lody domowe - 2135 przepisów (strona:86/143)

Ice tea – mrożona herbata 86

wyjście do sklepu zajmie nam dłużej niż zrobienie domowej mrożonej herbaty, wypicie i umycie blendera Świetną opcją jest też oczywiście kawa mrożona. Przepis na kawę mrożoną oczywiście znajdziecie na moim blogu. Ice tea - mrożona herbata Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 1 torebka herbaty czarnej lub innej ulubionej szklanka lodu 1 limonka *opcjonalnie 1 łyżka cukru trzcinowego *opcjonalnie świeża

Blendman
Ice tea – mrożona herbata 109

wyjście do sklepu zajmie nam dłużej niż zrobienie domowej mrożonej herbaty, wypicie i umycie blendera Świetną opcją jest też oczywiście kawa mrożona. Przepis na kawę mrożoną oczywiście znajdziecie na moim blogu. Ice tea - mrożona herbata Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 1 torebka herbaty czarnej lub innej ulubionej szklanka lodu 1 limonka *opcjonalnie 1 łyżka cukru trzcinowego *opcjonalnie świeża

Blendman
Bary mleczne w Warszawie 195

pobrzdękolić ale przede wszystkim ta domowa atmosfera,której nam młodym słoikom tak brakuje w wielkim mieście. Obsługa młoda i przesympatyczna, ach chce się tam wracać. Bezwzględnie polecam!!! Ja już wiem, że będę tam stałym gościem i jest to mój nr jeden z powyższych :-)  To teraz idziemy na lody

pieprzny smaczek
Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu - książka kucharska dla dzieci - recenzja 127

Przepisy zawarte w książce zostały zainspirowane bajką "Kraina Lodu" . To właśnie jej bohaterowie zabiorą małych/większych kucharzy w pasjonującą podróż i przekonają, że gotowanie to nie tylko nudny obowiązek, ale tak naprawdę to świetna zabawa ! (Ja wiem to od dawna!) Kto jest już chętny chociażby na przepis zupy pieczarkowej Oakana, domowy tort lodowy dla Olafa, czy zawijasy naleśnikowe Elsy

Di gotuje
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka rosołowa 173

przygotowałam nie można nazwać kostką, tylko raczej pastą, ale jeśli jesteście bardzo przywiązani to tej formy, to możecie pastę włożyć do foremek na kostki lodu, zamrozić i też powstanie Wam kostka :-). Ale przejdźmy do rzeczy: przejrzałam składniki popularnych kostek rosołowych  w internecie, bo w  domu ich nie posiadam, wszystkie(...)zamrozić, albo zawekować w małych słoiczkach. Do przyrządzenia zupy dla czterech będziecie potem potrzebować około jednej płaskiej łyżki pasty.Na blogu znajdziecie również domową warzywną pastę bulionową.Bulionowa pasta mięsna, czyli kostka rosołowaProporcje na 9 słoiczków 180 gCzas przygotowania: 4 godzinySkładniki:800 g filetów z udźca kurczaka2000 ml wody lub białego wina350 g marchewki200

Kulinarne przygody Gatity
Dżem porzeczkowy 575

Domowy dżem porzeczkowy  to super pomysł na wykorzystanie kwaśnych porzeczek w szczycie sezonu owocowego. Dżem z czerwonej porzeczki jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz jedynie świeże owoce i cukier.  Z porzeczek polecam też upiec pyszny sernik na kruchym spodzie z porzeczkami , albo zrobić naturalne lody porzeczkowe

AniaGotuje.pl
Chrupiące gofry 158

nachodzi mnie ochota na gofry, takie domowe chrupiące z ulubionymi dodatkami. Tym razem ochota była podwójna, bo dostałam elegancką gofrownicę z serii party time od marki Ariete. Party time  to cała seria produktów o unikalnym, nowoczesnym, wzornictwie w skład, której wchodzi m.in. urządzenie do naleśników, hod dogów,  hamburgerów, popcornu czy lodów, wszystkie urządzenia możecie zobaczyć w sklepie

Cynamonowe szczęście
Różany mus truskawkowy 137

lodów (tak! zimą też kocham lody) i do galaretki, do wszystkiego! Taki mus jest idealny dla dzieci, które nie lubią kawałków owoców w dżemie... Polecam, serdecznie polecam! Składniki (na 2 słoiczki o pojemności 500 gram): 1,800-2 kg truskawek 200 gram cukru 1/2 szklanki wody różanej *Pamiętajmy! Do domowych przetworów nie trzeba dodawać żadnych żelfiksów

Mango Papaja
Truskawkobranie 2012 93

torebkami,zabawkami,ubraniami),karuzele,lody,watę cukrową i  mnóstwo masakrycznego fast foodu.  Zdjęć budek z fast foodami nie robiłam,ale prawdziwego,regionalnego,kaszubskiego oscypka zjadłam:) (Oscypki na Kaszubach są Truskawki Kaszubskiej brak)  Zioła i przyprawy:  Gadżety kuchenne:  Lizaki: Znalazłam w końcu stoisko z prawdziwym,kaszubskim chlebem ze smalcem domowej roboty.Szkoda tylko

Wielki apetyt
Murzynek 161

proste. Świetnie smakuje z gałką lodów  waniliowych.  Wiem, że można je było wzbogacić o wiśnie, bita śmietanę itp. ale na to też przyjdzie okazja innym razem.Składniki : 300 g maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju,  łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao Łyżka cukru waniliowego (najlepiej taki domowy ) 100 ml mleka. Przygotowanie:W misce

cookpl
Muke Mu2G - najwolniejsza na rynku wyciskarka do soków 138

Wyciskarka wolnoobrotowa Muke Mu2G to nowy model na polskim rynku. Przeznaczona jest do przyrządzania soków z warzyw, owoców, korzeni np. imbiru, traw, liści i ziół. Soki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 158

zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej kuchni, z pewnością powinniśmy spróbować tego rozwiązania. Wykorzystać możemy go również jako dodatek do koktajli, ciastek czekoladowych, domowych batonów z orzechami , a także zupy kremowej

Sama słodycz i szczypta chili
DOMOWE LODY CZEKOLADOWE 130

móc rozkoszować się najpyszniejszymi lodami czekoladowym.  Są wyraźnie kakaowe, delikatnie kremowe o perfekcyjnie wyważonej słodkości. Po zjedzeniu takich z tego przepisu już na pewno nigdy nie zatęsknię za tymi tradycyjnymi z cukierni. Zapewniam, że będziecie mieć podobne odczucia. Składniki na 8 sztuk: 300 ml tłustego mleka kokosowego (u mnie domowe z płatków kokosowych i wody w proporcjach

Jeść, by żyć w zdrowiu
Czekoladki kokosowe z żurawiną 109

ciemnego kakao 1/4 szklanki masła orzechowego (najlepiej domowej roboty) garść żurawiny Wykonanie: Miksujemy olej kokosowy wraz z syropem klonowym (tylko na tyle, by się połączyły). Dodajemy kakao i masło orzechowe i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Do masy dodajemy żurawinę (można ją wcześniej pociąć na mniejsze kawałki). Masę wylewamy do formy do lodu (lub do pralinek). Jeśli jej nie mamy

Mania Wypiekania
PRZYPRAWA DO POTRAW Z DYNI 114

  Przepis znalazłam na blogu "piekarnik".Muszę przyznać , że bardzo polubiłam tę przyprawę ,często i gęsto gości w moich potrawach.Dodaję ją do ciast z jabłkami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki