likier z mleka - 500 przepisów (strona:3/34)

Sernik Bounty z musem z białej czekolady 156

pieczenia 2 żółtka 2 łyżki wiórek kokosowych białych 3 łyżki cukru Masa serowa: ½ kg twarogu półtłustego 4 jajka wiejskie 1 budyń kokosowy z cukrem 150 ml mleka kokosowego 50 ml likieru kokosowego ½ szklanki cukru 50 g masła Biały mus: 250 ml śmietanki kremowej ½ tabliczki białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego Wiórka kokosowe do posypania Sposób przygotowania(...)MASA SEROWA: Zmielony twaróg- można użyć gotowego z wiaderka –wybierać taki bez dodatku gumy guar ! zmiksować z cukrem masłem i żółtkami na jednolitą masę, budyń wymieszać z mlekiem kokosowym oraz likierem wlać do masy serowej zmiksować. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie     wymieszać. Wylać na kruchy spód. Wierzch ciasta przykryć aluminiową folią. Wstawić

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 180

jajka (w temperaturze pokojowej) ·       ½ łyżeczki aromatu kokosowego ·       250 ml mleka kokosowego ·       Kieliszek likieru kokosowego np.Malibu     Krem kokosowy: ·       250 ml śmietany kremówki ·       150 g serka mascarpone(...)stopniowo czekoladę. Uwaga: czekolada nie może być za ciepła!! Kiedy wszystko się połączy dodać wiórki kokosowe i likier, wymieszać do połączenia. Ciasto przekroić wzdłuż, nasączyć likierem i przełożyć kremem. Wstawić do lodówki. Przygotować polewę. Mleko kokosowe podgrzać. Dodać do niego połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka masa. Wierzch ciasta polać ostudzoną polewą i posypać wiórkami kokosowymi

Mania Gotowania
Mrożona kawa z likierem Canari 199

gałka waniliowych lodów podkręca jej rozkoszny smak, polecam dla dorosłych! Pycha! Składniki: 200 ml mocnej naturalnej kawy 1 szklanka kostek lodu kawowego (z naparu kawy) 300 ml mleka 3,2 % 100 ml likieru kawowego  CANARI(...)łyżka brązowego cukru trzcinowego lody waniliowe posypka czekoladowa Sposób przygotowania mrożonej kawy : Zaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem,  wlewamy kawowy likier.  Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy po gałce lodów waniliowych, posypujemy posypką czekoladową do deserów.  Podajemy od razu po przyrządzeniu

Wanilia i Kardamon
Likier Monte 703

przyjemnie słodki. Ja zrobiłem go delikatnie inaczej, ponieważ dla mnie fajną opcją do dodania było masło orzechowe i gorzka czekolada, żeby słodycz pochodząca z mleka skondensowanego nie była zbyt duża. Jeśli jednak lubisz bardzo słodkie likiery dodaj czekoladę deserową albo gorzką, ale dosyp troszkę cukru. Likier Monte lub jak kto woli Monte dla dorosłych to naprawdę świetna opcja, żeby zaskoczyć(...)podobną do Monte (można jeść łyżeczką), dlatego nie wstawiaj do lodówki, jedz łyżeczką albo przed planowanym „rozlaniem” wyjmij wcześniej. Możesz też dodać więcej mleka, żeby było bardziej płynne. Dla większej mocy likieru dodaj spirytusu. Składniki: Kajmak – cała porcja z przepisu na wegański kajmak Gorzka czekolada – 1 tabliczka Kakao – 1 łyżka Masło orzechowe – 1 łyżka

Blendman
Pasikonik (Grasshopper Pie) - Tarta bez pieczenia 470

powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 min, aż spód stwardnieje. Masa wersja I: 150 g białych pianek Marshmallow 125 ml mleka 3.2% 50 g białej czekolady 80 ml likieru cr è me de menthe (likieru miętowego)* Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 400 g śmietany kremówki 36% kilka kropli(...)Przed podaniem należy rozkruszyć pozostałe czekoladowe ciasteczko i posypać nim wierzch tarty. Masa wersja II: 213 g (słoik) kremu Marshmallow Fluff 100 g białej czekolady 30 ml mleka 3.2% 80 ml likieru cr è me de menthe (likieru miętowego)* kilka kropli zielonego barwnika (opcjonalnie) 400 g śmietany kremówki 36% Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z mlekiem, aż powstanie

maniapieczenia
Tort Rafaello z truskawkami 227

jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Masa Raffaello: 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 75 g wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru pudru 750 g serka mascarpone 2 czekolady po 100 g 4 łyżki likieru kokosowego Frużelina owocowa (frużelinę możemy zrobić z innych owoców:  jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek(...)blaty. Gotujemy mleko kokosowe.  Do niego dodajemy wiórki kokosowe  i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając.  Gdy wiórki wchłoną całe mleko dodajemy likier kokosowy.  Odstawiamy z ognia i dodajemy połamaną białą czekoladę.  Mieszamy w celu rozpuszczenia czekolady i schładzamy w lodówce.  Serek mascarpone  miksujemy z cukrem pudrem,  dodajemy zimną

Pyszności Słodkości
Tort Rafaello z truskawkami 594

jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Masa Raffaello: 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 75 g wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru pudru 750 g serka mascarpone 2 czekolady po 100 g 4 łyżki likieru kokosowego Frużelina owocowa (frużelinę możemy zrobić z innych owoców: jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek  1 łyżka(...)ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe. Do niego dodajemy wiórki kokosowe i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy wiórki wchłoną całe mleko dodajemy likier kokosowy. Odstawiamy z ognia i dodajemy połamaną białą czekoladę. Mieszamy w celu rozpuszczenia czekolady i schładzamy w lodówce. Serek mascarpone  miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy zimną masę kokosową

