świąt i w międzyczasie nabiorą charakteru i aromatu. Tylko dobrze je schowajcie przed domownikami, jeśli chcecie, aby dotrwały do Świąt 😃. Domowe napoje alkoholowe Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Nalewka farmaceutów (aptekarska
Kulinarne przygody Gatityużyć zarówno świeżych jak i mrożonych owoców Notes - ciasto przed podaniem należy wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej - do kremu kokosowego zamiast ekstraktu kokosowego i spirytusu można dodać likier kokosowy - krem kokosowy nie jest bardzo słodki, więc jeśli lubicie bardziej słodkie wypieki, dodajcie więcej cukru By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnizaszaleć i przygotować ten pyszny domowy likier kawowy. Uwielbiam dodawać go do kawy podanej ze spienionym mlekiem. Na blogu znajdziecie również inne smakowite przepisy na domowe alkohole: Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Likier kawowy Czas przygotowania: 15 minut + 7 dni Składniki: 200 ml skondensowanego mleka słodzonego
Kulinarne przygody Gatitydodatkowo masło do wysmarowania tortownicy i tarta bułka do posypania jej Na masę kokosową 500 ml mleka (można zastąpić mlekiem kokosowym) 200 g kokosu 3 małe kieliszki wódki lub likieru kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 400 ml mleka 200 g masła 60 g cukru pudru marmolada wieloowocowa Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej(...)minut (ciasto nie może być w środku surowe). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na dwa placki. Masa kokosowa: W garnuszku zagotować mleko i wrzucić do niego kokos mieszając. Gotować do momentu, aż kokos wchłonie mleko, wyłączyć palnik, wlać wódkę lub likier i wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, wykorzystując jedynie 400 ml mleka. Zostawić
Passions hobbies lifezawiera % 😛 Wiecie już, że jestem wielką fanką kokosa i wszystkiego, co ma ten smak lub zapach, a że zbliżają się święta to jest to idealny moment, żeby przygotować domowy likier kokosowy. Jest delikatnie słodki, kremowy, o łagodnym smaku, a jego największym atutem jest oczywiście kokosowy aromat! No i prostota wykonania Jedyny minus to fakt, że trzeba zaplanować jego przygotowanie trochę(...)tłokiem w środku, który też pozwoli odcisnąć alkohol z wiórek. Wykładaj wiórki partiami i dokładnie odciskaj – tak będzie zdecydowanie łatwiej niż wszystkie na raz. Wódkę kokosową wymieszaj z mlekiem skondensowanym słodzonym i niesłodzonym. Likier przelej do butelki lub szklanego naczynia i zakręcić. Wstaw do lodówki, bo najlepiej smakuje schłodzony. Składniki 200g wiórków kokosowych 500ml wódki 500ml mleka skondensowanego słodzonego 500ml
Eat me! Fit me!stopni przez 40 - 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Zimne ciasto polukrować i oprószyć wiórkami kokosowymi. Lukier kokosowy: 2/3 szklanki cukru pudru 2 - 3 łyżki likieru kokosowego dodatkowo: wiórki kokosowe do oprószenia Składniki na lukier wymieszać do połączenia. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki dodać więcej cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - likieru. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiszkl cukru Na krem: 250 gr mascarpone 4 czubate łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 30-36 % około 100 gr wiórków kokosowych 3-4 łyżki wódki bądź likieru kokosowego Na kulki raffaello: reszta kremu z obłożenia tortu lub/i przełożenia 1/2 suchego wafla (andruta) wiórki kokosowe (tak aby masa się zagęściła) i do obtoczenia 1 łyżka wódki/likieru kokosowego
Gotowanie...to proste !adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na muffiny: 120 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 70 g wiórków kokosowych 150 g masła, miękkiego 3 jajka 2 łyżeczki likieru kokosowego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem na puszysta masę. Dodajemy stopniowo jajka (po każdym(...)oraz likier i mieszamy na jednolitą masę przy pomocy szpatułki. Ciasto równomiernie rozkładamy do wyłożonej papilotkami foremki na muffiny. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25-30 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: (masę przygotowujemy wieczór wcześniej) 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady dodatkowo: 12 -14 pralinek kokosowych
