Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku(...)pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany
Moja smaczna kuchniaSałatka z kurczakiem, truskawkami, pomidorami i serem – owocowo-warzywne danie, które ma w sobie wszystkie zapachy i smaki wczesnego lata. Lekka a zarazem treściwa, delikatna, ale z charakterem. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Truskawki w parze z pomidorami Jeśli połączenie truskawek z pomidorami wydaje Wam się dziwne, to koniecznie dajcie spokój uprzedzeniom(...)odważne połączenia przystało – i jedno i drugie musi być do tego odpowiednio dojrzałe To nie mogą być truskawki i pomidory z lodówki, ale produkty świeże i pachnące. Charakterowi sałatce nadają: ser pleśniowy, pokruszone orzechy, a przede wszystkim filet z kurczaka, marynowany wcześniej w maślance wymieszanej z wędzoną papryką. Całość łączy wytrawno-słodki dresing. Pomysł na przepis podpatrzyliśmy u amerykańskiej
Niedzielny kucharzSałatka z kurczakiem, truskawkami, pomidorami i serem – owocowo-warzywne danie, które ma w sobie wszystkie zapachy i smaki wczesnego lata. Lekka a zarazem treściwa, delikatna, ale z charakterem. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Truskawki w parze z pomidorami Jeśli połączenie truskawek z pomidorami wydaje Wam się dziwne, to koniecznie dajcie spokój uprzedzeniom(...)odważne połączenia przystało – i jedno i drugie musi być do tego odpowiednio dojrzałe To nie mogą być truskawki i pomidory z lodówki, ale produkty świeże i pachnące. Charakterowi sałatce nadają: ser pleśniowy, pokruszone orzechy, a przede wszystkim filet z kurczaka, marynowany wcześniej w maślance wymieszanej z wędzoną papryką. Całość łączy wytrawno-słodki dresing. Pomysł na przepis podpatrzyliśmy u amerykańskiej
Niedzielny kucharzdobiera końca. a przecież ja co roku dodaję coś nowego – ogórkowego. Przepis na ogórki z przecierem pomidorowym pochodzi z bloga Marty i kusił mnie już od jakiegoś czasu. Sałatka z ogórków w zakewie pomidorowej z tupetem dołączyła do moich zapasów na zimę i mam nadzieję, że również się skusicie i zrobicie dla niej miejsce w swojej spiżarni. Polecam również(...)słoiki nie powinny się ze sobą stykać -wodę podgrzewamy na średnim ogniu i po zagotowaniu zmniejszamy ogień. Woda powinna lekko buzować. -gwinty słoków powinny być zawsze dokładnie wyczyszczone i osuszone -zakrętki nie powinny nosić żadnych śladów zużycia- rdzy, zadrapań Sałatka z ogórków na zimę 3 kg ogórków (obranych i pokrojonych w cienkie plasterki) 0,5 kg cebuli (pokrojonych w drobną
Pieguskowa Kuchnianiedzielnego obiadu. W niedzielę upiekłam kurczaka, ale połówka została nietknięta. Ponieważ moi chłopcy lubią wyłącznie świeżo upieczony drób, wiedziałam, że nikt już nie zje tego, co zostało. Wymyśliłam więc sałatkę. Wystarczyło połączenie kilku składników i pyszna przystawka była gotowa. Podałam ją na chrupiących tostach. Było pysznie. Składniki: • ½ średniej wielkości upieczonego kurczaka • 1 cebula • 3 ogórki kiszone • 3 średnie ziemniaki • sól(...)samo pokroić ogórki. Wymieszać. Połączyć z mięsem z kurczaka. 3. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kostkę. 4. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z niewielką ilością majonezu. 5. Podawać sałatkę z chrupiącymi tostami. Smacznego
W mojej kuchniGrillowa sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi... Kawałki ziemniaków. Kosteczki ogórków konserwowych. Drobno posiekany koperek. I sos majonezowo-śmietanowy. Prosta, szybka i tania. Idealna do dań z grilla. Polecam! Składniki: 1 kg młodych ziemniaków; 2 średnie ogórki konserwowe; Pęczek koperku; 4 łyżki majonezu; 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ziemniaki wyszorować(...)bierzącą wodą (jeśli są młode to nie obierać). Większe poprzekrajać na pół lub na ćwiartki. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić . Ogórki odsączyć z zalewy. Pokroić w drobną kostkę. Dodać do ziemniaków. Wymieszać. Koperek umyć, osuszyć. Drobno posiekać. Dodać do sałatki. Wymieszać. Do sałatki dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Smak
