Bita śmietana jak zrobić ją szybko i łatwo? Oto krótki poradnik. Bita śmietana to kaloryczny acz przepyszny deser sam w sobie ale też dodatek do innych deserów, ciast, tortów, gofrów , wypieków i smakowitości np do gorącej czekolady. Jest też nieoczywistym dodatkiem do dań na słono np zup czy gulaszy (wtedy oczywiście ubijając ja nie dodajemy cukru). Aby zrobić bitą śmietanę
Dorota SmakujeTort Brukselski Pyszny i prosty przepis na zimowy tort ” Brukselski ” . Dlaczego ” Brukselski ” bo Belgowie robią najlepsze słodycze i czekoladę . Jest w nim
Ogrodnik w podróżydużo pisać – łatwy i pyszny jest ten torcik czekoladowy Nie ma w nim mleka krowiego, można zrobić go w wersji bezglutenowej albo zwykłej i dodatkowo – nie wymaga pieczenia. Gorąco polecam! Fanom czekoladowych tortów polecam czekoladowy tort truskawkowy , czekoladowy tort bezglutenowy z komosy ryżowej . Polecam również tort Oreo i tartę z czekoladowym kremem z awokado . Składniki (tortownica o średnicy
Lamarida.plokazji kolejnych urodzin w mojej rodzinie, udało mi się przygotować taki tort. Osoba bliska , więc pomysł taki aby dekoracja była z serduszek czekoladowych. Z czekoladą nie pracuje się łatwo, trzeba trochę cierpliwości ale widok ozdób czekoladowych zawsze cieszy nasze oko i podniebienie:) Składniki Biszkopt według tego przepisu:http://gotuj-ze-mna.pl/torty/wesoly-torcik/ Krem dpo przełożenia 500 ml … Czytaj dalej Tort serduszka
gotuj ze mnąokazji Dnia Matki postanowiłam upiec coś wyjątkowego, więc z wielkim zapałem zabrałam się wczoraj za pieczenie tortu. Obie z mamą uwielbiamy ciasto lodowe, dlatego też stanęło przede mną niełatwe zadanie - upieczenie bezy, najlepiej idealnie kruchej i lekko ciągnącej w środku. Wszystko szło perfekcyjnie : od oddzielenia białek, po ubicie pianki z cukrem i suszenie gotowego blatu w piekarniku. Przez pierwsze(...)Zdziwienie. Lekka panika. Co ja teraz zrobię??? Cały wierzch mi się spalił! Chwila słabości, a potem sięgnięcie do lodówki po kolejną partię jajek. Robię jeszcze raz, a co! Obiecałam tort, więc tort będzie. Musi być. Więc znowu oddzielałam białka od żółtek, ubijałam pianę(tym razem z cukrem trzcinowym) i uformowałam piękny blat. Jako że było już późno, a beza musiała
Kuchnia Elliebiszkoptowe. Nie mówię, że biszkopty są złe, bo są pyszne, ale szukałam alternatywy. Ciasta, które przede wszystkim można zrobić łatwo, szybko i takiego, które utrzymywałoby długo świeżość. W tym miesiącu mój Teść obchodził 60 urodziny, dlatego musiałam mu zrobić torty i całą resztę cateringu. Czasu było mało, ale dzięki dobremu rozplanowaniu prac wszystko wyszło pomyślnie. Ciasto na torty upiekłam
Smakowy Rajrumie lub likierze malibu wiórkami kokosowymi. Z cienko pokrojonymi plasterkami świeżego ananasa, które wcześniej macerowały się w limonkowo-cukrowym syropie. Prosty krem łatwo się przygotowuje a w połączeniu z kwaskowatym ananasem świetnie przełamuje słodycz bezy. Tort jest dobrze wyważony w smaku, nie za słodki, lekko kwaśny. Pięknie się prezentuje. Blat bezowy można upiec wcześniej i 2-3 dni trzymać
cool and mintywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Lemom curd to słodko-kwaśny krem cytrynowy. Spotkałam się też z określeniem - masło cytrynowe. Jest dość łatwy i szybki do zrobienia. Można go wykorzystać jako krem do tortu, nadzienie do babeczek, tart lub bez. Idealny zamiennik konfitury do posmarowania naleśników lub pieczywa. Nadaje się również jako dodatek do różnych deserów
Di gotujetort - na dzień dziecka dla moich dziewczynek Torcik upiekłam z racji dnia dziecka- miał być słodką niespodzianką na ten wyjątkowy dzień. Tort przełożyłam Masą śmietanową malinową Dr Oetker. Szczerze polecam ten produkt, łatwy, szybki sposób na naprawdę pyszny krem. Proszek wystarczy zmiksować ze śmietanką kremówką - i gotowe. Smak letnich słodkich malin
kolorowotorcikowowsypać do śmietany i ubijać do uzyskania pożądanej, sztywnej konsystencji. Do czasu wykorzystania przechowywać ubitą śmietanę w lodówce. Przechodzimy do właściwego wykonania tortu. Dla ułatwienia sobie pracy na blat kładziemy kwadrat z twardej tekturki, dzięki której łatwo możemy manipulować ciastem. Na tekturkę położyć pierwszy blat ciasta, nasączyć obficie ponczem. Na niego wyłożyć masę wiśniową (fot.2). Przykryć kolejnym blatem, znów nasączyć
Świat CiastaPoczątek lutego to w naszej rodzinie urodzinowy zawrót głowy! Maraton zaczyna się 2 lutego urodzinami mojego męża, później są urodziny naszej starszej córeczki, dzień później
Kulinarne InspiracjePrzepis na lekki i słodki tort bezowy składający się z dwóch blatów bezowych przełożonych dżemem malinowym, bitą śmietaną i owocami. Niezwykle pyszny i delikatny, idealny na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort bezowy z kremem śmietankowym i owocami jest wspaniałą propozycją na efektowny deser, który przygotowuje się naprawdę łatwo. Pięknie wygląda i zapewnia niezapomniane doznania smakowe, a to wszystko dzięki
Przepiski.plkremem truflowym i ozdobione płynną czekoladą oraz świeżymi truskawkami... Mój Walentynek był wniebowzięty :) P.S. Pierwszy raz robiłam taką czekoladową dekorację wokół tortu i pewnie nie ostatni. Wygląda fajnie a przy tym jest bardzo łatwa do zrobienia. Ciasto na tortownicę o śr. 24 cm: 5 jajek 2 szklanki mąki tortowej 20 dkg masła 4 kopiate łyżki ciemnego, gorzkiego(...)serek mascarpone rozmieszać w misce, dodać przygotowaną śmietankę i wszystko razem ubić ( nie za długo, żeby krem się nie zważył). Krem podzielić na 3 części - 2 większe do przełożenia tortu i 1 mniejsza do dekoracji boków i góry tortu. Blaty ciasta nasączyć i przełożyć kremem. Boki i górę tortu wyrównać resztą masy. Obłożyć czekoladową opaską. Przygotowanie czekoladowej opaski
Maślane ciasteczkoPyszne, naprawdę mocno czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym i delikatną, wiosenną posypką. Łatwe do przygotowania, miłe dla oka i pyszne dla podniebienia! Zapraszam do wspólnego pieczenia! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 80 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej(...)mało wyrazisty). Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy elementy posypki…i pyszne babeczki są gotowe Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki z wiosennym akcentem pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty