łatwe - 3300 przepisów (strona:52/220)

O sosie tatarskim słów kilka. 153

jajka, do pieczonego mięsa, do sernika i cytrynowej babki. Nie no, do ciast to może nie do końca, ale do mięsa będzie jak znalazł. I robi się go łatwo. I lepszy niż gotowiec ze słoika. I można przyszpanować przy stole, mówiąc „sama zrobiłam”. Nie jestem pewna czy na kimś może zrobić to wrażenie, ale jeśli kuchni unikasz

wcinaj to
Parfait z kokosowo-orzechową granolą i owocami 317

Jestem pewna, że poza mną jeszcze wiele osób chciałoby mieć taki przyjazny kącik do witania dnia, czy to balkon (swoją drogą przestrzeń często zaniedbaną i pominiętą, a przecież tak łatwo go urządzić), taras czy wymarzony ogród. W internecie można znaleźć całą górę inspiracji, a wcielenie w życie tych pomysłów wcale nie wymaga dużych nakładów finansowych. Naprawdę ciekawe okazje cenowe

wcinaj to
Kisiel jabłkowy 89

Lekki, niskokaloryczny i w dodatku smaczny deser z jabłek. Bardzo łatwy do zrobienia. Nie może go zabraknąć jesienią na naszych stołach. Ja użyłam starej i prawie już zapomnianej odmiany jabłek o nazwie kronselka, ale mogą też być innej odmiany. Najważniejsze aby były soczyste. Przepis dodaję do akcji Sezon na jabłka ” Czytaj więcej

Wiem co jem
Kurczak w majeranku 167

Mięso, które można przygotować łatwo i szybko :) Kurczaka podałam z ziemniakami i  modrą kapustą . Kurczak w majeranku Składniki: Na każdą osobę 1 ćwiartka kurczaka sól pieprz majeranek otarty 2 łyżki oleju Wykonanie: Ćwiartki kurczaka opłukałam, dokładnie osuszyłam papierowym ręcznikiem i przekroiłam w stawie na dwie części. Każdy kawałek ze wszystkich stron oprószyłam solą, pieprzem i bardzo obficie majerankiem

Kuchenne zapiski Edyty
Kuchnia Lidla: Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową 241

Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 2h Składniki: 220g mąki pszennej 100g migdałów blanszowanych, posiekanych w kostkę opakowanie (16g) cukru wanilinowego 200g masła, pokrojonego w kostkę 120g cukru kryształu cukier puder do posypania ciastek konfitura brzoskwiniowa Sposób przygotowania: Przygotuj foremki o średnicy 8 cm Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy

WojnaNaSmaki.pl
Soja z Warzywami 179

pewnie inne linie lekko stanieją i tam ciągle coś się dzieje jakość produktów, dla mnie rewelacja Za co lubię garnek Lucca Ballarini: wielkość, duży i poręczny waga, lekki i łatwo go myć, podnosić, przenosić nie tylko mnie ale i dziecku mojemu wyprofilowane brzegi, dzięki którym nie rozlewam płynów jak przelewam :) design, ładny, taki elegancki i z klasą powłoka non-stick

Blondynka Gotuje
Przepis na… – Zuppa di cozze 239

Danie popularne w kuchni całych Włoch. Na północy zwane często brodetto (dodaje się także ryby), na Sycylii często używa się krewetek. Proste i łatwe w przyrządzeniu, a olśniewające śródziemnomorskim smakiem. Wspaniałe jako przystawka, ale i jako główne danie spożywane z przypieczonym pieczywem maczanym w oliwie. 3 ząbki czosnku 1 kg małży w muszlach 1 mała cebula 700 g pomidorów

Bon Ton Italia
Babeczki z rabarbarem i orzechami 183

Babeczki to świetna alternatywa zarówno na śniadanie, jak i na deser czy piknik. Można je wzbogacać o przeróżne dodatki, dodawać swoje ulubione owoce. Poza tym są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Tym razem upiekłam zdrowszą wersję wzbogaconą o orzechy włoskie, otręby pszenne, mąkę żytnią i brązowy cukier. Wyszły nie za słodkie, odpowiednio wilgotne, po prostu pyszne! Składniki

Z miłości do słodkości
Łatwe ciasto z arbuzem, truskawkami i galaretką 333

Dziś mam dla Was przepis na orzeźwiające ciasto z owocami i galaretką. Jest łatwe do przygotowania i nie wymaga dużego nakładu pracy. To doskonały deser na upalne, letnie dni.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki tortowej, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej, 25 dag truskawek

Tradycyjna kuchnia Kasi
lody z truskawek i jogurtu... 137

rozdrabniacza, wlać jogurt dodać cukier, sok z cytryny i dobrze zmiksować napełnić foremki, włożyć patyczki i schować do zamrażarki na kilka godzin foremki polać ciepłą wodą aby lody łatwo wyjąć lody smaczne i mniej kaloryczne.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Orkiszowe ciacho na maślance :) 167

Wilgotne, puszyste, bardzo mięciutki i delikatne. Nieco "klejące", słodkie, z truskawkami :) Bez cukru, a z syropem orkiszowym. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu :) Składniki: 2,5 szklanki mąki orkiszowej 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 300 ml maślanki 1/2 słoiczka syropu orkiszowego (ok. 200 g) 5 łyżek oleju rzepakowego  Dodatkowo: truskawki  Przygotowanie

Zdrowie na języku :P
Ciasteczka owsiano truskawkowe bez mąki i cukru 136

Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka, które znalazłam na pewnym zagranicznym blogu i tak mi się spodobały, że postanowiłam je jak najszybciej zrobić i podzielić się z wami przepisem :):) Składniki : - szklanka płatków owsianych  - 3/4 szklanki mąki owsianej (zmielonych płatków) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 łyżeczka cynamonu  - 2-3 łyżki miodu ja użyłam lipowego firmy miody

zdrowa vege kuchnia
Naleśniki z serkiem i truskawkami 224

Pozostałe składniki: serek homogenizowany truskawki zmiksowane  z odrobiną cukru Wykonanie: Składniki ciasta naleśnikowego należy zmiksować. Ilość mleka musi być taka, aby naleśniki miały odpowiednią konsystencję, tzn powinny się łatwo rozprowadzać na patelni. Naleśniki smażymy na bardzo gorącej patelni. Ja robię je na patelni teflonowej lub ceramicznej, dzięki czemu nie muszę smarować patelni olejem. Do środka naleśników daję serek

Smak mojego domu
Makaron z truskawkami 402

Makaron z truskawkami tego dania nie może zabraknąć w sezonie truskawkowym. Jest to szybka w wykonaniu, łatwa i pyszna propozycja na ciepłe dni.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g makaronu 500 g truskawek 250 ml śmietany 18 % 3 - 4 łyżki cukru Sposób przygotowania: Z truskawek usunąć szypułki i dokładnie je opłukać. Pokroić na mniejsze kawałki , dosypać cukier i włożyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sok truskawkowy z sokownika 187

słoików Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem  Jeśli wlewamy wrzący sok teoretycznie nie trzeba pasteryzować jednak dla pewności można  kolo 25 - 30 min Nalewając sok do słoików łatwo się oparzyć  dobrym pomysłem jest umieszczenie słoika w garnuszku z uszkiem

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Proponowane wyszukiwania