Gospodyni Miejskapapryki - 6-8 rzodkiewek - pół pęczka koperku - sól, biały pieprz, zioła toskańskie, - oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródjest wino B &G Chardonnay Reserve biorące udział "Konkursie Winiarskim" . Pachnie wanilią, jest lekkie bo pochodzi z Włoch, a dokładniej z Langwedocji, a w takich miejscach wszystko jest delikatne jak piórko. Idealnie pasuje do ryb, owoców morza lub sałatek czy chudego mięsa. Ma intensywną barwę i cudowny smak. Niżej przepis na banalną w wykonaniu
Czarnawisienkapolać nim naszą sałatkę: 1 łyżka oleju z pestek dyni 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny Wszystko wymieszać. Polać sałatkę. Sałatka z kurczakiem i bakłażanem – składniki: pierś z kurczaka bakłażan kawałek sera feta 1-2 pomidory suszone sałata i/lub rukola sól, pieprz, papryka oliwa z oliwek firmy Biolevita ocet balsamiczny Kurczaka(...)plastry i posypuję solą. Zostawiam na 15 minut. Po tym czasie opłukuje, osuszam papierowym ręcznikiem i lekko smaruję oliwą a następnie griluję. Na talerzu układam pokrojone, ostudzone kawałki kurczaka na rukoli. Dodaję ostudzone plastry bakłażana, rozdrobniony ser i pomidory. Do tej sałatki użyłam mojego ulubionego zestawienia octu balsamicznego i oliwy z oliwek ale myślę, że każdy z pozostałych produktów firmy
UgotujmyTo.plswoich sklepach, warto. Składniki na 12 sztuk: ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g miękkiego masła 30 ml piwa (o temperaturze pokojowej) 1/4 łyżeczki soli dodatkowo: 2 puszki sałatek Insalatissime Rio Mare (każda po 160 g) - ja wykorzystałam: Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca(...)foremki zachodziły na brzegi. Wykrojonymi kawałkami ciasta wykładać foremki. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut - do lekkiego zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie wyjmować, gdyż są bardzo kruche, niemal tak jak ciasto francuskie. Przestudzone kruche miseczki napełniać sałatkami
Codzienna kuchnia niecodziennaUWIELBIAMY :) Pierogi z mięsem i kapustą to jedne z moich ulubionych ! Podawane z idealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze że początki są najtrudniejsze:) Nie ma co się poddawać , głowa do góry i zaczynamy(...)Gotuję od wypłynięcia ok 10 min. Surowy boczek mielę w maszyncę do mięsa. Na rozgrzanej patelni wytapiam tłuszcz aż powstanią rumiane skwarki. Polewam pierogi. Do pierogów podaję Sałatkę z Czerwonej Kapusty Nadwiślicka ORZECH Smacznego
Gotowanie Patkikulisty lekko spłaszczony kształt. W ofercie Państwa Bielec znajdziecie ser koryciński naturalny oraz wersje z najróżniejszymi dodatkami np. z pomidorem, bazylią i czosnkiem, z chili i oregano, z kminkiem, z żurawiną, z orzechami włoskimi, z bazylią, z pieprzem kolorowym czy wspomniany wcześniej przeze mnie ser koryciński z czarnuszką. Każdy z tych serów jest doskonałym dodatkiem do codziennych kanapek, sałatek, obiadów(...)indywidualnych upodobań). Kotlety jeszcze chwilę grillujemy, aby ser zaczął się lekko rozpuszczać. Grillowane piersi z kurczaka z serem korycińskim podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. U mnie dziś w formie obiadu z ziemniakami i zestawem surówek, ale wspaniale sprawdzą się również na przyjęciach czy jako dodatek (pokrojone) do najróżniejszych sałatek. Smacznego
Słodkie okruszkiMini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku(...)cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki Ratatuja z soczewicą Penne z grillowanymi warzywami
Moja smaczna kuchniaJeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona(...)Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką
Z Majeczką w kuchniświeżych listków bazyli i Półmisek lub miseczkę wyłożyć umytymi i osuszonymi dokładnie liśćmi sałaty. Orzechy uprażyć lekko na suchej patelni. Na sałacie poukładać wszystkie składniki: kawałki sera gorgonzola, ćwiartki fig i szynkę. Udekorować uprażonymi i przestudzonymi orzechami i listkami świeżej bazylii. Tej sałatki nie trzeba niczym przyprawiać. Gorgonzola ma tak wyrazisty smak, że wspaniale nadaje smaku innym składnikom
Codzienna kuchnia niecodzienna