likier kokosowy - 601 przepisów (strona:7/41)

DOMOWE MALIBU 1309

Produkcja nalewek i likierów trwa u nas pełną parą 😉 Tym razem jest to mój wyrób - likier kokosowy a'la malibu. Jest to likier wykonany na bazie mleka skondensowanego z dodatkiem mleka kokosowego. Smakuje prawie identycznie jak ten ze sklepu. Jest on delikatny i mimo, że wykonany na spirytusie to nie wykrzywia buzi 😉 Nie jest też za słodki. Pije się(...)wiórki wyrzucamy,a uzyskany płyn mieszamy z mlekiem skondensowanym słodzonym oraz niesłodzonym. Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Nie zagotowujemy. Studzimy i wlewamy do wcześniej uzyskanej mieszaniny z mlekiem skondensowanym. Dokładnie mieszamy i przelewamy przez sitko. Gotowy likier rozlewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Likier podajemy schłodzony w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto kokosowe ze śliwkami 169

termoobiegu przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, polukrować, kroić i podawać. Lukier kokosowy: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki likieru kokosowego Mój lukier zrobiłam z 1/2 szklanki pudru i ok. 3 łyżek soku z cytryny.  Ten lukier kokosowy wydał mi się za słodki. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i rozetrzeć łyżką(...)otrzymania gładkiego lukru. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki - dosypać cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - likieru kokosowego. przepis z Moich Wypieków

Proste Potrawy
Tort "Kokosowy bukiet". 123

Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru II. Masy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek likieru kokosowego 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki śmietany kremówki 100 g wiórków kokosowych III. Bezy (Pavlova): 5 białek szczypta soli 300 g cukru IV. Poncz: 30 ml gorącej wody 7 łyżek(...)likieru kokosowego 1 łyżka cukru V. Dodatkowo: konfitura różana wiórki kokosowe kwiatuszki i serduszka z lukru plastycznego Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy przesiewamy mąkę i budyń. Całość krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką.  Czekolady

DominikaDolci
Sernik kokosowy 230

Sernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu   polecam :) Składniki : Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu  3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka rozdrobnić

Wypieki Uli
CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI 332

łyżki * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * esencja waniliowa – 1 łyżka * mleko – 370 ml * masło – 250 g * brzoskwinie w puszce – ok. 250 g * malibu lub inny likier kokosowy – 125 ml DODATKOWO: * podłużne biszkopty * malibu lub inny likier kokosowy * czekolada mleczna + ok. 130 ml mleka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Całe jajka ubijamy z cukrem na puch, wsypujemy przesianą(...)cukier, a następnie wiórki kokosowe, mak oraz proszek do pieczenia – delikatne, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 25-30 minut w 175C. KREM BUDYNIOWY: Żółtka ucieramy z cukrem i esencją waniliową. Dodajemy obie mąki, wlewamy mleka i dokładnie miksujemy. Podgrzewamy cały czas mieszając aż powstanie kremowy budyń, studzimy. Masło ucieramy, dodajemy porcjami wystudzony budyń. Wlewamy likier, dodajemy pokrojone w kostkę

Ostra na Słodko
Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach 262

twarogu chudego 25 dag  mascarpone 1 szklanka śmietanki 30% 2  listki żelatyny 2 łyżki wiórków kokosowych białych 2 łyżki tartej gorzkiej czekolady 80 ml likieru kokosowego 100 g cukru pudru 25 dag świeżej borówki Wiórki czekoladowe do posypania Sposób przygotowania: Czekoladowe pucharki na czas przygotowania serniczków włożyć do lodówki. Śmietankę kremówkę ubić na pianę, ale nie bardzo sztywną(...)twarogowy i mascarpone połączyć ze sobą, dodać puder, likier kokosowy oraz wiórka, zmiksować krótko mikserem, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę tak jak podano w przepisie na opakowaniu, ubitą śmietanę  oraz startą gorzką czekoladę, wymieszać, dodać część borówki, wymieszać łyżką, resztę zostawić do dekoracji. Tak przygotowana masę serową wyłożyć po równo do pucharków, udekorować grubymi wiórkami czekoladowymi oraz borówką. Chłodzić minimum

Wanilia i Kardamon
Ciasto kokosowo - cytrynowe 194

serka mascarpone, schłodzonego 400 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej około 5 łyżek cukru pudru ( lub więcej/mniej - do smaku )  8 g żelatyny ( 2 łyżeczki ) 2 łyżki likieru kokosowego - opcjonalnie Ponadto: około 200 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Kruche ciasto: Do miski lub na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym(...)wierzchu wodę kokosową ( nie będzie potrzebna w przepisie ) i wyjąć pozostałą gęstą śmietankę ( otrzymamy około 300 g śmietanki kokosowej ). Śmietankę umieścić w naczyniu, dodać serek mascarpone, cukier puder oraz likier kokosowy i zmiksować  do połączenia. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, do jej pokrycia, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę podgrzać mieszając

Opowieści z piekarnika
Eton mess z pieczonymi śliwkami 195

porcje pieczone śliwki, 1o połówek na 1 porcję 300 ml śmietanki, 36% 200 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru lub wedle smaku 20 małych bezików 2 łyżki kokosowego likieru 2 łyżki koksowych chipsów do posypania, opcjonalnie Ubij śmietankę na półpłynnie. Dodaj macarpone i ubijaj dalej aż śmietana zacznie gęstnieć. Na koniec wsyp cukier puder i zmiksuj raz. Jeśli lubisz możesz(...)dodać kokosowy likier. Ja to zrobiłam. Napełnij pucharki śmietaną, śliwkami i bezikami aranżując je na przemian. Posyp kokosowymi chipsami i gotowe. Smacznego! Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Eton mess z pieczonymi śliwkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Likier kokosowy 119

Dzisiaj propozycja lekkiego, kremowego i gęstego likieru kokosowego. Oprócz spożywania w czystej postaci można go wykorzystać do ciast, deserów lub drinków. Ja często dodaję  łyżeczkę likieru do popołudniowej kawy :) Najlepiej smakuje schłodzony. Przepis znaleziony tutaj . Polecam!     Likier kokosowy   Składniki:   500ml wódki 1/4 szklanki spirytusu lub białego rumu 200g wiórek kokosowych 400g mleka zagęszczonego niesłodzonego

Smak mojej kuchni
Lody Pina Colada 268

właśnie takie lody. SKŁADNIKI 1/2 dużego ananasa 1 puszka mleczka kokosowego 400 ml śmietany 30% 5 żółtek 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki ksylitolu opcjonalnie można dodać 1 kieliszek likieru kokosowego WYKONANIE Ananas obrać ze skórki, wyciąć stwardniały środek i przełożyć do misy blendera. Dodać mleczko kokosowe, ale tylko gęstą część bez wody kokosowej i całość zblendować na jednolitą masę(...)Żółtka ubić z ksylitolem. Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Mieszając delikatnie połączyć żółtka ze śmietaną, a następnie z masą kokosowo-ananasową (na tym etapie można dodać również likieru kokosowego). Gotową masę przełożyć do szczelnych pojemników np. po lodach i wstawić do zamrażalnika. Lody należy mieszać co godzinę, co zapobiegnie powstawaniu kryształków lodu. Uwagi: Aby lody nakładać gałkownicą należy

Passions hobbies life
Ciasto marcepanowo kokosowe z gruszkami 178

szczypta soli 80 g margaryny lub masła 180 g mąki pszennej 70 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu greckiego 170 g marcepanu 5 łyżek likieru kokosowego  Przygotowanie: Gruszki obrać ze skórki pozostawiając ogonek. Zagotować wino z cukrem i przyprawami, włożyć gruszki i na średnim ogniu gotować do miękkości. Ja sprawdzałam czy są miękkie drewnianym(...)pieczenia przesiać przez sitko. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Miksując na najwolniejszych obrotach dodawać naprzemiennie jogurt, masło i mąkę. Na końcu dodawać porcjami marcepan, likier kokosowy i mieszać łopatką. Formę prostokątną o wymiarach 25*11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, równomiernie rozprowadzić i włożyć gruszki. Piec w 180 stopniach góra-dół z termoobiegiem

