Za kilka dni świętujemy Dzień Babci i Dziadka. Ten torcik jest idealny na taką okazję! Nie wymaga pieczenia, jest łatwy do wykonania
To co kochamhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis ze strony: Kuchnialidla.pl (wg Pawła Małeckiego). Przepyszny pomysł na klasyczną drożdżówkę. Ciasto jest bardzo łatwe, choć troszkę
Di gotuje"Po wczorajszym maratonie w pracy, dziś czeka mnie maraton przedwyjazdowy, pakowanie, zakupy pieczenie tortu dla Mamy i ciast na wyjazd, a to wszystko do godziny 18
Słodkie Przyjemnościżeby dobrze ostygnąć. Instrukcję krok po kroku jak zrobić ciasto waniliowe znajdziecie tutaj (w przepisie pominęłam jedynie wodę i kakao), jak przygotować ciasto muffinkowe: to tutaj . Ozdobę na górę tortu ze świnką zrobiłam z domowej masy cukrowej z dodatkiem minimalnej ilości czerwonego barwnika, czarne oczy są zrobione z rozpuszczonej czekolady. Dobrze jest mieć tutaj szablon – ja skorzystałam z puzzli(...)kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Na środek ciasta nakładamy dżem (ciasto waniliowe jest dosyć wilgotne więc nie używam już ponczu, gdyby Wasze spody tego potrzebowały poncz można zrobić z dowolnego soku lub owocowej herbaty). Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy obręcz blisko krawędzi tortu – dzięki temu nawet duża ilość
CiastkozercyKlasyczny przepis na biszkopt na tort. U mnie w domu, torty piecze się 4 razy w roku, w tym jeden tuż przed świętami. Ten przepis na biszkopt jest więc sprawdzony, i zawsze wychodzi tak jak należy. Biszkopt jest delikatny ale też nie suchy. Robi się go szybko i przede wszystkim prosto. Spróbujcie sami :) Składniki: * 5 dużych jaj * 4 łyżki mąki(...)ziemniaczanej * 3/4 szklanki mąki pszennej * pół szklanki cukru poziom trudności: łatwy kaloryczność: wysoka porcja: 12 osób czas przygotowania: godzina Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Pod koniec ubijania, ciągle miksując, dodajemy po kolei żółtka. Do masy dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w wyłożonej wcześnie okrągłej foremce przez 40 minut
Klasyka GotowaniaPrzepis na pączki z ciasta drożdżowego parzonego to moje odkrycie na tegoroczny Karnawał! Są doskonałe, wilgotne i puszyste, w dodatku długo zachowują świeżość i bardzo łatwo
Słodki BlogPrzepis na to ciasto bardzo dobrze odwzorowuje smak popularnego batonika Bounty. Mocno kokosowe nadzienie oblane warstwą mlecznej czekolady. Ciasto jest bardzo łatwe, szybkie i nie wymaga
Słodki BlogFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Wydaje nam się, iż marzeniem każdego dziecka jest tęczowy tort urodzinowy (i nie tylko z tej
CRAVEmonkeyPrzez ten zabiegany czas zapomniałam dodać drugiego tortu, który przyrządziłam na pierwsze urodziny naszej małej córeczki. Tamten był dla rocznych maluchów, chociaż starsi też go podjadali
dom-agi.plpostaci tortu ( zobacz przepis na tort Amaretti – KLIK ) Pomyślałam jednak, że szukając tortu można przeoczyć ciasto, a szukając ciasta można przeoczyć tort. Tak więc podobny wpis (z subtelnymi zmianami) pojawia się w kategorii ciasta/ciasta z kremem;) Jest to nieskomplikowane i smaczne ciasto, które sprawdzi się podczas różnych rodzinnych uroczystości. Wychodzi dosyć wysokie, jest podzielne i łatwo się go kroi
Smaki Na Talerzudodatkiem malutkich i aromatycznych owoców. W sklepach pojawia się ich coraz więcej, więc aż grzech nic z nich nie przygotować. Ciasto z borówkami to bardzo smaczny deser, który jest łatwy w przygotowaniu, a wygląda bardzo ciekawie i elegancko. Ciasto borówkowe składa się z kokosowego biszkopta, masy na bazie borówek, oraz masy śmietanowej. Wszystkie składniki cudownie się razem komponują borówki przełamują(...)można serwować na różnego rodzaju okazje, a przygotowane w tortownicy nawet na urodziny. Wygląda ono bardzo okazale i jestem pewna, że nie jedna osoba ucieszyłaby się z takiego owocowego tortu. Poniżej znajdziecie przepis na pyszne ciasto borówkowe. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO BORÓWKOWE Składniki BISZKOPT KOKOSOWY 6 żółtek 250 ml wrzącej wody szczypta soli 45 g skrobi ziemniaczanej 45 g mąki
Alle Dobre!Lody to idealny deser na gorące letnie dni, a szczególnie takie zrobione samemu w domu. Przepis który Wam zaprezentuję jest niezwykle łatwy i szybki do przygotowania
Słodki BlogCrème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a
Słodki BlogPrzepis na wiosenne ciasto szpinakowe z truskawkami , przełożone delikatnym kremem śmietankowym i galaretką z prawdziwych truskawek. Ciasto jest łatwe w wykonaniu, pięknie i wiosennie
RITA food channelUwielbiam kruche ciasta z dodatkiem rozmaitych owoców, maku czy orzechów. Dzisiaj zapraszam na cisto ze śliwkami i masą budyniową, pyszne i bardzo łatwe, a co najważniejsze
Gosia gotuje