Wczoraj były moje urodziny...a ,że jestem "na detoksie", czyli poście jaglanym ,już 10 dzień, nie mogłam tego zaprzepaścić. Zrobiłam coś, czego się niesłusznie obawiałam. Zrobiłam tort- szarlotkę na kaszy jaglanej. Brzmi jak brzmi, ale smakuje obłędnie! Jeśli będziecie trzymać się składników i proporcji, to wyjdzie NIEBO W GĘBIE". Kasza jaglana to prawdziwy skarb, wiedzą o tym dietetycy, wiedzą zwykli(...)się. Wyjmij z piekarnika, przestudz wypiek. Zostaw do stężenia. Ja zrobiłam placek w nocy, zostawiłam na noc. Przygotuj polewę. Zrób kratkę. Łatwe zadanie, wystarczy odciąć mały rożek w opakowaniu i wyciskać polewę , tworząc fantazyjne wzory. Tort gotowy! Wszystkiego najlepszego! (Inspiracja- "Jaglany Detoks" Marek Zaremba
Z Kuchni Do Kuchnigęsty dżem. Studzimy. Zaparzamy herbatę, słodzimy (ja dałam 2 łyżeczki cukru) i odstawiamy. W odrobinie bardzo gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. (Nie jest to konieczne, ale tort lepiej się wtedy trzyma.) Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywno. Dodajemy przestygniętą żelatynę (dobrze, by wody nie było dużo, kilka łyżek), mieszamy(...)paterze lub podkładce pod tort. Zabezpieczam ją jednak czystymi kartkami papieru, które usuwam po udekorowaniu tortu. Z reszty biszkoptu wycinamy okręgi, które układamy jeden na drugim. Teraz musimy im nadać kształt balowej spódnicy dla lalki. Kiedy używamy biszkoptu, nie jest to takie łatwe, ponieważ łatwo się kruszy. Można upiec biszkopty dzień wcześniej lub użyć ciasta ucieranego. Wtedy będzie trochę łatwiej
Ratunku obiadwody, dostałam od nauczycielki w szkole artystycznego dekorowania tortów. Jest on prosty w przygotowaniu. Pozwala zaoszczędzić nie tylko pieniądze, ale również czas. Bardzo lubię ten przepis, dlatego chciałabym się nim z wami podzielić. Mam nadzieję, że Wy polubicie go tak samo jak ja. Kliknij na zdjęcie, aby zobaczyć jak zrobić taki tort. Przypomnijmy sobie, ile razy otwieramy świeże opakowanie śmietanki(...)Print Drip czekoladowy na bazie wody. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl udane wypieki. Course Deser Cuisine łatwe Keyword czekolada, drip, woda Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 1 tort średnicy 20 cm Calories 232 kcal Equipment miseczka z wysokim rantem, najlepiej metalowa łyżeczka lub worek cukierniczy rondelek waga kuchenna Ingredients Drip
SmartBake.plDziś zapraszam Was na szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym. Pyszny, prosty w przygotowaniu, idealny na każdą okazję. Dziś polecam Wam wersję z kremem borówkowo
Słodkie okruszkigarnka herbatniki i kakao. Gdy zacznie stygnąć będzie odpowiednio gęsta i da się smarować po wierzchu i brzegach tortu. Przy karmelu pamiętajcie o małym ogniu pod garnkiem i mieszaniu płynnego już karmelu no i przede wszystkim o ostrożności, bardzo łatwo się poparzyć a karmel jest piekielnie gorący. Do sypkiego jeszcze cukru dodajemy barwnik i czekamy aż się roztopi. Odstawiamy
Kuba Gotujegarnka herbatniki i kakao. Gdy zacznie stygnąć będzie odpowiednio gęsta i da się smarować po wierzchu i brzegach tortu. Przy karmelu pamiętajcie o małym ogniu pod garnkiem i mieszaniu płynnego już karmelu no i przede wszystkim o ostrożności, bardzo łatwo się poparzyć a karmel jest piekielnie gorący. Do sypkiego jeszcze cukru dodajemy barwnik i czekamy aż się roztopi. Odstawiamy
