likier kokosowy - 601 przepisów (strona:19/41)

Bajaderki 176

podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik dżemu 280g, u mnie domowy malinowy - 1 słoik konfitury różanej 140g  - 1/2 szklanki likieru, dałam kokosowy ale może być adwokat lub inny jaki macie  - 4 kopiaste łyżki naturalnego kakao Dodatkowo: - 1 czekolada mleczna lub gorzka 100g - 6 łyżek mleka - 10 do 15  dag wiórków(...)kokosowych Przyprawy i dodatki znajdzie w sprawdzonym sklepie  www.Skworcu.com.pl . 1. Ciasto można rozdrobnić w rękach lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać dżem, konfiturę, likier i kakao. Zagnieść ciasto.  Powinno być lekko wilgotne. Formować kuleczki. 2. Czekoladę rozpuszczamy w rondlu z dodatkiem mleka, moczymy bajaderkę, a następnie obsypujemy ją wiórkami kokosowymi. Smacznego

Apetyczna babeczka
Likier kokosowy 385

Mocno kokosowy, słodki i rozgrzewający domowy likier uwielbiany przez wszystkich fanów kokosa z pewnością zrobi furorę na każdym rodzinnym spotkaniu i imprezie ze znajomymi. Składniki: 750ml wódki 300g wiórków kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Wykonanie: 1.  Wiórki kokosowe przełożyć do dużego słoika, wlać wódkę, wymieszać, zakręcić i pozostawić w chłodnym i zaciemnionym miejscu

Szalona Kuchnia Eweliny
Keto ajerkoniak (LowCarb, bez nabiału) 240

się bardzo podoba. Keto likier jajeczny Keto ajerkoniak – pali rurę i w berecik też trzaska Zaprawdę powiadam Wam – jest moc! Keto ajerkoniak wprost wymiata, a raczej zwala z nóg… Cała filozofia z keto ajerkoniakiem sprowadza się do zamiany cukru na erytrytol , a w moim przypadku także zwykłego mleka skondensowanego na mleko kokosowe . Też skondensowane! Czyli po prostu zagęszczone poprzez długie(...)wersji niskowęglowodanowej. Uwaga - tylko dla osób lubiących mocne wrażenia... Dania Napoje Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword jajka , likier Porcje 10 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Mleko skondensowane 200 ml mleka kokosowego z puszki 200 ml gęstego mleka kokosowego z kartonu (u mnie Real Thai) 0,25 szklanki erytrytolu zmielonego na puder

Modern Cave Girl
Jaglarnik 160

łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego szczypta soli morskiej Masa: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki waniliowego ryżowego mleka  ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego ½ szklanki syropu klonowego 2 łyżki pomarańczowego likieru (lub skórka starta z ½ pomarańczy) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka waniliowego budyniu 1 szklanka gęstej części mleka kokosowego z puszki (uprzednio schłodzonej) duża garść(...)Kaszę przelej wrzątkiem i wrzuć do gotującego się mleka ryżowego. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Pod koniec dodaj do kaszy ziarenka wanilii, olej kokosowy, syrop klonowy oraz likier pomarańczowy lub skórkę i zamieszaj. Pachnącą masę przełóż do blendera i zmiksuj na gładko. Dodaj też łyżkę budyniu oraz sok z cytryny i ponownie zmiksuj. Całość przełóż ponownie

Roślinna - blog wegański
Sernik Rafaello 677

mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 5 jajek 2 żółtka (białka zachować do bezy) 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Beza kokosowa: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g śmietany 18% (gęstej z kubeczka(...)połączenia się składników  (fot.3) , bez ubijania. Piekarnik nagrzać do 175 ° C (grzanie góra-dół). Dodać gęstą śmietankę kokosową z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować dodając likier lub aromat. Masę serową wylać na spód i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 ° C i piec przez 60 minut

Świat Ciasta
Tort makowy 186

drobniutko posiekanych daktyli sok z połowy pomarańczy Składniki na poncz: 1/2 szklanki ostudzonej przegotowanej wody sok z jednej pomarańczy Dekoracja: brzoskwinie z puszki skórka pomarańczowa wiśnie z likieru wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski.Oddzielić żółtka od białek, dodać cukier i zmiksować,   połączyć z makiem..Masło

Gosia gotuje
Jaglane rafaello 173

ostygnięcia. Zmiksować blenderem na papkę. Migdały wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut. Wodę odlać i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną połączyć z wiórkami kokosowymi, wlać likier amaretto i syrop klonowy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodka to można dodać więcej syropu klonowego. Z masy uformować w zwilżonych wodą dłoniach kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i do każdej

Wanilia i Kardamon
MARGARITA NA 3 SPOSOBY 182

tych trzech jest on najsłodszy. Tu crustę wykonuje się z wiórek kokosowych. Polecam go dla fanów kokosa. Składniki: 80 ml tequili 40 ml likieru triple sec 40 ml soku z limonki 4 łyżki kremu/musu kokosowego wiórki kokosowe kostki lodu  Wykonanie: Na początku przystępujemy do wykonaniu crusty na kieliszku. Na talerzu rozsypujemy wiórki(...)kokosowe. Krawędź kieliszka zwilżamy sokiem z limonki, a następnie obracamy kieliszek i krawędzią dotykamy rozsypanych na talerzyku wiórek kokosowych. Do malaksera wrzucamy kostki lodu, dodajemy krem kokosowy oraz wlewamy sok z limonki, likier triple sec i tequilę. Miksujemy dokładnie i przelewamy do przygotowanego kieliszka

