lody bez jajek - 555 przepisów (strona:10/37)

Lody bananowo-truskawkowe 239

Najprostsze lody bez maszyny i mieszania co 30 minut, potrzebne są do nich foremki do lodów lub małe kubeczki i patyczki. Lody gotowe są do spożycia już po około 4 godzinach mrożenia, wszystko zależy w jak dużych foremkach je zrobimy. Przymierzam się zrobić lody takie z jajkami, ale na teraz

Kuchcik gotuje
Naleśniki z malinowym twarożkiem 140

środku zrobić wgłębienie, w które wlewamy jajka i nieco mleka. Powoli ucierać wrabiając coraz więcej mąki. Dolać masło, następnie resztę mleka i ubijać aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przykryć miskę i odstawić na co najmniej 30 minut. Ciasto może być przechowywane do 24 godzin w lodówce, ale należy je wyjąć 15 minut przed rozpoczęciem

cucinare
Naleśniki z twarożkiem w sosie grejpfrutowo - limonkowym z lodami 455

lody...pycha. Tylko nie liczcie lepiej kalorii.... ;)Składniki ciasta naleśnikowego:1 szklanka mleka, 2 jajka,7 lekko czubatych łyżek mąki (ciasto musi być nie za gęste, ale i nie wodniste, więc traktujcie tę ilość jako orientacyjną),1 łyżeczka cukru,odrobina soli - na czubku noża ;)Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji, bez grudek(...)można przygotować z dowolnych owoców. Kilka dni temu przygotowałam go z pomarańczy. Był równie smaczny i znacznie słodszy. Grejpfrut nadaje daniu większą kwaskowatość, która jednak świetnie kontrastuje ze słodyczą lodów.Smacznego!Przepis opublikowałam również na portalu Przepis na Kobietę > KLIK

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najlepsze lody cytrynowe bez maszyny 2045

cytrynowe przygotowuje się bez użycia maszyny do lodów, nie trzeba ich mieszać i nie trzeba czekać po wyjęciu z zamrażarki by odtajały. Najlepsze cytrynowe domowe lody! Są tak pyszne, że nawet nasze psy zawsze błagają by dać im choć trochę ;-) Składniki na 1000 ml lodów: 5 - 6 średnich cytryn 3 jajka 3 żółtka

maniapieczenia
SZPARAGI W TEMPURZE 235

same, bez żadnych dodatków. Doskonale nadają się na przystawkę lub przekąskę. Dla 4 osób Przygotowanie : 10 min. Smażenie : 10 min.   • 500 g szparagów (białych lub zielonych)* • 1 l oleju arachidowego (lub innego) do smażenia Sól 125 g mąki pszennej 1 żółtko jajka 1 szczypta soli 15 cl lodowatej wody Kilka kostek lodu Szparagi umyj i osusz(...)konstystencję od ciasta naleśnikowego, ważne jest, aby ciasto było mocno schłodzone, więc jeśli przygotowujesz je wcześniej pozostaw je w lodówce, a tuż przed smażeniem dodaj do niego kilka kostek lodu i wymieszaj. W tak przygotowanym cieście zanurzaj szparagi, po czym smaż je na rozgrzanym (do około 160° C) oleju, we frytkownicy, woku lub na patelni o grubym dnie. Smaż przez

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Błyskawiczne ciasto biszkoptowe z kremem porzeczkowym – bez pieczenia 358

Przymierzałam się do lodów porzeczkowych, ale jednak chwilowy brak miejsca w zamrażalniku spowodował, że wyszło pyszne i błyskawiczne ciasto z kremem. Dżem z czarnej porzeczki już zasłoikowany, część zamrożona. Lubię część owoców zamrozić, by zimą móc upiec ciacho z owocami lata Ciasto na upał idealne – bez pieczenia, bez jajek, bez żelatyny. Właściwie wystarczą trzy składniki

Niebieski kubek z kawa
Tarta z agrestem i bezą 304

podawać schłodzony lub na ciepło z lodami. Tarta z agrestem i bezą – spód: 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 250 g mąki pszennej (1 i 3/4 szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wierzch tarty: 300 g – 400 g agrestu 2 jajka + 3 białka 200 ml śmietanki kremówki

Poezja smaku
3 najlepsze bezglutenowe desery – zdrowo to też znaczy smacznie! 202

ciasto podać np. z domowymi lodami jogurtowo bananowymi lub malinowymi. Smacznego! Kolejność wypieków jak na zdjęciu. Muffinki bez mąki – z kakao i malinami Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych, żytnich, lub mieszanych 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 2 kopiaste łyżki kakao łyżeczka aromatu waniliowego 125 g jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki ksylitolu 3/4 szklanki malin