Kuba GotujeTorcik powstał z myślą o urodzinach. Łatwy w wykonaniu, smaczny i szybki:) Składniki: Tortownica 24cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki krupczatki 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mocnego naparu z kawy parzonej Masa: 1 op. śmietanki 30% (łaciata 500ml) 2 serki mascarpone (250ml każdy) 3 łyżki cukru(...)ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, mieszamy. Na końcu dodajemy serki mascarpone i chwilkę mieszamy. 1/3 masy przekładamy do osobnej miseczki, do reszty dodajemy odsączone wiśnie. Mieszamy i przekładamy tort 2 razy. Wierzch i boki smarujemy czystą masą. Ozdabiamy ciasteczkami w czekoladzie i startą czekoladą
Kuchnia w czekoladziePiernik na ostatnią chwilę to w zasadzie zwykłe ciasto na oleju rzepakowym. Z domową przyprawą do piernika będzie pachniało najlepiej na świecie, a w smaku jest
Mienta blogDziś mam dla Was przepis na bardzo wiosenny i delikatny FIT "sernik". Bardzo łatwy w przygotowaniu, rozpływający się w ustach, pachnący słodkimi truskawkami. U mnie posłużył jako tort na przyjęciu urodzinowym, ale świetnie sprawdzi się też np. jako słodki prezent na Dzień Matki czy po prostu jako deser do popołudniowej kawy pitej w promieniach wiosennego słońca :) Składniki na tortownicę
Zawsze głodna!Ponad pół roku ten przepis czekał na opublikowanie... Tort zrobiłam z pomocą męża na urodziny synka. Okazało się, że wcale nie tak łatwo jest nadać ciastu taki kształt. Tak samo musieliśmy opracować pewną technikę, aby nie było przerw między łatami piłki. Łatwo nie było, ale się udało! Mam nadzieję, że kolejna piłka wyjdzie jeszcze lepiej:) Biszkopt
Z miłości do słodkościznajdziecie również mój dział poświęcony słodkościom. Gabriel przygotował za to coś na ostro, Ewelina opowiada o kiełkach, Ania chwali się w jak łatwy sposób przygotować domową kiełbasę, a Daria uczy jak nie marnować jedzenia. Wisienką na torcie są na pewno jaja po szkocku przygotowane przez Przemysława . Po prostu nie możecie tego przegapić! Ugryźcie nas na wiosnę ;) I dajcie znać
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: ciasto: 5 jajek 1,5 szkl brązowego cukru 8 łyżek wody 2 szkl mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 3 op budyniu
Luźna Kuchniamiędzyczasie, gdy przygotowywałam tort urodzinowy w 15 minut ukręciłam ciasto, które można zrobić praktycznie z każdymi owocami. Zawsze wykorzystuję to co rośnie w sezonie, więc zrobiłam je z brzoskwiniami, ale jabłka, gruszki, a nawet śliwki tez tu się idealnie sprawdzą. Ciasto nie jest wykwintne, ale efektowne bo owoce nie są wmieszane w całość, a stanowią warstwę ciasta (piecze się wszystko(...)resztę ciasta, kilka plasterków owoców, posyp łyżką cukru i cynamonem. Piecz w temp. 180 C przez około 50 minut na środkowej półce piekarnika. Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe wegańskie ciasto z owocami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwody, dostałam od nauczycielki w szkole artystycznego dekorowania tortów. Jest on prosty w przygotowaniu. Pozwala zaoszczędzić nie tylko pieniądze, ale również czas. Bardzo lubię ten przepis, dlatego chciałabym się nim z wami podzielić. Mam nadzieję, że Wy polubicie go tak samo jak ja. Kliknij na zdjęcie, aby zobaczyć jak zrobić taki tort. Przypomnijmy sobie, ile razy otwieramy świeże opakowanie śmietanki(...)stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-53-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl udane wypieki. Course Deser Cuisine łatwe Keyword czekolada, drip, woda Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 6 tort średnicy 20 cm Calories 232 kcal Equipment miseczka z wysokim rantem, najlepiej metalowa łyżeczka lub worek cukierniczy rondelek waga kuchenna Ingredients Drip z białej
SmartBake.pl