Salonik smaków
Domowe praliny Bounty 160

szklanki mleka skondensowanego - słodzonego Opcjonalnie 1 łyżka likieru amaretto, który delikatnie uperfumuje praliny 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% na polewę Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypać do miski wlać mleko skondensowane oraz likier, dobrze razem ugnieść.   Można formować małe batoniki lub jak u mnie kulki, które następnie wstawić na 1 godzinkę do lodówki lub 30 minut do zamrażarki aby się schłodziły

W garach u Gosi
Czekoladowy tort fasolowy 207

łyżek gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie: bezglutenowego) łyżeczka sody Masa: 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 2 łyżki likieru wiśniowego Dodatkowo: duży słoik 730 g wiśni drążonych (360 g bez zalewy)  Do dekoracji: 1 paczka 255 g M&Msów 3 paczki po 160 g rurek(...)przy większej tortownicy (u mnie przy tortownicy 24 cm 70 min.) . Wiśnie odsączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej mleko. Serek mascarpone zmiksować z likierem  wiśniowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Ciasto po upieczeniu przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować masą, ułożyć na niej wiśnie

Domowa Cookierenka Agi
Trufelki tiramisu z ricottą 164

obsypać gorzkim kakao.   Trufelki tiramisu łatwo można przekształcić w cake pops. Zaręczam, że Wasze pociechy będą wniebowzięte! W wersji dla dzieci proponuję użyć kawy bez kofeiny i mleka zamiast likieru). Trufelki tiramisu z ricottą Składniki na około 35 sztuk: 250 g serka ricotta 250 g ciasteczek/suchy biszkopt 60 ml mocnego espresso 20 ml ulubionego likieru 1/3 szklanki gorzkiego kakao

Mia Cucina Sofieta
Tarta z Crème Pâtissière 156

zbędnych dodatków. Aby był jeszcze bardziej aksamitny, zamiast części mleka można dodać śmietanę kremówkę (pół na pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu tortu i nie mogłam się opanować przed zjedzeniem na tzw. sucho) Krem Crème Pâtissière dobrze przygotować(...)ciasto: 440 gr mąki pszennej u mnie tortowa 260 gr masła 2 łyżki cukru pudru kładniki na Crème Pâtissière: Składniki na krem 6 żółtek z temp. pokojowej 600 ml mleka 40 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii 100 gr cukru drobnego może być też zwykły (drobny po prostu szybciej się ubija) Owoce

moj przepis na
Ciasto Tiramisu 344

żelatyny,  1/2 szklanki cukru,  250ml naparu z kawy rozpuszczalnej Instant (użyłam Cykoriada z żeń-szeniem ) ,  5 łyżek likieru Amaretto,  230g podłużnych biszkoptów. Kawę wymieszać z likierem Amaretto i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Surowe żółtka (wcześniej obowiązkowo sparzyć całe jajka wrzątkiem!) ubić z cukrem(...)kawie, dosłownie na 1-2 sekundy i układać jeden obok drugiego na kremie. Pokryć resztą kremu i drugim blatem ciasta. Polewa:   150g czekolady,  4 łyżki mleka,  łyżka likieru Amaretto,  łyżka kakao. Wszystko stopić na parze, Tężejącą polewą polać ciasto. Wstawić na całą noc do lodówki. Źródło:  Ola in the kitchen

Z miłości do słodkości
Torcik kokosowo-borówkowy bez pieczenia 207

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce. Poezja! Ile ja się pochwał za ten torcik nasłuchałam to głowa mała ;) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: (tortownica 28 cm) Spód ciasteczkowy: 30 dag ciasteczek (np. herbatniki, kruche) 150 g masła 100 g czekolady mlecznej (można(...)pominąć) Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego* (tylko biała część, najlepiej schłodzone w lodówce) 1/2 szkl likieru kokosowego 100 g białej czekolady 3 łyżki żelatyny 5 łyżek zimnej przegotowanej wody Dodatkowo: 350 g borówek/jagód 2 galaretki jagodowe 3 szkl wrzątku *jeśli chcemy, żeby smak

Kto ugości moich gości?
Eklerki z Kremem z Advocatem i Kremem Kawowym polane Polewą Czekoladowo Kawową, czyli Eklerki Blondynki ;) 204

upieczeniu wyłożyłam ciastka na kratkę do całkowitego wystudzenia. NIE WOLNO OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA, BO OPADNĄ!!!!!!!! (nie pytajcie skąd to wiem :)) KREM z ADVOCATEM: 350 ml mleka 250 ml Likieru Advocat (ja użyłam Dalkowski Advocaat ) 6 żółtek 80 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotowałam. Doprowadziłam do wrzenia i od razu zestawiłam(...)wlałam likier, wymieszałam. W misce żółtka zmiksowałam z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodałam przesiane mąki i dalej miksowałam do czasu, w którym uzyskałam gładką masę. Masę z żółtek wlałam do mleka, wymieszałam do rozpuszczenia, postawiłam na palnik i cały czas mieszając, zagotowałam. Mieszałam mikserem ręcznym (na wolnych obrotach) oczywiście :) Nie chlapać mi tam tylko bo gorące. Miksowałam

Blondynka Gotuje
Shot Oreo 370

kieliszkach w likierze kokosowym i następnie w kakao aby zrobić chrusty na obrzeżach kieliszka Następnie na dno kieliszka wlewamy syrop czekoladowy Teraz w shakerze mieszamy 1/3 likieru kokosowego oraz 1/3 mleka skondensowanego Wszystko razem mieszamy w shakerze i przelewamy do kieliszków i gotowe! Na zdrowie Przepis Wideo: Artykuł Shot Oreo pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia