lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:37/49)

Ofenschlupfer figowo - serowy 144

bułki mleczne    1 szklanka mleka       4 owoce fig          1 serek śmietankowy Almette       3 jajka             rodzynki 0.5 szklanki   1/2 szklanki orzechów (najlepiej włoskie(...)dodać bułkę, figi, orzechy, rodzynki. Masę przełożyć do żaroodpornych foremek i piec w 170 C przez 30 minut. Podawać na gorąco. Jako dodatek można dodać  lody

Jadło i czytadło
Tort Frozen 166

domu! Pozostało mi więc działać z tematem Frozen! Wy też możecie! Do dzieła, tort jest pyszny i nie należy się go bać. Zaklęta w torcie galaretka niczym kryształy lodu przykuwa uwagę.Zrobiłam ja to zrobi każdy . Składniki gotowe 3 blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki cukru pudru galaretki- czerwona,niebieska, 2 łyżki żelatyny - gotowa(...)Podaję przepis na podstawowy krem maślany , który można wykorzystać pod masę cukrową. kostka masła (200g ) 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka kilka kropel olejku do ciast waniliowego lub śmietankowego półtorej łyżki mleka w proszku, u mnie  BEBIKO 2 Użyłam konkretnie tego mleka, gdyż potrzebowałam do dwóch celów – do ciasta i dla bratanka, który takiego torcika niestety jeszcze

Z Kuchni Do Kuchni
Lodowiec 114

Znacie ciasto „Lodowiec”? Ja dopiero teraz zrobiłam je po raz pierwszy. Niemałą niespodzianką było dla mnie to, że z lodami nie ma ono nic wspólnego;) Robiłam kiedyś torcik lodowy i błędnie założyłam, że „Lodowiec” właśnie przygotowywany jest na ich bazie. Okazuje się jednak, że Lodowiec to nic innego jak pyszne ciasto bez pieczenia(...)zbyt mało. Jak widzicie, wyszło idealnie. 2 op. okrągłych biszkoptów typu petitki 2 opakowania galaretki truskawkowej  1 i 1/2 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie) Galaretki

Smaki Na Talerzu
Ciasto lodowe z brzoskwiniami 144

Składniki: Biszkopt 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: puszka brzoskwiń kostka masła 2 budynie śmietankowe  Dodatkowo: 0,5 l śmietany 30% pół szklanki cukru galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt. Następnie ugotować budynie lecz nie na mleku tylko na wodzie z pod brzoskwiń. Budyń(...)wodzie (musi być dobrze ostudzone). Bitą śmietanę wylać na masę z brzoskwiń. Całość przechowywać cały czas w lodówce gdy ciasto oziębi się (po ok. dobie) smakuje tak jak lody

Pychotkaaa
Zdrowe przekąski, które nie wyrzucą cię z ketozy 140

przekąską. Młode tajskie orzechy kokosowe doskonale nadają się na przekąski. Lody czekoladowe Keto Prawdopodobnie zastanawiasz się, jak lody pasują do diety ketonowej, ponieważ zawierają dużo cukru. Cukier jest nie-nie, kiedy jesteś w ketozie. Nie chcesz popaść w cukier. Te ketonowe lody czekoladowe można przygotować bez cukru. Ma również bardzo(...)keczupie. Przygotowując krążki cebuli, upewnij się, że są świeże i domowe. Ciastka cremowe Ciastka z twarogiem są całkowicie bezglutenowe i zawierają mało węglowodanów. Możesz je upiec serem śmietankowym, masłem i mąką kokosową. Kremowy ser reklamuje smak i teksturę, dzięki czemu ta prosta przekąska jest bardzo smaczna. Ciastka z kremowym serem są ciągliwe i miękkie i mogą być

jakszef.pl
Lody czekoladowe (bez maszyny) 251

czekoladowe - przepis: Składniki: Puszka słodzonego mleka skondensowanego (400 g) (Przepis na domowe TUTAJ ) 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 250 g czekolady (gorzka lub mleczna) Jak zrobić lody czekoladowe bez maszyny? Śmietankę kremówkę, oraz mleko skondensowane wstawiamy do lodówki na całą noc, aby były dobrze schłodzone.  Schłodzoną śmietankę wlewamy do misy i ubijamy mikserem prawie(...)topimy w kąpieli wodnej (Czekoladę kruszymy do większej misy/garnka i ustawiamy nad mniejszym rondelkiem z wrzącą wodą, aby misa z czekoladą nie miała kontaktu z wodą)  Do masy śmietankowej dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.  Tak przygotowaną masę przekładamy do pojemniczka z pokrywką, szczelnie zamykamy.  Chłodzimy w zamrażalniku przez