Ala piecze i gotuje
RAFAELLO 279

Puszysty biszkopt, nasączony likierem kokosowym, delikatnym kremem z dodatkiem białej czekolady, która idealnie komponuje się z wiórkami kokosowymi SKŁADNIKI (forma 24 x 24 cm) Biszkopt 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 800 ml śmietany 30% 2 tabliczki białej czekolady cukier waniliowy łyżeczka żelatyny 200 g  wiórków kokosowych(...)Śmietanę  ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać roztopioną czekoladę oraz wiórki, cukier waniliowy oraz żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przestudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty, każdy nasączyć likierem kokosowym. Krem podzielić na 3 części i posmarować nim każdy blat. Na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi . rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto Bounty z mleczkiem kokosowym. 459

kaszy manny 300 g. wiórek kokosowych 1 kostka masła Polewa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 100 g. masła lub margaryny Poncz: 1/3 szklanki mleka 1 łyżka likieru kokosowego Wykonanie: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka cały czas ubijając. Następnie wsypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Zmiksować chwilkę na najniższych obrotach miksera. Na koniec przemieszać łyżką żeby(...)gazie jeszcze 2-3 minuty, cały czas mieszając, żeby masa się nie przypaliła. Do gorącej masy dodać kostkę masła i zmiksować na jednolita masę. W szklance wymieszać mleko z likierem kokosowym i nasączyć wystudzony biszkopt. Następnie na biszkopt wyłożyć masę kokosową. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na około godzinę. Przygotować polewę. Miseczkę ustawić na garnku z gotującą wodą

Agusiowe smakołyki
Eklerki kokosowe 601

Gotowe eklerki przechowywać w lodówce. * Mleko kokosowe w puszce zazwyczaj dostępne jest w puszkach o pojemności 400 ml. Moje miało 425 ml. Brakującą część do 500 ml uzupełniłam likierem kokosowym, ale można również zwykłym mlekiem.  Jeszcze jedna uwaga dotycząca mleka kokosowego - moje mleko, mimo przechowywania  w temperaturze pokojowej, składało się w większości z twardej śmietanki ( co świadczy(...)jego dobrej jakości ), najpierw więc rozmieszałam je w miseczce wraz z wodą, która znajdowała się na spodzie puszki, pod gęstą śmietanką. Dodatkowo rozrzedził je likier kokosowy, dzięki czemu łatwiej było mi zmiksować część mleka z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną. Mleko kokosowe w ogóle jest dużo bardziej gęste od zwierzęcego, ale po podgrzaniu staje się rzadsze. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Lody Matcha z Cytryną na Mleczku Kokosowym 186

dopiero potem kokos. Składniki: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki herbaty matcha 1/2 szklanki cukru trzcinowego 60 ml syropu miętowego barmańskiego 1 łyżka likieru kokosowego (użyłam Canari) sok z 1 cytryny Tu wyżej na zdjęciach pokazuję wam mieszankę wstępną wody, cukru trzcinowego, soku z cytryny i matcha, a po prawej po zmieszaniu z mlekiem kokosowym(...)podgrzewałam do czasu rozpuszczenia cukru. Zawartość rondelka wystudziłam do ok. 100 stopni. Do wystudzonej mieszanki przesiałam herbatę matcha i wymieszałam dokładnie do jej rozpuszczenia. Potem dolałam syrop miętowy i likier kokosowy oraz sok z cytryny. Wszystko wystudziłam i wlałam do mocno schłodzonego mleka kokosowego i zmiksowałam razem. Wstawiłam do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie zauważyłam, że mieszanka

Blondynka Gotuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję