lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:41/49)

Delikatnie śmietankowy sernik z pomarańczowym likierem Cointreau i drink Cointreau Fizz 103

Zapraszam na nowy pyszny sernik w Małej Cukierence. Jest kremowy, śmietankowy, troszkę pomarańczowy, bardzo aromatyczny. Wygląda wspaniale i jest prosty w przygotowaniu. Do masy serowej dodałam likier Cointreau i troszkę dla smaku oraz aromatu do śmietanki, która zdobi wierzch sernika. Całość fantastyczna, ciasto bardzo mi smakuje, polecam! W poście znajdziecie również przepis na orzeźwiający drink Cointreau Fizz. Nie wymaga wielu(...)składników i jest smaczny, troszkę cytrusowy. Idealny na ciepłe dni! Delikatnie śmietankowy sernik z pomarańczowym likierem Cointreau Składniki: Spód: 220g herbatników 100g masła – roztopionego, ostygniętego Masa serowa: 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 45g mąki ziemniaczanej starta skórka z 1 niedużej pomarańczy 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 200g cukru 3 duże

Mała Cukierenka
5 inspiracji na zimowe desery na ciepło – wykorzystaj sosy do deserów! 147

lodami. Możesz przyrządzić ją ze startymi jabłkami lub wykorzystać jabłkowy mus: dzięki temu nabierze delikatności. Po upieczeniu ułóż na talerzyku obok porcji ciasta kulkę lodów waniliowych: ich smak wspaniale komponuje się z cynamonowym aromatem. Wolisz bitą śmietanę? Wykorzystaj do niej sosy do deserów . Do szarlotki na ciepło idealnie pasuje polewa wiśniowa – możesz użyć jej zamiast lodów(...)wiele sposobów: z owocami, kawałkami czekolady, ciasteczkami, sokiem owocowym, polewą… Wykorzystaj sosy do deserów, by ozdobić budyń i nadać mu ciekawy smak. Sos malinowy idealnie pasuje do budyniu śmietankowego, a polewa toffi świetnie łączy się z budyniem czekoladowym . Budyń będzie także świetną bazą do bardziej skomplikowanych deserów: możesz wypełnić nim kruche babeczki lub przełożyć ciasto zamiast kremu. (function(hrxfmflw

Słodkie okruszki
Tarta z jabłkami 162

łyżeczka śmietany kwaśnej 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego odrobina soli Tarta z jabłkami – Składniki na bezę 2 białka 1 opakowanie budyniu waniliowego bądź śmietankowego 1 łyżka cukru Tarta z jabłkami – Składniki na nadzienie jabłkowe 1 kilogram jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu odrobina masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta(...)się wierzchu ciasta. Tarta smakuje najlepiej na drugi dzień, gdy ciasto skruszeje. Jeśli lubisz szarlotkę na ciepło, ciasto możesz jeść ciepłe zaraz po upieczeniu, bądź później podgrzane z gałką lodów waniliowych bądź bitej śmietany. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z jabłkami 2020-04-17 Domowy hot dog 2020-04-07 Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych

To Musisz Wiedzieć
Malinowa panna cotta 131

owocami lub jej smak wzbogacany jest karmelem, kawą, a nawet rumem. Jednak od czego moja głowa i pojemniczek malin w lodówce. Nie chciało mi się robić do waniliowej czy śmietankowej panna cotty sosu, postanowiłam dodać zatem owoce do środka. Tak narodziła się panna cotta malinowa. No to postanowiłam zaszaleć i po powrocie męża z pracy, powitałam go z taką(...)u0105cym mleku ze \u015bmietank\u0105.\r","Odstawiamy mas\u0119\u00a0do ostygni\u0119cia i \u0142\u0105czymy z owocami.\r","Przelewamy do miseczek i odstawiamy na ok. 4h do lod\u00f3wki.\r","Przed podaniem wyjmujemy panna cott\u0119 z miseczek.\r","Mo\u017cemy serwowa\u0107\u00a0z owocami lub sosami.\r"]} Drukuj Malinowa panna cotta Składniki 300 g malin 250 g śmietanki kremówki

Mieszam w Garnku
Wielka Brytania, czyli angielski Apple Cake 300

życiu ciasto. Taki prezent dla samego siebie. Wyszło lepiej, niż oczekiwałem, więc dzielę się przepisem. Do przygotowania ciasta użyłem: 250 gram mąki tortowej (typ 450), 150 gram masła śmietankowego, 1 jajka, cukru trzcinowego (z powodzeniem można zastąpić zwykłym), odrobiny soli, 400 ml mleka, budyniu waniliowego, cynamonu mielonego, 5 średniej wielkości jabłek, 200 ml śmietany 30%. Najpierw przygotowałem kruche ciasto(...)soli, a następnie ubiłem śmietanę za pomocą miksera. Przygotowane ciasto pokroiłem w trójkąty. Podałem z bitą śmietaną, choć sądzę, że równie dobre (a może nawet lepsze) byłyby tutaj lody waniliowe. Albo i lody i śmietana

