lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:26/49)

Mrożona kawa z bitą śmietaną! 366

dobrze wiecie, a jak na za oknem takie upały, to wchodzi w grę tylko mrożona i duża kawa! No to robimy! Potrzebujesz dwie gałki zamrożonych lodów o smaku do wyboru: śmietankowe, waniliowe, bananowe, orzechowe lub czekoladowe. Nie masz lodów w domu? To nic straconego, zamroź pokrojonego w plasterki banana, mrożona bananowa jest przepyszna. Dwie gałki zamrożonych lodów

SMYKWKUCHNI
Kremówka 147

francuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej(...)wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto

cucinare
Kremówka 163

francuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej(...)wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto

cucinare
3-składnikowe lody z drożdżówką 147

składnikowe lody z drożdżówką to idealna propozycja na szybki deser, który ostatnio w moim domu zniknął w oka mgnieniu! Tak jak w puddingu z drożdżówki , który Wam prezentowałam tak i w tej recepturze słodkie pieczywo może otrzymać drugie życie.  Lody smakują naprawdę pysznie, a kawałki drożdżówki świetnie współgrają ze śmietankową masą. Polecam!  3-składnikowe

Di gotuje
LODY 186

Lody kojarzą mi się z wakacjami i z dziecinnych lat wspomnieniami.Teraz lody mamy smakowe, delikatne, śmietankowe, owocowe, kawowe, balonowe……….smerfowe. Od smaków, wzorów i kolorów można dostać zawrotu głowy, a o  skosztowaniu ich wszystkich, w ciągu lata nie ma mowy. Ja często duże opakowania kupuję i w zamrażalniku przechowuję. Wspólnie z dziećmi kreatywnie się bawimy

Moniki Smakołyki
Drink Orgasm 387

rozkoszowania się jego smakiem. Ten koktajl to rewelacyjne połączenie pasujących do siebie smaków – kawowego, śmietankowego i mlecznego. Składniki: 30 ml likieru kawowego Kahlua 30 ml likieru śmietankowego Baileys 30 ml mleczka skondensowanego Lód Sposób wykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy 30 ml likieru kawowego Kahlua, 30 ml likieru śmietankowego Baileys oraz 30 ml skondensowanego mleczka. Całość należy wstrząsnąć do momentu

Drinkologia
Recenzja zupowaru Russell Hobbs 220

jajka) 5.Przygotowywanie koktajli , smoothie   6. Kruszenie lodu , czas pracy 1 minuta. Ja do wypróbowania tej funkcji przygotowałam w nim pyszny shake truskawkowo – śmietankowy, co prawda nie kruszyłam lodu, ale zamiast tego zamrożone truskawki. Smakowało wybornie 7. Blendowanie , tryb powolnego mieszania, przez 2 minuty. 8. Pulse , czyli tryb ręczny Zupowar ma pojemność

Marta Gotuje
PRZYJĘCIE URODZINOWE W STYLU KRAINY LODU DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 206

przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem czerwonych pomarańczy Babeczki z kremem śmietankowym i cukrowymi śnieżynkami - Góry Lodowe Galaretka o smaku wieloowocowym pokrojona w Kostki Lodu :) Pyyyyyszne maślane ciasteczka z lukrem - Śnieżynki Budyń śmietankowy z mascarpone, pianki marshmallows i lukier plastyczny - Roztopiony Olaf :D Galaretka wieloowocowa, pianki marshmallows, lukier plastyczny i paluszki - Pływający Olaf Świeżutko uprażony popcorn - Płatki Śniegu Słodziutkie(...)Widok z lotu ptaka, cd. Jakby komuś było mało :D Tort. Było już zdjęcie tortu?!! Ostatnie ujęcie. No dobra - nie ostatnie, ale na dziś już dość Krainy Lodu, Elsy, Olafa i jego nosów :DDD To by było na tyle, moi Kochani :) Podejrzewam, że w styczniu czeka Was powtórka z rozrywki, oczywiście z urodzin Adasia... Zapraszam Was więc w nowym roku

