odrobiną soli. Czosnek przeciskamy i dodajemy do masła, dokładnie wszystko mieszamy. Jak już dobrze połączą nam się składniki przekładamy je na folie spożywczą, w taki sposób by po zawinięciu łatwo można było zrolować masło żeby nabrało ładnego kształtu. Zawijamy rolujemy i wkładamy do lodówki i gotowe
Piekielna Kuchnia Patiogóle ostatnio dziwnie się czuję, gotując. Odkąd wszystkie moje kuchenne wyczyny przeznaczone są wyłącznie dla mnie (może poza ciastkami, które chętnie rozdaję) i staram się wybierać potrawy, które łatwo odgrzewać przez następne dwa dni, próbuję zupełnie innych smaków i typów dań. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smakuHejka zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Lunch Boxa - Ryżu po Bolońsku . Bardzo łatwe w wykonaniu i szybkie na dodatek mega smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 300 g Ryżu ✔ 2 Plasterki Sera Topionego Light
Sylwetka Od Kuchnipopularna w sernikach nowojorskich czy londyńskich kwaśna śmietana. Sernik jednak do dietetycznych nie należy. Te pojawią się na blogu po Świętach :) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 1 h Czas chłodzenia: cała noc Ilość porcji
Bazując na smakuprzestarzała ta nomenklatura, moim zdaniem urocza. Świekra skojarzyła mi się momentalnie z siekierą i już musiała zostać. Przynajmniej w moim telefonie. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Starczy na: bochenek chleba Wartość kaloryczna
Bazując na smakumała cebulka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka -płaska pieprzu 1 szklanka oleju 1 płaska łyżeczka gorczycy Śledzie odcedzamy z zalewy , zdejmujemy z nich skórę ( jak na zdjęciu ) , schodzi bardzo łatwo , wystarczy zacząć od góry , czyli od głowy . Kroimy w kawałki dowolnej wielkości , najlepiej smakują takie na raz Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach , przekładamy do miski . Cebulkę siekamy
Ogrodnik w podróżyMarkizy orzechowe bardzo ciekawie się prezentują i są smaczne. Robi się je łatwo, jedyne co trzeba poświęcić, to czas ;-) Z poniższego przepisu wychodzi około 65 sztuk ciastek. SKŁADNIKI 200 g masła 1 jajko 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 160 g mąki tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 120 g zmielonych orzechów włoskich + 65 połówek do dekoracji
Passions hobbies lifeUcieranie do takiej konsystencji zajmuje ok. 15 minut. Lukier przełożyć do foliowych rękawów cukierniczych lub mocnych woreczków (najlepsze są takie na mrożonki). Ważne, żeby woreczki miały ostry rożek, który łatwo będzie odciąć. Gdy wszystko gotowe lukrujemy pierniczki. Moje porady: 1. Ilość zużytego cukru pudru zależy od jego jakości i wielkości białek. Najlepszy jest super drobny cukier puder. Zawsze trzeba też
Pełny talerzPrzedświąteczne, wszechobecne porządki zrobiły swoje i karteczka się znalazła:) Nie mogłam więc nie upiec małego zapasiku na Święta:) Polecam, bo są na prawdę pyszne a przy tym bardzo łatwe do zrobienia. Składniki: 50 dkg zimnego masła ( w ostateczności margaryna do pieczenia) 50 dkg mąki pszennej 1 jajko 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżka octu oraz cukier puder
Maślane ciasteczkoUłożyć na talerzu,półmisku. Śmietanę połączyć z resztą majonezu,doprawić bardzo pikantnie zmielonym pieprzem.Polać nim śledzie lub rozlać na półmisku.Udekorować paseczkami papryki,posypać szczypiorkiem. Szczypiorek możecie łatwo wyhodować sobie w domu,zresztą natkę pietruszki też.Wystarczy włożyć małą cebulę i mniejszą pietruszkę w ziemię,podlewać i gotowe.Uwielbiam zimą taką dekorację potraw
Niespełnione zdolności kulinarneKolejna propozycja na Sylwestra- drink o nazwie Malibu Sunrise. Kolorowy, słodki i łatwy do przygotowania drink kobiecy . Składniki: lód 30 ml wódki 30 ml Malibu 100 ml soku pomarańczowego 15 ml syropu barmańskiego grenadine Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Nalewamy kolejno wódkę, Malibu, sok pomarańczowy. Na koniec dolewamy syrop grenadine. Syrop jest gęsty, więc opadnie
Smak mojego domuwzględu na ryzyko opadnięcia. Dziś podaję przepis na sernik który ładnie rośnie i nie opada, a do tego ma w sobie tylko odrobinę mąki. Zobaczcie sami jak łatwo od dziś można upiec dobry sernik Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka margaryny 1 budyń
Z Majeczką w kuchniRyba po grecku, chociaż z Grecją nie ma wiele wspólnego, bardzo łatwo przyjęła się w naszych domach jako danie wigilijne. To danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki są dość tanie, a wykonanie niezbyt pracochłonne. Potrzebujemy filetów dowolnej ryby oraz warzyw korzeniowych, m.in: marchewki, pietruszki i selera. U mnie przygotowuje się taką rybę na każdą wigilię
Pasja Smakukiedy nie mam czasu na gotowanie przed popołudniową zmianą. Można ją modyfikować na wiele sposobów. Doskonała jest również z camembertem Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 20-30 minut Starczy na: lunch na 2 osoby
Bazując na smakuchuda – w sam raz. Nawet udało mi się uzyskać ten słynny „trzask” towarzyszący przełamywanej kiełbasie. Dla mnie jest idealna. Tak jak podaje Szczepan – „ Wykonanie kiełbasy jest bardzo łatwe i każdy potrafi ją zrobić.” Jeśli tylko macie chęć i możliwość – gorąco polecam, na święta… i nie tylko. Trudno mi porównać kiełbasę chłopską do wyrobów irlandzkich, ale – ona ma smak, zapach
mojewypiekiinietylko