smarujemy sosem tatarskim, układamy pokrojone warzywa. Pierś z kurczaka grillujemy w przyprawach, lub smażymy na maśle z harissą. Układamy kawałki gotowego mięsa na warzywach i rolujemy. To wszytko! Łatwo, zdrowo i przyjemnie! ;-))) Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni i na Instagram Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia! Pięknego dnia
SMYKWKUCHNIOstatnio miałam nieustającą ochotę na zdrowy kogel mogel z ksylitolem, czego efektem była znaczna nadwyżka białek w lodówce Postanowiłam więc zrobić niezwykle łatwe i szybkie ciasto na bazie białek, z rozsądną ilością gorzkiej czekolady i mielonymi migdałami. To ciasto jest prawie bezgrzeszne, polecam! Scroll down for recipe in English Czekoladowe ciasto z białek (tortownica o śr. 22 cm) Składniki
karmelowywymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i wbić jajka. Wszystko razem wyrabiać, dolewając stopniowo mleko z wodą. Ciasto powinno być miękkie i gładkie. Powinno łatwo odchodzić od rąk. Wyrabiałam dobre 15 minut. Odstawić ciasto do wyrośnięcia, przykrywając wilgotną ściereczką. Zostawiłam na 1,5 godziny, bo zajęłam się robieniem sosu pomidorowego. Godzinka spokojnie wystarczy przy obecnych
Weekendy w domu i ogrodzieLatem trzeba sporo pić, a że można też kupić najlepsze arbuzy to w łatwy sposób można to połączyć. Dlatego chcę Was zachęcić do zrobienia napoju na bazie arbuza tzw arbuzada. Takim napojem można ugasić pragnienie ale też i trochę zaspokoić głód. Składniki: 0,5 kg dojrzałego arbuza (bez skórki)* 1 łyżka soku z limonki 1-2 łyżki miodu wielokwiatowego
Ala piecze i gotujeAbsolutnie mówimy mu NIE! Jego dodatek NIE spowoduję lepszego sernika. Zaśmieci go tylko swoim składem. INNE DODATKI Nie bójmy się eksperymentować. Próbujmy nowych smaków, uruchommy naszą wyobraźnię! W bardzo łatwy sposób można całkowicie odmienić smak naszego sernika. Wystarczy, że podczas przygotowywania masy serowej dodamy do niej, np. wanilię, bakalie, skórki owocowe, czekoladę, przyprawy itp. Efekt końcowy może nas na prawdę
Nastoletnie Wypiekanieobciążenia - aby, się nie bawić z wyciąganiem fasoli z ciasta biorę kawałek papieru do pieczenia, gniotę go, układam na cieście i na to wsypuję fasole, potem bardzo łatwo to zdjąć i dopiekać już bez. FARSZ Cukinie, paprykę myjemy, osuszam, marchew obieramy. Aby uzyskać cienkie i równe plastry tnę warzywa na szatkownicy
Basia w kuchnipozbyć. W końcu więc pogodziłam się z tym moim najnudniejszym z imion, czasem nawet dostrzegając jego zabawne lub romantyczne strony. Naprawdę jednak doceniłam je po wyjeździe za granicę: proste, łatwe, popularne w każdym z europejskich języków (choć wymówienie dwóch n pod rząd dla Duńczyków jest niewykonalne; dodatkowo przy każdej próbie wyskakują mi z ananasem ...). Niemniej - imię swoje polubiłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDomowy kisiel jest bardzo łatwy do zrobienia i zdecydowanie zdrowszy od kupnego - dużo mniej cukru, bez dodatkowych barwinków i aromatów. Wystarczą owoce i mąka ziemniaczana. Dziś kisiel jagodowy ale można go zrobić z innych ulubionych owoców - świeżych i mrożonych, ich soków czy przetworów. Kisiel to również dobry pomysł na wykorzystanie "zalegających" owoców ;) Pamiętajcie, że kisiel jagodowy pomaga w leczeniu biegunki
Atlas Smakówsię też nabrać na świeżego dorsza w wakacje, istnieje wysokie prawdopodobieństwo że to mrożonka. Tak naprawdę trafić na dobrze przyrządzoną i świeżą rybę nad polskim morzem nie jest łatwo, ale na pewno jest to możliwe :) Gofry - od czasu do czasu można sobie pozwolić na tę małą przyjemność, pod warunkiem że zamówimy takiego z dużą ilością owoców, bez sztucznej bitej śmietany
Powiedz dietom nieGdyby wody było zbyt mało, dolej odrobinę. Właśnie w taki sposób gotuję kasze i nie mam kłopotu z ich zbrylaniem oraz ze zbędną kleistością. Są naprawdę sypkie i łatwe do wymieszania z dodatkami, przyprawami i ziołami. Polecam Wam ten sposób :) Prażenie kasz dodaje im smaku, a jaglanej pozbywa charakterystycznej goryczki, nie lubianej przez niektórych. Kiedy polubicie kasze, przestaną
Codzienna kuchnia niecodziennaUpały nie ustają, ale ja nie mam zamiaru narzekać. Lubię jak jest gorąco ! :) Dziś przedstawiam Wam przepis na mrożoną kawę, którą można zrobić domowym sposobem. Szybko, łatwo i smacznie ! Nie potrzeba blendera, szejkera czy miksera.... Składniki na jedną dużą kawę: kilka kostek lodu ok 15-20 cl mleka 3,2 % 1/2 loda na patyku w czekoladzie lub bez 2 łyżeczki
Jemy Pijemyośmiornicę Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami Ośmiornica po galicyjsku Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami Sałatka z małych ośmiorniczek Przepis znalazłam na blogu Gotowanie jest łatwe składniki 1 ośmiornica ok 1 kg listek laurowy 1-2 łyżeczki oregano 3 - 4 ząbki czosnku sól odrobina chili suszonej w płatkach ocet jabłkowy oliwa przygotowanie Ośmiornicę
Stare Garykokosowe, cukier mikserem utrzeć na kruszonkę kruszonkę rozsypać na cieście z truskawkami piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia ciasto jest łatwe, smaczne i szybko się zjada.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępozbyć, można zalać owoce na parę minut zimną wodą - larwy wyjdą z nich i opadną na dno naczynia. Jeżeli chodzi o świeżość owoców, rozpoznacie ją po szypułkach. Jak łatwo można się domyślić, śliczne, jasno zielone ogonki są oznaką świeżości. Utrzymują ten kolor jeszcze do 2 dni po urwaniu z drzewa, przechowywane w chłodnym miejscu. Następnie ciemnieją, aż w końcu robią
Słodkie Przyjemności