Łatwy TORCIK czekoladowy BEZ PIECZENIA z OREO i bananem – Dzisiaj kolejny, pyszny torcik bez pieczenia w Małej Cukierence. Jest prosty w przygotowaniu, pamiętajmy tylko, aby składniki na krem były w temperaturze pokojowej. Torcik jest bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny, kremowy. Ładnie i apetycznie wygląda, nadaje się na urodzinową imprezę. Zamiast banana można dać maliny, borówkę, brzoskwinie. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji(...)kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy TORCIK czekoladowy BEZ PIECZENIA z OREO i bananem Składniki: Spód: 130g herbatników 80g masła – roztopionego i ostygniętego 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 500ml mleka 80g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g (można zastąpić 2 łyżeczkami cukru wanilinowego
Mała CukierenkaKilka słów o torcie. Torcik jest moją propozycją na święta Wielkanocne. Jest malutki, w tym roku Wielkanoc też będzie skromna, spędzona w domu, tylko w gronie domowników. Bez gości, bez odwiedzin. Jako zdeklarowany tortocholik musiałam upichcić i udekorować coś takiego. Opatrzyłam go ozdobami, które miałam w głowie już od dawna i bardzo chcę się z Wami podzielić moimi pomysłami. Poniżej(...)każdym nagłówkiem znajduje się link. Wystarczy kliknąć. W każdym artykule znajdziesz przepis w wersji łatwej do druku oraz filmik. Filmiki nagrałam, aby dokładniej zobrazować Wam jak to jest zrobione. Proszę jednak o wyrozumiałość. Nie jestem profesjonalnym kamerzystą i w tej dziedzinie jeszcze dużo muszę się nauczyć. Mam jednak nadzieję, że filmiki są zrozumiałe, a ich przekaz jest prawidłowy. Dajcie znać
SmartBake.plKilka słów o torcie. Torcik jest moją propozycją na święta Wielkanocne. Jest malutki, w tym roku Wielkanoc też będzie skromna, spędzona w domu, tylko w gronie domowników. Bez gości, bez odwiedzin. Jako zdeklarowany tortocholik musiałam upichcić i udekorować coś takiego. Opatrzyłam go ozdobami, które miałam w głowie już od dawna i bardzo chcę się z Wami podzielić moimi pomysłami. Poniżej(...)każdym nagłówkiem znajduje się link. Wystarczy kliknąć. W każdym artykule znajdziesz przepis w wersji łatwej do druku oraz filmik. Filmiki nagrałam, aby dokładniej zobrazować Wam jak to jest zrobione. Proszę jednak o wyrozumiałość. Nie jestem profesjonalnym kamerzystą i w tej dziedzinie jeszcze dużo muszę się nauczyć. Mam jednak nadzieję, że filmiki są zrozumiałe, a ich przekaz jest prawidłowy. Dajcie znać
SmartBake.plZa kilka dni świętujemy Dzień Babci i Dziadka. Ten torcik jest idealny na taką okazję! Nie wymaga pieczenia, jest łatwy do wykonania i oczywiście bardzo smaczny
To co kochamkawy. Często używam kawy do deserów jak tiramisu i wypieków, zwłaszcza czekoladowych. Całkiem niedawno piekłam tort cappuccino . Użyłam wtedy zaparzonej kawy do nawilżenia biszkoptu oraz fusy kawy do kremu. Fusy kawowe do ciasta być może brzmią ekstremalnie, ale wierzcie mi tort cappuccino to tort, który docenią nie tylko smakosze kawy. Dodatek espresso do ciasta podnosi jego walory smakowe. Czyszczenie(...)konserwacja ekspresu Kolejną zaletą ekspresu do kawy jest jego czyszczenie i konserwacja. Podstawkę z fusami bardzo łatwo wysuwam i myję wodą. Co 3 miesiące odkamieniam urządzenie. Odkamienianie ekspresu jest bardzo ważne i zależy od mineralizacji wody. Nasza woda nie jest zbyt nasycona minerałami, dlatego zabieg odkamieniania powtarzam co 3 miesiące. Automatyczny ekspres ma specjalną funkcję odkamieniania. W moim ekspresie zaprogramowałam
codojedzeniapopularne ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym
UgotowaćCytrynowy krem na bazie serka mascarpone, beziki i borówki to połączenie, które jest nieziemsko pyszne! Postanowiłam przygotować z niego łatwe ciasto, które okazało się hitem i
Di gotujePrzepis jest bardzo stary i znalazłam go w swoich notatkach z wycinkami gazet. Proporcje i same składniki łatwo zapamiętać, a samą babkę - szybko przygotować. Przyznam, że
Di gotujeZa kilka dni świętujemy Dzień Babci i Dziadka. Ten torcik jest idealny na taką okazję! Nie wymaga pieczenia, jest łatwy do wykonania
To co kochamhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis ze strony: Kuchnialidla.pl (wg Pawła Małeckiego). Przepyszny pomysł na klasyczną drożdżówkę. Ciasto jest bardzo łatwe, choć troszkę
Di gotuje"Po wczorajszym maratonie w pracy, dziś czeka mnie maraton przedwyjazdowy, pakowanie, zakupy pieczenie tortu dla Mamy i ciast na wyjazd, a to wszystko do godziny 18
Słodkie Przyjemnościżeby dobrze ostygnąć. Instrukcję krok po kroku jak zrobić ciasto waniliowe znajdziecie tutaj (w przepisie pominęłam jedynie wodę i kakao), jak przygotować ciasto muffinkowe: to tutaj . Ozdobę na górę tortu ze świnką zrobiłam z domowej masy cukrowej z dodatkiem minimalnej ilości czerwonego barwnika, czarne oczy są zrobione z rozpuszczonej czekolady. Dobrze jest mieć tutaj szablon – ja skorzystałam z puzzli(...)kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Na środek ciasta nakładamy dżem (ciasto waniliowe jest dosyć wilgotne więc nie używam już ponczu, gdyby Wasze spody tego potrzebowały poncz można zrobić z dowolnego soku lub owocowej herbaty). Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy obręcz blisko krawędzi tortu – dzięki temu nawet duża ilość
CiastkozercyKlasyczny przepis na biszkopt na tort. U mnie w domu, torty piecze się 4 razy w roku, w tym jeden tuż przed świętami. Ten przepis na biszkopt jest więc sprawdzony, i zawsze wychodzi tak jak należy. Biszkopt jest delikatny ale też nie suchy. Robi się go szybko i przede wszystkim prosto. Spróbujcie sami :) Składniki: * 5 dużych jaj * 4 łyżki mąki(...)ziemniaczanej * 3/4 szklanki mąki pszennej * pół szklanki cukru poziom trudności: łatwy kaloryczność: wysoka porcja: 12 osób czas przygotowania: godzina Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Pod koniec ubijania, ciągle miksując, dodajemy po kolei żółtka. Do masy dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w wyłożonej wcześnie okrągłej foremce przez 40 minut
Klasyka GotowaniaPrzepis na pączki z ciasta drożdżowego parzonego to moje odkrycie na tegoroczny Karnawał! Są doskonałe, wilgotne i puszyste, w dodatku długo zachowują świeżość i bardzo łatwo
Słodki BlogPrzepis na to ciasto bardzo dobrze odwzorowuje smak popularnego batonika Bounty. Mocno kokosowe nadzienie oblane warstwą mlecznej czekolady. Ciasto jest bardzo łatwe, szybkie i nie wymaga
Słodki Blog