ułożyć po dwie małe bezy. Deser podajemy natychmiast po przygotowaniu, ponieważ bita śmietana nie jest usztywniona i dość szybko opadnie. Zapraszamy też do sprawdzenia naszego przepisu na domowe lody śmietankowe , a także na krem z mascarpone do tortu . Polecamy też ciasto piernikowe z kremem mlecznym oraz chrupiący deser z mascarpone i malinami . Życzymy smacznego! Artykuł Krem sułtański pochodzi
Kuchnia Na WypasieSmarujemy roztrzepanym jajkiem lub mlekiem z niewielkim dodatkiem oleju. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 st. C. Pysznie smakują jeszcze ciepłe, podane z zimnym jogurtem… lub lodami śmietankowymi
Kucharzycatemperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą
moj przepis natego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania
moj przepis nasię w ustach i to dosłownie, a na jednym kawałku raczej nie skończycie. Ciasto wychodzi kremowe, ale nie jest to sernik. W smaku czuć śmietanę, więc jeśli lubicie lody śmietankowe, to zróbcie to ciasto koniecznie. Ja dodałam jeden składnik więcej poza oryginałem, dzięki któremu dodatkowo pogłębiłam smak ciasta. Szukacie czegoś nowego na świąteczny stół? Polecam bardzo ten przepis
Mieszam w Garnkutemperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą .pf-button.pf
moj przepis natego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania
moj przepis nawłaśnie pichcę różne wariacje własnie z tymi smakami jesieni. Dziś mam bardzo prosty przepis na mini tarty z jabłkami, nuta cynamony i karmelem. Do tego gałka lodów śmietankowych, kawa i jestem w niebie. No i się rozmarzyłam... Porcja na 14 małych tart Składniki: ciasto 110 g zimnego masła 150 g mąki 3 łyżki cukru szczypta soli
Niezły MłynekPrzepis natomiast wart wykorzystania, przez przepyszną masę serową. Dodatek białej czekolady czyni ją kremową, śmietankową w smaku. Bita śmietana wpływa na lekkość struktury. W zasadzie można wziąć łyżeczkę do ręki, masę zamiast w tortownicy ulokować w pucharkach. Lepsza niż śmietankowe lody. Składniki: na tortownicę o średnicy 24 cm Masa serowa: 500 gram tłustego
Kronika PiekarnikaLatem fajnie jest zjeść do kawy lekkie, kremowe ciasto z owocami. Ono po schłodzeniu smakuje jak lody śmietankowe z owocami. Dlatego na upalne dni jest idealne, na chłodniejsze dni też jest super, ale co ja tutaj piszę: ono jest znakomite, częstujcie się. Ciasto kruche z malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsty deser, pełen chrupiących dodatków. Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo! Co nam trzeba? na 4 pucharki galaretkę truskawkową- opakowanie Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód) 8 ciasteczek maślanych-herbatników po łyżce na każdy pucharek: orzechy włoskie orzechy laskowe żurawina suszona ziarno słonecznika Robimy! Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu
Latosiowydomtemperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą
moj przepis natego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania
moj przepis namuszę przyznać, że rozmiar porcji trochę nas przeraził. Z kolei mój wybór to truskawki zapiekane w „koglu moglu” . Gorąca jajeczna pianka, pachnące owoce, a do tego lody śmietankowe. Genialny a zarazem prosty deser – sama słodycz, smak lata. Teściowie, jako stali bywalcy, postawili na nowość w karcie – leniwe pierogi podsmażane z likierowym winem, jabłkiem, gruszką
Szybko Tanio Smacznie