likier kokosowy - 601 przepisów (strona:26/41)

KOKOSANKI 231

chrupiącą skórkę poczujecie się jak na mega rajskiej wyspie (Bounty? :)) Czego Wam życzę z całego serca. SKŁADNIKI:  - 10 białek (mi zostały po produkcji  likieru jajecznego ) -  300 g cukru - 400 g wiórków kokosowych - szczypta soli BIAŁKA UBIJ ZA SZTYWNĄ PIAN Ę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy piana będzie sztywna powoli dodawaj cukier. Jeśli używasz miksera rób

Kuchnia bezglutenowa Loli
LIKIER A'LA MALIBU. 1565

dopasowanego do osobistych upodobań. Po drugie - przez ich własnoręczne przygotowanie. Zyskują na mocy, płyną bowiem prosto z serca, nigdy nie są przyrządzane z przymusu. LIKIER A'LA MALIBU /własny;/ 300g wiórków kokosowych 0,4-0,5 litra wódki 0,1 litra spirytusu 96% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego Wiórki kokosowe zalewam w dużym słoju

W kuchni Karmel-itki
Oczy Carycy 358

masła Dodatkowo: 2 galaretki w tym samym kolorze paczka okrągłych biszkoptów 5 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawy wiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru pudru  1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek w połowie podanej ilości wody. Zostawiamy do ostudzenia

Apetyczna babeczka
Deser kokosowy z owocową nutą 185

Dlatego ja proponuję błyskawiczny w przygotowaniu deser na bazie jogurtu kokosowo-migdałowego oraz kremówki. Do tego banan oraz nasza ulubiona domowa konfitura z jagód i kokosowe batoniki. Dla dorosłych pyszny dodatek w postaci likieru jajecznego... Palce lizać!! Składniki:  1 banan, 1/2 słoiczka domowej konfitury z jagód, 250ml jogurtu kokosowo - migdałowego, szklanka śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 1 mały

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z mango i malinami 267

tutaj przepis 250 g kruchego kakaowego 500 g mango 200 g malin 3 łyżki cukru 2 łyżeczki ziemniaczanej mąki 50 ml likieru malibu 2 łyżki soku z cytryny 50 g białej czekolady 2 łyżki śmietanki 3 łyżki kokosowych wiórków Wsyp mango do małego garnka. Jeśli używasz świeże mango, pokrój w dużą kostkę. Dodaj cukier, likier i sok z cytryny. Gotuj

codojedzenia
Słodki biszkopcik z truskawkami 158

mini, słodki biszkopcik z 1 jajka które zawsze się gdzieś znajdzie (bo już z większą ilością bywa różnie). Posypany cukrem pudrem, posypany wiórkami kokosowymi i truskawkami smakuje wybornie do kawy. Polecam też spróbować polanego likierem jajecznym (ale to już bardziej wieczorową porą). SKŁADNIKI/1 porcja: * 1 jajko * 1 łyżka mąki pszennej * 1 łyżka cukru * 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią

Mohiella
Kakaowo-orzechowe trufle jaglane 175

smakują wyśmienicie i  już nie raz zachwyciły moich gości.  1 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. mleczka kokosowego 1 szkl. wody  szczypta soli 20 szt daktyli 6 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao 2 łyżki likieru pomarańczowego 40% 4 łyżki prażonych nasion słonecznika do obtoczenia: kakao Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem(...)Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn. Daktyle przepłukać w ciepłej wodzie,posiekać i dodać do ciepłej kaszy. Zmiksować blenderem na papkę,dodać orzechy,miód ,likier i nasiona słonecznika. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć każdą w kakao

Kolorowa kuchnia Elki
Wegańskie lody - 2 smaki 173

smak - Lody z awokado, bananów i mleka kokosowego:   2 zamrożone banany 1 dojrzałe awokado 1 szklanka domowego mleka kokosowego 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) ulubione dodatki np. 1 łyżka kakao, pokrojona na małe kawałki czekolada, likier miętowy etc. Banany obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wkładamy do opakowania lub zamykanego woreczka i wkładamy do zamrażalnika(...)dorzucić do nich np. pokruszoną czekoladę lub bezy, a także dodać kroplę likieru miętowego i stworzyć wyjątkową kompozycję smakową. Ogranicza Was tylko wyobraźnia. Lody przekładamy do pojemnika i mrozimy, przed podaniem wystawiamy na ok. 10 minut do temperatury pokojowej i ponownie blendujemy z odrobiną mleka kokosowego, dzięki czemu ponownie uzyskamy cudownie lekką i napowietrzoną konsystencję. Z podanej ilości wychodzi

Cooking Monster
Świąteczny sernik pomarańczowy - pyszny 171

Skladniki na mase serowa: 750 g sera 3xmielonego 180 g cukru 3 jajka L (jesli M to 4) 250 g kremu kokosowego (65%) skorka starta z 2 pomaranczy sok wycisniety z 2 pomaranczy-125 ml 1-2 lyzki likieru cointreau lub rumu 3 lyzki maczki kukurydzianej -mondamin (lub ziemniaczanej) Skladniki na polewe czekoladowa: 70-100 g czekolady (45 % kakao(...)mieszajac jej zawartosci.Do sernika uzyc tylko gornej,bialej ,kremowej warstwy. °Ser wymieszac z cukrem,mondamina,kremem kokosowym i na malych obrotach miksera dodawac po jednym jajku.Miksowac krotko,tylko do polaczenia skladnikow.Dodac starta skorke pomaranczowa,wycisniety sok z 2 pomaranczy i likier. °Mase wylac na przygotowany spod.Wlozyc foremke do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec 15 minut,nastepnie zmniejszyc temperature

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Raffaello 162

łyżki mąki ziemniaczanej; 2 czubate szklanki cukru; 2 cukry waniliowe; 7 dużych jajek; 3 żółtka (białka zachować do bezy); 1 puszka (400 g) mleka kokosowego (gęsta część); 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany; 5 łyżek likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego); oraz 150 g śmietany 18% (gęstej); 3 łyżki cukru;   Piekarnik nagrzać do 175 st.C. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce(...)cukier waniliowy i wszystko zmiksować na gładką masę. Dodawać kolejno jajka i żółtka za każdym razem miksując do połączenia się składników, bez ubijania. Następnie dodać śmietanę i gęste mleko kokosowe z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając amaretto lub aromat migdałowy. Przygotowaną masę serową wylać na spód (masa jest lejąca) i wstawić do nagrzanego

In my kitchen
Tort migdałowy z masą budyniową 204

mleka 2 budynie śmietankowe (każdy po 35 g) 3 łyżki cukru (4 dag) 10 dag migdałów (bez skórek i zmielonych) 20 dag masła 2 łyżki likieru amaretto 30g cukru pudru DEKORACJA 4 dag wiórków kokosowych 1,2 dag płatków migdałowych 16 całych migdałów (obranych ze skórki)   Biszkopt migdałowy: Dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia, boków

AleTorcik
DYNIOWA ROZKOSZ Z MASCARPONE 174

łyżki likieru orzechowego ew. łyżka miodu szklanka śmietany 30% cukier puder do posłodzenia śmietany prażone pestki słonecznika, płatki migdałów wiórki kokosowe Wykonanie: *Dynię pieczemy w piekarniku, po ostudzeniu blendujemy na jednolitą aksamitną masę. Dodajemy serek mascarpone, miod i likier, blendujemy.Przekładamy do pucharków *Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Gotową dekorujemy mus z dyni

Z Majeczką w kuchni
Tort makowy z masą budyniową 134

miękkiego masła 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 30 g likieru pomarańczowego 120 g cukru pudru sok z połowy cytryny Poncz: 20 g likieru pomarańczowego sok z połowy pomarańczy 100 g przegotowanej letniej wody Dekoracja: wiórki kokosowe rodzynki kakao skórka pomarańczowa Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski. Orzechy zmielić w młynku(...)jasna i puszysta. Dodać kolejno żółtka, likier i sok z cytryny ciągle ucierając. Na końcu dodać  przestudzony, budyń ugotowany według ulotki na opakowaniu. Do tortownicy przełożyć pierwszy blat biszkoptu, skropić go ponczem i posmarować  masą.. Tak postępować z kolejną warstwą. Gdy tort będzie już złożony posypać go po wierzchu wiórkami kokosowymi białymi, oraz tymi połączonymi z kakao

Gosia gotuje
Tort Di z wafelkami i kokosowym kremem z kaszy manny 133

waniliowy Krem:   2 i 2/3 szklanki mleka 1 szczypta soli   6 łyżek kaszy manny   4 łyżki wiórek kokosowych   200 g masła   3/4 szklanki cukru pudru (można mniej) 20 ml alkoholu smakowe go (użyłam likieru toffi) (*) 1-2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie) Nasączenie: 60 ml alkoholu smakowe go (użyłam likieru toffi)   woda (u mnie

Di gotuje