Domowy Smak Jedzeniacałkowitego stężenia masy. Polecam! Lody kokosowo - truskawkowe Na masę kokosową: puszka mleka kokosowego (400g) 250ml śmietanki kremówki pół szklanki cukru (lub więcej) 2 łyżki likieru kokosowego (użyłam ekstraktu z wanilii na bazie alkoholu) pół szklanki wiórek kokosowych Na masę truskawkową: 500g świeżych lub mrożonych truskawek 5 łyżek cukru trzcinowego Wykonanie: Masa kokosowa: mleko, kremówkę, cukier(...)wiórki umieszczamy w rondelku, podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie dodajemy likier lub ekstrakt z wanilii. Masę schładzamy kolka godzin w lodówce (lub 2-3 godziny w zamrażalniku). Masa truskawkowa: Umyte i odszypułkowane truskawki kroimy na połówki, mieszamy z cukrem i umieszczamy w szerokim naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy je do nagrzanego do 170 stopni piekarnika
Smak mojej kuchnitemperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Masa kokosowa: 200 g masła 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka kaszy manny 250 ml likieru kokosowego 200 g cukru + 1 słoiczek dżemu porzeczkowego Kokos i kaszę połączyć, zalać wódką, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Masło miksować z cukrem przez kilka minut, dodać kokos, połączony
Domowa cukiernia Ewymasła, miękkiego w temperaturze pokojowej 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 1 szczypta soli opcjonalnie: 1 łyżeczka likieru kokosowego wykonanie: Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy jajko oraz sól, miksujemy. Następnie dodajemy wiórka kokosowe, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz opcjonalnie likier. Miksujemy. Na końcu dodajemy posiekane czekolady i mieszamy
Domowy Smak Jedzeniabiałej czekolady 150 g serka mascarpone ok.100 g wiórków kokosowych 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie 1 łyżka cukru pudru ok.2 łyżki likieru kokosowego wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Wafelki rozdrobnić i wymieszać z kokosem. Serek wymieszać cukrem, dodać wafelki z kokosem, schłodzoną czekoladę i likier. Masę
Zakamarki mojej kuchniSkładniki na 6 pucharków: 1 litr mleka 1 opakowanie budyniu kokosowego (lub śmietankowego) 2 łyżki cukru łyżka mąki pszennej łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki drobnego kokosu 1/3 szklanki likieru kokosowego 18 biszkoptów okrągłych słoiczek frużeliny wiśniowej szklanka wiórków czekoladowych Szklankę mleka wymieszać z likierem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń, mąki, cukier i kokos. Ugotować na pozostałym mleku, przestudzić. Biszkopty
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaboku. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do ostudzenia. 2. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i wiórki kokosowe i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy likier kokosowy i mieszamy. 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową roladę lekko dociskamy formując ładny wałek z łączeniem
Na Ciasteczkowych Papierachosób, które nie przepadają za piciem czystego alkoholu. Dlatego dziś przygotowałam dla was przepis na drinka o nazwie Swimming Pool. Ma on ciekawy, lekko kokosowy posmak za sprawą dodanego Malibu. Połączenie soku ananasowego z likierem blue curacao nadaje ciekawego(...)koloru, który zachwyci niejedną kobietę. Drink Swimming Pool to idealny pomysł na babski wieczór! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20 ml likieru blue curacao 20 ml śmietanki 30% 20 ml likieru kokosowego Malibu 40 ml wódki 120 ml soku ananasowego kilka kostek lodu opcjonalnie plasterek cytryny i cukier do ozdobienia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Najpierw udekorujemy kieliszek. Brzeg kieliszka zwilżyć
Danka Pichci