waniliowych lub śmietankowych (ok. 200g) 200ml mleka garstka liści mięty listki mięty i truskawki do dekoracji Wykonanie: Truskawki myjemy, wycinamy szypułki i kroimy na połówki. Dodajemy cukier i gotujemy. Gdy zaczną wrzeć dodajemy wodę (wino) wymieszaną z mąką ziemniaczaną i syropem miętowym (opcjonalnie). Truskawki można porozmiażdżać widelcem. Mieszamy energicznie. Następnie przygotowujemy warstwę miętowo-waniliową. Lody miksujemy
Mania Wypiekaniawindow.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Milkshake Oreo: około 1 szklanki mleka (w zależności od wielkości szklanki, w której będziemy przygotowywać napój mleczny) 2 ciasteczka Oreo 3 duże łyżki lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżeczki cukru kryształu 4-5 kropel olejku waniliowego do dekoracji: bita śmietana, rurki z kremem, ciasteczka oreo, gorzka czekolada (można użyć także owoców) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Danka Pichcizobaczenia wkrótce, mam nadzieję, że skutecznie naładuję swoje baterie i wrócę wypoczęta, uśmiechnięta z głową pełną nowych pomysłów. Mrożona kawa filiżanka espresso odrobina mleka 3 kulki lodów waniliowych lub śmietankowych cukier do smaku bita śmietana Przygotowałam espresso ( kto nie ma ekspresu do kawy może po prostu rozpuścić kawę rozpuszczalną w niewielkiej ilości przegotowanej wody ) dosłodziłam do smaku , dodałam mleko
Pieguskowa Kuchniapijecie, wiecie co do niego dajecie i macie pewność, że jest to dobra jakość, a co za tym idzie dobry smak! WSKAZÓWKI: Jeżeli chcesz użyć do milkshake lodów postaw na śmietankowe lub truskawkowe dobrej jakości. Zamiast zwykłego mleka możesz użyć napoju roślinnego - świetnie sprawdzi się ryżowe, migdałowe lub kokosowe. Do milkshake jako dodatki świetnie będzie pasowała bita śmietana, świeże
CzarnawisienkaKręcimy w tym roku też lody w domu i te na bazie bitej śmietany na razie smakują mi najbardziej. Na zdjęciach w głównej roli lody jagodowo-śmietankowe, ale miałam jeszcze porzeczkowe i trochę rozweseliły ponury klimat :) Poniżej oba smaki testuje Hania z koleżanką. Składniki: 3/4 szklanki jagód 400 g śmietany kremówki(...)myjemy i miksujemy z cukrem pudrem.. Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do zmiksowanych jagód. Delikatnie łączymy, mieszając szpatułką. Masę wylewamy do większego pojemnika lub do pojedynczych foremek na lody. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Przed podaniem pojemnik lub foremki wyciągamy i odstawiamy na kila minut. Smacznego
bistro mamaKawa na gorące dni -331 Składniki: 150ml mleka (użyłam mleka migdałowego), może być też mleko skondensowane ok. 80ml podwójnego espresso lub zaparzonej kawy rozpuszczalnej gałka lodów waniliowych lub śmietankowych 7-8 kostek zamrożonej kawy erytrytol, ksylitol lub cukier do posłodzenia kawy jeśli pijemy słodką Przygotowanie: Espresso po wystudzeniu wkładamy do lodówki aby się porządnie schłodziło. Jeśli pijemy(...)będziemy robić kawę należy włożyć na parę minut do zamrażarki. Na dno szklanki wlewamy espresso, następnie dodajemy zimne mleko, wkładamy kostki zamrożonej kawy i mieszamy. Na końcu nakładamy gałkę lodów i gotowe. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszne domowe lody o smaku truskawkowo-śmietankowym. Bez jajek, tylko 3 składniki. Deser idealny na upalne dni dla dużych i małych. Dodatkowo lody można polać musem z truskawek. składniki: masa truskawkowa 450 g truskawek 300 ml śmietanki 30 % ok 2/3 puszki mleka zagęszczonego słodzonego masa śmietankowa 400 ml śmietanki 30 % ok 1/3 puszki mleka zagęszczonego(...)Przygotować masę śmietankową. Śmietankę ubić na sztywno. Natępnie ubijać i powoli wlewać mleko zagęszczone. Miksować do połączenia składników. Do dużego pojemnika na przemian wlewać po trochu masy truskawkowej i masy śmietankowej. Pojemnik zamknąć i wstawić do zamrażarki, mrozić ok 8-10 gdzin ( u mnie stały przez noc). Przed podaniem wystawić trochę wcześniej z zamrażarki aby lody nieco odpuściły
Monia miesza i gotujeDzisiaj proponuję zdrowy deser dla dzieci i dorosłych, czyli pieczone jabłka nadziewane suszoną morwą, orzechami włoskimi, miodem i cynamonem. Najlepiej smakują w towarzystwie gałki lodów waniliowych lub śmietankowych. Spróbujcie! Składniki: 3 jabłka 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki suszonej białej morwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Do miseczki wsypać morwę i cynamon. Dodać drobno posiekane orzechy włoskie(...)pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-35 minut. Czas pieczenia zależy od gatunku i dojrzałości jabłek. Najlepiej sprawdzać w trakcie pieczenia. Podawać z gałką lodów waniliowych. Smacznego Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl
