ciasta. Polecam… (z modyfikowany przepis z gazety „goodfood” 3/2016). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Kilburn . Czekoladowe ciasto „Brookliński Blackout” Składniki: Ciasto: 140g masła 100ml oleju roślinnego 140g maślanki 100ml zaparzonej kawy 2 duże jajka 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 170g jasnego brązowego cukru 80g ciemnego cukru dark muscovado 250g mąki pszennej (użyłam(...)łyżeczki aromatu waniliowego lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Krem: 1. Wszystkie składniki na krem oprócz aromatu waniliowego przełożyć do rondelka z grubym dnem (dobrej jakości, ponieważ masę łatwo przypalić). Podgrzewać, mieszając, aż składniki się zagotują i powstanie jednolity, gładki krem. Gdy krem się zagotuje, proszę zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować jeszcze przez około 1-2 minuty, cały
Mała Cukierenkamówi, że to wstyd gościom podać takie jedzenie i że to tylko na szybko dla „swoich” ale ja uwielbiam to danie – jest pyszne, sycące, szybkie i łatwe w przygotowaniu więc czego jeszcze chcieć więcej? Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1/4 kostki smalcu 11 ziemniaków( 3 -do kaspusty, 8 do klusek) sól pieprz mąka pszenna Przygotowanie: Kapustę odsączamy(...)dodajcie mąki do ciasta. Kluski gotuje się 5-7 minut aż nie będą surowe w środku. Następnie wyciągamy je z wody odsączamy lekko i na talerz. Do tego kapusta i jakaś zasmażka. Można podawać z cebulką, samym masłem lub też coś bardziej niezdrowego typu boczek smażony lub słoninka. Kto co lubi. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie a przy
Kulinarna Patilogialepszego niż domowy bochenek chleba (przepisy na pieczywo tu ). Dziś prezentuję Wam mój ulubiony przepis na domowy chleb, czyli prosty chleb pszenny, który robi się bardzo łatwo. Wielką zaletą tego chlebka jest to, że nie potrzebuje długiego zagniatania. Bardzo lubię taki chlebek z rana do kanapek, najlepiej z domową wędliną (przepisy na domowe wędliny tu ). Jest bardzo(...)gorące, czyli powyżej 60 stopni, to może ,,zabić" drożdże. W misie łączymy mąkę, sól, cukier, drożdże i zalewamy mlekiem z wodą. Lekko łączymy składniki między sobą. Do ciasta dodajemy roztopione i przestudzone masło. Wszystko dokładnie łączymy. Po tym przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez ok. 2 min, aż ciasto będzie bardzo elastyczne. Wyrobione ciasto przekładamy
Kuchnia ŁukaszaBłyskawiczna sałatka do dań z grilla to propozycja dodatku jaki możemy podać na grillu. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje wiele czasu, a z całą pewnością idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mało kalorii. Czas: 10 minut Poziom trudności: łatwy Szacowany koszt dla dwóch osób: ok. 8 zł Zobacz menu na tydzień, w którym znajdziesz inne przepisy z jarmużem. Na hasło „placki”, automatycznie uruchamia się skojarzenie z plackami ziemniaczanymi (no chyba, że w górach, na Podhalu, gdzie placek to po prostu ciasto), daniem smacznym, ale ciężkawym. Proponujemy zastąpić tarte ziemniaki
Niedzielny kucharz6 do 60 min Łatwe Przystępne Przepis na pierś z kurczaka zapiekaną w sosie śmietanowo-kurkowym Pierś z kurczaka jest chyba najbardziej popularnym rodzajem mięsa w
PysiaGotuje.pltego samego lub poprzedniego dnia), a składniki są łatwo dostępne. Zdecydowałam się mój placek ziemniaczany upiec w większej od keksówki blaszce, by nie był wysoki i nie przypominał wyglądem pasztetu ;) choć, jeśli mam być szczera, to od samego początku on w ogóle plackiem nie miał być :D zamierzenie było, by ciasto wypiec w gofrownicy, tworząc tym samym ziemniaczano-serowe gofry
