Składniki: 1 mały arbuz bez skóry i pestek, 1 szklanka wiórki kokosowe, 1/2 szklanki cukier puder, 1 łyżka sok z cytrynyz arbuza usunąć pestki i obrać
W Mojej Kuchni LubięArbuz to jeden z najbardziej nawadniających organizm owoców, orzeźwiający, słodki ,pyszny...a przygotowanie pysznej domowej lemoniady zajmie tylko chwilkę. ok. 500 gramów arbuza 200 ml. wody mineralnej sok z połowy dużej cytryny 2 łyżeczki miodu Odkroić skórkę arbuza jeżeli nie lubicie wyrzucić pestki. Arbuza pokroić na mniejsze części. Przekładamy do blendera,miksera wlać wodę mineralną dodać miód(...)cytrynę i dokładnie zmiksować. Pyszna lemoniada gotowa :) Można wodę zastąpić kilkoma kostkami lodu
Andzia Pichciteż domowe mleko kokosowe też tutaj bardzo dobrze pasuje) 200 g świeżego ananasa łyżka pasy kokosowej (lub wiórków kokosowych) łyżka miodu Ananasa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia blendera. Dodaj mleko, pastę kokosową i miód. Całość dokładnie zmiksuj, tak aby otrzymać jednolity koktajl. Gotowy drink przelej do wysokiej szklanki. Jeśli chcesz, możesz dodać kostki lodu Smacznego Koniecznie
365 dni dookoła kuchniniż domowa lemoniada. Koniecznie spróbujcie smaku świeżego ogórka w połączeniu z sokiem z cytryny oraz nutką orzeźwiającego imbiru i chłodzącej mięty. Smak lemoniady Was zaskoczy. Pozytywnie oczywiście! Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Pozdrawiam Was gorąco! Składniki: 1 ogórek szklarniowy 3 cytryny 1 litr wody mineralnej 4 łyżki cukru 3 cm kawałek świeżego imbiru Dodatkowo: świeża mięta kostki lodu Przygotowanie: Wyciskamy
Smakowity Blog Kulinarnyczas… domową czekoladką. I kubkiem ulubionej herbaty. EKSPRESOWE CZEKOLADKI Z MALINĄ. (autorski;) tabliczka gorzkiej czekolady (zależy od upodobania) całe dojrzałe mocno maliny Czekoladę połamałam na małe kawałki, włożyłam do metalowej miski. Miskę umieściłam na garnku z wrzącą, gotującą się wodą. Rozpuściłam więc czekoladę na parze. Wyłączyłam gaz. Foremki, ja miałam kupne, świetnie się sprawdzają silikonowe foremki do lodu
W kuchni Karmel-itkiziarenek ziela angielskiego sól morska drobno mielona lub inna czarny pieprz świeżo mielony świeża zielona pietruszka 2 l 500 ml wody makaron domowy Przygotowanie przygotuj makaron z przepisu Makaron domowy tradycyjny mięso umieść w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę bez zamykania garnka kiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiem gdy na powierzchnię wody przestaną(...)jeszcze sporo tłuszczu Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody
Szybko SzybkowarOtwieranie Garnka Naturalne ETAP II Wybór Ciśnienia Niskie Czas Gotowania 25 min Otwieranie Garnka Naturalne Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . przygotuj makaron z przepisu Makaron domowy tradycyjny mięso umieść w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę bez zamykania garnka kiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiem gdy na powierzchnię wody przestaną(...)jeszcze sporo tłuszczu Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody
Szybko Szybkowar400 ml śmietanki kremówki 30% 5 białek jaj 4 łyżki cukru 100 g ciastek Petit Beurre Krem z żółtek: 5 żółtek 5 łyżek cukru 5
Świat Domowej Kuchnimiesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić sałatek, makaronu, ryżu, ziemniaków, jajek, ogórków, sałat, galaret oraz nabiału. Kilka ogólnych rad dotyczących mrożenia: Najlepiej mrozić produkty w woreczkach
Między kuchnią a pokojemmiesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić sałatek, makaronu, ryżu, ziemniaków, jajek, ogórków, sałat, galaret oraz nabiału. Kilka ogólnych rad dotyczących mrożenia: Najlepiej mrozić produkty w woreczkach
Między kuchnią a pokojemdomowe w czasach mocnego deficytu produktów, bo crumble potrzebuje minimum składników - wystarczą owoce, mąka, tłuszcz i cukier. Kokosowe crumble truskawkowe, to świetne połączenie smaków. Mocno soczyste truskawki pod grubą warstwą chrupiącej, kokosowej kruszonki, to coś, co przypadnie każdemu do gustu. Zrobienie crumble, to dosłownie chwila - 5 minut wyrabiania, chwilka zapiekania i już serwujemy crumble kokosowe z gałką lodów
Kuchnia ŁukaszaDziś na drugie śniadanie pożywne i słodkie smoothie z owoców. Podaję je z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi, suszonymi owocami, świeżymi owocami. W zależności co mam w
Zasmakuj KuchniLody czekoladowe - moje ulubione. Musiałam je w końcu zrobić sama, gdyż często w lodziarniach mi nie smakują. Kupione w sklepie mają smak sztuczności, a w lodziarni smak budyniu czekoladowego. Udało się, ale dopiero za drugim podejściem, bo przy pierwszym zmarnowałam porcję dodając do niej stewię. Chciałam, żeby było zdrowo, a wyszło paskudnie. Stewia zupełnie zepsuła smak. Jak macie(...)więcej doświadczenia ze zdrowymi słodzidłami to myślę, że możecie użyć erytrytolu lub ksylitolu. Ja już wolałam nie ryzykować. Dla kogo: dla czekoladoholików dla lubiących domowe desery dla szukających ochłody Składniki: 100g gorzkiej czekolady 50g kakao 400g mleka 200g śmietany 30 lub 36% 100g cukru 4 żółtka Wykonanie z maszyną: Do rondelka włożyć czekoladę połamaną na kawałki. Dodać do niej
Mania WypiekaniaTo już ostatni wpis w tym miesiącu. Zostawiam Was z mlekiem kawowym według Dusi. Napój w sam raz na długi majowy weekend ,który już za pasem
Kuchnia domowa Anidokładnie nazywa się przepis pochodzący z Biblioteczki Poradnika Domowego z roku 98, książki zatytułowanej “Owocowe ciasta i desery”. Pyszny jabłecznik z bezą i rodzynkami. Wspaniałe letnie ciasto z jabłkami, uwielbiam!;) W przepisie niestety nie było rozmiarów formy, więc zaryzykowałam na oko, tak jak z innymi składnikami i wyszło w punkt pyszne i akurat wymiary mojej formy(...)wysokość 6 cm. Polecam szarlotkę z lodami i likierem czekoladowym i towarzystwem oczywiście!;) Składniki: 1 kg winnych jabłek 3 szklanki mąki 4 jaja 1,5 szklanki cukru 25 dag margaryny, u mnie 200 g masła plus 1 łyżka 2 łyżki śmietany, u mnie 18% garść rodzynków, u mnie szklanka łyżeczka proszku do pieczenia, u mnie łyżka aromat śmietankowy
Zasmakuj Kuchni