Mój pomysł na
Nie tylko dla dzieci 216

truskawkowym, bezowym kremem, który smakuje jak ciepłe lody . Dzieciaki je uwielbiają, a dorośli z rozrzewnieniem wspominają dawne czasy. Spróbujecie? Mini muffinki kokosowe z bezą truskawkową Składniki: (na 24 sztuki) 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 60 g cukru kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 150 ml maślanki 45 ml oleju beza

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 203

Kolejna moja przygoda z ciastem bez glutenu :-) Kolejna pyszna przygoda, którą zachwyciłam moich gości :-) Szczególnie waniliowa masa z kaszy jaglanej zrobiła furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak delikatne lody i nikt nie zgadł, że to kasza ;-) więc nawet najwięksi jej przeciwnicy nie krzywili się jedząc :-) SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szklanki mąki bezglutenowej lub mieszanki mąk (ja użyłam(...)trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego 2 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Masa: 3 szklanki mleka 1 szklanka kaszy jaglanej 2 łyżki cukru z wanilią 1 laska wanilii 150 g masła 3 łyżki syropu o smaku irish cream Dodatkowo: 50 ml wody 2 łyżki syropu o smaku irish cream 4 małe bezy Składniki ciasta zagniatamy razem, a następnie

Czary - gary w kuchni
Obłędny deser czekoladowy 153

pomyślałam o najlepszym na świecie deserze, pomyślałam o gorącej, aromatycznej czekoladzie, pysznych, kremowych, waniliowych lodach i truskawkach (oj tak koniecznie truskawki- przecież bez nich nie mogłabym żyć) Długo zastanawiałam się jak powinien wyglądać deser idealny. Metodą prób i błędów powstał on- obłędny deser czekoladowy. A że świętuje 3 urodziny bloga, pomyślałam że to odpowiedni moment, żeby(...)dobrego kakao 1  łyżeczka sody   1 jajko 1/4 łyżeczki sol 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju   1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   1/2 szklanki gorącej wody  sos czekoladowy 100 ml śmietanki 30% 200 g czekolady mlecznej dobrej jakości  dodatkowo  100 g mrożonych truskawek 8 gałek lodów waniliowych dobrej jakości ( najlepsze domowe )  Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Mrożone babeczki z kremem jeżynowym 257

polana musem jeżynowym. Wspaniała alternatywa dla lodów :) 1 czekolada gorzka 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru KREM JEŻYNOWY: 400g jeżyn 1/4 szklanki cukru + 2 łyżki 3 jajka szczypta soli 1 szklanka śmietanki 30% Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i płynną czekoladą wysmarować brzegi silikonowych foremek na muffinki. Po nałożeniu pierwszej warstwy odstawić do zastygnięcia, a później nałożyć(...)ponownie włożyć do zamrażalnika. Wtedy całość będzie zamrożona. Przed podaniem warto wstawić babeczki na 15min do lodówki, wtedy nieco zmiękną. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bez pieczenia , Lody i desery lodowe , NA SPECJALNE OKAZJE Tagged: czekolada , jeżyny , kremówka

https:KKuchniaMniam
Babeczki limonkowe na mące ryżowej 191

trochę prawdy. Nie bez przyczyny mąka ryżowa jest istotnym składnikiem kuchni japońskieji innych krajów azjatyckich. Przy okazji ryżowych eksperymentów zapraszam na ryżowe babeczki o smaku limonki i kokosa. Lekkie i puszyste. Najlepsze z kokosowymi lodami albo bitą śmietaną) Babeczki limonkowe na mące ryżowej Składniki na 12 babeczek(6cm): 5 jajek 180 g cukru 150 g mąki

Mia Cucina Sofieta
Lody Pina Colada 175

maszynki do robienia lodów. SKŁADNIKI 1/2 ananasa (lub 1 puszka 565 g) 400 ml mleka kokosowego 1 kieliszek rumu (jeżeli lody robicie dla dzieci, to zastąpić odrobiną olejku rumowego) 400 ml śmietany 30% (lub 36%) jajka: 3 białka, 5 żółtek mała szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki cukru (jeżeli lubicie bardzo słodkie, to można dodać(...)koniec powoli dodawać masę ananasowo-kokosową mieszając. Połączoną masę przelać do pojemników i włożyć do zamrażalnika. Po upływie 1,5 godziny delikatnie wymieszać i ponownie włożyć do zamrażalnika. Lody mrozić około 8 godzin. Po wyciągnięciu lody potrzebują chwilkę, żeby lekko odtajać, po czym można je nakładać do pucharków. Lody można posypać kokosem. Pisałam

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania