Przepis na : obiad
Mięso, które można przygotować łatwo i szybko :) Kurczaka podałam z ziemniakami i modrą kapustą . Kurczak w majeranku Składniki: Na każdą osobę 1 ćwiartka kurczaka sól pieprz majeranek otarty 2 łyżki oleju Wykonanie: Ćwiartki kurczaka opłukałam, dokładnie osuszyłam papierowym ręcznikiem i przekroiłam w stawie na dwie części. Każdy kawałek ze wszystkich stron oprószyłam solą, pieprzem i bardzo obficie majerankiem. W głębokim rondlu rozgrzałam 2 łyżki oleju i obsmażyłam na nim kurczaka na rumiano. Następni... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...