cukier , mieszamy i odstawiamy na 4 godziny . Po tym czasie , jak wydzieli się sok , a warzywa zmiękną dodajemy ocet , olej, gorczycę i pozostawiamy sałatkę w misce na noc . Drugiego dnia , dodajemy pieprz , mieszamy i przekładamy , lekko ugniatając, do wyparzonych słoików wraz z zalewą . Pasteryzujemy około 10 minut od zagotowania . Wyjmujemy z wrzątku , odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia . Sałatka przechowuje
Ogrodnik w podróżySałatka z ryżem Szybka, pyszna i kolorowa sałatka z ryżem, szynką, jajkami i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako pożywna kolacja czy lunch w pracy. Często używam w kuchni ryżu jaśminowego ponieważ moim zdaniem jest on najsmaczniejszy z dostępnych gatunków ryżu. Polecam spróbować Składniki: 1/2 szklanki ryżu (użyłam ryżu jaśminowego) 2 jajka 15 dkg szynki 1 gruntowy ogórek(...)czerwonej) 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku sól i pieprz 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku *** Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko, studzimy *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Szynkę, ogórka i paprykę również kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek
Blog z Apetytemsię tylko z 3 składników. Pierwszy raz jadłam ją u mojej cioci i od razu podbiła moje serce :) Uwielbiam brokuły, a prażone migdały nadają lekkiej chrupkości. Idealna na drugie śniadanie albo jako dodatek do obiadu. SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI Składniki: - 1 brokuł - pół kostki sera typu feta (około 140 gram) - garść płatków migdałowych Brokuła podzielić na różyczki
Zgrabne Gotowaniepomysł wydaje się na tyle ciekawy, że będę nie raz wracać do tego smaku. Tak było z tą sałatką. Miałam ochotę na sałatkę, ale pożywną, która zastąpiłaby cały obiad. Jednocześnie miała pozostać lekka i najlepiej, żeby była na ciepło. Czy nie za dużo chciałam?;) Mając w lodówce cukinię, paprykę, pęczek rzodkiewek* wpadłam na pomysł upieczenia warzyw w piekarniku
Obiad gotowylimonki. Ścieramy na tarce skórkę z wyparzonej cytryny. Sałatkę skrapiamy olejem sezamowym. Dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Dodajemy paprykowe gwiazdki i nimi też dekorujemy sałatkę. Sałatka piknikowa z makaronem risini sprawdziła się, jako danie piknikowe. Lekka, orzeźwiająca, aromatyczna i bardzo pożywna. Z powodzeniem zastąpi obiad, czy kolację. Dodatek dobrego wina będzie, jak najbardziej wskazany. A jakie to jest, to dobre(...)wino ? Takie, które Wam smakuje. Wybór zależy od Was, jak – i z czym sałatkę podacie. Zastępując mięso, np. czerwoną fasolą otrzymamy wersję wegetariańską – również pyszną. Smacznego. :) ORGANIZATORKI MAJOWEGO WYZWANIA BLOGEREK I BLOGERÓW : PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspot.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl UCZESTNICY : AGATA www.myszkagotuje.blogspot.com ALINA www.ala-piecze.blogspot.com ANNA www.cafeamaretto.blogspot.com www.aronia-wiemcojem.blogspot.com BEATA www.staregary.blogspot.com EWA www.ewakuchennie.blogspot.com GOSIA www.daylicooking.pl IWONA www.izioni-smaki.blogspot.com JUSTYNA www.tysiagotuje.pl JUSTYNA www.mamaipomocnicy.blogspot.com KASIA www.bakeandtaste.blogspot.com MAGDA
mojewypiekiinietylkoTarte buraczki z porem Dziś polecam Wam kolejny przepis na pyszny zdrowy dodatek do obiadu. Moja rodzina bardzo lubi wszelkie surówki z buraczkami, dlatego tak często
Słodkie okruszkioctem. O dobre pomidory zimą trudno, powstała więc sałatka z grzankami i innymi, nie klasycznymi dodatkami. Radicchio, jest samo w sobie dosyć gorzkie. W tej sałatce zupełnie to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie - lekka goryczka tylko dodaje smaku. Bardzo polecam bo zestaw jest pyszny! inspiracją był przepis ze strony Epicurious.com składniki sałata 1/2 małej radicchio - ok 150 g 2 szalotki
