jeśli uwielbiacie snickersy, a nie mieliście okazji spróbować tych muffinek to mocno polecam! Są łatwe jak i szybkie w przygotowaniu i pieczeniu:) Przepis jest na 12 muffinek. Składniki suche: -cukier waniliowy -szczypta soli -2 łyżeczki proszku do pieczenia -90g ksylitolu -225g mąki orkiszowej Składniki suche wymieszać w jednej misce. Składniki mokre: -1 jajko -150ml mleka(...)suchymi. Do całości dodać pokrojone snickersy i zamieszać. Ciasto nakładać do formy od muffinek wyłożonej papilotkami(najlepiej nakłada się łyżką do nakładania lodów). Piec w temp. 190 stopni C przez ok. 20 minut(bez termoobiegu). Smacznego
Smaczne Zdrowestopniowo, dodajemy cukier, cały czas ubijając białka. Powinny być sztywne i błyszczące. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy. Na podpieczony spód wykładamy rabarbar i bezę, całość posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie ustawiamy 60 stopni i termoobieg i suszymy naszą bezę jeszcze przez(...)minut. Ciasto cudownie smakuje gorące z gałką ulubionych lodów. Smacznego
KuchcikoweLoveeksperymentowania ;) Właściwości lecznicze kwiatów czarnego bzu: napotne i przeciwgorączkowe - w infekcjach gornych drog oddechowych; moczopędne - w infekcjach układu moczowego; uszczelniają ściany naczyń włosowatych; przeciwzapalne - płukania chorego gardła i okłady przy zapaleniu spojówek; eleminuje toksyny; Syrop z kwiatów czarnego bzu 30 baldachów kwiatów czarnego bzu 1,25 l wody 0,75 kg cukru 20 g kwasku cytrynowego 2 cytryny, sparzone
Atlas Smakówowoców zamrozić, by zimą móc upiec ciacho z owocami lata Ciasto na upał idealne – bez pieczenia, bez jajek, bez żelatyny. Właściwie wystarczą trzy składniki. Składniki na krem : 200 g czarnych porzeczek + 50 g owoców dodatkowo do kremu 4 łyżki drobnego cukru około 150-200 ml wody 500 g serka mascarpone 150 g cukru pudru opakowanie biszkoptów
Niebieski kubek z kawaprzysparza wielu trudności, nawet tym początkującym! Na wstępnie najlepiej kupić sobie specjalny zestaw do robienia sushi, aby później już z wprawą działać bez takich porad. Pierwszy raz zawsze jest trudny, ale wystarczy przełamać lody - od tej pory będzie to dla Ciebie pestka!Akurat osobiście trzymam się raczej klasycznych zestawów, ale jeszcze chwila, już niedługo odważę się(...)nietuzinkowego. SUSHI Z ŁOSOSIEM, SURIMI I AWOKADO. na około 32-36 sztuk 150g ryżu do sushi 20 ml octu ryżowego 1 łyżka ksylitolu (lub 1,5-2 zwykłego cukru) 4 płaty sprasowanych nori 1/2 awokado 100g wędzonego łososia 8 paluszków surimi wasabi do podania: sos sojowy marynowany imbir marynowane pędy bambusa Ryż płuczę, wsypuję do garnka
W kuchni Karmel-itkicukrem na puch do masy jajecznej dodać ostudzone mleko, wymieszać.Otrzymaną masę podgrzać na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż się zagęści, ostudzić. Ubić śmietanę dodać do masy, delikatnie wymieszać.Lody włożyć do zamrażalnika na godzinę, po tym czasie wyjąc i zmiksować lody, ponownie włożyć do zamrażalnika na godzinę, następnie wyjąć zmiksować, i jeszcze raz zamrozić ponownie zmiksować, zamrozić, i po 2-3 godzinach lody są gotowe * Lody te można również przygotować bez powtarzania zamrażania i miksowania- wtedy są odrobinę twardsze, ale na smaku nic nie tracą rrarossa@gmail.com