Wyprawy kulinarne
Malinowa chmurka 91

Malinowa chmurka- jest to bardzo popularne ciasto składające się z 4 warstw: ciasta kruchego, galaretki z malin, kremowej masy śmietankowej i chrupiącej bezy. Jest orzeźwiające, w sam raz na letnie dni. Ponadto jest lekkie i pyszne. Malinowa chmurka jest bardzo czasochłonnym ciastem, lecz żeby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu kruche ciasto i bezę można przygotować dzień wcześniej(...)Warstwa 2 – masa malinowa: 500 g malin – świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe 850 ml wrzącej wody (lub inna ilość według wskazań z galaretek) Warstwa 3 – krem śmietankowy: 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Warstwa 4 – beza: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków

ProstePesto.pl
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 123

wszystkich zabieganych i zapracowanych rozwiązanie idealne. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt,  krojenie, siekanie, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje za nas Kohersen Mycook.  Nie muszę już szukać wagi – jest zintegrowana z robotem(...)sposób przygotujemy też bitą śmietanę, kremy do tortów i pianę z białek. Jeśli dodatkowo uruchomimy funkcję podgrzewania możemy przyrządzić ulubione gorące sosy do mięs. Na zdjęciu poniżej domowe masło śmietankowe – według przepisu z książki dołączonej do Kohersen Mycook. W tym miejscu mała ciekawostka - w zależności od użytej śmietany czasy ubijania masła są zróżnicowane śmietana 42% - masło było gotowe

Cztery Fajery
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 197

szklanki- łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego)/ MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI- ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg- masło 0,5 kostki- cukier, szklanka- jajka. 3- budyń, 1 (pół śmietankowego, pół waniliowego)- wiśnie w syropie, 2 słoiki litrowe - cukier wanili(n)owy, 1/BEZA- białka, 2- cukier, do smaku/KRUSZONKA- mąka kokosowa, pół szklanki- masło, pół kostki- cukier, pół szklankiWYKONANIE:/CIASTO(...)miąższu orzecha kokosowego.Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1313 kJ / 313 kcalBiałko – 19,4 gWęglowodany

Wypisz Wymaluj
Jajka w koszulkach z sosem chrzanowym i bekonem 126

żółtka, które po przekrojeniu rozpłynie się na talerzu. Reszta jest otoczką.  Krok 1 - sos chrzanowy Łączę w rondelku kilka łyżek śmietany 18% z 1/2 małego słoiczka chrzanu śmietankowego, dodaję płaską łyżkę natki pietruszki, sporo świeżo zmielonego pieprzu aby wzmocnił ostrość chrzanu. Całość zagotowuję, stale mieszając. Im dłużej sos dłużej gotuję, tym będzie bardziej gęsty i co ważniejsze - chrzan sukcesywnie(...)można polać sosem albo ułożyć na wierzchu jakiegoś produktu. Jeśli chcielibyśmy zachować jajko na później, np. do sałatki, wówczas zaraz po ugotowaniu należy je włożyć do zimnej wody z lodem. Sprawimy, że proces ścinania białka i żółtka zatrzyma się. Krok 4 - jeść! Na koniec jakieś dodatki w postaci gęstego sosu chrzanowego, ciepłej bagietki, chrupiący boczek i kiełki soczewicy z pomidorkami

Right Behind The Kitchen
Ciasto makowe z brzoskwiniami 70

Przepis na pyszne ciasto makowe z brzoskwiniami . Na makowym biszkopcie w środku wypełnionym kremem śmietankowym z brzoskwiniami. Góra ciasta pokryta jest cienką warstwą  kremu udekorowanego muśnięciami czekoladowymi. Całość w smaku bardzo delikatna i nie za słodka. Ciasto wagowo leciutkie, a zacny wygląd pięknie się wyróżni na świątecznym stole. Przepis znalazłam na blogu Krystyny . Polecam, bo warto się skusić(...)brzoskwiniach.  Gdy sok wsiąknie w biszkopt wykładamy krem (ten bez brzoskwiń). Wyrównujemy powierzchnię i dekorujemy ciasto. 4. Dekoracja. Ciasto polałam syropem kakaowym, który przeznaczony jest do polewania lodów.  Równie dobrze można to zrobić roztopioną czekoladą, lub udekorować wiórkami kokosowymi.  Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. TUTAJ   najdziesz więcej przepisów na  ciasta świąteczne

