lody domowe - 2135 przepisów (strona:91/143)

arbuzowo kokosowy sorbet... 118

Składniki: 1 mały arbuz bez skóry i pestek, 1 szklanka wiórki kokosowe, 1/2 szklanki cukier puder, 1 łyżka sok z cytrynyz arbuza usunąć pestki i obrać

W Mojej Kuchni Lubię
Domowa lemoniada arbuzowa 139

Arbuz to jeden z najbardziej nawadniających organizm  owoców, orzeźwiający, słodki ,pyszny...a przygotowanie pysznej domowej lemoniady zajmie tylko chwilkę. ok. 500 gramów arbuza 200 ml. wody mineralnej  sok z połowy dużej cytryny 2 łyżeczki miodu Odkroić skórkę arbuza jeżeli nie lubicie wyrzucić pestki.  Arbuza pokroić na mniejsze części. Przekładamy do blendera,miksera wlać wodę mineralną dodać miód(...)cytrynę i dokładnie  zmiksować.  Pyszna lemoniada gotowa :)  Można wodę zastąpić kilkoma kostkami lodu

Andzia Pichci
Bezalkoholowa pinacolada 125

też domowe mleko kokosowe też tutaj bardzo dobrze pasuje) 200 g świeżego ananasa łyżka pasy kokosowej (lub wiórków kokosowych) łyżka miodu Ananasa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia blendera. Dodaj mleko, pastę kokosową i miód. Całość dokładnie zmiksuj, tak aby otrzymać jednolity koktajl. Gotowy drink przelej do wysokiej szklanki. Jeśli chcesz, możesz dodać kostki lodu Smacznego Koniecznie

365 dni dookoła kuchni
Lemoniada ogórkowa 159

niż domowa lemoniada. Koniecznie spróbujcie smaku świeżego ogórka w połączeniu z sokiem z cytryny oraz nutką orzeźwiającego imbiru i chłodzącej mięty. Smak lemoniady Was zaskoczy. Pozytywnie oczywiście! Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Pozdrawiam Was gorąco! Składniki: 1 ogórek szklarniowy 3 cytryny 1 litr wody mineralnej 4 łyżki cukru 3 cm kawałek świeżego imbiru Dodatkowo: świeża mięta kostki lodu Przygotowanie: Wyciskamy

Smakowity Blog Kulinarny
Początek. EKSPRESOWE CZEKOLADKI Z MALINĄ. 191

czas… domową czekoladką. I kubkiem ulubionej herbaty.  EKSPRESOWE CZEKOLADKI Z MALINĄ. (autorski;) tabliczka gorzkiej czekolady (zależy od upodobania) całe dojrzałe mocno maliny Czekoladę połamałam na małe kawałki, włożyłam do metalowej miski. Miskę umieściłam na garnku z wrzącą, gotującą się wodą. Rozpuściłam więc czekoladę na parze. Wyłączyłam gaz. Foremki, ja miałam kupne, świetnie się sprawdzają silikonowe foremki do lodu

W kuchni Karmel-itki
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 157

ziarenek ziela angielskiego sól morska drobno mielona lub inna czarny pieprz świeżo mielony świeża zielona pietruszka 2 l 500 ml wody makaron domowy Przygotowanie przygotuj makaron z przepisu Makaron domowy tradycyjny mięso umieść w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę bez zamykania garnka kiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiem gdy na powierzchnię wody przestaną(...)jeszcze sporo tłuszczu Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody

Szybko Szybkowar
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 260

Otwieranie Garnka Naturalne ETAP II Wybór Ciśnienia Niskie Czas Gotowania 25 min Otwieranie Garnka Naturalne Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . przygotuj makaron z przepisu Makaron domowy tradycyjny mięso umieść w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę bez zamykania garnka kiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiem gdy na powierzchnię wody przestaną(...)jeszcze sporo tłuszczu Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody

