likier z mleka - 500 przepisów (strona:6/34)

Likier kawowy 227

przepadacie za alkoholem, to zróbcie likier na wódce - smak “procentów” nie powinien być w ogóle wyczuwalny. SKŁADNIKI: Na około 1 litr gotowego likieru. 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 100 ml wrzącej wody 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 szklanka cukru pół laski wanilii 100 ml spirytusu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kawę rozpuszczalną(...)zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy do wystygnięcia. W rondelku zagotowujemy mleko skondensowane z cukrem i ziarenkami wydrążonymi z wanilii. Odstawiamy do wystygnięcia. Mieszamy ostudzoną kawę z mlekiem skondensowanym, powoli dolewamy spirytusu. Dokładnie mieszamy. Przelewamy likier do butelki, szczelnie zakręcamy. Odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce do „przegryzienia”. Tymczasem, życzymy Wam zwariowanej imprezy sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku

W kuchni Katie
Ekspresowy deser Baileys 119

świecić  - ale dziś zaryzykowałam.... Deser niezwykle prosty - zamiast Baileysa możemy dodać inny likier, zamiast truskawek - inne owoce - zupełna dowolność. Składniki: (na dwie porcje) 4 kieliszki likieru 1 podpłomyk ( bez cukru ) 200 ml mleka śnieżka truskawki płatki czekoladowe Nalewamy po 2 kieliszki likieru, wkruszamy do niego podpłomyk (lub zamiast niego biszkopty). Ubijamy śnieżkę z mlekiem, nakładamy łyżką - ozdabiamy owocami oraz

dlaSmaQ
Torcik z pianką bez pieczenia 218

Zapraszam na torcik bez pieczenia, z owocami z puszki i kremem budyniowym, na biszkoptach nasączonych likierem migdałowym. Wierzch zdobi pianka z mleka skondensowanego i galaretki. Deser bardzo mi smakuje, jest delikatnie owocowy i ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym(...)użyłam żurawinowej, ale może być wiśniowa, truskawkowa) 250g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka papai w syropie 425g – możemy zastąpić gruszkami, brzoskwiniami Do nasączenia (poncz): 150ml likieru migdałowego 100ml wody Wierzch: 200g niesłodzonego mleka skondensowanego 1 galaretka brzoskwiniowa Dodatkowo: do ozdoby bratki (wierzch można też posypać startą czekoladą)   1. Budynie razem z 2 łyżkami cukru rozmieszać w 1 szklance

Mała Cukierenka
Tiramisu a’la rafaello 13611

był taki tłusty, jak nie raz kremy na bazie mascarpone. Wszystko to przeplecione podprażonymi wiórkami kokosowymi, startą białą czekoladą i biszkoptami nasączonymi kawą. W oryginale biszkopty nasączone są mlekiem wymieszanym z likierem kokosowym, obawiałam się, że to połączenie może wywołać zbyt słodki i trochę mdły efekt, a kawa dodała całości fajnego orzeźwienia. Gdybyście się zdecydowali na wariant z likierem, dajcie

Relaxtime
likier kawowy 152

serii likierów polecam likier kawowy na mleku skondensowanym

Ugotujmy Coś
Bardzo dobry likier kawowy z mlekiem. 106

filmie poniżej znajdziesz przepis na likier kawowy z mlekiem, warto go sobie zrobić, ma dobre walory smakowe. Zapraszam na film po przepis.                          Życzę dużo zdrowia

Przepisy i porady kulinarne
Jaglane kluseczki z sosem malinowym i migdałami 240

mąka do posypania deski,  1/2 prażonych płatków migdałów do posypania. Sos malinowy z crema di limoncello : 300 g mrożonych malin, 80 ml crema di limoncello lub innego likieru na bazie mleka, 5-7 łyżek syropu z agawy lub miodu, 1 łyżka posiekanego estragonu. Przygotowanie: Połowę kaszy zmiksować z jajami, mąką gryczaną, cukrem i solą. Dodać pozostałą kaszę i dokładnie

SzczyptaSmaQ
Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową 186

formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na dwa równe blaty i ponczujemy likierem pomarańczowym (lub mlekiem). Następnie każdy krążek (od wewnętrznej strony) smarujemy cienką warstwą konfitury pomarańczowej.Masa Makowa:Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 minutach zagotować i odstawić do ostygnięcia. Odlać wodę i dwukrotnie