Stare GaryCzosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są podawane w wielu restauracjach i barach jako przekąska. Składniki bagietka 3-4 ząbki czosnku masło sól Przepis na czosnkowe grzanki Bagietkę albo bułkę paryską kroimy w kromeczki. Czosnek obieramy, przecinamy na pół i smarujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka, prosta przekąska na imprezę, albo wizytę niespodziewanych gości. Do tego jest lekka i zdrowa. Przygotujemy ją w 10 minut. Sałatka ze śledziem podana na waflach może być efektowna i fajnie podana. wafle ryżowe 1/2 główki sałaty strzępiastej 4 filety śledziowe w oleju 1/2 awokado 10 oliwek czarnych 10 oliwek zielonych 1 cebula czerwona mała 6 pomidorów koktajlowych 1/2 papryczki
wesoła kuchniaMagiczna surówka z kiszonych ogórków Ta surówka jest magiczna i nie powtarzalna. Naprawdę nie uwierzycie ile smakowitych aromatów oddaje to proste , zdrowe i zepsute warzywo , jakim
Ogrodnik w podróżytradycyjną sałatkę jarzynową z majonezem, zmniejszyć ilość krojonych w niej jaj o połowę. W przypadku majonezu – spróbuj jego część zastąpić naturalnym jogurtem; staraj się przygotowywać sałatki do których nie trzeba dodawać jajek, np. lekką grecką czy mix sałat z wiosennymi warzywami i delikatnym vinegretem na bazie świeżej oliwy, soku z cytryny i odrobiny miodu; poszukaj przepisów na ciasta pieczone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czubatą łyżką pesto rosso , a następnie obsyp ¼ posypki. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15-20 minut, aż ryba będzie upieczona, a posypka lekko chrupiąca. Podawaj np. z ziemniakami i kolorową sałatką. ➤ Rada: W ten sam sposób możesz przygotować także inne gatunki ryb, np. łososia, mintaja czy mirunę. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaSałatka z kaszą kuskus, serem feta i rukolą Smacznie, zdrowo, kolorowo. Pyszna, pożywna i prosta sałatka z kaszą kuskus, która może posłużyć jako drugie śniadanie do
Blog z ApetytemSałatka grecka Smaczna, zdrowa, kolorowa i niezwykle prosta w przygotowaniu sałatka. Jest niskokaloryczna, więc szczególnie polecam ją osobą, które chcą zgubić zbędne kilogramy. Składniki sałatki są
Blog z ApetytemSycący bakłażan z sałatką z makaronu z szynką i korniszonem. Proste, lekkie a jakie dobre. Może być na przekąskę, na obiad, na imprezę. Obowiązkowo dodaję dużo pietruszki bo ją uwielbiam, a zimową porą dobrze jest wspomóc się dodatkową porcją witaminy C. Potrawa w kolorach jesieni, którą można jeść też oczami. Porcja warzyw doda nam energii. 2 bakłażany 100 g makaronu
wesoła kuchniacynk; - jest bogaty również w potas (więcej o potasie znajdziesz tutaj) oraz charakteryzuje się niska zawartością sodu. Bób można gotować na parze lub w lekko osolonej wodzie, można go również dodawać do sałatek czy też do innych dań, w zależności od naszych fantazji smakowych
MintTastezimę, a później mieć w zasięgu pyszne domowe przetwory. Ogórki z papryka to kolejny przepis na uzupełnienie spiżarki. Chrupiące o lekko kwaśnym smaku będą idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu. Składniki: 3 kg małych ogórków gruntowych 1,5-2 kg papryki czerwonej 3-4 cebule na każdy słoik 500 ml 1 mały
magiczna kuchnia KasiSzybka, smaczna i pożywna sałatka z serdelkami i pomidorami. Doskonała na śniadanie, lekki obiad, lub kolację. Lubie takie szybkie dania, szczególnie latem. Polecam, z wędlinami i sosami można kombinować wg smaku:) Składniki: 1/4 główki sałaty l odowej 1 duży pomidor 2 serdelki z szynki sos czosnkowy sos remulada duńska ( lub inne ulubione) Sałatę lodową myję, następnie
Takie tam pichceniedodatkiem bobu. Fantastycznie sprawdził się on w prostej sałatce rodem z kuchni greckiej, z dodatkiem grillowanej cukinii, fety oraz oliwek. Ziołowo-cytrynowy dressing nadał sałatce orzeźwiającego charakteru, idealnie wręcz łącząc całość w lekki, znakomity na cieplejsze dni posiłek. Składniki na 1 porcję: garść roszponki lub liści dowolnej sałaty 1 mała lub 1/2 większej cukinii około 1/3 szklanki ugotowanego i wyłuskanego
Even Better FoodSałatka z dzikiego ryżu, z dodatkiem zielonych warzyw, jest doskonałym daniem na lekki lunch. Doskonale pasuje także do grillowanego lub pieczonego mięsa . Jest chrupiąca, soczysta. Mięta i pomarańcza świetnie pasują do zielonych szparagów i groszku, dodając sałatce dodatkowej lekkości i świeżości. Sałatka jest po prostu pyszna! Tę sałatkę zrobiłam właściwie tylko dla siebie , komponując ją wedle własnych upodobań. Miałam nadzieję
