lody - 12901 przepisów (strona:356/861)

Klasyczna drożdżówka na Dzień Taty 182

duchu nie podniosło...? A jak już mi się uda, to wychwala, jakbym mu podała na talerzu danie ukradkiem podebrane z królewskiego stołu, nawet, gdy są to tylko zwykłe lody truskawkowe. Ostatnio sam nawet takie ukręcił - podobno wyszły pyszne. I, jeśli wierzyć Mamuni, teraz nie wolno ich jeść, tylko trzeba podziwiać, jakie piękne wyszły...  Dzisiaj Dzień Ojca

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Perlage Tasting Club - Cisowianka - kulinarno winna przygoda 154

pobliskich łąk. Do grasicy Delheim Shiraz 2012 Stellenbosch. Drugim daniem mięsnym była jagnięcina z kapustą, emulsją z pokrzywy i pędami groszku.  Przyszła kolej na deser - kandyzowane szparagi, lody szparagowe, kruszonka migdałowa, granita ze świeżego mleka, młode igły sosny. Całość skropiona miętowa oliwą. Bardzo ciekawy (pozytywnie ciekawy) deser. Ktoś powiedział, „że niby dobre, ale malizną czuć” ;) Drugim deserem

królestwo garów
Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla 260

mieszaninie jajek i obtoczyć w brązowym cukrze. Tak przygotowane plastry ananasa grillujemy około 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym ruszcie. Tak przygotowanego ananasa polecamy podawać z lodami waniliowymi albo kokosowymi. Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Truskawkolada, czyli "lemoniada" truskawkowa 159

stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 1 litr wody mineralnej niegazowanej 200 ml syropu truskawkowego domowego sok z 2 cytryn kilka listków świeżej mięty kostki lodu Wykonanie: Tu nie ma żadnej ani trudności ani filozofii. Do dzbanka lub karafki wlewamy syrop, sokz cytryny, wrzucamy listki mięty i zalewamy wodą. Wszystko mieszamy i podajemy mocno schłodzony(...)kostkami lodu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)  A to moje Kwiatowe Kostki Lodu , które pokazywałam Wam jakiś czas temu

Blondynka Gotuje
Mojito w trzech odsłonach: klasyczne, truskawkowe i arbuzowe 672

listków mięty 2 łyżeczki brązowego cukru ( może tez być biały lub syrop cukrowy ok 2 cl) 4 cl białego rumu( np Havana ) woda gazowana lub sprite do uzupełnienia kruszony lód ( ja już się nie mogłam doczekać więc użyłam zwykłych kostek ) Limonkę ugnieść w szklance wraz z miętą i cukrem. Zasypać kruszonym lodem. Wlać rum.  Zamieszać. Znowu dosypać lodu

Jemy Pijemy
Pudding z rabarbarem i sosem karmelowym 222

pieczenia 200 ml mleka 150 g masła SOS KARMELOWY: 100 g brązowego cukru 50 g miodu 2 łyżki melasy (z cukru trzcinowego) Dodatki: cukier puder, jogurt lub lody waniliowe Wykonanie: Formę o wymiarach 20 x 30 posmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na 1 cm kawałki. Włożyć

dom-agi.pl
Serniczki na zimno (czekolada - karmel - wanilia) 365

otwarty pojemniczek serka mascarpone i małą śmietankę kremówkę. Smak - dla mnie boski, bo uwielbiam tego typu połączenia smakowe. Ten kto mnie zna wie, że jak ze mną na lody to tylko te brązowo-kremowe. Owocowe zostają u mnie na drugim planie. Stąd smak tego serniczka na zimno był wspaniały. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu

Mania Wypiekania
.1004. drożdże w ruch 201

powstaje przez rozkład złożonej skrobii zboża przez liczne enzymy trawienne koji na łatwo przyswajalne i lekkostrawne naturalne cukry proste.  Zapraszam też na pyszne truskawkowo-kokosowe wegańskie lody :) KLIK

breakfast of dreams
Serce Fit Cake 231

momentu jego sprzedaż stale wzrasta. Rośnie też lista produktów, w których karob znajduje zastosowanie. Można go spotkać zarówno w makaronie, czekoladzie, likierach, chałwie, sosach, sucharach dakos, zupach, w lodach, a także w serach. Przy czym lista ta nie wyczerpuje jego zastosowań. To dobre źródło białka, witamin oraz minerałów przy jednoczesnym braku glutenu. Strąki można spożywać zarówno na surowo

ClauditteMissCooking
Warsztaty Kukbuk z Beatą Sadowską 243

jako, że nie było 12 osób, ja z Martą radziliśmy sobie we dwójkę :) Robiliśmy przepisy z książki Beaty Sadowskiej "I jak tu nie jeść" : imbirowo - kokosowe lody z czarnym sezamem  hummus z pieczoną papryką  burakowy krem zielone curry z mango i nerkowcami Było bardzo smacznie i panowała świetna atmosfera. Przy zielonym curry postałem przy patelni chyba

Parowar Faceta
Orzeźwiający grejpfrut z truskawką 262

różowego grejpfruta 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Truskawki umyć, odszypułkować. Zmiksowć blenderem na gładką masę, wymieszać z sokiem i ekstraktem. Podawać schłodzone. Smacznego! W ogóle zewsząd kuszą mnie lody, letnie ciasta na zimno i orzeźwiające napoje, a ja mam ochotę na gorącą herbatę, rozgrzewające zupy i sycące curry. Za oknami raczej jesień niż wiosna, o lecie nawet

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mrożony kompot truskawkowy 176

mocno dojrzałych, odmiany która jest słodka a nie deserowa np: odmiana Senga Sengana litr wody 1-4 łyżki cukru- do smaku pół łyżeczki cukru waniliowego po 4-6 kostek lodu na porcję Dodatkowo: opcjonalnie listki świeżej mięty do dekoracji opcjonalnie gruba słomka i długa łyżka do wszamania truskawek skrywających się pod kostkami lodu ;) Przygotowanie: 1. Umyć i odszypułkowane truskawki wrzucić(...)truskawki puszczą dużo soku,zmiękną-ale nie rozgotują się mocno, a płyn zabarwi się na ładny mocny różowy kolor- 5. Ostudzić 6. Po ostudzeniu nalewać do szklanek, dodać kostki lodu i kilka owoców truskawki Podawać na zimno Smacznego :) Zobacz także:                  Koktajl truskawka-kokos             Koktajl marchew

KreatywnePiny
Racuszki kukurydziane z wiśniami straciatella 207

żelu firmy ZENTIS  to wspaniała słodka przekąska dla dzieci lub na podwieczorek :) Takie wiśnie w żelu znajdą zastosowanie w wielu słodkich deserach typu gofry, naleśniki a nawet lody polane nimi smakują obłędnie, mają wspaniały smak . Składniki: 1 jajko 300 ml kefiru 1/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku

Wanilia i Kardamon
Mus z kaszy manny i białej czekolady z orzeźwiającymi truskawkami 1893

warsztatach "Lubię Kaszę" z Andrzejem Polanem i od razu się zakochałam. Krem z kaszy manny wbrew pozorom jest niezwykle lekki i puszysty niczym chmurka. Dobrze schłodzony smakuje jak lody waniliowe z dodatkiem białej czekolady. Idealnym dodatkiem są tu lekko kwaskowe truskawki. Dzięki "marynacie" z syropu z czarnego bzu, mięty, bazylii i skórki cytrynowej nabierają ciekawego, bardzo orzeźwiającego smaku

Zawsze głodna!