możliwe, niezdrowe słodycze i przekąski, których nie ma u nas, a w Szczecinie obleciałam wszystkie świetne knajpy, w tym oczywiście słynne Gelatiamo i Lody Marczak. Następnego dnia od powrotu do domu wyruszyłam Pendolino na kilka dni do Warszawy, do mojego taty. Pobyt tam był również bardzo aktywny, gdyż w ciągu dwóch dni przeszłam
Be Fit Be StrongSemifreddo to włoski deser podawany na wpół rozmrożony jak głosi sama nazwa. We Włoszech bazę stanowią lody, zazwyczaj waniliowe lub śmietankowe. Często można spotkać je w towarzystwie owoców jagodowych, słodkich likierów czy też czekolady. Moja wersja to tak naprawdę mrożony serniczek, z cudowną masą z białej czekolady na chrupkim spodzie z herbatniczków. Całości dopełniają świeże borówki amerykańskie. Przygotowanie
Chocolate Muffin Blogskładniki: 60 ml białego rumu 4 cząstki limonki 2 łyżeczki cukru trzcinowego 7 – 8 listków mięty woda gazowana 1/2 szkl. pokruszonego lodu wykonanie: Do szklaneczki wkładamy cząstki limonki, listki mięty oraz cukier. Wszystko ugniatamy, aż limonka puści sok. Następnie wsypujemy część pokruszonego lodu, wlewamy rum i całość dokładnie mieszamy. Uzupełniamy pokruszonym lodem oraz wodą gazowaną. Podajemy od razu
Domowy Smak Jedzeniatartę z bezową czapą – wyszła naprawdę wyśmienita. Lekko kwaskowe owoce ciekawie łączą się z waniliowym budyniem i słodką bezą. Wypiek można podawać schłodzony lub na ciepło z lodami. Tarta z agrestem i bezą – spód: 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 250 g mąki pszennej (1 i 3/4 szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka
Poezja smakujedną z łatwiejszych tras, a miejscami trasa byla bardzo "hardorowa", zresztą zobaczcie sami :) Przerwa na lunch :D To na szczęście nie była częśc trasy :D Po ciężkim dniu...lody ^^ Wczorajsze zdjęcia: W drodze powrotnej zobaczyliśmy i wodospad
breakfast of dreamsTarta Jabłkowa Kruche ciasto w połączeniu z jabłkami i cynamonem, najlepiej na ciepło a do tego lody śmietankowe, mmm... chyba nie ma osoby, która mogłaby się oprzeć takiemu połączeniu. Składniki 300 g mąki pszennej 150 g masła 1 żółtko 4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg jabłek cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu Mąkę wymieszaną
Słodka Kraina Wypiekówprzewracamy go na drugą stronę, gdy wszystkie pękną. Następnie chwila na drugiej stronie i pancake gotowy. Tak jak pisaliśmy na początku, świetnie smakują z polewami, czy syropami, owocami, lodami, bitą śmietaną. My najczęściej używamy syropu klonowego, czyli wybieramy taką typową amerykańską wersję. …Smacznego
KasiaiKrzysiu.plpostanowiliśmy nieco ułatwić życie wielu z Was przygotowując letni numer Małopolskiego Apetytu z porcją orzeźwiających dań! :-). W środku znajdziecie sporą porcję materiałów przygotowanych przeze mnie: 3 przepisy na lody - borówkowe, wiśniowe i bazyliowe artykuł o Pstrągu Ojcowskim przegląd nowości wydawniczych 2 przepisy z użyciem pomidorów ZAPRASZAM DO LEKTURY (kliknij w link) Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćjest wytrzymać... na termometrze w domu 30 stopni, więc trzeba dużo pić i chłodzić się :) Wieczorkiem chłodzimy się przy szklaneczce ziemnego piwka, ale w ciągu dnia to jemy lody lub pijemy zimne napoje (bezalkoholowe) :) Niektórzy w upał piją ciepłą herbatę, ale ja do tych osób nie należę... choć nie ukrywam, że kawę piję :) Polecam Wam do zrobienia szybki
Aga w kuchniUpały są niemiłosierne :( Człowiek wychodzi spod prysznica i już jest spocony. Gdybym jadała lody, pewnie bym je serwowała non stop. Ale cóż - nie lubię. Dlatego wspomagam się koktajlami. Dziś z domieszką szpinaku i natki pietruszki. Składniki (na 4 szklanki): pół litra maślanki naturalnej banan brzoskwinia typu ufo dwie garści szpinaku 6 liści pietruszki naciowej Szpinak, natkę
Weekendy w domu i ogrodzie