Krakersy z sezamem to przekąska słona, która umili spotkanie ze znajomymi, imprezę czy wieczór spędzony przed tv. Te małe, lekko słone i chrupiące krakersiki wciągną swym smakiem każdego, a skutkować to będzie bardzo szybkim znikaniem owej przekąski. Kształt i wielkość krakersów zależą od naszych chęci i fantazji, moje krakersy powstały w wersji mini, bo takie lubimy chrupać najbardziej. Dodatkiem smakowym
Smakołyki Berenikisię podczas grillowania. Na patyczki na przemian wbijać kawałki papryki i kurczaka. Tak przygotowane szaszłyki posypać jeszcze raz ziołową przyprawą do grilla) i ułożyć na tacce. Grillować do uzyskania lekko złotego koloru mięsa
Czerwień i błękitgładką masę. Przelewamy do garnka z grubym dnem, dodajemy mleko i podgrzewamy ciągle mieszając do chwili aż masa zgęstnieje. Gotujemy przez około 2-3 minuty i ściągamy z ognia. Lekko wystudzoną masę przekładamy do miseczek lub szklanek i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Przed podaniem aa wierzch układamy owoce. Na górę kruszymy ciastka owsiane
Przysmaki Karolkilodówce, a mniejszą w zamrażarce. Białka z cukrem ubić na sztywno, dodać budynie .Na koniec dodać jogurty greckie i delikatnie wymieszać.Większą cześć ciasta wyłożyć na blaszkę [ można lekko podpiec i wystudzić - ja tak zrobiłam].Na wyłożone, wystudzone ciasto wylać masę jogurtową i zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta. Ciasto piec około 55-60 minut
Moje domowe kucharzeniedrinków i deserów Przygotowanie : Mleko z piankami rozpuścić, wystudzić. Dodać syrop miętowy. Ubić kremówkę. Dodać masę z pianek i wymieszać delikatnie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Foremkę silikonową lekko zwilżyć zimną wodą. Wysmarować czekoladą dwie cienkie warstwy. Przelać masę z pianek. Odstawić do stężenia. Przykryć rozpuszczoną czekoladą wierzch naszych czekoladek. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady. Z formy silikonowej
Magiczne Życie MartyDzisiaj polecam Wam dość wysokoenergetyczny posiłek, który idealnie sprawdzi się przed dużym wysiłkiem fizycznym. Nie jest on ciężki, wręcz przeciwnie, będzie po nim, czuć się lekko, ale zawartość białka (z mięsa ryby) jak i ilość węglowodanów (źródłem których jest głównie makaron) pozwoli Wam osiągnąć dobre wyniki sportowe. SKŁADNIKI DLA 2 OS. - dwie garście makaronu z mąki durum np. kokardki
SMYKWKUCHNIpapierem do pieczenia (lub natłuszczam) i wylepiam ciastem. Nakłuwam widelcem dość obficie (zapobiega to zbytniemu wyrastaniu ciasta). Wstawiam do rozgrzanego piekarnika na kwadrans, aż ciasto nabierze złocistej barwy. Kiedy lekko przestygnie,na wierzchu rozsmarowuję krem malinowy* i przykrywam masą kokosową. Piekę w 180 stopniach przez około 30 minut, aż kokosowy wierzch pięknie zbrązowieje. Studzić poza piekarnikiem. Najlepiej placek pokroić przed
W kuchni Karmel-itkigotowanych mięs, świetny dodatek do kanapek, czy do pizzy. Papryka na pastę była pieczona w całości w piekarniku podobnie jak do przygotowania ajwaru, czy sosu lutenica . Pasta paprykowa jest lekko pikantna za sprawą papryczki chili. Swoją a ksamitną konsystencję ta pasta uzyskuje dzięki oliwie i zmiksowaniu jej na samym końcu. Pasta paprykowa do słoików, składniki na 6 słoiczków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWykonanie: Ze 100 g wody i 100 g cukru gotujemy syrop. Brzoskwinie myjemy i kroimy na ćwiartki. Wkładamy do syropu i gotujemy przez kilka minut, aż lekko zmiękną, ale się nie rozpadną. Wyjmujemy owoce, syropu nie wylewamy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Pod koniec dodajemy łyżkę syropu i mieszamy. Biszkopciki moczymy w pozostały
Sto kolorów kuchniWystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Filety umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Nie zdejmując z patelni na podsmażone filety położyć plastry ananasa
Świat Smakupokroiłam je na kawałki i zjedliśmy je co do okruszka. Druga, poprawiona, partia była jeszcze większym hitem, bo przecież lepiej jeść ciasteczka w kształcie ciasteczek ;) Są przepyszne - lekko pikantne, na zewnątrz chrupiące, a w środku mięciutkie. Trzymajcie je w słoiku lub puszce, a spokojnie przetrwają nawet tydzień lub dwa. Chociaż to teoria, bo w praktyce zjecie je szybciej niż przypuszczacie
Okolice Palnikawyłożoną papierem do pieczenia i zalać ciemnym ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopniu piekarniku około 35 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już suche. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego (na 0,5l mleka) 375 ml mleka 1 kostka masła 150 g cukru pudru Budyń mieszamy w odrobinie mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, na gotujące wlewamy
Made By Mom And SonUwielbiam ciasta z owocami, dlatego zawsze dużo ich mrożę by móc w zimie cieszyć się takimi właśnie smakami. Ciasto to jest lekkie i po brzegi wypełnione świeżymi owocami. Składniki: - 6 jajek - 150 g masła - 1 i 1/2 szklanka jogurtu naturalnego - 1 cukier waniliowy - 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżki
Zainspirowana w kuchniwymieszać aby dokładnie się rozpuściła, odstawić do wystudzenia. Serek homogenizowany utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać zmiksowane jeżyny a na końcu przestudzoną żelatynę. Tortownice o średnicy 24 cm lekko natłuścic masłem. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę. Formę wstawić do lodówki aby masa nieco stężała. Następnie na wierzchu udekorować jeżynami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka
Monia miesza i gotujeśrednicy 29 cm. Krem: 1 budyń waniliowy, 0,5 l mleka, 200 g masła, 1/4 kostki margaryny, 2 żółtka, 2 łyżki cukru. Dodatkowo: 30 dag dżemu porzeczkowego, Dżem lekko podgrzać z 3 łyżkami wody i dokładnie wymieszać. Będzie łatwiej nam rozsmarowywać go na biszkopcie. Wierzch: 1 dowolna galaretka + 1 szklanka wody, 20 dag borówek, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Delicious Titbits