RITA food channel
Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami 101

razy.   Ciasto: 4 jajka 140 g mąki pszennej 15 g kakao 100 g cukru 3 łyżki oleju szczypta soli   Krem: 500 ml mleka 2 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (80 g proszku budyniowego) 200 g masła 80 g cukru pudru   Dodatkowo: 1 galaretka przezroczysta 200 ml wody 200 g borówek lub innych owoców(...)Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem a’la pizza Domowa nalewka z cytryną – nalewka na spirytusie Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny

Via Gusto
Sernik chałwowy na jogurtach greckich 86

ciasteczek owsianych, chałwowy jogurt i borówki amerykańskie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciastek owsianych z sezamem 50 g roztopionego masła 1 kg jogurtu typu greckiego 300 g chałwy śmietankowej lub waniliowej Odra 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek żelatyny spożywczej uniwersalnej + woda 250 g borówek amerykańskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ciastka owsiane połam i przełóż do kielicha blendera(...)u00f3d okr\u0105g\u0142ej tortownicy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia o \u015brednicy oko\u0142o 24 centymetry. Wyg\u0142ad\u017a powierzchni\u0119 spodu, blaszk\u0119 wstaw do lod\u00f3wki na 20 minut.","text":"Ciastka owsiane po\u0142am i prze\u0142\u00f3\u017c do kielicha blendera, po czym zblenduj do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dodaj roztopione mas\u0142o i wymieszaj \u0142y

ProstePesto.pl
Galaretkowiec z jogurtem i śmietanką 84

masą, dlatego świetnie sprawdza się schłodzony w upalne dni. Polecam użyć galaretki wiśniowej, truskawkowej i agrestowej – smacznie się komponują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretkowiec z jogurtowo – śmietankowy ze świeżymi owocami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz.  Kalorie 280 kcal Torcik(...)u015b\u0107 w miseczkach z 300 ml \u015bwie\u017co zagotowanej gor\u0105cej wody. Przestud\u017a i przelej do prostok\u0105tnych, plastikowych pojemniczk\u00f3w do przechowywania \u017cywno\u015bci. Wstaw do lod\u00f3wki, a\u017c ca\u0142kowicie st\u0119\u017cej\u0105 - musz\u0105 by\u0107 sztywne.","text":"Ka\u017cd\u0105 galaretk\u0119 rozpu\u015b\u0107 w miseczkach z 300 ml \u015bwie\u017co

ProstePesto.pl
Karmelowa chmurka bez pieczenia 78

Zależało mi żeby słodki karmel, przełamać czymś lekkim. I wydaje mi się, że to jest właśnie idealne połączenie. Nazwa ciasta idealnie odzwierciedla jego smak i konsystencję. Karmelowe krówki, warstwa śmietankowa z galaretką i polewa czekoladowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji(...)u00f3d foremki o wymiarach 25 x 35 centymetr\u00f3w wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Utwardzamy, tak aby powsta\u0142 nam r\u00f3wny sp\u00f3d ciasta. Wsadzamy do lod\u00f3wki.","text":"Do miski dodajemy herbatniki, kt\u00f3re zgniatamy np. dnem szklanki, tak aby powsta\u0142y nam okruszki. Nast\u0119pnie patelni\u0119 ustawiamy na ma\u0142ym ogniu i roztapiamy na niej

ProstePesto.pl
Wielkanocna pascha z orzechami i suszonymi owocami 71

niewielkiej mocy palnika i jednocześnie nieustannie mieszaj rózgą kuchenną. Doprowadź mieszankę do zagęszczenia pod wpływem wysokiej temperatury, ale nie doprowadzaj jej do wrzenia. Delikatnie zgęstniałą masę żółtkowo – śmietankową przelej z powrotem do misy miksera. Dodaj zmielony twaróg, miękkie masło i utrzyj do gładkości masy. Na sam koniec wsyp posiekane bakalie i ostatecznie wymieszaj rózgą. Durszlak kuchenny ustaw na głębokim(...)Prze\u0142\u00f3\u017c mas\u0119 na \u015bciereczk\u0119, wyg\u0142ad\u017a powierzchni\u0119 i przykryj od g\u00f3ry talerzem dociskaj\u0105c delikatnie pasch\u0119. Taki pakunek wstaw do lod\u00f3wki na 12 godzin (najlepiej na ca\u0142\u0105 noc), w tym czasie pascha uwolni nieco serwatki i st\u0119\u017ceje zachowuj\u0105c sw\u00f3j kopu\u0142owy kszta\u0142t.","text

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania