lody - 12901 przepisów (strona:353/861)

Raw lody czekoladowe - dietetyczne, bez cukru :) 436

Pamiętacie wcześniejsze lody czekoladowe, na które przepis podawałam Wam TUTAJ ? Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponowanie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/wegetariańskiej! Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Większa

Zdrowie na języku :P
Pieczony sernik z owocami na spodzie Oreo 256

Oreo bardzo często występują w mojej kuchni, a to dlatego, że wprost kocham ich smak! Kupuję z nimi każdą jedną rzecz - czekoladę, jogurty, lody i wszystko to, co mi wpadnie w rękę :) Dziś przygotowałam dla Was pieczony sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z sezonowymi owocami - truskawkami i malinami, które kocham równie mocno :) Zapraszam do przygotowań! Składniki

My Culinary Art
Lemoniada truskawkowa. 145

razem przygotowałam ja w nieco innej wersji. Jako że sezon truskawkowy w pełni, postanowiłam dodać je do lemoniady i to był strzał w dziesiątkę! Słodkie truskawki, kwaśna cytryna, lód i lemoniada truskawkowa gotowa! Polecam!!! Składniki na  lemoniadę truskawkową sok z 1-2 cytryn 200 g umytych i odszypułkowanych truskawek miód lub cukier do smaku  (ja użyłam  miodu(...)mniszka lekarskiego ) 1 litr zimnej wody plasterki cytryn, truskawki, listki melisy lub mięty , kostki lodu do dekoracji      Truskawki rozdrabniamy w blenderze, dodajemy sok z cytryny, wodę, mieszamy i dosładzamy miodem. Dekorujemy pokrojonymi truskawkami, cząstkami cytryn, listkami mięty, bądź melisy, podajemy z kostkami lodu. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Szarlotka sypana z orzechami. 175

wierzchu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45 minut, aż się ładnie zarumieni. Po tym czasie ciasto jest gotowe. Najlepiej podawać na ciepło, np. z lodami

Rozpustne gotowanie
Szybka tarte Tatin. 152

Upieczone, gorące ciasto w formie przykrywamy płaskim, szerszym od formy talerzem, formę odwracamy do góry dnem w ten sposób, żeby ciasto opadło na talerz. Podajemy jeszcze ciepłe z lodami lub sosem waniliowym

Rozpustne gotowanie
Ekspresowe ciasto z truskawkami. 416

truskawki spojone puszystym ciastem, coś na wzór clafoutis, więc jest soczyste i pełne smaku. Przygotowanie trwa kilka minut, czyli tyle samo ile jego zjedzenie ;) Można podać je z lodami, lub połamane i ułożone w pucharku, udekorowane bitą śmietaną, choć nam tak smakowało w podstawowej wersji, że zjedliśmy jeszcze ciepłe. Naprawdę jest warte polecenia, więc jeśli macie truskawki

Rozpustne gotowanie
Truskawki w syropie miętowym. 189

truskawek, dokładamy cukier, rum i ocet. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i schładzamy 2-3 godziny. Po tym czasie deser jest gotowy. Można podać go samodzielnie albo z lodami lub jako dodatek do jogurtu greckiego

Rozpustne gotowanie
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 319

zarumienienia brzegów. Następnie wyciągamy je i lekko studzimy. PODANIE Ciasto dobrze smakuje kiedy jest ciepłe, ale także i na zimno. Świetnym dodatkiem są lody waniliowe lub bita śmietana. Po zjedzeniu odnawia życie, dodaje punktów Magicki lub odporności na ogień (w zależności od zastosowanych owoców). Trzeba przyznać, że mieszkańcy Skyrim potrafili dogodzić swoim kubkom smakowym – nawet jeśli za oknem

Nerds Kitchen
Relacja z warsztatów dobrego smaku Monini 188

jakość i niezmienny smak. Drugą częścią naszego spotkania były warsztaty kulinarne, które poprowadził dla  nas Marco Ghia. Wszystkie potrawy zostały przygotowane z użyciem oliwy z oliwek, nawet lody, których smak śni mi się po nocach. W życiu nie jadłam lepszych! Zapraszam na obszerną i smakowitą foto-relację

Smakowity Blog Kulinarny
Chłodnik z botwinki (chłodnik litewski) 223

tymi smakami, dlatego moja wersja opiera się na maślance i jogurcie. Chłodnik z botwinki to zupa wyjątkowo zdrowa i do tego idealna na upały – ochłodzi lepiej niż lody. Chłodnik z botwinki / chłodnik litewski: 1 pęczek botwinki (4-6 młodych buraczków z liśćmi) 1 pęczek rzodkiewek (6-7 sztuk + do dekoracji) 1 duży ogórek szklarniowy lub 2 mniejsze

Poezja smaku
Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu 212

rodzinnym domu - razem z mamą sporo rozrabiamy i tym razem pozwoliłyśmy sobie na słodką chwilę! :)) A oto i ona - Lodowy Deser! :) Co potrzeba? Kieliszek do wody :D, waniliowe lody GRYCAN'a oraz odrobina syropu malinowego i listek mięty. Ta da! MOJA WIELKA PROŚBA! :) Kochani, jeśli podoba Wam się mój blog, zaglądacie tu czasem, a już tym bardziej - jeśli

Spektrum Smaku
Gofry brukselskie 1965

cukrem pudrem, wtedy czuje się ich prawdziwy smak, no i można zjeść parę sztuk więcej. Nie wyobrażam sobie pochłonięcia tej samej ilości gofrów np z bitą śmietaną lub lodami... Gofry brukselskie składniki na ok. 8 sztuk   180 g wody gazowanej o temp. pokojowej 210 g letniego mleka  3 g suchych drożdży ( lub 6 g świeżych

Mia Cucina Sofieta
Naleśniki z serem i brzoskwiniami 217

całości kawałeczki owoców.  Z gotowego ciasta smażę cieniutkie naleśniki, smaruje nadzieniem i składam. Można przed podaniem oprószyć cukrem z wanilią.  A na deser polecam WIELKIE LODY :) KLIK Zajrzyjcie do gazetki, od dzisiaj super ceny, za super produkty

Takie tam pichcenie
Na przekór pogodzie 168

Malinowy pudding chia z mleczkiem kokosowym,  oraz lodami bananowymi  Bo wcale tak zimno nie jest jak się wydaje

More food, love and dreams
Pasta z bobu z miętą 138

Dziś w mojej kuchni letnie i słodkie smaki. W piekarniku rumienią się jagodzianki, w lodówce tężeje sernik na zimno z jagodami, a w zamrażarce chłodzą się lody bazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu. Pasta z bobu z miętą Czas

Kulinarne przygody Gatity