Smaczna Pyzapomyślał, że śledź znajdzie amatora o tej porze? No może nie sam, tylko w sałatce. Stanowi bowiem tylko dodatek. A całość jest lekka i smaczna. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniestopniach, następnie na wierzch połóż kawałki sera i zapiekaj jeszcze kilka minut aż się rozpuści. wyjmij z piekarnika i poczekaj 2-3 minuty aż pomidory lekko ostygną. Podawaj np. ze świeżymi ziołami i sałatką warzywną. Smacznego! powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Pomidory faszerowane batatami pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom niemoim menu pojawiają się sałatki… Wiedz, że coś się dzieje! Co się dzieje? Przyszła wiosna więc moim menu zagościło więcej lekkich potraw, więcej warzyw i owoców. Dziś mam dla Was połączenie, które bardzo lubię. Koniecznie spróbujcie sałatki z buraka, czarnej komosy ryżowej, gruszki i szpinaku! Składniki (4 porcje): 1/2 szklanki czarnej komosy ryżowej duża garść świeżych liści szpinaku
Moja pasja smakuOGÓRKI PO POLSKU Moi Drodzy, przedstawiam Wam przepis na sałatkę z ogórków w słodko kwaśnej - zalewie, ogórki lekko pikantne za sprawą papryczki chilli, naprawdę bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam przepis! SKŁADNIKI : 1,5kg ogórków sałatkowych 5 dużych cebul 30g świeżych papryczek chilli 12 listków laurowych 2 łyżki pieprzu ziarnistego 2 łyżki ziarenek gorczycy 0,75 litra octu winnego
Moja Książka KucharskaWitajcie Kochani Wiosna co raz to bliżej, więc czas na świeżą wiosenną zieloną sałatkę, składającą się jedynie z czterech składników. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu, idealna jako lekka przekąska, zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 1 sałata lodowa 6 jajek 4 łodygi selera naciowego 2-3 ogórki kiszone dodatkowo sól, pieprz, zioła, oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Sałatę
Via GustoSkładniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki pesto z suszonych pomidorów 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy posiekana dymka sól, pieprz Przygotowanie Najpierw zróbcie
OliveandThymeSkładniki ok 500 g fasolki szparagowej (u nas żółta, szeroka) 1 cebula 2 małe lub jedna duża puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 pomidory posiekana
OliveandThymepodczas oglądania meczu nie pamiętam, a na ćwierćfinał chyba muszę zażyć coś na uspokojenie:))) Czym by tu uczcić awans Polaków do 1/4 finału? Czymś szybkim, lekkim ... i żeby nie stać przy piekarniku:) Wiem, sałatka! Tak, tak, kolejna sałatka, ale za to jaka pyszna! W zeszłym roku cierpliwie układałam z niej kostkę Rubika, teraz poszłam na łatwiznę i sałatkę z arbuza
Obiad gotowymoże dlatego, że nie muszę wychodzić he. Dobrze, że w te najwyższe temperatury można było posiedzieć w domu, bo kilka dni wolnego było :-). Teraz o sałatce, taką na ciepło zrobiłam, była na taki lekki obiad, kurczak, suszony pomidor, kukurydza, papryka, wiórki kokosowe i słonecznik, do tego dużo rukoli. Zjedliśmy ze smakiem :-). Udanego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje
kruche babeczkiryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna Placki z cukinii i makaronu Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano DOP Marzena
Magiczne Życie MartyNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób: • 1 kalmar • 2 garści mixu sałat • świeża kolendra Napar do gotowania kalmara • liść laurowy • kilka ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz • 1/3 limonki – sok Sos • 2 ząbki czosnku • 3 plastry imbiru
To co kochamZamiast klasycznego kalafiorka polanego masełkiem z bułeczka polecam do obiadu taka prostą sałatkę. Kalafior świetnie komponuje się z koperkiem oraz lekkim sosem czosnkowym i doskonale pasuje do mięska. składniki: 1 duży kalafior 2 łyżki posiekanego koperku 5 łyżek jogurtu 5 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie kolorowy pieprz Do miseczki przełożyć jogurt i majonez. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
Monia miesza i gotujeSałatka meksykańska. Z fasolą, ryżem lub makaronem ryżowym, szynką i serem, ananasem i jeszcze kilkoma dodatkami, które czynią tę sałatkę wyśmienitą kompozycja smakową. Sałatka jest dość delikatna ale wyrazista w smaku. Lekko słodka, lekko słona, lekko kwaśna, lekko mięsna i serowa. A z podanej porcji wychodzą dwie spore salaterki. W sam raz na imprezę rodzinną. Polecam :-) Składniki: 200 g ryżu
Poezja Smaków - blog kulinarnysól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Sałatka: Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować i obrać. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Fetę w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem i posypać uprażonym słonecznikiem
Smakołyki AsiBarilla 4 pudła makaronów, więc postanowiłam jakoś to razem połączyć. Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać młodą fasolkę szparagową i groszek cukrowy, to ta sałatka jest tego przykładem. Smaczna, pożywna a zarazem lekka bez zbędnych sosów, majonezów itp Składniki: Dla 3 osób: 200g makaronu typu kokardka 100g młodej fasolki szparagowej 50g obranego groszku cukrowego 1/2 małej główki sałaty
Kuchnia w czekoladzieDziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim . Składniki na kotlety (na 6 sztuk): - 3/4 szklanki kaszy jaglanej - marchewka - 1/4 małej czerwonej cebuli - koperek - sól - pieprz - chilli - bułka tarta Przygotowanie : Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą
Kuchenne innowacjekostkę. Ananasa obierz ze skóry, wydryluj zdrewniały środek i pokrój na kostkę. Całość wymieszaj dopraw solą i pieprzem, obficie polej oliwą z dodatkiem suszonych pomidorów. Sałatkę przełóż do salaterki bądź mniejszych kokilek. Podawaj lekko schłodzoną. Smacznego! Więcej inspiracji znajdziecie : www.warzywneinspiracje.pl Przepis zgłaszam do akcji
SMYKWKUCHNIbyłą przecież tylko rozgrzewka prze kolejnymi daniami. Jako starter podano nam roladkę z kaczki z sałatką z ogórka i kawiorem z tapioki oraz grzankę. Sałatka z ogórka idealnie doprawiona, smak bardzo wyważony, lekko kwaśna lekko słodka. Kawior z tapioki zabarwiony na różowo sokiem z buraka bardzo ładnie prezentował się na półmisku i dodawał daniu koloru. Sama roladka niczego sobie
kolorowotorcikowoBłyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom:) Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Składniki: 1 papryka igołomska 1 papryka czerwona mniejsze awokado 6 rzodkiewek sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki
Zasmakuj KuchniIndyk nie musi być nudny! Lekkie danie na upalne dni. Przygotuj: 500g. piersi z indyka Czosnek Świeży rozmaryn Ser halloumi Sałata – taka jak lubimy Śmietana do
MarcinChefFrancji. Specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was pyszną przekąskę, którą będziecie mogli sobie uprzyjemnić oglądanie meczu. Oto lekka, letnia kolorowa i bardzo łatwa do zrobienia sałatka przygotowana na bazie makaronu. Do mojej sałatki wybrałam makaron Lubella Clasic. Wytwarzany on jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać
Kulinarne przygody GatitySałatkę polecam na kolację, jest bardzo smaczna i lekka a zarazem sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut, polecam. Składniki: 1 różyczka brokuła 1 papryka czerwona mała puszka młodej marchewki Bonduelle mała puszka kukurydzy konserwowej Bonduelle 3 łyżki oleju lnianego 2 łyżki prażonych ziaren Piekło Niebo Ziarenkowo sól, pieprz sok z cytryny Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na małe różyczki
Bajeczna KuchniaLekka, kolorowa ale przede wszystkim wartościowa i zdrowa sałatka podana na śniadanie dziś gości na naszym blogu. W cyklu "Poniedziałkowy fit" staramy się publikować smaczne i zdrowe połączenia, które dodadzą nam energii i nie zaskoczą kaloriami. Zbilansowana dieta to podstawa więc starajmy się wybierać zdrowe i wartościowe produkty. Wiemy, że nie zawsze się to udaje. Same jesteśmy łasuchami i mamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDuszona, czerwona kapusta Były kluski śląskie , musi być i czerwona kapusta . To doskonała ciepła przystawka , coś w rodzaju bigosu , ale o zupełnie innym smaku . Piękny purpurowy
Ogrodnik w podróżykoprem i sosem bazyliowo-czosnkowym. Również wyhodowana przez moją Mamę, zresztą jak wszystkie warzywa w tej sałatce. Bez jej pracy nie byłaby ona taka sama. Sałatka z fenkułem, dynią i prażonymi orzechami jest lekka i fascynująca. Ma w sobie mnóstwo kontrastów, różnych smaków, jest po prostu wyjątkowa. Na co dzień i na specjalne okazje. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnywielkim fanem filetów z kurczaka, najlepiej pieczonych w piekarniku, dlatego najczęściej jadamy je w takiej formie. Te z dodatkiem camemberta polecam na kolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką. Składniki: duży filet z kurczaka pomidor kilka liści szpinaku 8 plasterków sera camembert sól pieprz słodka papryka ząbek czosnku 2 łyżki oleju + do wysmarowania
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakolejnych pięciu minutach, gotującą się sałatkę wkładamy do słoików. Zakręcamy nakrętki w słoikach, odstawiamy je do góry dnem, do wystygnięcia i gotowe. Kiedy sałatka wystygnie, sprawdzamy szczelność zamknięcia ( nakrętka powinna być lekko wklęsła), po czym odstawiamy słoje do spiżarki
Miód i pieprzPóki jeszcze kapustowy szał nie ucichł i na rynku można jeszcze kupić piękne, pękate główki tego pysznego warzywa, uraczę was kolejnym przepisem z kapustą w roli
Przepysznik - BLW i nie tylkouduszonych warzyw i mieszamy. Mix sałat myjemy, wrzucamy do dużej miski i skrapiamy ziołową oliwą z oliwek. Na sałatę wykładamy uduszone warzywa z kurczakiem. Sałatkę podajemy z pieczywem. Można jeść ją jeszcze lekko ciepłą lub na zimno. Ciecierzyca to źródło białka i węglowodanów. Występuje w dwóch odmianach - kabuli i desi. Ciecierzyca kabuli jest duża, ma kremową barwę. Odmiana desi jest
My Chcemy JeśćDziś na blogu lekko i zdrowo czyli pyszna, prosta i aromatyczna sałatka typu śródziemnomorskiego, z serkiem Apetina który idealnie komponuje się w różnych tego typu sałatkach, bogactwo witamin dla osób będących ciągle na diecie a także jako urozmaicenie codziennego menu-ja ją sama skomponowałam i uwielbiam! Składniki 1 opakowanie miksu sałat lodowych 20 dag pomidorków cherry
Wanilia i KardamonSałatka sprawdza się na drugie śniadania, a nawet lekki obiad. Zamiast ziaren siemienia lnianego można do prażenia użyć innych np. słonecznika lub dyni. Polecam podawać z bagietką upieczoną z masłem czosnkowym. Pycha :) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 50 g ziaren siemienia lnianego 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 ogórek gruntowy 4-5 pomidorków koktajlowych
Symfonia smakowaSzybka i bardzo pożywna sałatka, która może posłużyć nam za lunch albo lekki obiad. Kremowy ser ricotta dobrze komponuje się tutaj z warzywami i orzeźwiającym smakiem nashi, który podkreśla niewielki dodatek mięty
Milion Smakówodstawiamy do ostudzenia. Sałatę łączymy z pokrojonymi truskawkami, filetami pomarańczy i melonem.Całość polewamy naszym czekoladowym balsamicznym winegretem i delikatnie mieszamy. Porcje gotowej sałatki układamy na ugrilowanych plastrach gruszki i posypujemy lekko rozgniecionym czerwonym pieprzem
Malinowe PocałunkiDodaj słodziutkie pomidory pokrojone na cząstki, orzechy pokruszone niedbale, następnie listki bazylii i kilka piórek ostrej fioletowej cebuli. Posyp obficie serem...pokrop oliwą...I intrygująca sałatka na lato gotowa! Jest niewyobrażalnie pyszna i lekka. A mimo to bardzo pożywna. Wystarczy i na pierwsze i na drugie danie! Ciao a tutti ! Buon pranzo
Z Kuchni Do KuchniWakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowych deserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy ciasta na bazie kremów. Upał nie sprzyja takim pozycjom w karcie dań, poza tym korzystamy z tego, co znajdujemy w ogrodach, na straganach, a więc z sezonowych produktów. Czasami jednak nachodzi ochota
W kuchni Karmel-itki