Przedstawiam Wam swój smak lata: Obłędne lody truskawkowe domowej roboty. Bardzo smaczne, kremowe, nie zamarzają na kamień dzięki dodatkowi ekstraktu z mięty. Poza tym
Domowa Cookierenka Agiplastrów zamrożonych bananów. Lody jemy bez ograniczeń, bez wyrzutów sumienia, wtedy kiedy mamy na nie ochotę. Te Proste lody brzoskwiniowe są bez cukru i jajek, lody są naturalnie słodkie, zdrowe i orzeźwiające! Można powiedzieć, że to dietetyczne lody. I najważniejsze, aby je zrobić nie potrzebujemy maszynki do lodów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś zapraszam do cookierenki na rewelacyjne, kremowe lody o kawowej nucie. Najlepsze! Tak, wiem, że skromnością nie grzeszę, ale są naprawdę pyszne. A pisze
Domowa Cookierenka AgiPyszne truskawkowe lody, bez jajek, na jogurcie. Sezon truskawkowy nie jest długi, więc warto robić póki jeszcze trwa. Można takie lody zrobić z truskawek mrożonych ale te ze świeżych są naprawdę smaczne. Najlepsze z bitą śmietaną. Na podstawie przepisu ze strony Moje Wypieki Składniki 500 g truskawek 80 g śmietany
Stare Garychemii i barwników, które ma większość kupnych miętowych lodów. Oczywiście lody robi się bez użycia jajek a maszyna do lodów jest naprawdę zbędna. U nas to letni 'must have' :-) Skusicie się? Polecam! Składniki na ok. 900 ml lodów: 400 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 400 g schłodzonej śmietany 36% 150 g cukru pudru(...)Uwaga - może nieco pryskać! Dodać ekstrakt miętowy. Masa raczej nie ubije się na sztywno, chodzi głównie o jej mocne spienienie, dzięki temu dostanie się do niej dużo powietrza i lody będą puszyste. Przelać spienioną masę do pojemnika na lody, zamknąć i wstawić do zamrażarki. Po około 3 godzinach, masa zgęstnieje, wtedy należy dodać do niej kawałki
maniapieczeniamoje pierwsze lody na żółtkach. Nie musicie obawiać się surowych jajek - żółtka bowiem podgrzewa się na parze, więc wszystkie bakterie giną w wysokiej temperaturze. Nie zauważyłam jakiejś wyjątkowej różnicy, ale muszę przyznać, że są chyba nieco gładsze niż te bez jajek. Pycha!Lody morelowo-rozmarynoweSkładniki:(na ok. 1 l lodów)400 ml śmietany
Pożeraczka, czyli raz adobrzezawsze mamy dostęp do tych ze sprawdzonych źródeł. Dziś prosty przepis na lody truskawkowe bez maszynki i dodatkowo… bez jajek. Nie są tak kremowe jak te na jajkach, ale i tak są bardzo smaczne. Puszystość lodom nadają ubite, schłodzone mleczko skondensowane i ubita śmietana. Dzięki użyciu szczelnie zamykanego pojemnika, tworzenie się kryształków będzie(...)ważne!). Wkładamy do zamrażarki. Gdy lody zaczną zamarzać (po ok 1,5-2 godzinach) warto je zmiksować, aby nie miały kryształków lodu. Po 30-40 minutach czynność warto powtórzyć, aby lody były bardziej kremowe. Jak zapomnicie o miksowaniu, lody także powinny się udać, dzięki ubitemu mleczku. Przed podaniem lody truskawkowe muszą postać
Poezja smakuwprost z paczki czy cukierek – to najszybsza opcja dla słodyczożerców. Ale jeśli szukacie czegoś odrobinę bardziej wyszukanego, warto smakiem ciastek wzbogacić domowe lody. Lody bez jajek, bez maszynki, kremowe i delikatne. Śmietanę i mleko słodzone schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. Śmietanę wlewamy do wysokiej miski lub misy robota planetarnego(...)etapie warto pamiętać o tym, że nie da się odratować śmietany 36% po przebiciu – wyjdzie Wam z niej masło. Nie ubijajcie też śmietany na całkiem sztywno bo lody nie będą miękkie zaraz po wyjęciu i nie będą się dały formować w kulki. Markizy można potraktować na dwa sposoby – rozłożyć je na połowy, osobno ciasteczka pokruszyć a krem dodać
Karo in the KitchenOd tygodnia nie dawałam znaku życia, za co chcę Was kochani przeprosić. Zdaję sobie sprawę z faktu, iż część z Was czeka na kolejną porcję
W poszukiwaniu inspiracjicytryny i lekkiej goryczki. Po prostu bajka. Tak sobie wymyśliłam i zapisuję na listę, żeby je częściej robić. To są najłatwiejsze do wykonania i najsmaczniejsze lody bez jajek... Składniki: 500 ml kremówki (30%) 200 ml lemon curd * 2 łyżki cukru pudru skórka z cytryny do dekoracji Ponadto : 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego(...)kremówka i lemon curd są bardzo schłodzone. Wówczas wystarczy te 2 godziny do ziębienia masy. Teraz już masę lodową przełożyłam do maszyny do lodów postępując z godnie z zaleceniem producenta. Kiedy lody już się dobrze „ukręciły” od razu włożyłam do pucharków. Nie mogłam się doczekać, żeby spróbować. Wyszły fantastyczne, bo puszyste, lekko kwaskowe z nutą goryczki dzięki
Kuchnia u KrysiMocno kawowe, aromatyczne, pobudzające, ekspresowe w wykonaniu, bez jajek, bez maszyny do lodów... Brzmi zachęcająco? To dodam jeszcze, że mają kremowa konsystencję, można je jeść od razu po wyjęciu z zamrażarki, potrzebne są tylko cztery składniki i nie wymagają żadnego gotowania czy też podgrzewania... Lody dla zabieganych miłośników kawy :-) Uwielbiam je! Kto je raz zrobi
maniapieczeniaDo mnie Słonko w końcu zawitało, a że do lodziarni mam za daleko więc pora na domowe lody Pyszne o smaku kawy, które wszystkim
Domowy Smak Jedzeniawewnątrz. Zapraszam na proste w przygotowaniu domowe lody borówkowe, przy takim upale zrobione bez jajek, Przed podaniem foremki z lodami wkładamy po kolei do szklanki z wrzątkiem na kilkanaście sekund, dzięki temu lody bez problemu wyjmiecie z foremek. Domowe lody borówkowe Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Składniki
Kulinarne przygody GatityDlatego dziś chciałabym się z Wami podzielić prostym przepisem na śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. Idealne, słodka chwila… Spróbujcie. Lody przygotujecie bez maszynki i bez dodatku jajek. Idealny smak i delikatna konsystencja domowych lodów. Nic tylko jeść… Ja swój pyszny lodowy deser podałam rodzinie w delikatnych waflowych kubeczkach, które
Słodkie okruszkiLubicie lody miętowe z czekoladą? Bo ja bardzo, to moje ulubione:) Takie jak pamiętam z dzieciństwa a może i lepsze:) Myślę, że długo nie trzeba ich zachwalać, polecam jak najbardziej:)Dla mnie dodatkowy plus za to, że do ich przygotowania nie potrzebne są jajka;D Spróbujcie a na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: 3 szklanki kremówki(...)czasie wyjąć i odcedzić miętę, dodać około 10 łyżek syropu miętowego i wymieszać. Gotowy płyn wstawić do zamrażalnika i co jakiś czas miksować aby nie wytworzyły się kryształki lodu. Gdy lody będą już lekko zamarznięte dodać pokrojona w drobną kosteczkę czekoladę, całość wymieszać i zamrozić (najlepiej przez 24 godziny
Krakowskie smaki Ani