Babka marchewkowa w bardzo wilgotnym wydaniu z dodatkiem skórki pomarańczowej, to fenomenalne ciasto, które jest bardzo łatwe w wykonaniu a cieszy podniebienie jak najlepszej jakości wypiek z ulubionej cukierni. Dodatek słodkiego lukru jest tutaj niczym wisienka na torcie a całość podana z filiżanką ulubionej kawy jest bardzo smacznym zwieńczeniem ciężkiego tygodnia. Polecam nie tylko do niedzielnej kawy :-) Może na Dzień
Poezja Smaków - blog kulinarnywszystkie dziwaczne stany, jakie zwykle towarzyszą niemal każdej sesji. Poczucie humoru to rzecz względna, dlatego wybór nie był łatwy i być może znajdziecie w komentarzach opowieści, które rozśmieszą Was bardziej niż te, które ja wybrałam. Najbardziej rozbawiła mnie wizja tortu z kredkami, którą "wymalowała" Paulina J. Nie mogę uwolnić się od wielkich kapci i srebrnej tacy, którą trzymała
KUCHARNIA"Zdecydowanie jestem zwolenniczką ciast owocowych. Nawet wytworne czekoladowe torty są dużo lepsze z dodatkiem choćby wiśni. Dlatego latem, gdy dostępność świeżych, słodkich owoców nie stanowi większych
Słodkie Przyjemnościkremem truskawkowym posmakują wielbicielom małych wypieków, a także mniejszym lub większym maniakom truskawek i serników. Serniczki przyrządza się w łatwy sposób, choć jest to proces kilkuetapowy: przygotowanie i schłodzenie ciasta kruchego, skomponowanie masy serowej, a także stworzenie tzw. wisienki na torcie, którą w tym przypadku jest krem truskawkowy. Po tych czynnościach czeka nas 3-etapowe pieczenie i już gotowe serniczki
Smakołyki BerenikiStaram się na każdą domową uroczystość jak najwięcej przygotować sama. Ciasta, dania, torty. Gdy byłam w ciąży niestety w znacznym stopniu nie dawałam rady, ale teraz
dom-agi.plZgodnie z obietnicą przedstawiam Wam tort, który wykonałam na siódme urodziny mojej córeczki. Przygotowania zabrały trochę czasu, ale myślę, że było warto. Wprawy w dekoracji jeszcze
dom-agi.plBeza Pavlova z owocami o bitą śmietaną To zadanie nie było łatwe. Beza Pavlova to królowa wśród wypieków bezowych i jest nie lada wyzwaniem. Przynajmniej dla mnie. Szykowałam już ciasta bezowe, najczęściej w formie tortów bezowych lub deserów, w których skład wchodziły małe beziki. Torty bezowe wychodziły zawsze pyszne, ale nie zawsze byłam z nich zadowolona, ponieważ blaty bezowe(...)chyba wyszło Wierzch był chrupki, a środek miękki. Beza była bardzo smaczna i wyglądała pięknie, przynajmniej w moim odczuciu Chociaż powiem wam tak szczerze, że chyba wolę torty bezowe, ponieważ beza Pavlova jest pyszna, ale jakoś nie powala na kolana. Składniki na bezę : o średnicy około 18 cm. Nie wiem dokładnie ponieważ nie rysowałam kółka na papierze do pieczenie tyko
Relaxtimecukiernicze będą idealne, jeśli chcesz tworzyć drobne dekoracje na tortach i ciasteczkach – ponieważ nie musisz wtedy nakładać dużej ilości kremu lub lukru. Średniej wielkości worki pomogą stworzyć unikalne dekoracje na tortach i ciastach, natomiast największe rękawy służą przede wszystkim do wypełniania ciast nadzieniem i do równomiernego rozprowadzania kremu na torcie. Tylki cukiernicze i ich rodzaje Tyliki cukiernicze to końcówki(...)będzie to takie łatwe jak w przypadku gotowych woreczków, ale z pewnością spełni swoją funkcję. Gdzie kupić rękaw cukierniczy? Rękawy cukiernicze razem z tylkami i adapterami są dostępne w każdym sklepie z cukierniczymi dekoracjami. Szeroki asortyment tego typu produktów daje możliwość dostosowania konkretnych akcesoriów do swoich potrzeb. Tworzenie bardzo efektownych i eleganckich zdobień na tortach i ciastach będzie wymagać nieco
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczone banany. Ta propozycja to mój hit. Po pierwsze - szybki, po drugie - łatwy, a co najważniejsze, naprawdę smaczny. Wystarczy dołączyć kilka ciekawych dodatków, a
W kuchni Karmel-itkiwykorzystałam masę krówkową o smaku advocata HELIO z serii Helio masy do ciast Słowem producenta: Z pomocą masy krówkowej HELIO o smaku advocata w parę chwil wyczarujesz pyszne desery, torty, ciasta i ciasteczka. Niepowtarzalny smak advocata zachęca do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych połączeń smakowych. Masą advocatową możemy zastąpić klasyczny kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta(...)deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć ją także do rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów. Polecam wypróbowaną masę
Zasmakuj KuchniTorcik zachwycił moją rodzinę nie tylko wyglądem ale i smakiem! Bałam się kremu oreo, ponieważ jest delikatny w smaku i bardzo łatwo można go przytłoczyć innymi, mocniejszymi kremami. Jednak z delikatnym ciastem czekoladowym i truskawkami wyszedł idealny…prawie. Szkoda, że truskawki były bez smaku :(. Niestety to już nie sezon na nie. Dlatego polecam w zastępstwie na najbliższe kilka miesięcy(...)malinową. Najważniejszą rzeczą w tym przepisie, na którą musicie zwrócić uwagę jest poniższa ‘uwaga’! Trochę namieszałam z rozmiarem formy, dlatego uważnie przeczytajcie poniższą informację. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy ciasto, robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem oreo. Składamy tort (przekładamy ciasto kremem). Dzień 3: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym
Słodki Pomysłzrobić piękny tort na dziecięce urodziny bez specjalnej formy? Nie ma potrzeby inwestować w drogie formy, które tak naprawdę będą kilka razy użyte. W łatwy sposób możemy sami zrobić cudny, kolorowy i pyszny torcik. Składniki na ciasto: 20 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku
Tradycyjna KuchniaDelikatny cytrynowy tort , lekkim kremem na bazie bitej śmietany. Nie jest za słodki i znika ze stołu bardzo szybko. Polecam szczególnie początkującym w kuchni, bo jest dość łatwy w wykonaniu. Na biszkopt 24 cm 6 jaj 2/3 szk. cukru 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej aromat cytrynowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml wody 100 ml oleju(...)cytryny i wąskim strumieniem wlać tężejącą galaretkę cały czas miksując śmietanę. Blaty nasączyć wodą wymieszaną z cukrem i sokiem z cytryny. Przełożyć kremem, posmarować również wierzch i boki tortu. 8 wafli odłożyć do dekoracji, resztę rozkruszyć, pokruszonymi waflami obłożyć boki tortu. Na wierzchu ułożyć wafelki i pokrojoną w bardzo cienkie plasterki cytrynę. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Krylowa Kuchniaprzez Magdalenę Ziemiańską - upiekłam wiele ciast, ciasteczek i tortów, przygotowałam kilkanaście deserów i zrobiłam przy tym setki zdjęć - odpowiedziałam na Wasze komentarze umieszczane na blogu - nawiązałam współpracę z "Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy - osłodziłam Wam życie :) Oto 10 najpopularniejszych wpisów na moim blogu: 1. Bardzo łatwy krem do babeczek 2. Ciasto toffi
Mania WypiekaniaJeden z moich ostatnich projektów - łosiek, na którego widok od razu uśmiecha się buzia :) Łatwo z niego zrobić renifera Rudolfa - zamiast dwóch czarnych kropek przyklejamy czerwoną kropę na środku i gotowe. I jak na czasie :) Składniki: Biszkopty: Kwadratowa tortownica o wym. 24x24 cm: 5 jajek 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki kukurydzianej pół szklanki mąki ziemniaczanej Forma półkula(...)pudrem, dodać roztopioną czekoladę, miksować do uzyskania puszystości. Z kwadratowego biszkoptu wyciąć pożądany kształt. Biszkopty przekroić na równe blaty, nasączyć ponczem i przełożyć masą czekoladową. Na koniec obłożyć cały tort masą maślaną, wyrównać górę i boki, aby powierzchnia była gładka. Obłożony masą maślaną tort wstawić (najlepiej na noc) do lodówki. Na drugi dzień tort obłożyć masą cukrową i udekorować
Domowa Cookierenka Agi