cukrze 2 łyżeczki cukru różowy cukier Przygotowanie: Do rondelka wlewamy mleko, zagotowujemy, wsypujemy pianki jojo i rozpuszczamy pianki na wolnym ogniu cały czas mieszając ( masy nie wolno zagotować). Masę lekko studzimy. W między czasie ubijamy śmietankę na sztywno z 2 łyżeczkami cukru. Miksujemy 3/4 malin mrożonych, dodajemy do pianki, mieszamy trzepaczką. Odkładamy 4 kopiaste łyżki ubitej śmietanki. Pod koniec ubijania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępuszka 4 odmian fasoli sól pieprz czarny mielony ognista mieszanka przypraw 1 łyżeczka pikantnego sosu chili natka pietruszki 1 łyżka oleju ryżowego W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy mięso mielone, lekko obrumieniamy cały czas mieszając, dodajemy pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy cebula się zeszkli wlewamy cały słoik z sosem lutenica, dusimy ok. 5 minut, następnie dodajemy puszkę mieszanki fasoli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuszonych kwiatów hibiskusa około 1/2 szklanki cukru pudru. Suszony hibiskus i cukier puder przekładamy do pojemnika blendera z ostrym ostrzem lub do młynka do kawy, mielimy całość aż uzyskamy lekko fioletowy puder. W zależności od naszych upodobań smakowych możemy dodać więcej hibiskusa lub cukru. Smacznego! The post Piegusek białkowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCiasto jest puszyste i wilgotne, wykorzystałam jeżyny w syropie, które otrzymałam od Margarytki, dodatkowo zrobiłam z syropu i cukru pudru różowy lukier . Polecam błyskawiczne kakaowe babeczki z jeżynami, są lekkie i puszyste, a najważniejsze smacze. 1, 5 szklanki mąki 2 jajka 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępółplasterki, pomidorki przekroić na pół. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju podsmażyć mięso na złoto. Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju dodać cebulę,czosnek i lekko podsmażyć. Dodać cukinię, pomidorki i chwilę podsmażać. Wlać bulion dodać podpieczone mięso i całość dusić pod przykryciem około 20 minut. Przed podaniem ponownie doprawić do smaku
Ala piecze i gotujeUwielbiam lasagne tym razem postanowiłam ją trochę urozmaicić i dodać płaty cukinii a sos wzmocnić chilli i wyszło pysznie, lekko, mimo że pojawiło się mięso. Lasagne jest bardziej sycąca - no i zjadamy mniej a energii wystarczy na resztę dnia. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 łyżka masła 1 średnia cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnki
Niezły Młynekłyżeczka soli (wg uznania), 5 łyżek oleju. Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju 7 minut (do lekkiego zrumienienia), następnie dodajemy kiełbaskę pokrojoną w kostkę i dalej smażymy kilka minut. Następnie wrzucamy pomidory, wszystko solimy i gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut. W międzyczasie kroimy paprykę w dużą kostkę
Delicious TitbitsWracamy do przetworów na tegoroczną zimę... przenosząc się od razu na gorące Bałkany.. co powiecie na zrobienie kilku słoiczków domowego ajwaru? To lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z pieczonej papryki i bakłażanów, z dodatkiem pomidorów, czosnku oraz octu i przypraw. Ajvar pochodzi z kuchni serbskiej i jest popularny głównie na Bałkanach. Dodawany do mięs, chleba, stanowi nieodłączny element tamtejszej
Bernika - moj kulinarny pamietnikLubię takie dania jednogarnkowe...pomysł podpatrzony gdzieś w necie , ale lekko zmieniony. 1 kg żeberek 1 kg ziemniaków cebula marchewka 3/4 szkl.coli 3 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka magi 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu szczypta chili szczypiorek Ze wszystkich
Moje domowe kucharzenieplasterki oliwki, przyprawić do smaku. Cukinie przekroić na pół, wydrążyć środki. Parować 5-7 minut. Nadziać farszem, w wersji niedietetycznej można posypać cukinie serem i zapiec. W wersji lekkiej posypać ziołami i podawać na ciepło
Magiczne Życie Martyktoś woli można kupić taką wyciskaną) Wykonanie: Mąkę, mleko, jaja i cukier wrzucić do miski i wymieszać aby powstała jednolita masa Usmażyć naleśniki z obu stron aż się lekko zarumienią Ubić śmietanę (tak jak białka) na końcu dodając łyżeczkę cukru i wymieszać Śmietanę ułożyć na środku naleśnika Dodać owoce Zawinąć z obu stron Na wierzch nałożyć trochę dżemu Bon appetit
Bonapetit2xMmasło, 6 żółtek i 2 łyżeczki proszku zagnieść w kulkę i podzielić na 60% i 40%, gdzie 40% ciasta włoży do zamrażalnika a 60% do lodówki. Jabłka zetrzeć oraz lekko podsmażyć w garnku. Dodać cukier waniliowy 2 łyżki wody i ½ szklanki cukru. Wymieszać. 60% ciasta wyłożyć równo na okrągłej blasze. 6 białek ubić na sztywno. Potem dodać ½ szklanki cukru
Bonapetit2xMdrożdży i soli ugniatać ciasto, aż uzyska się jednolitą masę i zaczną tworzyć się bąbelki. Zawinąć ciasto w czystą ściereczkę i odstawić do wyrośnięcia. sos Pomidory obrać ze skórki, lekko poddusić i następnie zmiksować blenderem, tak żeby pozostały kawałki pomidorów. Dodać oregano, bazylię, suszoną lub świeżą. Ciasto rozwałkować na około 1 cm. Wyłożyć na posypaną mąką blachę. Na ciasto wyłożyć
Gorący kąsekkurczaka około 10 plasterków boczku wędzonego świeża bazylia 10 kulek mini mozzarelli 1 jajko 1 cebula 1 czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz wykonanie: Cebulkę siekamy w kostkę i lekko podsmażamy by ją zeszklić. Mięso mielone łączmy z cebulą, jajkiem, bułką tartą i posiekaną bazylią (około 2-3 gałązek) Wszystko dokładnie wyrabiamy by uzyskać jednolitą masę. Mięso dzielimy
Przysmaki KarolkiRozgrzewająca, lekko tajska zupa z ciecierzycą. Piękny zapach, dodatkowo niesamowicie pożywna. I zdrowa! Ostatnio gotowania właśnie takich potraw sprawia mi największą frajdę! Składniki: szklanka ciecierzycy z puszki, jeśli używamy ciecierzycę suchą należy najpierw wymoczyć ją w wodzie przez całą noc, następnie gotować 1-2 godziny w nieosolonej wodzie, do miękkości puszka mleka kokosowego 4 pomidory, obrane ze skórki i pokrojone
Mango Papaja