papier posmarować odrobiną oleju, na każdy narysowany kwadrat wyciskać okręgi z ciasta o średnicy nieco mniejszej, niż bok kwadratu - papier z uformowanymi pączkami delikatnie pociąć na kwadraty według wcześniej narysowanej linii - do rozgrzanego oleju wkładać pączki razem z papierem, pączkiem do dołu, papier po około 1 min. smażenia łatwo można zdjąć - pączki smażyć z obu stron na złoty kolor
Smakołyki Berenikilekkie rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są foremki w kształcie rogalików i trochę wolnego czasu. Ich smak i świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać. Składniki na ciasto: 100g mąki pszennej 250g cukru pudru 125g mielonych orzechów włoskich 125g
Kuchnia Pani WiosnyJeżeli lubicie białe pieczywo to jest właśnie przepis dla was. I łatwy i smaczny. Trzeba czegoś więcej? 400 g mąki pszennej 240 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki suchych drożdży jajko i mleko (do posmarowania chleba) Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie wyrabiamy ciasto. Początkowo może się lepić do dłoni, ale im dłużej będziemy wyrabiać
Marder&Marder Manufacturenatłok zajęć wymagał najprostszych rozwiązań*. Zdecydowałam się na Simmit, ponieważ są łatwe w przygotowaniu, a ewentualny nadmiar można zamrozić, aby czekały na właściwy moment. Podgrzane przez chwilę** w piekarniku odzyskują chrupkość i są naprawde smaczne. Jedyną rzeczą o której należy pamiętać przy tym wypieku jest średnica okręgów surowego ciasta. Jak widać moje były zbyt małe, ale zapewniam, jako tradycyjne byłeczki
Zapiski Młodej Żonymiód, ziarenka wanilii i stopniowo maślankę tak, aby powstało plastyczna masa. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy, smarujemy olejem, posypujemy mieszanką cukru i cynamonu. Nożykiem wykrawamy małe kwadraciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na ~10 minut (trzeba bardzo uważać, bo łatwo się przypalają). Wyjmujemy nasze płatki, studzimy i przekładamy do słoika
Kuchenny Skrawek Niebamąki orkiszowej powoduje, iż jest on bardziej delikatny i smaczniejszy. Miąższ ma mięciutki, a skórkę bardzo chrupiącą, która fantastycznie 'trzeszczy' podczas krojenia. Świetnie smakuje nawet z samym masełkiem. Bardzo łatwy w przygotowaniu chleb. Polecam przepis na domowy chleb pieniński z dodatkiem orkiszu. SKŁADNIKI: na 1 bochenek (około 750g) 300g mąki pszennej np. typ 650 150g mąki żytniej(...)temperaturze 20-25 stopni 7g drożdży instant ziarna do posypania : sezam, mak, słonecznik itp. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Wszystkie składniki na chleb umieszczamy w misce, mieszamy szpatułką, aby otrzymać nierówne ciasto. Krok 2. Następnie wyrabiamy ciasto mikserem przez 10-15 minut (mieszadłami do ciasta, na najniższych obrotach). Ciasto ma być sprężyste i dobrze wyrobione. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe
Moja Książka Kucharskasię nie dam! Nie będzie im łatwo! Mam swoje sposoby i zamierzam ich użyć! Jakie pytacie? Oczywiście te kuchenne! Na każdy zły nastrój, kiepski dzień czy gorszą chwilę najlepszym polem walki jest kuchnia. Tam moi wrogie nie mają szans. Bo czy można się złościć wybierając z kobiałki najdorodniejsze truskawki? Zagniatając cudownie maślane kruche ciasto? Ubijając słodką śmietanę? Układając na kremie
KUCHARNIAobchodzone jest nawet tygodniowe święto tej potrawy w trzecim tygodniu października. Kolendrę, kumin i gorczycę tłuczemy w moździerzu lub wkładamy w woreczek z grubej folii i tłuczemy wałkiem do ciasta bądź tłuczkiem do mięsa. Czosnek, imbir i cebule obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy do czosnku na drobnych oczkach tarki, cebule kroimy w wąskie piórka. Krewetki odmrażamy na sicie(...)szczycie – łatwo zauważyć gdzie, bo skorupka jest tam cieńsza, pozbawiona włosków i widocznie mocniej wybarwiona. Odlewamy wodę z kokosa do miseczki. Następnie całego orzecha kładziemy na ściereczce i mocno obstukujemy go pośrodku, naokoło, odwracając go kilkanaście razy. Pęknie sam. Miąższ z orzecha można wyjąć na dwa sposoby – albo dzieląc go w środku kokosa jak ciasto – na trójkąty, i wypchać
Karo in the Kitchen2 szkl mąki pszennej 2 szkl mąki graham 1 kostka margaryny Palma 1 szkl cukru 1 cukier do pieczenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka
Gotowanie jest łatweIdealna na obiad, na imprezę. Prosta i szybka a la pizza na cienkim cieście. Czasem wystarczy kilka składników i odrobina chęci, aby przygotować coś naprawdę pysznego
Słodkie okruszki6+ 30-40 min Łatwe Tanie Przepis na rozgrzewającą i zaskakującą w smaku kremową zupę cebulową z grzankami i chipsami serowymi. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego
PysiaGotuje.pl6+ 30-40 min Łatwe Tanie Przepis na zupę kalafiorową krem. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego 1 cały kalafior 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 4
PysiaGotuje.plDomowe lody na patyku to przepyszny deser w sam raz na ochłodę w upalne dni, idealny dla dzieci. Są rewelacyjne w smaku łatwe do zrobienia, zawierają
Smakowite Dania5-6 60 min Łatwe Tanie Przepis na pieczone ziemniaczki, idealne jako dodatek do każdego rodzaju mięsa. Składniki 1 kg ziemniaków 2-3 łyżki oleju sól
PysiaGotuje.pl