MALINOWĄ ŻELKĄ JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI DUPA PAWIANA – CIASTO Z LODAMI CIEPŁYMI MARGARETKA – CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT – bez pieczenia BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ BIAŁY LION ŁABĘDZI PUCH The post
Ostra na Słodkokarmelu to ciasto wymagające trochę pracy ale gwarantuje, że efekt Was nie zawiedzie. Delikatne, maślane ciasto, morele wymieszane ze śmietankowym karmelem, zapieczone pod chrupiąca kratką z ciasta posypanego cukrem. A jakby było Wam mało tego dobra - można podać z porcją lodów waniliowych. Rozpusta! Tarta z morelami w karmelu Ciasto 350 g mąki 200 g masła 3 łyżki cukru
Smaczny zeszytinnymi: Białą czekoladę Nutellę Czekoladę jogurtową Oreo Sorbet truskawkowy Oraz Śmietankowe W ofercie Mariny bardzo często można spotkać wiele unikatowych smaków, takich jak: Bounty Snickers Sorbet Mandarynkowy Werther’s Orginal Szarlotka, czy Masło orzechowe Koszt porcji : 3zł Dodatkowy wafelek: za darmo Ponadto lokal oferuje szeroką gamę rozmaitych kaw. Podsumowując: Lody w smaku są wyśmienite. Przyrządzane na naszych oczach
Kolizje Smakówpszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody Krem z masłem orzechowym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 6 łyżek masła orzechowego Ż elka wiśniowa: 410 g dżemu wiśniowego z kawałkami owoców 1,5 łyżki żelatyny Esencja(...)wszystko wymieszać porządnie tak, aby nie było grudek. Rondelek z frużeliną wstawić do miski z kostkami lodu lub zimnej wody. Pilnować, gdy tylko zacznie lekko tężeć rozsmarować żelkę na biszkopcie i wstawić do lodówki do stężenia. Krem z masłem orzechowym - 2 opakowanie budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały
Ciastka - domowe słodkościDomowe najlepsze, bo przynajmniej wiemy jakich użyliśmy składników. Do podstawowej wersji śmietankowej można dodawać zmiksowane owoce, ekstrakty soków owocowych czy warzywnych. Soki powinny być użyte najlepiej tego samego dnia. Tu klik więcej na temat przygotowywania lodów. Sok ze szpinaku pięknie zabarwi lody na zielono. W zależności od ilości soku można uzyskać mniej lub bardziej intensywny kolor
Leśny Zakąteknadających się na blog, stąd brak na Mojej Delicji przepisów na torty. Czas to w końcu zmienić 🙂 Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na “ Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami” w wersji mini, czyli tort śmietankowy z owocami leśnymi. Tort pieczony jest w małej formie o średnicy 17 cm i jest idealny na mniejszą liczba gości. Do przygotowania tego tortu(...)musu (może zostać 2-3 łyżki, które zjedzmy np. z lodami). Wyłożyć truskawki, borówki oraz jeżyny. Przykryć warstwą śmietany (ok. 1/3). Położyć ostatni blat, delikatnie docisnąć. Rozsmarować resztę bitej śmietany, pozostawiając trochę śmietany na wygładzenie boków. Następnie wygładzić boki. Udekorować wierzch i boki płatkami migdałów. Tort śmietankowy schować do lodówki na minimum 3 godziny. Czytaj więcej: Tort śmietankowy
Moja Delicjasamo zrobić z truskawkami. Umyte i osuszone truskawki pozbawić szypułek i pokroić na połówki (jeśli są małe) lub na ćwiartki (jeśli są większe). Nadzienie, składanie i dekoracja tortu śmietankowego: Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty (o grubości ok. 1 cm). Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem (uważać, aby śmietany nie przebić – wówczas się zważy). Na środku patery zrobić(...)musu (może zostać 2-3 łyżki, które zjedzmy np. z lodami). Wyłożyć truskawki, borówki oraz jeżyny. Przykryć warstwą śmietany (ok. 1/3). Położyć ostatni blat, delikatnie docisnąć. Rozsmarować resztę bitej śmietany, pozostawiając trochę śmietany na wygładzenie boków. Następnie wygładzić boki. Udekorować wierzch i boki płatkami migdałów. Tort śmietankowy schować do lodówki na minimum 3 godziny. The post Tort śmietankowy
Moja DelicjaDziś mam nie lada gratkę dla wszystkich większych i mniejszych fanów Krainy Lodu. Babeczki z Olafem to prosta propozycja na przyjęcie z mroźnym motywem przewodnim. Bazą są proste waniliowe babeczki z czekoladą w środku. Na górze krem śmietankowy z kokosem i własnoręcznie zrobione toppery z bałwankami. Szablony z Olafem do druku znalazłam na tej stronie . Do towarzystwa dla Olafa mogę
Ciastkozercyśmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru 30 g masła 2 łyżki likieru śmietankowego- bądź kokosowego 40 ml mleka kokosowego 150 g białej czekolady całe migdały wiórki kokosowe do obtoczenia trufli od 50 do 100 g pokruszone wafeli do lodów 5-10 sztuk w zależności od ich wielkości- nie rozkruszać ich na pył, mają być widoczne fragenty
KreatywnePinyniego budyń, a ja dziś dołożyłam żurawinę i banana. Ryż można jeść z dodatkiem śmietany czy lodów, jak kto lubi. SKŁADNIKI: 3 p. ryżu mus jabłkowy lub 1,5 kg. jabłek smażonych z cynamonem i sokiem z cytryny do smaku, 2 budynie śmietankowe 2 banany garść żurawiny 2-3 łyżki masła klarowanego kruszonka WYKONANIE: naczynie żaroodporne smarujemy
Kuchnia Beatysera sól i pieprz do smaku 4 łyżki oliwy 320 ml kefiru 2 łyżeczki pesto 2 jajka sezam do posypania 1 pomidorek koktajlowy na każdego muffina Do podania: serek śmietankowy rukola Obie maki przesiewamy wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy starty, na grubych oczkach ser, sól i pieprz. W innym naczyniu mieszamy wszystkie mokre składniki: kefir, olej, jajka(...)sprawdza się łyżka do lodów. Do środka każdej muffinki wkładamy po jednym pomidorku koktajlowym, posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 200 ° piekarniku 25/30 minut. Czekamy( będzie trudno) aż całkowicie ostygną. Nie wiem czemu, ale tych jeszcze ciepłych nie mogłam odkleić od papierka. Dopiero zimne ładnie odechodzilły...Wyjmujemy z papilotek, kroimy, smarujemy serkiem śmietankowym, dodajemy rukolę i się zajadamy
Mia Cucina SofietaKochani, obiecany drink coco chanel. Jest przepyszny, niech Was nie zwodzi jego lekko kawowo- śmietankowy smak....ma siłę I moc...:)Zapraszam Składniki na 2 drinki:90 ml ginu90 ml Kahlua- likier kawowy45 ml mleka45 ml śmietankikostki lodu-ok 8 sztbita śmietana do dekoracji Wykonanie:Wszystkie składniki miksujemy. Nalewamy do wysokich drinkówek :) Na drinka dodajemy bitą śmietanę. Gotowe :)Na zdrowie
Smaki Edytytruskawkami Truskawkowe chipsy Truskawkowo waniliowa zebra Knedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie z truskawkami Truskawkowy wirek
mojewypiekiinietylkolikieru śmietankowego, kawowego, czekoladowego bądź waszego ulubionego- u mnie wymiennie, tym razem użyłam likieru śmietankowego- ale każda opcja jest pyszna- likier nadaje aromatu kawie- można również użyć likieru bezalkoholowego bądź syropu smakowego opcjonalnie cukier-do smaku Dodatkowo potrzebne będą: foremki na lody- moje z Ikea Przygotowanie: 1. Zaparzyć naszą ulubiona kawę, dodać wybrany likier i opcjonalnie cukier
KreatywnePiny