Kuchnia MagdaLeny
MARGARITA NA 3 SPOSOBY 197

tych trzech jest on najsłodszy. Tu crustę wykonuje się z wiórek kokosowych. Polecam go dla fanów kokosa. Składniki: 80 ml tequili 40 ml likieru triple sec 40 ml soku z limonki 4 łyżki kremu/musu kokosowego wiórki kokosowe kostki lodu  Wykonanie: Na początku przystępujemy do wykonaniu crusty na kieliszku. Na talerzu rozsypujemy wiórki(...)kokosowe. Krawędź kieliszka zwilżamy sokiem z limonki, a następnie obracamy kieliszek i krawędzią dotykamy rozsypanych na talerzyku wiórek kokosowych. Do malaksera wrzucamy kostki lodu, dodajemy krem kokosowy oraz wlewamy sok z limonki, likier triple sec i tequilę. Miksujemy dokładnie i przelewamy do przygotowanego kieliszka

Kuchnia MagdaLeny
Krem RAFAELLO 238

skłoniła mnie do wypróbowania kilku przepisów dostępnych w sieci. No i wybrałam ten jeden. Na prawdę dobry i bardzo przypominający oryginalny smak. Przepis pochodzi stąd . Im dokładniej rozdrobnimy wiórki kokosowe tym krem będzie bardziej delikatny i zbliżony do prawdziwego. Ja troszkę za słabo zblendowałam, bo są widoczne i wyczuwalne drobinki kokosu, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo smak ogólnie(...)10dkg wiórków kokosowych 8dkg cukru pudru 5dkg mleka w proszku 50 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki 36 % 50 g białej czekolady 8dkg masła  2 łyżki likieru "Malibu" Wiórki kokosowe zmielić lub dowolnie rozdrobnić bardzo dokładnie, na miazgę. Do rondelka włożyć masło, mleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać

Maślane ciasteczko
Tort Garfield 160

wódki * 250 g masła lub margaryny krem budyniowy * 400 ml mleka * 1 budyń śmietankowy * 3 łyżki cukru kryształu * 250 g masła lub margaryny * 3 łyżki cukru pudru dodatki * likier migdałowy * wiórki kokosowe * cukierki perełki * barwniki spożywcze * biała masa cukrowa przepis  tutaj Sposób wykonania biszkopt jasny Oddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać(...)rozdrabniania. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dalej ucierając dodawać po łyżce budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy. Blaty nasączyć likierem migdałowym Ułożyć jasny blat, wyłożyć 1/2 kremu kokosowego, rozsmarować, przykryć ciemnym plackiem, wyłożyć resztę kremu kokosowego. następnie posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym, schłodzić w lodówce ok. 4 godzin można dłużej. W tym czasie

Mix smaku
Likier kokosowy- domowe Malibu 395

Pyszny, delikatny w smaku domowy likier na bazie wiórek kokosowych to idealna propozycja na babskie spotkania. Prosty i szybki przepis to niejedyna jego zaleta. Likier nadaje się do spożycia już na drugi dzień. Nie gorzknieje a jego „moc” można dowolnie regulować. Składniki 750 ml mleka 3,2% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g wiórek kokosowych 2 cukry(...)waniliowe 250 ml wódki lub 150 ml spirytusu 1. Mleko 3,2% gotujemy z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Przecedzamy i dolewamy mleko skondensowane. Dobrze mieszamy, odstawiamy aż wystygnie. 2. Do zimnego płynu wlewamy odmierzoną ilość alkoholu. 3. Likier przelewamy do karafki lub butelki i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem należy mocno wstrząsnąć, ponieważ powstają grudki. Smacznego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffinki kokosowe z Malibu 183

Obłędnie kokosowe muffinki z kokosowych batoników. Kokosowy smak podkreślony likierem Malibu. Składniki: 6 szt. wafelków Princessa kokosowa (po 33 g każdy) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 szklanka maślanki 4 łyżki Malibu 100 g białej czekolady 50 g wiórek kokosowych 2 łyżki mleka Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Kokosowe babeczki z polewą z białej czekolady 217

duże jajka  szklanka wiórków kokosowych 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka 3 łyżki likieru śmietankowego lub kokosowego w wersji dla dorosłych (lub dodatkowo 3 łyżki mleka) + tabliczka białej czekola dy +  łyżka masła + wiórki do posypania Przygotowanie: Masło w temperaturze pokojowej utrzeć mikserem z cukrem(...)powstała gła dka maślana masa. Jajka również w temperaturze pokojowej dodać do powstałej puszystej masy. Kiedy składniki sie połączą dodać wiórki kokosowe. Następnie przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz mlekiem i ewentualnie likierem, dodawać na przemian, mieszając drewnianą łyżką. Po połączeniu się składników przełożyć ciasto do foremek, wyłożonych papilotkami do wysokości 2/3. Piec w temperaturze 160 stopni przez

ChilliJemy
Babeczki limonkowe na mące ryżowej 182

pieczenia 1 łyżzka skórki z limonki( ok 2 limonki) 3 łyżki soku z limonki 300 ml mleka 70 g wiórek kokosowych Do nasączenia babeczek: 4 łyżki “ domowego mleka kokosowego” 4 łyżki likieru Malibu Rozpoczynamy od przygotowania dzień wcześniej „domowego mleka kokosowego”.  Wiórki zalewamy na początek jedną szklanką gorącego mleka, zostawiamy do napęcznienia na ok 6h, po tym czasie przekładamy

Mia Cucina Sofieta