Keto ajerkoniak Domowy ajerkoniak na domowej roboty Wielkanoc Wczoraj były ciasteczka z polewą ajerkoniakową , więc nie mogłam Was na Wielkanoc zostawić bez przepisu na sam keto ajerkoniak. Tym bardziej, że to naprawdę petarda! Dawno nie miałam okazji smakować czegoś tak pysznego… I mocnego przy okazji, co prawdopodobnie wzmacnia ogólne odczucia po spożyciu tego trunku. Stąd moje achy i ochy. Pomysł na keto ajerkoniak przyszedł automatycznie wraz z pierwszymi planami na świąteczne pyszności. A wziął się stąd, że... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!