Kolorowy Przepisownik4 40 min Łatwe Przystępne Przepis na smażone polędwiczki wieprzowe z sosem, ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Składniki 1kg ziemniaków 2 polędwiczki wieprzowe 2-3
PysiaGotuje.plbardzo efektownie wyglądające ciasteczka wyszły znakomicie :) Łatwe w wykonaniu, doskonałe do popołudniowej herbatki. Do wykonania różyczek użyłam marmolady owocowej , którą otrzymała od firmy Jamar . Składniki: * 500 g mąki pszennej * 250 g masła * 3 jajka * 80 g cukru pudru * marmolada Wykonanie: Z podanych składników (oprócz marmolady) zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika
Zrób to smaczniepartie i przed rozpoczęciem wałkowania sporo podsypać mąką. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 3-4 mm. Wycinamy pierniczki (o dowolnym kształcie). Pierniczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni (funkcja góra-dół) przez 5 do 8 minut (cieńszym wystarczy 5, tym grubszym 7-8). Należy bardzo pilnować czasu, gdyż łatwo mogą się przypalić! Gotowe pierniki studzimy na kratce. Wystudzone możemy
MyCookBook.pltych smaków przejść obojętnie. Wbrew pozorom jest bardzo łatwe do zrobienia, oczywiście można się pokusić o upieczenie placków kruchych (ja nieraz to robię). Polecam. Zapraszam... Składniki (na formę o wym. 37 x 26 cm): 100 szt. prostokątnych herbatników ( np.Elitki) 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego ugotowanego 500 ml śmietanki 30% do ciast i deserów 2500 g serka kremowego śmietankowego
Kubki smakudania bufetowe przyrządzając mniejsze porcje, takie na raz. Łatwe do jedzenia bez talerzyka czy na stojąco. Miłej zabawy! Przepisy na Sylwestra Zimne przekąski sylwestrowe Tatar po szwedzku Jajka faszerowane krewetkami Koreczki śledziowe Koreczki z marynowanego sera Mini kanapki z łososiem Zapiekane daktyle Sylwestrowe przekąski na ciepło Mini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre
codojedzeniadzieciństwa smak klusek leniwych. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Mięciutkie i pulchne. Podawane zazwyczaj z bułką tartą i cukrem, smażone na maśle i popruszone cynamonem. Pychotka ;-) Składniki: 500 g białego półtłustego sera 250 g mąki pszennej 2 jajka sól Ser przepuściłam przez praskę. Dodałam mąkę i jajka. Zagniotłam ciasto podsypując makę i uformowałam z niego wałeczki. Pokroiłam
potrawyregionalne150 g cukinii 2 łyżki mąki 2 plastry boczku 1 mała cebulka czerwona 20 g żółtego sera 1 jajko pieprz ziołowy staropolski sól Cukinię zetrzeć na
Gotowanie jest łatwekroku wykonanie jest całkiem łatwe. Odmierzamy 500 gram mąki i wsypujemy do misy. Dodajemy 2 paczuszki suszonych drożdży , mieszamy. Wsypujemy cukier i szczyptę soli i znowu mieszamy. Teraz dodajemy pokrojone masło w kostkę. Obsypujemy je maka ( normalnie palcami to robimy). Wlewamy wodę i wbijamy jajo. Zarabiamy ciasto i zostawiamy je na 30 minut do wyrośnięcia
Różowa kuchniadekoracji dla fanów babeczek dla fanów szybkich i łatwych wypieków Składniki: 125g miękkiego masła 125g cukru 125g mąki "samorosnącej"* 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki mleka Wykonanie: Masło i cukier utrzeć na jasną, puszystą masę. Dodać jajka, mąkę samorosnącą, ekstrakt waniliowy i mleko. Wymieszać na gładką masę. Gdyby ciasto było zbyt gęste można dodać jeszcze jedną łyżkę
Mania Wypiekania