ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna Placki z cukinii i makaronu Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano DOP Marzena
Magiczne Życie MartyNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób: • 1 kalmar • 2 garści mixu sałat • świeża kolendra Napar do gotowania kalmara • liść laurowy • kilka ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz • 1/3 limonki – sok Sos • 2 ząbki czosnku • 3 plastry imbiru
To co kochamZamiast klasycznego kalafiorka polanego masełkiem z bułeczka polecam do obiadu taka prostą sałatkę. Kalafior świetnie komponuje się z koperkiem oraz lekkim sosem czosnkowym i doskonale pasuje do mięska. składniki: 1 duży kalafior 2 łyżki posiekanego koperku 5 łyżek jogurtu 5 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie kolorowy pieprz Do miseczki przełożyć jogurt i majonez. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
Monia miesza i gotujeSałatka meksykańska. Z fasolą, ryżem lub makaronem ryżowym, szynką i serem, ananasem i jeszcze kilkoma dodatkami, które czynią tę sałatkę wyśmienitą kompozycja smakową. Sałatka jest dość delikatna ale wyrazista w smaku. Lekko słodka, lekko słona, lekko kwaśna, lekko mięsna i serowa. A z podanej porcji wychodzą dwie spore salaterki. W sam raz na imprezę rodzinną. Polecam :-) Składniki: 200 g ryżu
Poezja Smaków - blog kulinarnysól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Sałatka: Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować i obrać. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Fetę w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem i posypać uprażonym słonecznikiem
Smakołyki AsiBarilla 4 pudła makaronów, więc postanowiłam jakoś to razem połączyć. Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać młodą fasolkę szparagową i groszek cukrowy, to ta sałatka jest tego przykładem. Smaczna, pożywna a zarazem lekka bez zbędnych sosów, majonezów itp Składniki: Dla 3 osób: 200g makaronu typu kokardka 100g młodej fasolki szparagowej 50g obranego groszku cukrowego 1/2 małej główki sałaty
Kuchnia w czekoladzieDziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim . Składniki na kotlety (na 6 sztuk): - 3/4 szklanki kaszy jaglanej - marchewka - 1/4 małej czerwonej cebuli - koperek - sól - pieprz - chilli - bułka tarta Przygotowanie : Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą
Kuchenne innowacjekostkę. Ananasa obierz ze skóry, wydryluj zdrewniały środek i pokrój na kostkę. Całość wymieszaj dopraw solą i pieprzem, obficie polej oliwą z dodatkiem suszonych pomidorów. Sałatkę przełóż do salaterki bądź mniejszych kokilek. Podawaj lekko schłodzoną. Smacznego! Więcej inspiracji znajdziecie : www.warzywneinspiracje.pl Przepis zgłaszam do akcji
SMYKWKUCHNIbyłą przecież tylko rozgrzewka prze kolejnymi daniami. Jako starter podano nam roladkę z kaczki z sałatką z ogórka i kawiorem z tapioki oraz grzankę. Sałatka z ogórka idealnie doprawiona, smak bardzo wyważony, lekko kwaśna lekko słodka. Kawior z tapioki zabarwiony na różowo sokiem z buraka bardzo ładnie prezentował się na półmisku i dodawał daniu koloru. Sama roladka niczego sobie
kolorowotorcikowoBłyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom:) Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Składniki: 1 papryka igołomska 1 papryka czerwona mniejsze awokado 6 rzodkiewek sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki
Zasmakuj KuchniIndyk nie musi być nudny! Lekkie danie na upalne dni. Przygotuj: 500g. piersi z indyka Czosnek Świeży rozmaryn Ser halloumi Sałata – taka jak lubimy Śmietana do
MarcinChefFrancji. Specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was pyszną przekąskę, którą będziecie mogli sobie uprzyjemnić oglądanie meczu. Oto lekka, letnia kolorowa i bardzo łatwa do zrobienia sałatka przygotowana na bazie makaronu. Do mojej sałatki wybrałam makaron Lubella Clasic. Wytwarzany on jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać
Kulinarne przygody GatitySałatkę polecam na kolację, jest bardzo smaczna i lekka a zarazem sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut, polecam. Składniki: 1 różyczka brokuła 1 papryka czerwona mała puszka młodej marchewki Bonduelle mała puszka kukurydzy konserwowej Bonduelle 3 łyżki oleju lnianego 2 łyżki prażonych ziaren Piekło Niebo Ziarenkowo sól, pieprz sok z cytryny Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na małe różyczki
Bajeczna KuchniaLekka, kolorowa ale przede wszystkim wartościowa i zdrowa sałatka podana na śniadanie dziś gości na naszym blogu. W cyklu "Poniedziałkowy fit" staramy się publikować smaczne i zdrowe połączenia, które dodadzą nam energii i nie zaskoczą kaloriami. Zbilansowana dieta to podstawa więc starajmy się wybierać zdrowe i wartościowe produkty. Wiemy, że nie zawsze się to udaje. Same jesteśmy łasuchami i mamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDuszona, czerwona kapusta Były kluski śląskie , musi być i czerwona kapusta . To doskonała ciepła przystawka , coś w rodzaju bigosu , ale o zupełnie innym smaku . Piękny purpurowy
Ogrodnik w podróży