duchu nie podniosło...? A jak już mi się uda, to wychwala, jakbym mu podała na talerzu danie ukradkiem podebrane z królewskiego stołu, nawet, gdy są to tylko zwykłe lody truskawkowe. Ostatnio sam nawet takie ukręcił - podobno wyszły pyszne. I, jeśli wierzyć Mamuni, teraz nie wolno ich jeść, tylko trzeba podziwiać, jakie piękne wyszły... Dzisiaj Dzień Ojca
Pożeraczka, czyli raz adobrzepobliskich łąk. Do grasicy Delheim Shiraz 2012 Stellenbosch. Drugim daniem mięsnym była jagnięcina z kapustą, emulsją z pokrzywy i pędami groszku. Przyszła kolej na deser - kandyzowane szparagi, lody szparagowe, kruszonka migdałowa, granita ze świeżego mleka, młode igły sosny. Całość skropiona miętowa oliwą. Bardzo ciekawy (pozytywnie ciekawy) deser. Ktoś powiedział, „że niby dobre, ale malizną czuć” ;) Drugim deserem
królestwo garówmieszaninie jajek i obtoczyć w brązowym cukrze. Tak przygotowane plastry ananasa grillujemy około 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym ruszcie. Tak przygotowanego ananasa polecamy podawać z lodami waniliowymi albo kokosowymi. Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciestronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 1 litr wody mineralnej niegazowanej 200 ml syropu truskawkowego domowego sok z 2 cytryn kilka listków świeżej mięty kostki lodu Wykonanie: Tu nie ma żadnej ani trudności ani filozofii. Do dzbanka lub karafki wlewamy syrop, sokz cytryny, wrzucamy listki mięty i zalewamy wodą. Wszystko mieszamy i podajemy mocno schłodzony(...)kostkami lodu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) A to moje Kwiatowe Kostki Lodu , które pokazywałam Wam jakiś czas temu
Blondynka Gotujelistków mięty 2 łyżeczki brązowego cukru ( może tez być biały lub syrop cukrowy ok 2 cl) 4 cl białego rumu( np Havana ) woda gazowana lub sprite do uzupełnienia kruszony lód ( ja już się nie mogłam doczekać więc użyłam zwykłych kostek ) Limonkę ugnieść w szklance wraz z miętą i cukrem. Zasypać kruszonym lodem. Wlać rum. Zamieszać. Znowu dosypać lodu
Jemy Pijemypieczenia 200 ml mleka 150 g masła SOS KARMELOWY: 100 g brązowego cukru 50 g miodu 2 łyżki melasy (z cukru trzcinowego) Dodatki: cukier puder, jogurt lub lody waniliowe Wykonanie: Formę o wymiarach 20 x 30 posmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na 1 cm kawałki. Włożyć
dom-agi.plotwarty pojemniczek serka mascarpone i małą śmietankę kremówkę. Smak - dla mnie boski, bo uwielbiam tego typu połączenia smakowe. Ten kto mnie zna wie, że jak ze mną na lody to tylko te brązowo-kremowe. Owocowe zostają u mnie na drugim planie. Stąd smak tego serniczka na zimno był wspaniały. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu
Mania Wypiekaniapowstaje przez rozkład złożonej skrobii zboża przez liczne enzymy trawienne koji na łatwo przyswajalne i lekkostrawne naturalne cukry proste. Zapraszam też na pyszne truskawkowo-kokosowe wegańskie lody :) KLIK
breakfast of dreamsmomentu jego sprzedaż stale wzrasta. Rośnie też lista produktów, w których karob znajduje zastosowanie. Można go spotkać zarówno w makaronie, czekoladzie, likierach, chałwie, sosach, sucharach dakos, zupach, w lodach, a także w serach. Przy czym lista ta nie wyczerpuje jego zastosowań. To dobre źródło białka, witamin oraz minerałów przy jednoczesnym braku glutenu. Strąki można spożywać zarówno na surowo
ClauditteMissCookingjako, że nie było 12 osób, ja z Martą radziliśmy sobie we dwójkę :) Robiliśmy przepisy z książki Beaty Sadowskiej "I jak tu nie jeść" : imbirowo - kokosowe lody z czarnym sezamem hummus z pieczoną papryką burakowy krem zielone curry z mango i nerkowcami Było bardzo smacznie i panowała świetna atmosfera. Przy zielonym curry postałem przy patelni chyba
Parowar Facetaróżowego grejpfruta 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Truskawki umyć, odszypułkować. Zmiksowć blenderem na gładką masę, wymieszać z sokiem i ekstraktem. Podawać schłodzone. Smacznego! W ogóle zewsząd kuszą mnie lody, letnie ciasta na zimno i orzeźwiające napoje, a ja mam ochotę na gorącą herbatę, rozgrzewające zupy i sycące curry. Za oknami raczej jesień niż wiosna, o lecie nawet
Pożeraczka, czyli raz adobrzemocno dojrzałych, odmiany która jest słodka a nie deserowa np: odmiana Senga Sengana litr wody 1-4 łyżki cukru- do smaku pół łyżeczki cukru waniliowego po 4-6 kostek lodu na porcję Dodatkowo: opcjonalnie listki świeżej mięty do dekoracji opcjonalnie gruba słomka i długa łyżka do wszamania truskawek skrywających się pod kostkami lodu ;) Przygotowanie: 1. Umyć i odszypułkowane truskawki wrzucić(...)truskawki puszczą dużo soku,zmiękną-ale nie rozgotują się mocno, a płyn zabarwi się na ładny mocny różowy kolor- 5. Ostudzić 6. Po ostudzeniu nalewać do szklanek, dodać kostki lodu i kilka owoców truskawki Podawać na zimno Smacznego :) Zobacz także: Koktajl truskawka-kokos Koktajl marchew
KreatywnePinyżelu firmy ZENTIS to wspaniała słodka przekąska dla dzieci lub na podwieczorek :) Takie wiśnie w żelu znajdą zastosowanie w wielu słodkich deserach typu gofry, naleśniki a nawet lody polane nimi smakują obłędnie, mają wspaniały smak . Składniki: 1 jajko 300 ml kefiru 1/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku
Wanilia i Kardamonwarsztatach "Lubię Kaszę" z Andrzejem Polanem i od razu się zakochałam. Krem z kaszy manny wbrew pozorom jest niezwykle lekki i puszysty niczym chmurka. Dobrze schłodzony smakuje jak lody waniliowe z dodatkiem białej czekolady. Idealnym dodatkiem są tu lekko kwaskowe truskawki. Dzięki "marynacie" z syropu z czarnego bzu, mięty, bazylii i skórki cytrynowej nabierają ciekawego, bardzo orzeźwiającego smaku
Zawsze głodna!