łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:328/593)

Ciasteczka czekoladowe z orzechami 185

posiekanych CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie miksera umieszczamy masło, cukier biały, cukier trzcinowy, cukier z wanilią i jajko. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli (jeżeli mikser nie daje rady, zagniatamy ciasto ręcznie). Dodajemy czekoladę, orzechy i migdały, mieszamy. 2. Piekarnik

My Culinary Art
Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem 147

tartę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy ciasto będzie już zimne na środek wykładamy cały farsz, a wierzch polewamy przygotowaną wcześniej masą jajeczną. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - ok. 25 minut - do momentu aż masa zetnie się i spęcznieje Po wyjęciu z piekarnika tarta powinna lekko przestygnąć. Kroi się łatwo i nie rozpada się. Swoją podałam z prostą sałatką

Cooking Monster
Wspomnień czar - Weekend za pół ceny 2015 137

promocji. Nawet przy 11 PLN w menu codziennym, ciasto było warte swojej ceny! Domowy sernik był delikatny, puszysty, zachwycający smakiem. I te owoce na ciepło do towarzystwa - bajka! Obydwie porcje nie wiadomo kiedy zniknęły nam z talerzy :) Szacunek dla obsługi , która dwoiła się i troiła, aby obsłużyć lawinę gości - łatwo nie było, gdy co chwilę ktoś zaglądał przez drzwi wejściowe

Grunt to przepis!
Mazurek kajmakowy 135

żaden mazurek, szybciutko naprawiam swój błąd. Szybki i łatwy mazurek z masą kajmakową :) Składniki: 2 3/4 szkl. (35 dag) mąki pszennej 4 łyżki cukru 20 dag masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany puszka masy kajmakowej (u mnie Helio ) ulubione bakalie do dekoracji  Z podanych składników zagniatamy kruche, gładkie ciasto, a następnie chłodzimy je w lodówce przez co najmniej

Cynamonowe szczęście
Ciasto na pierogi z mąki żytniej i maślanki- bez jajka 110

istna bomba kaloryczna! niestety!  Ale ja tak łatwo nie rezygnuję z tego co lubię :) Postanowiłam więc zrobić wersję light, dla łakomczuchów dbających o linię. Niestety naczytałam się na wielu stronach, forach internetowych, że mąka żytnia nie chce się sklejać, a dodawanie większej ilości mąki z kolei sprawia, że ciasto jest twarde. Dlatego pomyślałam o maślance, która zmiękcza ciasto, które

Tradycyjna Kuchnia
Placuszki z twarogiem 191

też wartości odżywcze. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysoko wartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D- dlatego warto o nich pamiętać przygotowując posiłki, szczególnie dla dzieci. Małe, pulchne placuszki kochają dzieci i nie tylko. To idealne słodkie śniadanie lub podwieczorek. Do ciasta na placki nie dodałam cukru, słodkości dodadzą im dodatki

Smakowity Blog Kulinarny
Bułeczki z cebulką i żółtym serem 151

Aromatyczne, łatwe do wykonania, na śniadanie, kolacją lub jako przekąska w międzyczasie. Bułeczki można robić  w czasie oczekiwania na ugotowanie się np. zupy lub pieczenia w piekarniku dania na obiad. W kuchni wtedy jest ciepło, a to są idealne warunki do wyrastania ciasta drożdżowego. Bułeczki długo zachowują świeżość. Składniki: 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka cukru 2 płaskie łyżeczki

Kuchcik gotuje
Babeczki z farszem. 145

pyszny obiad świąteczny proponuję BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze dwa rodzaje: z mięsem mielonym oraz z warzywami i kawałkami kurczaka. PRZEPIS NA BABECZKI: SKŁADNIKI: 250g mąki pszennej 125g zimnego masła ½ łyżeczki soli 1 jajko WYKONANIE: Przygotowujemy ciasto kruche, mąkę, pokrojone na małe kawałki masło, sól

Kuchnia Beaty
Chińska potrawa 254

sobotę i niedzielę miała być kaczka, ale chciałam upiec ciasto, a że nie miałam wszystkich składników, to wybrałam się z mężem na większe zakupy do miasta. I to właśnie w Kauflandzie, coś mnie naszło, żeby kupić składniki na obiad w stylu chińskim. Muszę przyznać, że robi się go bardzo szybko, łatwo i jest bardzo smaczny, więc gorąco polecam. Do dania

Passions hobbies life
"Imbirowy księżyc z nieba spadł..." kruche ciasteczka bez glutenu, mleka i jajek 303

gładkie ciasto, w razie potrzeby dosypać mąki.  Ciasto schłodzić w lodówce, następnie rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać  za pomocą kieliszka  różne fazy księżyca ;) Księżyce to mój ulubiony wzór ciasteczek, bo można wycinać je jeden za drugim, co pozwala na najlepsze wykorzystanie powierzchni i poza tym łatwo je wyjmować z foremki. Piekarnik rozgrzać do około

głodny alergik
Drożdżówki z serem 151

lata w kuchni opanowałam ciasto drożdżowe do perfekcji. Pomyślałam sobie, że można lekko zmodyfikować przepis i zrobić najlepsze drożdżówki z serem na świecie! Akurat lato nam się gwałtownie skończyło i zaatakowała zimna jesień, więc zapach świeżych drożdżówek z serem powinien złagodzić ten stres Przepis jest prosty, wymagający odrobiny cierpliwości. Pracuję na drożdżach suszonych, bo są łatwe w obsłudze(...)ubijam na puszystą masę. Dodaję do tego lekko ciepłe mleko z masłem i drożdże suszone. Mikserem łączę wszystko. Dosypuje partiami mąkę i na początku mieszam wszystko drewnianą łyżką. Jak ciasto będzie w miarę dokładnie wymieszane, przekładam je na mocno podsypany mąką blat i oprószam dodatkowo wierzch i zaczynam wyrabiane. Jak będzie zwartą kulką, przekładam go do miski i przykrywam ściereczką

ladykitchen
Drożdżówki z serem 121

lata w kuchni opanowałam ciasto drożdżowe do perfekcji. Pomyślałam sobie, że można lekko zmodyfikować przepis i zrobić najlepsze drożdżówki z serem na świecie! Akurat lato nam się gwałtownie skończyło i zaatakowała zimna jesień, więc zapach świeżych drożdżówek z serem powinien złagodzić ten stres Przepis jest prosty, wymagający odrobiny cierpliwości. Pracuję na drożdżach suszonych, bo są łatwe w obsłudze(...)ubijam na puszystą masę. Dodaję do tego lekko ciepłe mleko z masłem i drożdże suszone. Mikserem łączę wszystko. Dosypuje partiami mąkę i na początku mieszam wszystko drewnianą łyżką. Jak ciasto będzie w miarę dokładnie wymieszane, przekładam je na mocno podsypany mąką blat i oprószam dodatkowo wierzch i zaczynam wyrabiane. Jak będzie zwartą kulką, przekładam go do miski i przykrywam ściereczką

ladykitchen
Torcik czekoladowy z malinami 153

większego znaczenia dla efektu końcowego, jednak w ten sposób piana ubije się trochę szybciej. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Gotowa piana powinna być biała i gęsta. Dodajemy do niej w dwóch turach przesianą mąkę z kakao. Mieszamy delikatnie drucianą trzepaczką(...)około o,5 metra. Wyciągamy z formy i odstawiamy do ostudzenia na kratkę. Kiedy biszkopt przestygnie ściągamy papier do pieczenia i przekładamy go na świeży kawałek papieru – dzięki temu łatwo będzie można go przenosić podczas robienia tortu i nie będzie przyklejał się do blatu. Śmietanę kremówkę gotujemy i zalewamy nią czekoladę, kiedy nieco zmięknie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zimny biszkopt

Ciastkozercy
Domowy likier kawowy Kahlua 99

Jak zrobić domowy likier kawowy Kahlua Domowy likier kawowy Kahlua smakiem i aromatem przewyższa oryginał. Bez problemu można przygotować go samodzielnie, dobierając takie proporcje cukru i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Łazanki z kapustą 159

6 do 60 min Łatwe Tanie Przepis na łazanki z kapustą świeżą, kapustą kiszoną i boczkiem Łazanki jest to rodzaj makaronu, pokrojonego w cienkie kwadraciki. Łazanki

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania