Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe babeczki z kremem 30. se rnikowe tartaletki z malinami. 31. makowiec z kruszoką i lukrem 32. Przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięIdealnie czekoladowo-orzechowe lody rozpływające się w ustach ! :) Składniki: 250 ml śmietany 30% 3 łyżki mleka zagęszczonego (użyłam takie w tubce śmietankowe) 3-4 czubate łyżeczki nutelli lub innego kremu czekoladowego 2 łyżeczki posiekanych orzeszków ziemnych niesolonych Przygotowanie: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy nutellę, mleko zagęszczone oraz orzeszki ziemne. Miksujemy na najniższych
Gotuj z Mąkązbyt słodkie, a serek nadaje im zwartą, mniej wodnistą konsystencję. Z podanych proporcji można przygotować 6-7 małych foremek. Lody brzoskwiniowe na patyku Składniki: 3 brzoskwinie (400g) 2 łyżki domowego cukru z wanilią 100g twarogu naturalnego lub śmietankowego z pojemnika (u mnie Twaróg Delikatny President) 4 łyżki cukru pudru - brzoskwinie oczyścić, przekroić na pół, pozbawić pestek, przełożyć
Smakołyki BerenikiNajlepsze lody kawowe jakie jadłam. Dodatek spirytusu sprawia, że nie zamarzają aż tak bardzo i nie czuć w nich kryształków lodu. Napar z kawy musi być bardzo mocny, dlatego najlepiej sprawdzi się tutaj kawa z ekspresu lub kawiarki. 1 szklanka śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki mleka skondensowanego 1/4 szklanki espresso (mocnego naparu z kawy) 2 łyżki spirytusu Przygotować(...)dodać alkohol. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i ciągle miksując wlewać powoli mleko skondensowane. Do śmietankowej masy wlać kawę i wszystko wymieszać. Przelać do pojemnika do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Nie ma potrzeby mieszania w trakcie mrożenia. Po paru godzinach lody są gotowe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Lody i desery lodowe Tagged: alkohol
https:KKuchniaMniamprzepisem na sorbet cytrynowy, którym zaskoczycie Waszych bliskich. Jego przygotowanie jest proste i do jego wykonania nie potrzebujecie maszyny do lodów. Wystarczy zamrażarka i Wasz czas. By zaimponować sposobem podania sorbetu, użyjcie wydrążonych cytryn, jednakże śmiało możecie podawać lody w wafelku, czy miseczce. Do dzieła! Przepis przewidziany na 5 porcji, z czego jedna to około: 169kcal(...)liści limonki kaffir – 50g erytrolu – 180g jogurtu śmietankowego lub greckiego – 180g śmietanki 30% Dodatkowo: – skórka z cytryny do posypania – bita śmietana do dekoracji Cytryny kroimy w połowie lub 3/4 ich wysokości (krojąc je w połowie, uzyskamy więcej „cytrynowych miseczek” do podania lodów) i ostrożnie nad rondelkiem wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżeczki
Be Fit Be Strongcytryny Krem śmietankowy do przełożenia: 250ml śmietanki kremówki 36% 200g serka mascarpone 1 princessa kokosowa w białej czekoladzie 2-3 łyżki cukru pudru do smaku pół szklanki mrożonych malin Krem czekoladowy do przełożenia: 200g śmietanki 36 % 120g mlecznej czekolady 30g gorzkiej czekolady 50g serka mascarpone Tynk ganache z białej czekolady: 200g miękkiego masła 200g białej czekolady Kostki lodu: 2 bezbarwne(...)rancie układamy pierwszy blat tortu (u mnie kakaowy) i nasączamy ponczem. Wykładamy połowę pierwszej części kremu śmietankowego *** *** Na kremie umieszczamy żelkę mango i przykrywamy ją pozostałym kremem *** *** Układamy biszkopt szpinakowy, nasączamy *** *** Wykładamy krem czekoladowy *** *** Wykładamy kolejny biszkopt (u mnie jasny), nasączamy. Pozostały krem śmietankowy mieszamy delikatnie z mrożonymi malinami *** *** Krem wykładamy na biszkopcie *** *** Układamy ostatni biszkopt szpinakowy, nasączamy, przykrywamy folią
Blog z Apetytemzostaje testować risotto do perfekcji. 🍨DESER Czekoladowe canneloni naleśnikowe, krem chantilly, lody kokosowe (mega pasują!!!), toffi i słone migdały. Jakie to było dobre! Te lody kokosowe to taka wisieńka na torcie. Widzisz praktycznie wszystkie smaki na talerzu i nagle do karmelu, czekoladowych naleśników i śmietankowego kremu dołącza kokos. No strzał w 10! Do tego wszystkiego możecie
