Pysznie kwaśne crumble z rabarbarem podane ze słodkimi lodami waniliowymi ;) Niebo w buzi :D Szybkie, łatwe, najlepsze jeszcze ciepłe :) Świetnie się je jadło, przeglądając przy okazji ofertę http://www.sklep.bestaudio.pl/ , muszę powoli zastanawiać się nad urodzinowym prezentem dla męża, bo tort mam już wybrany ;) Będzie kolorowo i zaskakująco ;) Tymczasem zapraszam raz jeszcze na rabarbarowe crumble, warte spróbowania, zapewniam ;) Składniki
Domowa cukiernia Ewytort chlebowo-serowy? Naszykowałam płaski, prostokątny talerz pod swój tort. Może być ładna, drewniana deska lub taca. Na środku ułożyłam pierwszą warstwę kromek chleba, 6 sztuk, jedna koło drugiej. Pod kromki wsunęłam paski papieru do pieczenia, bo dzięki temu nie pobrudzę talerza kremem, a takie paski da się później łatwo usunąć delikatnie je wyciągając. Na chleb wyłożyłam krem rzodkiewkowy
Smaczna Pyzareszty! Torcik ala Snickers jest nie tylko wyjątkowo pyszny, ale również wyjątkowo łatwy w przygotowaniu (poniżej przepis krok po kroku + zdjecia). Pomimo tego, że mój ostatni weekend należał do zabieganych, to dzięki temu przepisowi, który nie wymaga nawet otwierania piekarnika- na niedzielnym stole nie zabrakło pysznego tortu, który jak zwykle zniknął w przeciagu niecałej godziny! Polecam szczególnie smakoszom batoników Snickers
Domowe Tortydekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata jeśli tort będą jadły dzieci, 1 łyżka kakao, 50 g gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka oleju kokosowego Jak zrobić tort czekoladowo truskawkowy? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Truskawki myjemy i odkładamy na ściereczkę do wyschnięcia. Biszkopty przekrawamy na pojedyncze blaty(...)ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na kremie. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Ciastkozercygości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy mikser planetarny Philipsa, z czego bardzo się cieszę:). Jest to mój pierwszy mikser stojący i pięknie się prezentuje(...)więc możemy przygotować koktajle, sosy, dipy i kruszyć lód. Posiada również wyciskarkę do cytrusów i łatwo zakładany pojemnik robota kuchennego ze specjalnymi tarczami do krojenia, siekania, szatkowania i rozdrabniania wszystkich rodzajów składników. Marchewkę starłam w minutę:). Pomógł mi również w przygotowaniu tego wspaniałego tortu. Składniki:Biszkopt:6 jajek – osobno żółtka i białka130g mąki pszennej (użyłam tortowej)50g zmielonych
Mała CukierenkaCzas na kolejną „podróż z wypiekami” Wiedeński tort na waflach zabierze nas oczywiście do Austrii i Wiednia – miasta, które słynie ze wspaniałych wypieków i tortów . Tort na waflach pozwoli nam poczuć kawałek pysznego Wiednia w domowym zaciszu przy kubku kawy Ale niech Was nie zmyli nazwa, to ciasto nie wymaga pieczenia, jest łatwe, a przy tym przepyszne i wciągające. Posypane(...)masy. Gotowy krem wkładam na 20 minut do lodówki, a w tym czasie rozbijam krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta). ¼ kremu zostawiam do posmarowania tortu z boku i z góry. Resztę kremu rozprowadzam na blatach waflowych (wyjdzie ich od 6-10, w zależności, jak grubo posmarujecie każdy blat. U mnie skończyło się
