Witam Kochani tego upalnego popołudnia Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym i szybkim w wykonaniu przepisem. Mam na myśli błyskawiczną pizzę. Jej przygotowanie jest
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuna zupę 1 litr rosołu 1 dynia hokkaido 2 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli sól pieprz imbir słodka papryka szczypta chili 200 ml śmietany 22
Gotowanie jest łatwePierogi w wersji na słodko należą z pewnością do ulubionych. Miękkie ciasto, soczysty farsz i nic więcej nie trzeba do szczęścia :) Zapraszam! Pierogi z jabłkami -ciasto
Tagebuch po polskuZbliża się weekend, więc poczęstuję Was czymś na słodko ;) Łatwe do zrobienia, w miarę szybkie i przede wszystkim podzielne, bo każdy ma swoją "sztukę", a to ile ich zrobicie to już zależy tylko i wyłącznie od Was samych i Waszych zapotrzebowań. Składniki: Na 12 sztuk Ciasto: 200g mąki pszennej 60g cukru pudru 2 żółtka 120g masła lub margaryny szczypta soli
Kuchnia w czekoladzieCzasem wraz z rodziną mamy ochotę na porządna pizzę na grubym cieście z ulubionymi składnikami. Tym razem padło na szparagi, których wprost nie mogłam się już
Wielki apetytOstatni chleb bezglutenowy nie całkiem przypadł nam do gustu ponieważ był lekko suchy i łatwo się kruszył. Ten chlebek bezglutenowy z mieszanki różnych
Kuchenne Wariacjeciepłej wody, mieszamy i blendujemy. Jeśli nie da się łatwo zblendować powoli dolewamy troszkę wody i próbujemy ponownie natomiast jeżeli masa jest za rzadka dosypujemy trochę płatków. - masę wykładamy do kokilki lub dla łatwiejszego wyciągnięcia ciastka do kokilki wyłożonej sreberkiem aż po brzegi - kokilki z ciastem wkładamy do zamrażalnika - w tym czasie banana rozgniatamy widelcem
Pora na pora i pomidoraPyszne i zdrowe bułeczki, które łatwo zrobić. Idealne na śniadanie i kolację. Mi z podanych poniżej składników wyszło 11 bułek po 100 g. SKŁADNIKI Na podmłodę 220 ml wody 3-4 g drożdży 220 g mąki pszennej chlebowej typ 750 Na ciasto właściwe 200 ml wody 10 g drożdży 100 g otrębów pszennych (u mnie 60 g pszennych
Passions hobbies lifeLaura Zavan "Kuchnia włoska, Gotowanie krok po kroku" a druga to "Ciasta i desery, Gotowanie krok po kroku" Marianne Magnier-Moreno. Byłam ciekawa, czy t e dwie pozycje są mnie jeszcze w stanie czymś zaskoczyć? Już po chwili wiedziałam, że gotowanie z tymi książkami będ zie łatwą przyjemnością. Ze względu na ich instruktażową prezentację. Pod tytuł "Gotowanie
Bon Appetit Małgorzaty6-8 fraknfurterek lub innych dobrych kiełbasek 200 g białego sera 100 g sera feta lub sałatkowego 1 łyżka śmietany 1 jajko 1 łyżeczka suszonych pomidorów
Gotowanie jest łatwe1 szkl maślanki 1 jajko 0,5 szkl mąki gryczanej ok 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Jajko rozbić cukrem
Gotowanie jest łatwekoloru. Wymyte jagody przesypujemy 2 łyżkami stołowymi cukru i nie mieszamy. Ciasto porcjami, wałkujemy na grubość około 2 milimetrów. Wycinamy kółka, ja robię to szklanką o średnicy około 8 cm. Na każdy krążek nakładamy około 1/2 - 2/3 łyżki jagód z cukrem. Pierogi zaklejajcie od środka na boki, łatwej w ten sposób nie pogubić jagód. Gotowe pierogi gotujemy w wodzie
Kuba Gotujezimy bez powideł. Przygotowuję je z myślą o Pierniku Staropolskim, o cieście mojego dzieciństwa Pleśniaku, o moich szybkich zachciankach, uwielbiam świeżą bułkę, na której kładę dwa grube plastry sera białego, na który wykładam łyżeczkę powideł, to też smak z moich smarkatych lat. Dlaczego lubię przygotowywać powidła? Bo łatwo i szybko idzie usuwanie pestek. Bo nie ma presji czasu, że owoce
Blondynka Gotujeokoło 30-40 minut. Najwygodniej robić to w głębokiej blaszce do ciasta, bo pomidory puszczą trochę soku. Pilnujcie tylko, czy cebula się nie przypala. Warzywa będą finalnie mocno przypieczone. I naprawdę pyszne. W garnku zagotowujemy litr wody, dodajemy dwie kostki rosołowe. Upieczone pomidory pozbawiamy skórek (same odchodzą, łatwo je teraz zdjąć) i razem z czosnkiem, cebulą i całym sokiem który
Karo in the KitchenSkładniki: Ciasto i kruszonka: 2 szklanki mąki 0,5 kubka cukru 0,5 kostki miękkiego masła lub margaryny 2 kubki płatków owsianych Masa serowa: 50 dkg
Luźna Kuchnia