likier kokosowy - 601 przepisów (strona:5/41)

Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz 114

moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu.           Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 2 żółtka, 1 łyżeczka esencji waniliowej(...)cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 7 łyżek likieru kokosowego wierzch: 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe wiórki kokosowe Wykonanie: spod: biszkopty zblendować na piasek, zmieszać z likierem, migdałami, kokosem,(masa ciasteczkowa ma być wilgotna, nie sucha!) taką masą wyłożyć tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia, spód podpiec przez 10minut w 180C masa: twaróg zmiksować z mascarpone

Raj dla Podniebienia
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 157

Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła o temperaturze pokojowej 1 kieliszek likieru kokosowego 4 plastry ananasa z puszki ¾ kokosowej białej czekolady (można użyć zwykłej) Nadzienie: 1/2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego (jeśli macie kokosowy wystarczy użyć kokosowego i pominąć dodawanie aromatów) mleko(...)trochę mniej niż połowa podanego na opakowaniu budyniu) 4 łyżki wiórków kokosowych 1 kieliszek likieru kokosowego aromat kokosowy Krem: 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 kostki masła o temperaturze pokojowej 3-4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki wiórków kokosowych ekstrakt lub aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki M&M halloweenowe ozdoby Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, proszek

Mania Gotowania
Tort malinowo-kokosowy 131

puder i lekko ubijamy. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe oraz dodajemy mascarpone i mieszamy dokładnie kilkoma szybkimi ruchami miksera. Gotowe!   Nasączenie: woda kokosowa odsączona z mleka kokosowego 4 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu lub domowej roboty - przepis TUTAJ ) Do miseczki z wodą kokosową dodajemy likier i mieszamy. Gotowe! :) Nadzienie z malin: ok. 500 g mrożonych lub świeżych malin(...)Jeśli chcecie, by dekoracja była kolorowa dodajemy do niej odrobinę barwnika spożywczego i delikatnie mieszamy. Składanie tortu: Na paterze układamy dolną część biszkoptu, nasączamy ją 1/3 wody kokosowej z likierem, a następnie wykładamy 1/2 malin oraz 1/3 kremu kokosowego. Postępujemy tak samo ze środkowym blatem, a następnie z ostatnim pomijając dodawanie malin. Następnie dekorujemy tort zabarwioną wcześniej bitą śmietaną

Cooking Monster
Jogurtowo - kokosowy sernik na zimno z borówkami 269

mojej kuchennej szafce. I oto jest - lekki, orzeźwiający, nie za słodki deser/sernik bez pieczenia, na jogurtach greckich i wspomnianym mleku kokosowym. Aby wzmocnić kokosowy smak dodałam sporą ilość likieru kokosowego i tu moja rada - nie rezygnujcie z niego, on naprawdę podkręca smak i bez niego może już nie być to samo..;). A zamiast borówki amerykańskiej możecie tu wykorzystać jagody leśne(...)ciastek kokosowych 40 g wiórków kokosowych 70 g masła Masa jogurtowo - kokosowa: 800 g jogurtu greckiego 1 puszka mleka kokosowego ( 400 ml ) 130 g cukru pudru 100 ml likieru kokosowego 30 g żelatyny + 100 ml zimnej wody Dodatkowo: około 250 - 300 g borówki amerykańskiej 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub jagodowym + 350 ml wody opcjonalnie - odrobina wiórków kokosowych

Opowieści z piekarnika
Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia 1148

Składniki: Krem: Mascarpone 500 g Mleczko kokosowe 400 ml Czekolada biała 100 g Wiórki kokosowe 150 g Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Ja robiłam bez cukru) Żelatyna 2 łyżki płaskie + 50 ml wody spód do ciasta: Herbatniki 150 g Kakao ciemne 3 łyżeczki Masło 75 g Dodatkowo: Czekolada mleczna(...)czekoladę. Mieszamy do momentu aż czekolada się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Do ciepłej masy kokosowej dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia. Na koniec opcjonalnie dodajemy likier kokosowy i odstawiamy do przestygnięcia.( nie wkładamy do lodówki). W rondelku rozpuściłam masło i odstawiłam do przestudzenia. Herbatniki pokruszyłam drobno w rozdrabniaczu. Dodałam kakao a na końcu przestudzone masło