Kuchnia Łukasza
SŁONECZNIKOWY TORT BECZKA 201

minut (do suchego patyczka). Gdy wystygnie dzielimy na dwie równe części. Masa karmelowa:  Masło oraz masę korówkową przekładamy do miski. Ubijamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Masa śmietankowa:  Mocno schłodzoną śmietankę wraz z cukrem pudrem umieszczamy w naczyniu, ubijamy na puszystą masę. Nasączenie : Saszetkę herbaty zaparzamy wrzątkiem. Studzimy. Składanie tortu rozpoczynamy od nasączenia kakaowego biszkoptu herbatą(...)rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Wylewamy do dużego płaskiego naczynia. Zostawiamy w chłodnym miejscu do całkowitego zastygnięcia. Kroimy nożem w grubą kostkę, która będzie przypominała kostki lodu. Wykładamy na ubitą śmietankę. Jeżeli przygotowałaś/eś tort z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby

Słodki Zakątek
Krem z pieczonych pomidorów z sosem śmietankowo-cydrowym 186

inne zupy warzywne) także na śniadanie. Można ją przygotować wieczorem i rano tylko odgrzać.Czas przygotowania: 40 minutPorcje: 2   Składniki:6 pomidorów,150 g serka śmietankowego Almette,1 czerwona cebula,1 ząbek czosnku,1 l bulionu,4 łyżki masła,Garść listków bazylii,150 ml Cydru Lubelskiego,1 łyżeczka soku z cytryny,2 łyżki orzeszków piniowych do dekoracji(...)gałązki tymianku, dusić 5 minut.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.Przygotować sos: listki bazylii zblanszować (1 minuta we wrzącej wodzie, przełożyć do wody z lodem). Cydr zagotować, zredukować do 3 łyżek, zmiksować z odciśniętą bazylią, sokiem z cytryny i oliwą (oliwę dodawać stopniowo do uzyskania konsystencji gęstej śmietany). Doprawić do smaku solą i pieprzem.Orzeszki zrumienić

SzczyptaSmaQ
Tarta z agrestem i kremem z białej czekolady 243

Pyszna tarta, nie za słodka, fajnego smaku dodają jej kwaśne owoce. Lekka, łatwa do zrobienia. Nam bardzo smakowała, podana z gałką lodów smakuje wybornie. Pomysł na wykorzystanie zamrożonych owoców - równie dobrze spiszą się tutaj porzeczki, sama trochę dorzuciłam, stąd ten kolor. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)łyżka zimnej wody Masa agrestowa: 800 g agrestu (u mnie 500 g agrestu i 300 g czerwonej porzeczki) 1/2 szklanki cukru 500 ml wody 1 galaretka agrestowa 2 budynie śmietankowe Krem z białej czekolady: 375 ml kremówki 100 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i wodę

Domowa cukiernia Ewy
Bułeczki drożdżowe 166

Solidnie mieszamy mikserem i gotowe.   Rozczyn gotowy, czas zagnieść drożdżowe ciasto.Do większej miseczki wlewamy 2 szklanki ciepłego mleka, dodajemy szczyptę soli,     kilka kropli zapachu śmietankowego, 4 jajka i rozczyn. Wszystko mieszamy łyżką.   Teraz wsypujemy 1 kg mąki, zakasowujemy rękawy i wyrabiamy ciasto (najbardziejwyczerpująca fizycznie czynność ). Dodam, że mąka może mieć różną wilgotność,więc(...)mąką po wierzchu,przykrywamy ściereczką i niech rośnie.   Przygotowujemy warsztat pracy:-stolnica-blaszki wyłożone papierem do pieczenia-wałek do ciasta-wykrawacz do ciasta (może być pucharek do lodów)-pędzelek-roztrzepane widelcem 2 jajka     Ciasto urosło:   Posypujemy stolnicę mąką, wykładamy część ciasta, rozwałkowujemy na grubośćok. 0,5 cm i wykrawamy krążki

Maminek kulinarny
Imbirowe ciasto czekoladowe z mango 324

agar-agar na biszkopt czekoladowy: 240 g całych jajek 150 g cukru 90 g mąki tortowej 5 ml ekstraktu wanilii szczypta soli 35 g cacao 60 g masła śmietankowego 25 g gorzkiej ciemnej czekolady 53% na krem czekoladowy: 250 g ciemnej gorzkiej czekolady 53% 250 g śmietany kremówki 30% WYKONANIE: Mus: żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Puree z mango połączyć(...)sztywno i wymieszać łopatką dokładnie z masą mangową. Galaretka: zagotować puree z mango,cukier i świeżo starty imbir.Zdjąć z ognia,dodać agar-agar rozlać do foremek na lód i odstawić do zamrażalnika do stężenia. Biszkopt: przesiać razem mąkę i cacao. W dużej misce zmiksować jajka z cukrem i szczyptą soli,dodać wtedy ekstrakt wanilii. Następnie dalej miksując na wolnych