Słodko-Słony Świat Ilony
Lody z serka i mango z kardamonową nutką 186

Pyszne domowe lody na bazie serka śmietankowego i mango, delikatnie pachnące kardamonem i obtoczone w białej czekoladzie. Składniki: 2 dojrzałe mango 150 g śmietankowego serka Almette 200 g śmietany kremówki 1/3 szklanki mleka ½ szklanki cukru 4 żółtka 1 łyżka cukru pudru sok z ½ limonki szczypta kardamonu 1 biała czekolada Przygotowanie: Do rondelka wlać śmietankę, mleko i zagotować. Żółtka(...)dwie części. Jedną część oraz serek dodać do ostudzonej masy i dokładnie wszystko połączyć (zmiksować). Przełożyć do maszyny do lodów i postępować według instrukcji. Jeżeli nie macie maszyny, wstawić do zamrażarki i co jakiś czas lody należy dokładnie wymieszać. Około 6 plastikowych opakowań po serkach lub jogurtach wyłożyć folią spożywczą. Gdy lody zaczną lekko zamarzać

Oryginalny smak
77.Proste, ale niebanalne: czyli banany w towarzystwie karmelu i sezamu! 256

wcale tak nie jest, ponieważ sezam i tymianek tonują słodycz i nadają tutaj nutkę wytrawności . Nasza propozycja jest idealna do delikatnych w smaku lodów np. waniliowych lub śmietankowych, ale idealnie pasowałyby również do gęstego, lekko kwaskowatego jogurtu greckiego - wszystko zależy od Was, kochani. No to do dzieła! A do sporządzenia jak zwykle zachęcamy Was smakowitymi zdjęciami. Zapraszamy! (: Składniki(...)pomocą noża odkrawamy przywarty do papieru do pieczenia zastygnięty karmel. Cząstki bananów wykładamy na talerz i obsypujemy świeżym tymiankiem (opcjonalnie). Podajemy z preferowanymi dodatkami ( tak jak wyżej, polecamy lody lub kwaśny jogurt). Delektujcie się, kochani

Symfonia Smaków
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 230

całkowicie odtłuszczone. To jednak nie do końca będzie tan sam smak.   W wersji na lato – mieszanka przypraw idealnie sprawdzi się jako podstawa do smoothie z gałką śmietankowych, mlecznych lub waniliowych lodów i kleksem bitej śmietany. Zaparzcie ją w mleku lub kawie i zostawcie do przestygnięcia. Spróbujcie jej też do ciasta herbacianego na które przepis już podawałam albo

Karo in the Kitchen
Semifreddo z białą czekoladą i borówkami 808

Semifreddo to włoski deser podawany na wpół rozmrożony jak głosi sama nazwa. We Włoszech bazę stanowią lody, zazwyczaj waniliowe lub śmietankowe. Często można spotkać je w towarzystwie owoców jagodowych, słodkich likierów czy też czekolady. Moja wersja to tak naprawdę mrożony serniczek, z cudowną masą z białej czekolady na chrupkim spodzie z herbatniczków. Całości dopełniają świeże borówki amerykańskie. Przygotowanie

Chocolate Muffin Blog
Idealny letni deser, czyli crumble z truskawkami 248

Pieczemy 30 min. (na ostatnie 5 min. zostawiłam tylko górną grzałkę i zwiększyłam temperaturę do 200 stopni). Podajemy lekko przestudzone (wciąż ciepłe, ale nie gorące!), w towarzystwie lodów. Najlepiej będą pasowały śmietankowe lub waniliowe, ale ja miałam dziś toffi i również się sprawdziły :) Smacznego! Przed włożeniem do piekarnika... ...po wyjęciu z piekarnika... ...tuż przed podaniem :) PS. Kruszonka, którą zaproponowałam

Ratunku obiad
pyszny tort lodowy 1521

blaty. składniki na przełożenie i dekorację: 2 l lodów (ja użyłam 1 l śmietankowych i 1 l śmietankowych z bakaliami) 200 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru ok. 50 g orzechów włoskich zmielonych wykonanie: Na jednym blacie ciasta rozsmarowujemy lody i przykrywamy drugim. Tort wkładamy do zamrażalnika na ok. 2 godz. Następnie ubijamy śmietanę

Domowy Smak Jedzenia
Lody śmietankowo-truskawkowe (bez jajek) 236

niewielką ilością cukru. Pasują do nich wszystkie jagodowe, letnie owoce - już widzę je w połączeniu z malinami, jagodami, porzeczkami czy wiśniami. Pycha! Składniki (6 lodów jak na zdjęciu) Warstwa śmietankowa 250 ml śmietany kremówki łyżka cukru łyżka cukru z wanilią Kremówkę wymieszać z cukrem i cukrem z wanilią do ich rozpuszczenia. Rozdzielić masę do pojemniczków na lody

Słodkie inspiracje