Dziś zapraszam na przepyszne i bardzo łatwe ciasto cytrynowe. Można je zrobić na dwa sposoby, pierwszy jest niezwykle prosty i szybki, a ciasto wychodzi bardzo wilgotne
Słodki Blogmnie za użycie gotowca) Ajerkoniakowy krem okazał się strzałem w 10-tkę: szybki i prosty w wykonaniu, bardzo łatwy w rozsmarowywaniu, a co najważniejsze bez posmaku sztuczności. Po dodaniu 100 g masła (jak sugeruje producent), kremu wystarczyło na jednorazowe przełozenie tortu, oraz jego hojne udekorowanie. Przepis na biszkopt od Dorotki , lekko zmodyfikowałam, u mnie tylko dwa blaty. Od siebie dodałam
Mia Cucina SofietaWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z bardzo ciekawym ciastem. Pierwszy raz miałam okazję je spróbować na 18 mojego kuzyna w formie pięknego tortu, przygotowanego przez moją ciocię i kuzynkę. Ciasto wywarło na mnie ogromne wrażenie, ponieważ wyglądało przepięknie, i wspaniale smakowało. Mowa tu o cieście-leśny mech, które urzeka pięknym zielonym kolorem. Zawdzięcza go szpinakowi, który dodajemy do ciasta(...)Składnik dość nietypowy,ale idealnie pasujący do ciasta. Wszystkim, którzy wahają się nad przygotowaniem leśnego mchu, mówię -pieczcie, bo ciasto jest wspaniałe, lekkie,zdrowe, łatwe w przygotowaniu i piękne :-) NO TO ZACZYNAMY SKŁADNIKI -na dużą blaszkę -450 g mrożonego szpinaku-rozdrobnionego -1,5 szkl mąki krupczatki -1,5 szkl mąki pszennej -2 łyżki mleka -1,5 szkl oleju rzepakowego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuefektowne ciasto z owocami. Nie mogę powiedzieć, że jest bardzo łatwe w wykonaniu, ale robiłam je pierwszy raz i obyło się bez problemów, wyszło dobrze, więc myślę, że warto poświęcić trochę czasu i pracy, aby wykonać to cudo. Bardzo polecam na szczególne okazję, efekt wow wśród gości gwarantowany! Tort dobrze się kroił, nawet pomimo tego, że pomarańczo w celach ozdobnych
Blog z Apetytemtrzeba tylko przestrzegać pewnych zasad, zaś potem jedynie pozostaje czekać na jej upieczenie i wysuszenie. Swoją pierwszą bezę – tort Pavlovej – upiekłam dla jednej z krakowskich kawiarni. Byłam z tego wypieku bardzo dumna, bo wbrew pozorom, nie jest łatwo upiec idealne bezowe ciasto – z zewnątrz chrupkie, zaś w środku lekko ciągnące. Dzisiejszy deser, a w zasadzie mini deser
Raj dla Podniebieniatrzeba tylko przestrzegać pewnych zasad, zaś potem jedynie pozostaje czekać na jej upieczenie i wysuszenie. Swoją pierwszą bezę – tort Pavlovej – upiekłam dla jednej z krakowskich kawiarni. Byłam z tego wypieku bardzo dumna, bo wbrew pozorom, nie jest łatwo upiec idealne bezowe ciasto – z zewnątrz chrupkie, zaś w środku lekko ciągnące. Dzisiejszy deser, a w zasadzie mini deser
Raj dla PodniebieniaProsty i szybki krem ze śmietany i serka mascarpone. Doskonały do przełożenia tortu, ciasta lub do dekoracji. Krem ten jest puszysty i delikatny, jednak mimo minimalnej ilości składników, można go bardzo łatwo przebić. Dlatego też podczas ubijania trzeba uważać i obserwować śmietanę. I jeszcze jednak rada, śmietana powinna być dobrze schłodzona. Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał
Zrób to smacznietrzeba tylko przestrzegać pewnych zasad, zaś potem jedynie pozostaje czekać na jej upieczenie i wysuszenie. Swoją pierwszą bezę – tort Pavlovej – upiekłam dla jednej z krakowskich kawiarni. Byłam z tego wypieku bardzo dumna, bo wbrew pozorom, nie jest łatwo upiec idealne bezowe ciasto – z zewnątrz chrupkie, zaś w środku lekko ciągnące. Dzisiejszy deser, a w zasadzie mini deser
Raj dla PodniebieniaMini wersja znanego tortu Szwarcwaldzkiego z wiśniami. Takie małe torciki to idealna propozycja na kinderbale, przyjęcia, czy po prostu jako słodka przekąska. Łatwe w wykonaniu, atrakcyjne z wyglądu, a przede wszystkim przepyszne w smaku.Mini Torciki Szwarcwaldzkie - Składniki:Biszkopt:4 jajka (osobno żółtka i białka)9 łyżek cukru1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku
Słodka Strona