właśnie pichcę różne wariacje własnie z tymi smakami jesieni. Dziś mam bardzo prosty przepis na mini tarty z jabłkami, nuta cynamony i karmelem. Do tego gałka lodów śmietankowych, kawa i jestem w niebie. No i się rozmarzyłam... Porcja na 14 małych tart Składniki: ciasto 110 g zimnego masła 150 g mąki 3 łyżki cukru szczypta soli
Niezły Młynekformie. Dodałam do niego żółte maliny i odrobinę zwykłych - można użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców. Super smakuje podgrzane przez chwilę w mikrofali i podane z gałką lodów śmietankowych. Składniki (okrągła forma o śr. 26 cm) 125 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 1 1/3 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia
Słodkie inspiracjesezon na truskawki w pełni :) Nie mogło więc zabraknąć ciasta z tymi owocami na moim blogu. Przedstawiam Wam zatem przepis na pyszne ciasto, ze smakującym jak lody śmietankowe ( i to nie tylko moja opinia ;) ) kremem budyniowym oraz soczystymi truskawkami, zarówno świeżymi jak i w postaci frużeliny. Całość zwieńcza spora warstwa bitej śmietany, którą to posypałam również sporą ilością
Opowieści z piekarnikajagodami to idealna porcja deseru „per person”. Możesz podać ją na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Doskonale smakuje z gałką śmietankowych lodów. Rustykalna tarta z jagodami może być przetrzymywana w lodówce 3-4 dni, ale szczerze wątpię żeby była taka potrzeba. Artykuł Rustykalna tarta z jagodami / blueberry
Rusty Forkpyszny i orzeźwiający napój. Słodka rozpusta w upalne, letnie dni. Piekielnie kuszący, ale niewątpliwie grzechu wart. Koniecznie spróbujcie. Składniki (1-2 porcje): Shake: 1,5 szklanki (375 ml) lodów śmietankowych lub waniliowych 0,75 szklanki (180 ml) zimnego mleka 3 ciasteczka markizy czekoladowe z kremem śmietankowym (u mnie Oreo) Dodatkowo: ciasteczka do dekoracji Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić
Fitsweet.meZanim doszło do tego, że domowe lody różane jem kiedy chcę, musiało wydarzyć się kilka rzeczy i minąć trochę czasu. A wszystko zaczęło się
gotować!Crumble latem gości u nas obowiązkowo. Robię je zawsze z sezonowymi owocami jednak najlepsze to chyba jest z truskawkami. Do tego śmietankowe lody i mówię wam poezja smaku. A na dodatek bardzo proste w przygotowaniu. Składniki: 200 g mąki pszennej T500 Młyn Kopytowa 100 g masła 100 g cukru 3 łodygi rabarbaru 400 g truskawek 2-3 łyżki
Ala piecze i gotujeSkładniki 2 banany 1 cytryna 1 łyżka masła 1 gałka lodów śmietankowych 1/2 szkl truskawek gałązki mięty 1 łyżka wiórek kokosowych przyprawa do deserów cynamon Wykonanie Cytrynę dokładnie myje ścieram skórkę, wyciskam sok. Banany obieram ze skórki. Grubą folię aluminiową smaruję masłem posypuje wiórkami kokosowymi i cynamonem. Na tak przygotowanej folii układam banany
Kulinarne pyszności Molkiszybko dla ochłody czyli deser lodowy. Brzoskwinia, biszkopty, sos kiwi oraz trufle a do tego lody śmietankowe to fajne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniosłodzić sobie życie ? A mam taki pomysł - deser lodowy z pomarańczą i żurawiną. Fajne połączenie słodkości, lekkiej kwaskowatości a to wszystko dopełnione lodami śmietankowymi. Szybko, smacznie, słodko, kwaśno i zimno - od koloru do wyboru. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitalerz, aby każdy spróbował czyjegoś. Popołudnie mija za szybko…Ale cieszymy się ze wspólnych wrażeń w tę piękną, wrześniową, pełną słońca niedzielę. Zatrzymujemy się jeszcze na śmietankowe lody i jemy je, siedząc na schodach przy lanckorońskim rynku. Artykuł „Mamo, tato, jest mi z wami tak dobrze!”…czyli piękna niedziela w Lanckoronie – post mniej
Raj dla Podniebieniamiejscem po wypestkowaniu do góry. Dzięki temu sok ze śliwek gromadzi się w nich samych, a nie spływa do ciasta, powodując zakalec. Każdy kawałek można podawać z gałką śmietankowych lodów, choć wybornie smakuje też z łyżeczką kwaśnej śmietany. Składniki Ciasto 200 g zimnego masła 3 szklanki mąki szczypta soli 7 łyżek drobnego cukru duże jajko, roztrzepane 1 łyżka zimnej
Słodkie inspiracjewłożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. • Piec około 40 -45 minut. • Podawać (najlepiej na ciepło ale smakuje równie dobrze na zimno), posypane cukrem pudrem, z gałką lodów śmietankowych. Autor: Mama
Moja Mama Gotujegarść pestek z dynii Przygotowanie: 1. Dokładnie myjemy, osuszamy i obieramy owoce. 2. Owoce i natkę kroimy, dodajemy jogurtu i dokładnie blenderujemy. 3. Na dnie serwujemy gałkę lodów śmietankowych, nalewamy nasz mus. Dekorujemy pestkami dyni i truskawkami :) WARTOŚCI ODŻYWCZE: 1) TRUSKAWKI - zawierają beta-karoten i witaminy z grupy B. Posiadają także działanie krwiotwórcze i wzmacniają organizm. 2) MARCHEWKA
FITBUuKodżywczych. Zawiera równie błonnik, któr usprawnia działanie układu trawiennego! Składniki: *1 awokado *truskawki (użyłam mrożonych, aby nie czekać, aż koktajl ochłodzi się w lodówce :) ) *1 gruszka *100ml lodów śmietankowych *200ml mleka *bita smietana *cynamon *łyżka miodu Przygotowanie: 1. Awokado i gruszke obieramy 2. Dodajemy wszystkie składniki do wysokiego pojemnika i blendujemy 3. Dodajemy miód i całość przyprawiamy cynamonem
FITBUuK