Proste i łatwe do wykonania ciasto o orzeźwiającym cytrynowym smaku, które może być świetnym pomysłem na niedzielny deser albo alternatywą dla urodzinowego tortu! Gorąco polecam to ciasto cytrynowe! Zamiast tradycyjnego tortu polecam również ciasto Fale Dunaju . Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Biszkopt: 3/4 szklanki (180 ml) mąki pszennej (lub mąki orkiszowej jasnej typu 700) 1 łyżeczka
Lamarida.plpiekarnika i ostudź przez co najmniej 15 minut. Ciasto zachowuje trwałość przez 2-3 dni. Można je również zamrozić na okres do 3 miesięcy. Składniki Ciasto jabłkowe to łatwy do zrobienia deser z kawałkami świeżych jabłek i drobnoziarnistą teksturą migdałową. Przypraw go cynamonem, gałką muszkatołową i zielem angielskim. Wydrążyć i pokroić jabłka na kawałki o grubości 1/4 cala. Nie obieraj(...)glazury na ciasto. Polewę najlepiej nakładać, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Oto prosty i łatwy przepis na ten klasyczny deser. Jest on szybki i łatwy do wykonania, a na pewno zrobi wrażenie na Twoich gościach! Wystarczy postępować zgodnie z poniższymi wskazówkami, aby stworzyć wspaniały tort. Tort piecz przez trzydzieści do trzydziestu minut, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Przed wyjęciem ostudź
PatchworkPrzepis na Lemon Curd – krem cytrynowy. Kwaśny krem cytrynowy, który idealnie pasuje do babeczek, tart, tortów bezowych, mazurków i przeróżnych deserów. Ma gęstą konsystencję dlatego można go również wykorzystać do przełożenia biszkoptu. Lemon Curd jest łatwy i szybki do zrobienia, można przechowywać go w lodówce do 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Lemon Curd – krem cytrynowy Składniki
To co lubię - gotuję i polecamTo najlepszy przepis na sernik jaki do tej pory przetestowałam. Jest naprawdę łatwy i szybki (zrobienie masy serowej zajmuje jakieś 10 min!), ale najważniejsze jest to
Słodki BlogŁatwe w wykonaniu ciasto,bardzo smaczne,puszyste z możliwością zastosowania różnych mas do przełożenia. Sprawdza się również jako spód do tortów. Można zwiększyć porcję i upiec w blaszce prostokątnej. Składniki 200 g cukru pudru 300 g mąki 120-130 ml mleka 120 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka sody 1 słoik dżemu ciemnego( do przełożenia) + 3 … Czytaj dalej Murzynek
gotuj ze mnąCiasto z czekoladą i bananami Witam was w kolejnym wpisie z serii: ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe. Dziś mam dla was propozycję bardzo elegancką i miłą dla oka. Jakby się zastanowić to wygląda już troszeczkę jak tort, ale pomimo biszkoptu, tortem nie jest Trochę zagmatwałam. W każdy razie jest to bardzo fajne połączenie smakowe, a przynajmniej u mnie
Relaxtimeokazji dnia matki, wszystkim mamom, mamusiom, wszystkiego co najlepsze, duuuużo radości z Waszych pociech, teraz i w przyszłości:)) I z tej okazji, specjalny przepis na tort malinowo-miętowy, który zachwyci oko i połaskocze podniebienie. Elegancko się prezentuje i na tak wyjątkowe okazje, jest bardzo ciekawym pomysłem. Lekka nutka miętowa w połączeniu z malinami, to strzał w dziesiątkę. Niezwykłe doznania smakowe(...)najlepiej posadzić w donicy, doniczce, w zależności gdzie mamy miejsce. Potrzeba około 10 gałązek na dekorację dookoła tortu i trochę na zabarwienie i zamoczenie w śmietance. Tak czy siak, duży pęczek będzie potrzebny. Stopnień trudności, hm.. no nie powiem, że łatwy bo zawsze jakiś kłopot jest. Ale myślę, ze amator spokojnie da radę:)) Ja takim jestem, nie jestem cukiernikiem
gotuj ze mnąPyszny torcik śmietanowy, przełożony dżemem, bitą śmietaną i udekorowany kokosem. Bardzo pyszny, lekki i łatwy w przygotowaniu. Polecam. BISZKOPT : 4 duże jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanka oleju 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy tortownica(...)następnie rozkładamy porcję dżemu, rozsmarowujemy i porcja bitej śmietany, ponownie rozsmarowujemy i przykrywamy następnym ciastem. Czynność tą powtarzamy aż składniki się wyrobią. Górę i boki ciasta należy wyrównać. Tort dekorujemy według uznania, ja obsypałam boki kokosem, górę udekorowałam ciasteczkami kokosowymi i wisienkami. Ciasto chłodzimy kilka godzin. Zimne kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliZapraszam na bardzo łatwy przepis na chleb pszenny na drożdżach. Zapach świeżego chlebka jest nieporównywalny z niczym innym, najlepiej smakuje świeżutki z odrobiną masła. Struktura chleba
Słodki BlogPrzepis na bardzo łatwe i szybkie pączki serowe. Do ich zrobienia potrzeba tylko kilku składników i dosłownie pół godziny czasu. Czas przygotowania: 30 min Składniki
Słodki Blogbezowy znakomicie sprawdzi się przy rodzinnych uroczystościach, jak i na kameralnych przyjacielskich spotkaniach. Idealny poprawiacz nastroju i rozwiązywacz problemów. Prezentowany egzemplarz zyskał uznanie na rodzinnym spotkaniu świątecznym. Dzięki niemu łatwo uniknąć sprzeczek w gronie najbliższych, bo każdemu poziom serotoniny podnosi się na sam jego widok. A jak wiadomo, jak człowiek szczęśliwy, to i milszy dla siebie nawzajem. A Ty komu(...)wkładamy w śmietankę, by przełamywały jej strukturę. Kilka kładziemy na wierzchu. Kombinacja dowolna. Tort podajemy od razu po złożeniu. Najlepiej zjeść go jak najszybciej. Dwa, trzy dni w lodówce, to niestety jego maksimum. Z racji tego, że jest to beza, to nie kroi się zbyt łatwo i równo, ale swoim smakiem rześko malinowym i słodko-chrupkim, rekompensuje wszystko. Smacznego
Karczma Honoriettyjego autorem, bo zdjęcia w różnych wariantach są niemal wszędzie, ważniejsze tutaj jest jednak coś innego: patrząc na nie ma się pewność, że taki tort nie może być niedobry :) Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki(...)spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach
CiastkozercyTort Milka to kolejna po Serniku Snickers propozycja na zbliżający się Dzień Chłopaka :) To połączenie puszystych biszkoptów, z delikatnym kremem z mlecznej czekolady i dekoracją z różnych milkowych słodkości. Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki(...)spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach
CiastkozercyZOBACZ PRZEPIS PODWÓJNIE CZEKOLADOWY TORT z kremem z nerkowców – wegański Jedną z największych rozpust jest tort czekoladowy… Nie oszukujmy się, mało kto odmówi kawałka czekoladowego tortu! Przedstawiam tort z kremem… ZOBACZ PRZEPIS Najprostsze ciasto bez jajek z owocami i kruszonką – zrobisz je w 15 minut! Przed Wami bardzo łatwe i szybkie ciasto bez jajek z owocami
Via Gusto