Szybko Szybkowar
Deser Natas do Céu 304

400 ml śmietanki kremówki 30% 5 białek jaj 4 łyżki cukru 100 g ciastek Petit Beurre Krem z żółtek: 5 żółtek 5 łyżek cukru 5

Świat Domowej Kuchni
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 171

miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić sałatek, makaronu, ryżu, ziemniaków, jajek, ogórków, sałat, galaret oraz nabiału. Kilka ogólnych rad dotyczących mrożenia: Najlepiej mrozić produkty w woreczkach

Między kuchnią a pokojem
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 155

miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić sałatek, makaronu, ryżu, ziemniaków, jajek, ogórków, sałat, galaret oraz nabiału. Kilka ogólnych rad dotyczących mrożenia: Najlepiej mrozić produkty w woreczkach

Między kuchnią a pokojem
Kokosowe crumble z truskawkami 110

domowe w czasach mocnego deficytu produktów, bo crumble potrzebuje minimum składników - wystarczą owoce, mąka, tłuszcz i cukier.  Kokosowe crumble truskawkowe, to świetne połączenie smaków. Mocno soczyste truskawki pod grubą warstwą chrupiącej, kokosowej kruszonki, to coś, co przypadnie każdemu do gustu. Zrobienie crumble, to dosłownie chwila - 5 minut wyrabiania, chwilka zapiekania i już serwujemy crumble kokosowe z gałką lodów

Kuchnia Łukasza
Smoothie bowl z mango z suszonymi śliwkami Helio 119

Dziś na drugie śniadanie pożywne i słodkie smoothie z owoców. Podaję je z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi, suszonymi owocami, świeżymi owocami. W zależności co mam w

Zasmakuj Kuchni
Lody czekoladowe 102

Lody czekoladowe - moje ulubione. Musiałam je w końcu zrobić sama, gdyż często w lodziarniach mi nie smakują. Kupione w sklepie mają smak sztuczności, a w lodziarni smak budyniu czekoladowego. Udało się, ale dopiero za drugim podejściem, bo przy pierwszym zmarnowałam porcję dodając do niej stewię. Chciałam, żeby było zdrowo, a wyszło paskudnie. Stewia zupełnie zepsuła smak. Jak macie(...)więcej doświadczenia ze zdrowymi słodzidłami to myślę, że możecie użyć erytrytolu lub ksylitolu. Ja już wolałam nie ryzykować.   Dla kogo: dla czekoladoholików dla lubiących domowe desery dla szukających ochłody Składniki: 100g gorzkiej czekolady 50g kakao 400g mleka 200g śmietany 30 lub 36% 100g cukru 4 żółtka Wykonanie z maszyną: Do rondelka włożyć czekoladę połamaną na kawałki. Dodać do niej

Mania Wypiekania
Mleko kawowe 107

To już ostatni wpis w tym miesiącu. Zostawiam Was z mlekiem kawowym według Dusi. Napój w sam raz na długi majowy weekend ,który już za pasem

Kuchnia domowa Ani
Szarlotka Ani (z bezą i rodzynkami) 116

dokładnie nazywa się przepis pochodzący z Biblioteczki Poradnika Domowego z roku 98, książki zatytułowanej “Owocowe ciasta i desery”. Pyszny jabłecznik z bezą i rodzynkami. Wspaniałe letnie ciasto z jabłkami, uwielbiam!;)   W przepisie niestety nie było rozmiarów formy, więc zaryzykowałam na oko, tak jak z innymi składnikami i wyszło w punkt pyszne i akurat wymiary mojej formy(...)wysokość 6 cm. Polecam szarlotkę z lodami i likierem czekoladowym i towarzystwem oczywiście!;) Składniki: 1 kg winnych jabłek 3 szklanki mąki 4 jaja 1,5 szklanki cukru 25 dag margaryny, u mnie 200 g masła plus 1 łyżka 2 łyżki śmietany, u mnie 18% garść rodzynków, u mnie szklanka łyżeczka proszku do pieczenia, u mnie łyżka aromat śmietankowy

Zasmakuj Kuchni