bistro mamaMALINOWĄ ŻELKĄ JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI DUPA PAWIANA – CIASTO Z LODAMI CIEPŁYMI MARGARETKA – CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT – bez pieczenia BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ BIAŁY LION ŁABĘDZI PUCH The post
Ostra na Słodkokarmelu to ciasto wymagające trochę pracy ale gwarantuje, że efekt Was nie zawiedzie. Delikatne, maślane ciasto, morele wymieszane ze śmietankowym karmelem, zapieczone pod chrupiąca kratką z ciasta posypanego cukrem. A jakby było Wam mało tego dobra - można podać z porcją lodów waniliowych. Rozpusta! Tarta z morelami w karmelu Ciasto 350 g mąki 200 g masła 3 łyżki cukru
Smaczny zeszytinnymi: Białą czekoladę Nutellę Czekoladę jogurtową Oreo Sorbet truskawkowy Oraz Śmietankowe W ofercie Mariny bardzo często można spotkać wiele unikatowych smaków, takich jak: Bounty Snickers Sorbet Mandarynkowy Werther’s Orginal Szarlotka, czy Masło orzechowe Koszt porcji : 3zł Dodatkowy wafelek: za darmo Ponadto lokal oferuje szeroką gamę rozmaitych kaw. Podsumowując: Lody w smaku są wyśmienite. Przyrządzane na naszych oczach
Kolizje Smakówpszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody Krem z masłem orzechowym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 6 łyżek masła orzechowego Ż elka wiśniowa: 410 g dżemu wiśniowego z kawałkami owoców 1,5 łyżki żelatyny Esencja(...)wszystko wymieszać porządnie tak, aby nie było grudek. Rondelek z frużeliną wstawić do miski z kostkami lodu lub zimnej wody. Pilnować, gdy tylko zacznie lekko tężeć rozsmarować żelkę na biszkopcie i wstawić do lodówki do stężenia. Krem z masłem orzechowym - 2 opakowanie budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały
Ciastka - domowe słodkościDomowe najlepsze, bo przynajmniej wiemy jakich użyliśmy składników. Do podstawowej wersji śmietankowej można dodawać zmiksowane owoce, ekstrakty soków owocowych czy warzywnych. Soki powinny być użyte najlepiej tego samego dnia. Tu klik więcej na temat przygotowywania lodów. Sok ze szpinaku pięknie zabarwi lody na zielono. W zależności od ilości soku można uzyskać mniej lub bardziej intensywny kolor
Leśny ZakątekDomowy likier Baileys. Gotowy w 5 minut. Pyszny, słodki, śmietankowy napój wyskokowy. Konsystencja jedwabista, smak wyraźny, esencjonalny. Z kilku składników stworzymy w 5 minut wyśmienity likier dla dorosłych. Doskonale smakuje podany z kostkami lodu. DOMOWY BAYLEIS Składniki: 5 łyżek zaparzonej mocnej kawy espresso 250 ml słodzonego mleka skondensowanego 250 ml brendy lub whisky 160 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżeczka
Naturalna Kuchnianadających się na blog, stąd brak na Mojej Delicji przepisów na torty. Czas to w końcu zmienić 🙂 Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na “ Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami” w wersji mini, czyli tort śmietankowy z owocami leśnymi. Tort pieczony jest w małej formie o średnicy 17 cm i jest idealny na mniejszą liczba gości. Do przygotowania tego tortu(...)musu (może zostać 2-3 łyżki, które zjedzmy np. z lodami). Wyłożyć truskawki, borówki oraz jeżyny. Przykryć warstwą śmietany (ok. 1/3). Położyć ostatni blat, delikatnie docisnąć. Rozsmarować resztę bitej śmietany, pozostawiając trochę śmietany na wygładzenie boków. Następnie wygładzić boki. Udekorować wierzch i boki płatkami migdałów. Tort śmietankowy schować do lodówki na minimum 3 godziny. Czytaj więcej: Tort śmietankowy
Moja Delicjasamo zrobić z truskawkami. Umyte i osuszone truskawki pozbawić szypułek i pokroić na połówki (jeśli są małe) lub na ćwiartki (jeśli są większe). Nadzienie, składanie i dekoracja tortu śmietankowego: Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty (o grubości ok. 1 cm). Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem (uważać, aby śmietany nie przebić – wówczas się zważy). Na środku patery zrobić(...)musu (może zostać 2-3 łyżki, które zjedzmy np. z lodami). Wyłożyć truskawki, borówki oraz jeżyny. Przykryć warstwą śmietany (ok. 1/3). Położyć ostatni blat, delikatnie docisnąć. Rozsmarować resztę bitej śmietany, pozostawiając trochę śmietany na wygładzenie boków. Następnie wygładzić boki. Udekorować wierzch i boki płatkami migdałów. Tort śmietankowy schować do lodówki na minimum 3 godziny. The post Tort śmietankowy
Moja Delicja