Sztuka gotowania w/g Samiry
Krówki lodowe 231

Wlewamy śmietanę – gotujemy, aż cukier się rozpuści, następnie wlewamy całą puszkę mleka słodzonego, dodajemy szczyptę soli waniliowej oraz aromaty (łącznie 1 łyżeczka aromatu, z tego ½ – wanilia, ¼ śmietankowy, ¼ rumowy). Gotujemy mieszając przez 10 minut. Zmniejszamy temperaturę o połowę (u mnie do 2) i gotujemy jeszcze 30 – 40 minut, aż masa zacznie brązowieć i gęstnieć. Garnek zestawiamy z kuchenki(...)zamrażarce. Uwagi: Krówki wyciągamy z zamrażarki tuż przed konsumpcją i w ilości do jednorazowego spożycia. Lepiej kroić porcje wielkości „na jeden kęs”. Eksperymentalnie – krówki lodowe można wrzucić zamiast kostek lodu do likieru Baileys . Krówki lodowe, to mój pomysł autorski. Powstał przez przypadek, jak to zwykle bywa. Chciałam kilka krówek mieć „na wczoraj”, więc włożyłam je do zamrażarki, aby szybciej zastygły

mojewypiekiinietylko
Szybkie pączki serowe z powidłami 167

śnieżnym klimacie” – szybkie pączki serowe z powidłami. To dobra alternatywa dla tych, którym z ciastem drożdżowym „nie po drodze”. Składniki na 17 szt.: - 500 g twarogu śmietankowego mielonego - 2 szklanki mąki tortowej * - 4 jajka (L) - 3 łyżki cukru (dałam domowy waniliowy) - 3 łyżki jogurtu greckiego (gęsty) - 1 łyżka alkoholu - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - woda(...)przesianą z proszkiem i sodą. Dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Ciasto będzie lepkie i takie ma być. W szerokim rondlu nagrzewamy olej do temperatury ok. 175 ° C. Łyżką do lodów maczaną w oleju nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej (jednorazowo smażyłam po 6 sztuk). Smażymy na rumiano z obu stron (moje same się odwracały). Wyjmujemy, kładziemy

mojewypiekiinietylko
Ciasto 3 BIT bez pieczenia z masą krówkową 102

u0119.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/ciasto-3-bit-bez-pieczenia-z-masa-krowkowa\/#wpzoom-rcb-direction-step-15989530132864182","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Wstaw do lod\u00f3wki na co najmniej 120 minut. Placek w tym czasie sch\u0142odzi si\u0119, st\u0119\u017ceje, a herbatniki zmi\u0119kn\u0105.","text":"Wstaw do lod\u00f3wki na co najmniej 120 minut. Placek w tym czasie sch\u0142odzi si\u0119, st\u0119\u017ceje(...)się oprzeć i skończyć na jednym kawałku. Pochłania bez reszty! Składniki: 400 g maślanych herbatników Leibniz 1 puszka masy kajmakowej Gostyń 150 g miękkiego masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 700 ml mleka 4 łyżki cukru drobnego 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 500 ml schłodzonej słodkiej śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan FIX 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

ProstePesto.pl
Jak udekorować tort i inne słodkie wypieki? Inspiracje + przepisy 130

wyposażyć się w odpowiednie artykuły ułatwiające nakładanie kremu na tort. Z kremu można też wykonać dekoracje. Wystarczy przełożyć go do rękawa cukierniczego z odpowiednią tylką. Przepis na prosty krem śmietankowy z mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36% (powinna być dobrze chłodzona) 250 g serka mascarpone (schodzonego) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski(...)pochodzić z dobrego źródła. Na uwagę zasługuje rodzinna firma Barbara Luijckx , która działa na rynku już od 1991 roku. Wysokiej jakości ozdoby do tortów, ciast i innych wypieków oraz lodów i deserów lodowych aż przykuwają oczy. Do tego półprodukty i dodatki czekoladowe. Oferta firmy Barbara Luijckx jest naprawdę bogata. Firma dostarcza swój asortyment profesjonalistom branży cukierniczej, gastronomicznej oraz przemysłowej

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania