lekki sernik - 2000 przepisów (strona:50/134)

Prosty miodownik z masą budyniową 166

Pyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche

Bazując na smaku
Ciasta , ciasteczka na święta 122

CIASTO MIODOWE                                     LEKKA ROLADA CYTRYNOWA(...)MAKOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ                                               SERNIK Z MAKIEM I JABŁKAMI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sernik pomarańczowy na spodzie z masłem orzechowym 100

sernika kroicie pomarańcze na plasterki i robicie karmel w rondelku. Pokrojone owoce wrzucacie do karmelu i… karmelizujecie. Ozdobicie nimi sernik po upieczeniu i wystygnięciu. Kiedy cały dom pachnie, możecie planować niecne „aktywności” dla swoich lekko nieprzytomnych gości… Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Fit serniczki kokosowo brzoskwiniowe 193

W mojej kuchni unosi się delikatny, lekko słodki aromat pieczonej brzoskwini. Uchylam drzwiczki piekarnika i uśmiecham się na widok złocistych plasterków, zanurzonych w apetycznym, rumianym ciasteczku

Cynamonowe szczęście
Sernik śmietankowo -orzechowy 174

cukier miksować do utrzymania gładkiej lśniącej masy ,wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć bezę na podpieczony sernik rozsmarować delikatnie wsunąć ponownie ciasto do piekarnika aż beza będzie złocisto brązowa. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach

Wanilia i Kardamon
553. Budyniowy, podwójnie kakaowy, lekko bananowy. 137

kakaowo-bananowy serniczek budyniowy z polewą kakaowąSłodki. Kremowy. Otulający i chyba lekko niedopieczony. Nie wiem, nie wnikam cieszę się ostatnim dni ferii. Składniki:200g sera na sernik jajko100g zmiksowanego banana2 łyżki kakaa2 łyżki  budyniu czekoladowego*cynamon, sól, aromat, coś do posłodzenia1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajko miksuje z bananem, dodaję budyń, kakao, ser i resztę

More food, love and dreams
Sernik z rabarbarem 124

gotowania zlać, rozpuścić wodą aby łącznie było 1/2 litra płynu i rozpuścić w tym galaretę. Odstawić do wystudzenia. Na przestudzony sernik rozłożyć równo rabarbar i zalać tężejącą galaretką. Można również rabarbar włożyć do galaretki, kiedy lekko stężeje przełożyć na ciasto

Apetyczna babeczka
Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło 171

śliwkowych powideł i orzechów. Sos był bardzo smaczny, choć niestety żadnych orzechów w nim  nie znalazłam.  Sernik był rewelacyjny, delikatny  kremowy, jakby z delikatnym posmakiem karmelu czy kajmaku... Doskonałe kontrastował z lekko kwaskowatymi powidłami.Restauracja była prawie pełna, dania były serwowane szybko i sprawnie. Spodobała się nam również czujność menadżera restauracji, który

Kulinarne przygody Gatity
Sernik łaciaty bez pieczenia 83755

dokładnie wymieszać - masę podzielić na 2 części, do jednej dodać lekko ostudzoną czekoladę deserową, do drugiej - białą czekoladę, masy wymieszać- łyżeczką nakładać masy na przemian na spód z herbatników, gdy zakryjemy całe dno, nakładamy kolejną warstwę w ten sposób, że na biały kleks nakładamy ciemny i na odwrót- powierzchnię lekko wyrównać, całość schłodzić do zastygnięcia masy 1-2 godzinyWARSTWA SEROWA(...)masie mniej więcej do połowy tortownicy (uważając, żeby nie uszkodzić zastygniętej masy serowej), następnie zatoczyć nim kilka kręgów, dzięki temu masy lekko się zmieszają, tworząc na górze nieregularny marmurkowy wzór- całość schłodzić w lodówce, najlepiej całą dobę Sernik łaciaty ładnie prezentuje się na talerzu, nie jest mocno słodki, choć ilość dodanego cukru można śmiało zwiększyć lub zmniejszyć biorąc

Smakołyki Bereniki
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 108

Lunch Box otrzymuje:Aleksandra Kocjan-Dziatłowicz "Fioletowe runo" - sernik na zimno z jagodamiSkładniki:Spód:250 g kakaowych markizów80 g stopionego masłaSernik:1 litr jagód1 kg sera twarogowego na sernik (z wiaderka)200 ml śmietany 30%7 łyżek cukru pudru2 łyżeczki esencji waniliowej3 łyżki żelatyny1/3 gorącej wodyDodatkowo:200 ml śmietany kremówkiświeże listki miętySpód: Ciasteczka (razem z kremem) zmiksować(...)gorącej wodzie i odstawić do lekkiego przestudzenia. 3/4 litra jagód ugnieść tłuczkiem. Ugniecione jagody wraz z sokiem dodać do masy serowej i dokładnie zmiksować. Nie przerywając miksowania dodawać cienką strużką przestudzoną, ale płynną żelatynę. Masę serową wylać na schłodzony spód, uderzyć tortownicą kilkakrotnie o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza w serniku. Wstawić do lodówki do stężenia

Malinowe Pocałunki
Sernik z marakują 125

wydrążony miąższ z marakui, mieszamy. Wykładamy na sernik i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.Sernik z marakują  upiekłam, w zasadzie, „na winie”.    Nie na tradycyjnym sernikowym twarogu lecz z wykorzystaniem serków mascarpone, jogurtu i śmietany, bo akurat takie składniki miałam. Jest delikatny, lekki niczym chmurka, puszysty jak pianka i bardzo kremowy. Dodatek owoców marakui, nadał mu świeżego

mojewypiekiinietylko
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 563

jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki by stężała. Po ok 1 godzinie gdy lekko stężęje, można rozpuścić pozostałą galaretkę według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Truskawki kroimy na połówki i układamy na serniku, zalewamy delikatnie galaretką, wkładamy do lodówki do całkowitego stężęnia. Blaszka 22x34

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto na mleku przekładane (niezwykły sernik na zimno) 159

Ciasto jest niezwykle proste i naprawdę baaardzo smaczne. Ma delikatną konsystencję (jakby serniczkowatą), która idealnie łączy się z lekko chrupiącym kokosem. Tym razem przygotowałam wersję urozmaiconą, która wśród moich znajomych okazała się wielkim hitem.  Przypomina mi pyszny i niezwykły sernik na zimno. (Tortownica o średnicy 22 cm) Ciasto na mleku: 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru

Di gotuje
Królewski sernik 503

osełki, jogurtu... Teściowa lekka jak chmurka Teściowa nie zje ogórka Teściowa bezzębna czasem Zacina jak szafa z zawiasem... Teściowa ma jeść lekko z rana By w obiad nie paść na kolana.... Teściowa jak piórko ma jeść Do tego podjadać ma teść! Stąd przepis na ciacho dla niej jest taki I ma same leciutkie tu smaki... Sernik królewski Na ciasto

Z Kuchni Do Kuchni
.856. pieczony czy gotowany? 115

jajko, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na noc. Smacznego

breakfast of dreams
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 189

Prezentuję dzisiaj przysmak z przepisu Ewy, który towarzyszy górskim wędrówkom Sądeckiego PttNS Beskid. Najlepszy sernik jaki jadłam, kocham ten przepis za to, że nie muszę mielić sera, a smak jest wyśmienity.  Lekko wilgotny, pod bezowo - kokosową pierzynką, na kruchym spodzie, a do tego garść żurawiny, wiśni lub innych bakali, (wiśnie mile widziane z posmakiem wiśniówki :).Składniki na ciasto(...)blendera to wystarczy zwykły mikser z ostrą nakładka do rozdrabniania, aby dobrze rozdrobnić ser. 2. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Składniki na warstwę bezowo - kokosową

Apetyczna babeczka
Czarno-pomarańczowy sernik na Halloween 169

naprawdę sporo, żeby uzyskać tak intensywną czerń. Niemniej, po kolejnych i kolejnych porcjach, w końcu zaczął wyglądać jak na zdjęciach Sosny. I muszę przyznać, że smakuje też nieźle - jest lekko słodki, bardzo delikatny. Całość wyszła rewelacyjna - i smakowo, i wizualnie. Polecam Wam to cudo, nie tylko na Halloween.Sernik dyniowy z ciasteczkami oreoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20cm)spód(...)barwnikiem. Dodać do pokroszonych ciasteczek, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 30-60 minut.Po tym czasie krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki, wyciskać dekoracyjnie na sernik. Podawać schłodzony.Smacznego!Ja tym czasem zaczynam szykować się do mojego Halloweenowego wieczoru - już niedługo goście powinni być, a tymczasem mieszkanie wcale nie wygląda strasznie! Ech, trzeba było

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brownie z dynią. I sernikiem 134

granic możliwości praktyki spędzają mi sen z powiek. Zastanawiam się, czy dam sobie radę, i czy już po kilku godzinach nie wyrzucą mnie za drzwi. Uch ... Nie jest lekko, naprawdę. W tym miejscu chciałabym też podziękować za wszystkie przejawy wsparcia - dobre słowa wiele dla mnie znaczą. Choć nadal stresuję się niesamowicie, dobrze jest wiedzieć, że są ludzie, którzy wierzą(...)minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Lekko ciepłą polewę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zostawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego! A jeśli macie ochotę na zupełnie inny sernik lub może typowo duński kisiel, koniecznie zajrzyjcie do Ani , gdzie wczoraj gościłam ze słodkimi przepisami. Recepturę na sernikobrownie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 163

śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Mus jabłkowy: Obrane jabłka kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem, podlewamy wodą i dusimy w rondelku

Wanilia i Kardamon
Sernik wiedeński 452

zblendowałam… Ale mimo wszystko smak był wręcz nieziemski, sernik rozpływał się w ustach i zniknął tak naprawdę nie wiadomo kiedy… Zapraszam serdecznie na sernik wiedeński Sernik wiedeński – składniki:6 jajek – żółtka i białka oddzielnie280 g cukru2 opakowania cukru waniliowegosok i skórka z jednej cytryny250 g kwaśnej śmietany1,25 kg mielonego twarogu1 opakowanie budyniu(...)minut. Po tym czasie nie otwierać przez 10-15 minut piekarnika (w trakcie pieczenia też nie..;)), a po tym czasie lekko uchylić drzwiczki, żeby tylko włożyć jakąś łyżkę drewnianą w szparę i tak zostawić do ostygnięcia. Wystudzony sernik najlepiej wstawić do lodówki na noc, bo będzie lepiej smakował następnego dnia. Smacznego Inspiracja: Pieczenie jest proste, nr 1, Ciasta

UgotujmyTo.pl