Słodki sentymentwaflach zabierze nas oczywiście do Austrii i Wiednia – miasta, które słynie ze wspaniałych wypieków i tortów . Tort na waflach pozwoli nam poczuć kawałek pysznego Wiednia w domowym zaciszu przy kubku kawy Ale niech Was nie zmyli nazwa, to ciasto nie wymaga pieczenia, jest łatwe, a przy tym przepyszne i wciągające. Posypane jest genialnym krokantem – same zalety. Koniecznie spróbujcie. Składniki(...)masy. Gotowy krem wkładam na 20 minut do lodówki, a w tym czasie rozbijam krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta). ¼ kremu zostawiam do posmarowania tortu z boku i z góry. Resztę kremu rozprowadzam na blatach waflowych (wyjdzie ich od 6-10, w zależności, jak grubo posmarujecie każdy blat. U mnie skończyło się
Słodki sentymentTorcik owocowy na zimno , bez pieczenia. Ciasto a raczej deser łatwy i szybki w przygotowaniu, z dowolnymi owocami jagodowymi. I warstwa : 100 g podłużnych biszkoptów, 1
królestwo garówOd razu jak zobaczyłam to ciasto postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy
Różne smaki w kuchniWitam Kochani tego jesiennego wieczora Dziś przychodzę do Was z troszkę innym postem niż zawsze, oczywiście przepis też bedzie-tym razem na wspaniały tort, ale to
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWystarczą zaledwie trzy składniki : sok marchewkowy, odrobina cukru i kuleczki z tapioki, by powstać mógł niesamowity deser! Łatwy, a jaki smaczny :] Idealny dla małych, ale i
W kuchni Karmel-itkiśmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata jeśli tort będą jadły dzieci, 1 łyżka kakao, 50 g gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka oleju kokosowego Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Truskawki myjemy(...)ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na kremie. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Ciastkozercywszystkich wielbicieli ciast bez pieczenia – szybki torcik truskawkowo-serowy. Idealny na taką pogodę, łatwy w wykonaniu i dość efektowny, powinien Wam zasmakować. Po raz pierwszy robiłam masę na bazie twarogu, zazwyczaj posiłkowałam się serkami homogenizowanymi i przyznam się szczerze, że tradycyjny sernik na zimno – klik jest jak dla mnie na razie numerem jeden. Myślę, że ten przepis znajdzie(...)dodać do tężejącej masy, wsypać pokrojone truskawki, wymieszać i rozprowadzić na cieście. Pozostałą śmietanę nierównomiernie rozprowadzić na cieście, wierzch udekorować truskawkami pokrojonymi w plastry. Bezy pokruszyć i oprószyć wierzch tortu. *źródło: Sól i Pieprz 5/2010 Artykuł Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniakremówki To proste i pyszne ciasto bez pieczenia składa się z kilku warstw, które harmonijnie łączą się w jeden nieziemski deser!… ZOBACZ PRZEPIS Najprostszy TORT BEZ PIECZENIA – przepis Tort bez pieczenia z mascarpone i wiśniami to przepis, który pozwoli Ci stworzyć wyjątkowe i smaczne ciasto, które z pewnością… ZOBACZ PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA(...)się z dwóch ciast – jasnego oraz kakaowego, a także masy budyniowej… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Ciasto
Via Gustosklepie. Bez sztucznych dodatków i wypełniaczy smakuje znacznie lepiej. Robi się go tak łatwo, że warto spróbować – to tylko 5 minut pracy. Domowy marcepan przyda nam się do wielu deserów. Można nim między innymi nadziać domowe pralinki, przełożyć piernik staropolski, obłożyć ciasto czy tort, zrobić dekorację na muffinki, udekorować pierniczki (marcepan można zabarwić na różne kolory) czy też(...)samemu płatki migdałowe lub migdały bez skórek. Aby zdjąć skórki z migdałów należy je sparzyć wrzątkiem, zostawić je w nim na ok. 3 minuty, a następnie schłodzić. Skórka będzie łatwo schodziła. Zmiksowane migdały przekładamy do malaksera. Dodajemy do nich cukier puder oraz miód. Miksujemy wlewając powoli amaretto. Żeby masa się scaliła, potrzebne będą 2-3 łyżki. Gdy masa będzie jednolita
Poezja smaku