Kulinarne przygody
Kokosowe trufelki 122

otoczonym aksamitnym kremem. Składniki: 100g białej czekolady 200ml śmietanki 30% 70g masła extra 6 łyżek mleka w proszku 100g wiórków kokosowych 80g kokosowych wafelków w białej czekoladzie 3 łyżki likieru kokosowego Dodatkowo: 20sztuk łuskanych migdałów 100g wiórków  kokosowych Wykonanie: 1.  Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło i lekko podgrzać aby masło się rozpuściło. Następnie zdjąć z ognia(...)dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady, następnie pozostawić  do wystudzenia. Po tym czasie dodać mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone wafelki i likier kokosowy. Całość dokładnie wymieszać  i wstawić do lodówki na około 60 minut. 2.  Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić na 10 minut, a następnie przełożyć do ziemnej wody i obrać ze skóry

Szalona Kuchnia Eweliny
Pijany kokosowiec 146

szczególnie odkąd odkryliśmy http://goldvod.tv/ , duży wybór, w tym także nowości, to lubimy! :) Samo ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia, a przy tym przepyszne. Wiórki kokosowe moczyłam w domowym likierze kokosowym , przez co masa, mimo wszystko, ma delikatniejszy smak :) Polecam! Składniki na ciasto: 250 g margaryny 4 żółtka 2,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia Masa kokosowa: 200 g masła 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka kaszy manny 250 ml likieru kokosowego 200 g cukru + 1 słoiczek dżemu z aronii/porzeczki Kokos i kaszę połączyć, zalać wódką, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Margarynę posiekać na mniejsze kawałki, dodać mąkę, przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier. Rozcierać miedzy palcami, aż zrobi się

Domowa cukiernia Ewy
Torcik malinowo-kokosowy 98

torcik malinowo-kokosowy.   Składniki: 20 dag biszkoptów  maliny 2 galaretki malinowe 2 szklanki mleka 8 łyżek kaszy manny 20 dag masła 10 dag wiórek kokosowych pół szklanki likieru kokosowego 2/3 szklanki cukru pudru sok z połowy cytryny  Zaczynamy od przygotowania kremu.  Na gotujące mleko wsypujemy kaszę manną i wiórki kokosowe. Cały czas mieszamy. Gotujemy(...)minuty. Studzimy. Maso ucieramy z cukrem pudrem . Stopniowo dodajemy kaszę z wiórkami,  likier kokosowy i sok z cytryny.  Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu  i studzimy.  Na dnie tortownicy układamy biszkopty,  na które nakładamy niewielką ilość kremu.  Wysypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką (część galaretki możemy zostawić, aby zalać nią wierzch torciku). Układamy następną

Pyszności Słodkości
Tort kokosowy z okazji Chrztu Świętego 198

się natrafiła to i torcik powstał. Inspiracja Alessandra Frisoni.  Składniki: 200 ml śmietany kremówki 625 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru  szklanka wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego (ja użyłam syrop kokosowy) Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę przełożyć do miseczki i ubić na sztywną masę. Następnie dodać cukier, wiórki i likier kokosowy i całość wymieszać do połączenia

Krakowskie smaki Ani
Truskawkowo-kokosowy sernik na zimno 159

Wstawić do lodówki na czas przygotowywania warstwy serowej.  Warstwa serowa 1 kg sera na serniki (wiaderkowego) budyń waniliowy 150 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych kilka łyżek likieru kokosowego 1 galaretka truskawkowa + 1 łyżka żelatyny + szklanka wody Żelatynę oraz galaretkę rozpuścić w szklance ciepłej, ale nie wrzącej wody.  Ser utrzeć w misce wraz z cukrem(...)budyniem, żelatyną, wiórkami i likierem kokosowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i ponownie wstawić do lodówki. Truskawkowy mus ok. 0,5 kg umytych i odszypułkowanych truskawek galaretka truskawkowa + łyżka żelatyny + szklanka wody 3 białka 3 łyżki cukru 400 g jogurtu greckiego op. kisielu truskawkowego instant Galaretkę i żelatynę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Truskawki zblendować

Kuchnia Ellie
Malinowa chmurka z kokosem 914

proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru  waniliowego 1 pełna szklanka mąki pszennej 10 dag masła Krem śmietanowo-kokosowy: 500 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 50 ml likieru kokosowego 4 listki /łyżeczki żelatyny Galaretka z malinami: 1/2kg malin świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe Dr.Oetker 3 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)więc musimy działać szybko i wylać tężejącą na zimne kruche ciasto. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę wlać do miski, ubić na gęsty krem dodając pod koniec cukier puder oraz likier kokosowy , żelatynę w listkach namoczyć  w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu a następnie odcisnąć i  rozpuścić  w miseczce nad kąpielą wodną, do płynnej konsystencji,  miksując

Wanilia i Kardamon
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 332

malin ½ szklanki cukru 2  galaretki malinowe Dr.Oetker 1 szklanka wody Żelka kokosowa: ½ litra mleka kokosowego ½ szklanki cukru 25 g  żelatyny Dr.Oetker 2 łyżki wiórek kokosowych 50 ml likieru kokosowego Wiórki do dekoracji Sposób przygotowania: Masa serowa: Masło przełożyć do garnka, rozpuścić, dodać twaróg, wbić jajka, wsypać cukry, postawić garnek na średnim ogniu na kuchence, mieszać rózgą aż masa(...)ognia, do gorącego dodać napęczniałą żelatynę i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Odstawić do wystudzenia, gdy zacznie tężeć można masę napowietrzyć mikserem-powstanie pianka, do zimnej masy wlać likier kokosowy oraz wsypać dwie łyżki wiórek i wymieszać. Tężejącą masę wylać na herbatniki, oprószyć grubo wiórkami, gotowy sernik chłodzić cała noc w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto kokosowo - limonkowe 133

masła 3 duże jajka 100 g cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 400 ml mleka kokosowego 100 ml mleka skondensowanego słodzonego 100 g wiórków kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego ( można pominąć ) skórka otarta z 1 dużej limonki, wyszorowanej i sparzonej sok z 1 dużej limonki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: pół szklanki cukru pudru sok z połowy limonki(...)cukrem i cukrem wanilinowym na bardzo puszystą, jasną masę ( ucierać minimum 10 minut ). Dodać mleko skondensowane, zmiksować. Dodawać jajka, jedno drugim, miksując do dokładnego połączenia po każdym dodaniu. Dodać likier kokosowy, sok oraz skórkę z limonki, zmiksować. Dodawać suche składniki na zmianę z mlekiem kokosowym, w 3 - 4 turach, mieszając szpatułką lub łyżką tylko do połączenia składników ( na tym etapie

Opowieści z piekarnika
Domowe likiery - Malibu i Monte 182

alkoholowe zakupy. W naszym domu zawsze muszą być alkohole - najlepiej whisky - ulubiony Jim Beam Red Stag, rum i czerwone wino. Przy okazji ostatnich zakupów natknęliśmy się na promocyjny zestaw likierów - kokosowego i advocaatu, a ponieważ Dominik nie może oprzeć się kupieniu kolejnego kufla/kieliszka/szklanki, tak zestaw wylądował w koszyku. A w mojej głowie wylądował pomysł na stworzenie takich likierów w domowym(...)siostry - przepis na likier Malibu dostałam od niej - sama wzięłam się do roboty... i tak oto powstały Malibu i Monte. Przepis zaczerpnięty z Wojslandia i przerobiony na własne potrzeby. Likier kokosowy - Malibu:   400 ml mleczka kokosowego* ok. 200 g cukru ok. 400 ml wódki 1 litrowa butelka Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i dodajemy cukier. Mieszamy, a następnie włączamy

Cooking Monster
mini babeczki kokosowe 187

mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 – 130 g cukru 1 jajko 50 ml mleka 60 g masła, miękkiego 50 g wiórek kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy(...)wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką lub kaszą manną foremek na babeczki (mi wyszło ok. 7 szt.) Pieczemy przez ok. 25 min. w 160 st. C, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu dekorujemy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania