łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:307/593)

Oszukana pizza z patelni 200

szynki szczypta soli szczypta cukru ketchup CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W misce łączymy śmietanę, jajka, majonez, mąkę, doprawiamy solą i cukrem i bardzo dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na patelni na wysokim ogniu rozgrzewamy odrobinę oliwy (ja dałam pół łyżki). Wlewamy ciasto i natychmiast zmniejszamy ogień. Smażymy aż ciasto się zetnie (ok. 3 minuty) i obracamy

My Culinary Art
Śniadaniowe smoothie jagodowe. 161

 Pyszne, smaczne, bardzo łatwe i momentalne w przygotowaniu smoothie z jagód, to idealne śniadania przed szkołą lub pracą, bo do jego przygotowania potrzebujemy jedynie zamrożonych

Kuchnia Łukasza
Placek kokosowy 210

Smaczne i bardzo łatwe ciasto.Przepis dostałam od znajomej, bardzo, bardzo dawno temu. Masa kokosowa: 20 dag kokosu lub trochę więcej 13 dag tłuszczu 2/3 szklanki cukru 4 duże łyżki mleka Rozpuścić tłuszcz, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Ciasto: 25 dag mąki 25 dag margaryny 4 duże jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka cukru Margarynę

Praktyczna pl
Chleb z garnka 276

perspektywa braku chleba. Polecam również przepis na rustykalne bagietki, które są szybkie i łatwe w wykonaniu. Piekłam chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) , ale przepisów na pieczywo na naszym blogu nie brakuje.Świetne i szybkie są również mini bułeczki na proszku do pieczenia. Tym razem do ciasta chlebowego dodałam mieszankę przyprawy do chleba włoskiego z czarnuszką i suszonymi pomidorami. Chleb

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Otręby gryczane -Smakoszyki 136

jabłkowy i cytrynowy, bogactwo witamin – B1, B2, PP i P, dużo soli mineralnych – łatwo przyswajalne żelazo, jod, cynk, nikiel, fosfor, wapń, cynk, bor, kobalt, miedź. Otręby są znakomitym, naturalnym źródłem błonnika oraz rutyny o przeciwzapalnym działaniu. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia – jako dodatek do musli, jogurtów, ciast, zup, mieszanek do pieczenia chleba. Otręby gryczane są polecane osobom z problemami żołądkowymi

Moje domowe kucharzenie
Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem 1577

Narodzenia w 2015 roku. Przepis na ten makowiec jest bardzo łatwy, każdy sobie z nim poradzi, nawet laik kuchenny. Robi się go bardzo szybko, a do tego daję Wam gwarancję, że jest bardzo smaczny. Na 100% Wasi goście będą zachwyceni jego smakiem. Polecam też inne przepisy na świąteczne ciasta z makiem: struclę makową , makowiec japoński i seromakowiec na kruchym spodzie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pastéis de nata, czyli to co w Portugalii najpyszniejsze 118

krochmalenia habitów, a żółtka zaczęto wykorzystywać do produkcji ciasteczek. Są one przepyszne w smaku, szczególnie zaraz po wyjściu z pieca, lekko opruszone cynamonem! Składniki: 12 babeczek - 2 płaty ciasta francuskiego - 1,5 łyżki mąki pszennej - 0,5 szklanki cukru - ponad pół szklanki mleka - skórka z połowy cytryny - 1/3 szklanki wody - 1 cukier wanilinowy - 3 żółtka Do garnuszka odlałam troszkę mleka(...)którym rozmieszałam mąkę. Resztę mleka zagotowałam razem z otartą skórką z cytryny. Do zagotowanego mleka wlałam powoli mieszaninę mleka z mąką. Należy wlewać powoli, intensywnie mieszając, gdyż łatwo mogą zrobić się grudki. Gotowałam na małym ogniu, aż do zgęstnienia. Wymieszałam wodę z cukrem, a następnie gotowałam, aż do powstania syropu. Syrop wlewałam porcjami do powstałego wcześniej kremu, również energicznie mieszając

Receptura smaku
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 310

temu że jest on z obu stron powlekany, łatwo odchodzi od wypieków.) Odstawiamy do lodówki do stężenia. *Ser miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wszystko razem mieszamy, wylewamy na ciasteczkowy spód, odstawiamy do lodówki do stężenia.  *Brzoskwinię osączamy z zalewy, kroimy na małą kosteczkę, pokrojone wykładamy na ciasto.  * Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzoną wylewamy

Z Majeczką w kuchni
Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami 134

Prawdziwie letnie muf finki, można je zrobić z dowolnymi owocami lata i od razu z podwójnej porcji, tak szybko znikają, są wprost idealne, wilgotne, mięciutkie i tak łatwe do przygotowania. Nie zamieniajcie tylko w przepisie masła na margarynę, bo masło daje im fajny naturalny smak.  99% moich wypieków jest na maśle a kremów nie wyobrażam sobie robić na margarynie(...)płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej masy jajecznej wlać mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Pięć niedrogich przyborów kuchennych, które ułatwiają życie 223

doświadczenie. Mam nadzieję, że to drugie. Waga pomaga mi piec ciasta, chleby, pizzę, odmierzam z jej pomocą porcje mięsa lub owoce do zamrożenia. Dzięki niej wiem ile ryżu i makaronu ugotować, by nie było go ani za mało, ani za dużo. Zdecydowanie polecam płaską, elektroniczną wagę, na której łatwo ustawimy różnego rodzaju naczynia. Eleganckie retro wagi z szalką(...)też niezastąpione do nakładania spaghetti lub innych makaronów w kształcie nitek. Spokojnie można je obsłużyć jedną ręką, ponieważ otwierają się po naciśnięciu uchwytu znajdującego się z tyłu. No i łatwo się je myje. 3. Termometr kuchenny Choć korzystam z niego rzadko, to w tych rzadkich momentach jest niezastąpiony. Większość potraw smażonych na głębokim tłuszczu wymaga temperatury oleju 180 stopni. Jeśli

W kuchni wieczorem
Por fawor! Karnawałowe faworki – kruche i delikatne 173

nożem do pizzy na wąskie, dwu centymetrowe paski. Po środku każdego robimy nacięcie, przez które trzymając za jeden koniec ciasta, przekładamy jego drugi koniec.   Zawsze najpierw rozwałkowuję całe ciasto, a gotowe powywijane faworki odkładam na drugą stolnicę. Jeśli lekko obeschną nic im się nie stanie.   W szerokim garnku lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Tłuszcz – jak do każdego głębokiego smażenia(...)Jeśli włożycie faworki do za zimnej frytury opadną na dno i wchłoną jej mnóstwo zanim wypłyną i zaczną się smażyć.   Jeśli nie macie termometru, temperaturę łatwo sprawdzić – na zagrzany tłuszcz wrzucamy półcentymetrowy plasterek obranego surowego ziemniaka. Jeśli idzie na dno i nie wypływa – tłuszcz jeszcze za zimny. Jeśli ziemniak szybko wypływa i utrzymuje się na powierzchni, otacza go mnóstwo

Karo in the Kitchen
Pomidorowa z czosnkiem i cebulką 230

4-5 30 min Łatwe Tanie Rozgrzewająca zupa pomidorowa. Szybka w przygotowaniu i do tego pyszna! Składniki 1l bulionu warzywno – drobiowego 3-4 łyżki koncentratu

PysiaGotuje.pl
Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną 120

6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje

PysiaGotuje.pl
Grahamkowe ciasteczka do mleczka 124

1 szkl mąki graham 1 szkl mąki krupczatki 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl otrąb pszennych 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szl cukru pudru 3

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania