lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:18/49)

Slodkie krokiety z bananami 121

dość dużej ilości tłuszczu - jak przy tradycyjnych krokietach. Uważamy, by się nie przypaliło. Deser doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. U nas podaliśmy z odrobiną śmietankowych lodów i kakao. Bardzo dobrze sprawdza się także bita śmietana. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Trufelki czekoladowe z migdałami, śliwką, żurawiną i odrobiną brandy 109

Śmietankę podgrzać, roztopić w niej czekoladę, dodać miód, masło, śliwki, żurawinę i pestki. Kiedy masa zastygnie w lodówce formować kuleczki i obtoczyć w kakao. Podałam z śmietankowymi lodami i listkami mięty do ozdoby.. Smacznego

Gaździnka warzy
Sposoby na przetrwanie jesieni 147

ciasta usmaż naleśniki na wysmarowanej masłem patelni i przełóż gorącymi jabłkami. Całość oprósz cynamonem a jeśli miałaś na prawdę ciężki dzień dołóż łyżkę bitej śmietany albo gałkę lodów śmietankowych. Gwarantuje Ci że zaraz humor będzie lepszy! ;-) Zadbaj w prosty sposób o swoje zdrowie, dzień zaczynaj od szklanki letniej wody z cytryną i plasterkiem imbiru, podziała to na Ciebie oczyszczająco

SMYKWKUCHNI
TARTA Z JABŁKAMI 243

łyżką mleka. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 - 45 minut, do złotego koloru. Po upieczeniu ciasto wyjąć i lekko wystudzić. PROPOZYCJA PODANIA: Cukier puder i lody śmietankowe lub waniliowe Follow my blog with Bloglovin

Calzonella.com
Dworek Koper 172

muszę przyznać, że rozmiar porcji trochę nas przeraził. Z kolei mój wybór to truskawki zapiekane w „koglu moglu” . Gorąca jajeczna pianka, pachnące owoce, a do tego lody śmietankowe. Genialny a zarazem prosty deser – sama słodycz, smak lata. Teściowie, jako stali bywalcy, postawili na nowość w karcie – leniwe pierogi podsmażane z likierowym winem, jabłkiem, gruszką

Szybko Tanio Smacznie
Szarlotka "sypana" 126

Ciasto wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 50 min. Wyjąć z piekarnika dopiero po 10 min od jego wyłączenia. Najlepiej smakuje na ciepło z gałką lodów śmietankowych. Smacznego

Biały fartuszek
Szarlotka 209

AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Szarlotka jest to ciasto, które składa się z półkruchego ciasta i owoców jabłek. W wielu miejscach zawsze podawane jest na ciepło z dodatkiem lodów śmietankowych. Moim zdaniem ciasto jest tak świetne, że nie trzeba niczym ulepszać. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Galaretkowiec 153

bardzo słodkimi tortami czy ciastami ,ciasto to jest kwaskowe i chłodzi ,doskonale pasuje na spotkania rodzinne i nie tylko ,można podawać z odrobiną bitej śmietany czy z lodami śmietankowymi ,każdy znajdzie coś dla siebie . Ciasto super smakuje ,a na gorące dni jest po prostu boskie .       Składniki        Ciasto robię na tortownicy

Mój Smak
Koktajl mrożony 180

Składniki: 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych borówek 2 banany, obrane i pokrojone 2 łyżki lodów śmietankowych 1 łyżeczka zielonego jęczmienia Przygotowanie: Składniki koktajlu wrzucić do blendera i miksować … Czytaj dalej Koktajl mrożony

czarrna od kuchni
LODY MORELOWE 176

Włosi słyną nie tylko z doskonałej pizzy, ale również z... Artykuł LODY MORELOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Deser "Eton Mess" 127

dodajcie jej więcej - i tak będzie pysznie! Zamiast truskawek można użyć jagód, malin, borówek, zamiast śmietany - jogurtu greckiego etc. - ogranicza Was tylko wyobraźnia. Latem można dodać także gałkę lodów śmietankowych - mniam

Cooking Monster
Kawa mrożona 119

lodu. Kostki lodu można zmiksować razem z kawą i mlekiem. Przed podaniem szklanki lub specjalne słoiki możemy dodatkowo schłodzić, wkładając je do zamrażarki. Kawę mrożoną można podać z lodami śmietankowym lub wanilowymi

Moja smaczna kuchnia
Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą 186

temperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą listonic

moj przepis na
Genialna bezglutenowa tarta jabłkowa 171

tego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania

moj przepis na
Kaśka w jeżynach 177

papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, pieczemy 20-25 minut. Ciasto podajemy na ciepło lub zimno polanym sokiem z jeżyn oraz owocami. Ciasto wzbogacić można lodami śmietankowymi. Inspiracja na ciasto wypatrzona na stronie:    http://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/kolac-manna/ Smacznego

kgwjanczewo