Oryginalny smakDwukolorowe lody o smaku śmietankowym i czekoladowym. Nakładane naprzemiennie tworzą paseczki jak u zebry. Smaczna i ciekawa propozycja na desery lodowe dla dzieci :) 1 szklanka słodzonego mleka skondensowanego 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 200 g śmietanki kremówki 30 % Czekoladę gorzką i mleczną posiekać nożem. Pół szklanki mleka zagęszczonego zagotować i zalać czekolady. Odstawić na parę(...)sztywno. Dwie kopiaste łyżki bitej śmietany wmieszać w masę czekoladową. Do pozostałej kremówki wlać pół szklanki mleka zagęszczonego i zmiksować. Otrzymane kremy wlewać łyżką naprzemiennie do foremek na lody, starając się aby nie pobrudzić ścianek. Wstawić do zamrażarki na parę godzin. Przed wyjęciem lodów z foremek dobrze jest opłukać je ciepłą wodą. Wtedy łatwiej wyjdą. Smacznego
https:KKuchniaMniamPrzepyszne lody o ulubionym smaku śmietankowym z dodatkiem znanych nam ciasteczek oreo. Mój ulubiony przepis na lody. Moje wnuczki je uwielbiają, dlatego moment i znikają. Zaletą jest to ,że robi się szybko i wystarczą tylko 4 składniki i są zdrowsze niż te ze sklepu. Serdecznie zapraszam do przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); lody oreo
Olcia gotuje!upalne dni. Obok panny cotty zajmuje szczególne miejsce w moim letnim, sezonowym menu. Do kruszonki możecie dodać trochę wiórków kokosowych lub cukier z wanilią. Crumble podaję z lodami waniliowymi lub śmietankowym, spróbujcie – będzie pysznie! Ten deser smakuje o każdej porze dnia i roku Crumble ze śliwkami i morelami SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 250 g mąki pszennej(...)nią wysypuje równomiernie kruszonkę. Na środkową półkę z wyposażenia piekarnika wkładam crumble z owocami i piekę 35-40 minut do zezłocenia kruszonki. Podaję ciepłe lub chłodniejsze z gałką lodów waniliowych. Szybkie i proste crumble gotowe. Smacznego
Zasmakuj Kuchniłyżki cukru 75 g mąki 75 g zmielonych na mąkę migdałów 30 g płatków owsianych 2 łyżeczki cynamonu 75 g cukru 75 g zimnego masła lody waniliowe bądź śmietankowe Jabłuszka obrać i wykroić gniazda nasienne, pokroić je w plasterki i wrzucić do garnka razem z łyżką wody i dwiema łyżkami cukru (bardzo dobrze sprawdza się brązowy). Gotować(...)posypać je z wierzchu kruszonką, można ją troszkę pozbijąc w nieduże grudki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C i piec przez 30 minut. Podawać na ciepło z kulką lodów. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkonawet gdy ktoś lubi białej do środka ciastka. cukier puder do posypania Kilka sztuk kwaśnych owoców: porzeczka/ wiśnia. ( ja mam wiśnie z nalewki) 0,5 L lodów. najlepiej waniliowe, śmietankowe Dodatkowo : 4 małe miseczki - kokilki Wykonanie: Wykonanie samego deseru jest bardzo proste. Wystarczy tylko robić wszystko jak należy i proszę mi wierzyć nie tylko wam wyjdzie, to jeszcze będziecie(...)dość spore więc dałam na 11 minut. Wyciągamy kokilki i odwracamy je na talerzach zostawiając jeszcze na minutę w miseczkach. Zdejmujemy naczynia. Posypujemy cukrem pudrem, dodajemy owocowy akcent, gałkę lodu i gotowe! Należy pamiętać ,że deser podajemy na gorąco!! Można przed pieczeniem przechowywać deser w lodowce do 24 godzin zakryte szczelnie folią aluminiową. *** Postanowiłam nieco pisać więcej o sobie
W Moim Magicznym Domuwyjęciu z piekarnika tej tarty najpierw jedliśmy ja oczami, a gdy nieco przestygła, ukroiliśmy po kawałku... a za chwilę drugim;) Żałowałam jedynie, że w lodowce zabrakło lodów waniliowych lub śmietankowych, żeby porcja szczęścia była jeszcze pełniejsza. Tarta z truskawkami ma w sobie wszystko, żeby podbić każde podniebienie: niesamowicie kruche ciasto, dużo soczystego aromatycznego nadzienia i przeuroczą kratkę z migdałami(...)białkiem, posypać płatkami migdałowymi. Tartę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut w temp. 180stC (20 minut dolna grzałka, 10 minut termoobieg). Można podawać na ciepło np. z gałka lodów, ale dobrze smakuje również na zimno. Smacznego
Obiad gotowy