Słodka Strona
Likier KUKUŁKA 603

kukułek", wódki i zagęszczonego mleka. Mega prosty do przygotowania. Idealny na babskie wieczory ;) Składniki: 300 g cukierków kukułek 500 ml wódki 250-400 ml zagęszczonego mleka niesłodzonego (w zależności od tego, jak mocny likier chcemy uzyskać) Przygotowanie: W dużym słoju umieścić posiekane cukierki, zalać wódką i odstawić na 2-3 dni, aż cukierki się rozpuszczą (co jakiś czas potrząsnąć słojem(...)kukułki całkowicie się rozpuszczą dolać mleko zagęszczone (dolałam 250 ml) , wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić na 2 dni, żeby likier się przegryzł

Domowa Cookierenka Agi
Sernik z musem czekoladowym 384

łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie) 1 duża puszka mleka skondensowanego 3 całe jajka (dałam same białka, następnym razem dam całe jajka) 3 łyżki likieru Amaretto lub innego aromatu (można tez wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki(...)Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm. Do miski włożyć ser, budyń w proszku, mleko skondensowane, jajka i likier (lub inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Likier kakaowo-wiśniowy. 144

spożycia od razu po wymieszaniu składników, więc jest realne niebezpieczeństwo, że jednak nie doczeka. Zrobię kolejny, a tym będę się raczyć w grudniowe wieczory. Polecam!!! Składniki na likier kakaowo-wiśniowy 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego 200 ml wiśniówki 4 łyżki kakao rozpuszczalnego (takiego dla dzieci np. Puchatek) 50-100 ml przegotowanego mleka      W przegotowanym, ciepłym mleku rozpuszczamy(...)zagotuje wlewamy kakao, mieszamy do czasu połączenia składników i wyłączamy. Gdy przestygnie dolewamy wiśniówkę, dobrze mieszamy i rozlewamy do butelek. Przechowujemy w lodówce. Gdyby likier był za gęsty, dodajemy kilka łyżek przegotowanego mleka

Rozpustne gotowanie
Biała czekolada z Blue Curacao 156

zimno. Dziś zrobiłam ją z mamą z Blue Curacao. Ja dla siebie i Patryka użyłam syropu, a mama dla siebie i taty użyła likieru. Zarówno na zimno jak i gorąco smakuje wspaniale. Składniki: 600 ml mleka 300 g białej czekolady(...)śmietany kremówki 30 - 36 % 4 kieliszki syropu Blue Curacao ( lub likieru jeśli to wersja dla dorosłych, u nas były to 2 kieliszki syropu i likieru) niebieski cukier (ewentualnie do ozdobienia szklanek) Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka, łamiemy czekoladę i wrzucamy ją do mleka. Podgrzewamy mleko aż to rozpuszczenia się czekolady. Płynną czekoladę podzieliłam na dwie części. Do swojej dodałam syrop

Lili w kuchni
Drink Orgasm 328

likieru śmietankowego Baileys 30 ml mleczka skondensowanego Lód Sposób wykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy 30 ml likieru kawowego Kahlua, 30 ml likieru śmietankowego Baileys oraz 30 ml skondensowanego mleczka. Całość należy wstrząsnąć do momentu delikatnego spienienia mleka. Zawartość shakera przelewamy do kieliszka koktajlowego. Artykuł Drink Orgasm pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Ciasto piankowe - bez pieczenia 633

miksujemy w malakserze i ugniatamy ciasto i przekładamy do delikatnie wysmarowanej masłem formy. Wstawiamy do lodówki. Składniki na mus: 200 g pianek marshmallows 125 ml mleka 3,2% 50 ml likieru truskawkowego  u mnie Bols  375 ml kremówki opcjonalnie barwnik czerwony Wykonanie: W rondelku umieszczamy  mleko i pianki i mieszamy tak długo na małym ogniu(...)chłodnego naczynia i dodajemy likier, zostawiamy żeby lekko przestygło. W tym czasie ubijamy kremówkę, z tym że nie na zupełnie sztywno, musi mieć trochę lżejszą konsystencję.  Gdy pianki trochę przestygną łączymy je z bitą śmietaną i przelewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki. Uwaga:  Jeśli wlejecie trochę więcej mleka i masa będzie dosyć płynna

W kuchennej krainie
Babeczki Rafaello 246

można zastąpić kilkoma kroplami aromatu kokosowego) 200 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórków kokosowych Lukier: 1 szkl cukru pudru 3 łyżki mleka (część można zastąpić likierem Amaretto) Dodatkowo: ok. 24 pralinki Rafaello płatki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! To bardzo ważne... w innym wypadku babeczki mogą(...)Jajka i masło powinno być wyjęte z lodówki minimum 2 godziny przed użyciem. Miękkie masło utrzeć do puszystości razem z cukrem. Do jasnego, napuszonego masła dodać jajka oraz likier i nadal miksować.  Na koniec wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Całość krótko zmiksować na najniższych obrotach miksera.     Tak przygotowane ciasto przełożyć

Nastoletnie Wypiekanie