RAROSSASorbet mocno bananowy, bez dodatku cukru, jest hiper szybki w przygotowaniu i jedyne czego do niego potrzebujecie to: banany :D Zdjęcie wykonane są od razu po zrobieniu sorbetu, chciałam uzyskać kremową konsystencję, jesli jednak macie ochotę na bardziej zwartą tak by ułożyć więcej kuleczek. Wystarczy włożyć sorbet do zamrażalnika na dodatkowych kilka godzin po zrobieniu(...)Składniki: (na 3/4 porcje-gałki) 4-5 bananów Dodatkowo potrzebne będą: miseczka, opakowanie po lodach, pudełeczko lunchowe wafelki łyżka bądź łyżka do lodów opcjonalnie kruszonka maślana do dekoracji i dodatkowego smaku, ponieważ robiłam również crumble i troszeczkę kruszonki mi zostało, upiekłam ją bez owoców; możecie użyć przepisu poniżej ale w zmniejszonych proporcjach bądź można zakupić maślane
KreatywnePinyIdealnie zmrożony zastrzyk energii, czyli iced coffee. Bez cukru, z dużą ilością mleka i nutą karmelu. Doskonała na przepyszny początek dnia :) SKŁADNIKI: 2 łyżki ulubionej kawy rozpuszczalnej 1 łyżka kawy o karmelowym aromacie ( można zastąpić zwykłą rozpuszczalną) 1 łyżka syropu karmelowego lub innego ulubionego 200 ml zimnego mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1) Kawę i kawę karmelową rozpuścić(...)gorącej wody. Lekko wystudzić. Przelać do woreczków przeznaczonych do robienia kostek lodu. Zamrozić. 2) Gotowymi kawowymi kostkami wypełnić szklankę do połowy lub 2/3 ( w zależności jak mocną kawę preferujemy). 3. Całość zalać zimnym mlekiem i dodać łyżkę ulubionego syropu. ( jeśli preferujemy słodszą kawę można ją dosłodzić na etapie rozpuszczania) Smacznego
DefinicjaSmakuprzed telewizorem ( tak, tak też tak czasami mam :D ). Przygotowałam nawet z ich użyciem obłędny deser! A nawet 2 desery! Dziś postawiłam na bezę, bo to taka królową deserów! W połączeniu z przepysznymi lodami o smaku Chocolate Brownie oraz solonym sosem karmelowym ( podczas przygotowania sama zjadłam 1/3 michy :D ) i prażonym popcornem nabrała jeszcze bardziej królewskiego charakteru(...)samą myśl? Taki deser jest idealnym pomysłem zarówno na romantyczną randkę, jak i słodkości po niedzielnym obiedzie. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) MINI PAVLOVA: * białko – 2 szt * cukier – 190 g * sól – 1 szczypta * ocet winny – 1 łyżeczka * mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka SOLONY KARMEL: * cukier – 100 g * cukier waniliowy – 1 op * woda
Ostra na Słodkolodów)450 g jogurtu naturalnegoskórka otarta z 1 pomarańczy1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej2 białka2 łyżki cukru pudrukruszonka:150 g chałki lub biszkoptu25 g orzechów włoskich75 g cukru1 łyżki wodyChałkę (lub biszkopt) pokruszyć, wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w 160 st. C. przez 30 minut, aż stanie się chrupiąca.Ostudzić.Orzechy posiekać, uprażyć na patelni bez tłuszczu.Cukier
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLodowy deser na pożegnanie wakacji - ciasteczkowa tarta grzechu warta, czyli połączenie lodów śmietankowych z ciasteczkami oreo. Smakuje naprawdę obłędnie. Zresztą nie musisz mi wierzyć na
Domowa Cookierenka Agikokosowego cukier lub słodzik opcjonalnie do dosłodzenia Wykonanie: 1 Wrzuć kostki lodu do blendera. 2 Ananasa obierz i pozbądź się łykowatego środka, arbuza obierz ze skórki i, jeśli Ci się chce, wydłub pestki. Owoce pokrój w kostkę. Dodaj do blendera. 3 Wlej mleczko kokosowe i opcjonalnie dodaj cukru. 4 Zblenduj na gładko i przelej do szklanek. Spodobał Ci się przepis(...)Przepisy na koktajle to własnie to czego chcesz? Kliknij „Lubię to” lub „Udostępnij”! Kalorie dla koktajlu bez cukru Tabela kalorii Kalorii 318 Tłuszczu 12g Węglowodanów 54g Białka 4g Artykuł Koktajl ananasowo-arbuzowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmankokosowego cukier lub słodzik opcjonalnie do dosłodzenia Wykonanie: 1 Wrzuć kostki lodu do blendera. 2 Ananasa obierz i pozbądź się łykowatego środka, arbuza obierz ze skórki i, jeśli Ci się chce, wydłub pestki. Owoce pokrój w kostkę. Dodaj do blendera. 3 Wlej mleczko kokosowe i opcjonalnie dodaj cukru. 4 Zblenduj na gładko i przelej do szklanek. Spodobał Ci się przepis(...)Przepisy na koktajle to własnie to czego chcesz? Kliknij „Lubię to” lub „Udostępnij”! Kalorie dla koktajlu bez cukru Tabela kalorii Kalorii 318 Tłuszczu 12g Węglowodanów 54g Białka 4g Artykuł Koktajl ananasowo-arbuzowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanbokach), na śmietanę nakładamy kilka łyżek rabarbarowego curdu i przykrywamy drugim blatem lekko dociskając. I tak postępujemy z 2 i 3 warstwą. Na koniec tort przykrywamy bezą z malinami. Delikatnie oprószamy ją cukrem pudrem i dekorujemy listkami świeżej mięty. Tort podajemy od razu po przełożeniu. Kroić go należy bardzo ostrym nożem, wtedy nie będzie żadnego problemu z wypływającymi po bokach(...)zużyć całego curdu. Jest go sporo i jeśli blaty Waszego tortu mają mniej niż 20 cm to lepiej jednak zostawić trochę kremu i zjeść go później np. z lodami :D Smacznego
MyCookBook.plowocowa, bez dodatku cukru, idealna dla najmłodszych, ale nie tylko, dorosłym smakowała również. Porcja świeżych owoców przemycona dla niejadków owocowych, na szczęście u mnie nigdy nie było z tym problemu, ale wiem, że taki problem istnieje... Ilość ksylitolu lub miodu uzależniona jest od słodkości owoców, bywają truskawki bardzo słodkie, a bywają również i takie bez smaku, "plastikowe(...)mawiają moi domownicy... Najlepiej użyć schłodzone wcześniej owoce, lub dodać kostki lodu. Składniki: - 600g odszypułkowanych truskawek (lub innych owoców) - 1l zimnej wody mineralnej - ok.3 łyżki ksylitolu lub miodu - sok wyciśnięty z cytryny (nie trzeba) Kilka truskawek odłożyć do dekoracji (3-4). Pozostałe wrzucić do misy blendera, dodać ksylitol lub miód, wlać wodę i dokładnie zmiksować. Kto chce dodaje również
Smaczne Zdrowejajek, bez maszyny do lodów... Brzmi zachęcająco? To dodam jeszcze, że mają kremowa konsystencję, można je jeść od razu po wyjęciu z zamrażarki, potrzebne są tylko cztery składniki i nie wymagają żadnego gotowania czy też podgrzewania... Lody dla zabieganych miłośników kawy :-) Uwielbiam je! Kto je raz zrobi, nie kupi już gotowych zwykle mocno przesłodzonych lodów kawowych..! Składniki na 800 ml lodów: 400 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 400 g schłodzonej śmietany 36% 135 g cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej (instant) Kawę rozpuszczalną rozgnieść łyżką lub palcami na proszek. Można też kupić kawę o konsystencji proszku. Ważne by nie pozostały żadne granulki. Śmietanę i mleko przełożyć do garnka, dodać cukier puder i proszek
maniapieczenia