łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:333/593)

KLUSKI ŚLĄSKIE 75

każdy uwielbia kluski śląskie. Są łatwe w przyrządzeniu, ich przygotowanie zajmuje  mało czasu, a smak jest wyborny.  Przepis jest od mojej mamy- niezawodny.  Składniki:  1 kg ugotowanych ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej  Przygotowanie. Ugotowane ziemniaki przestudź, przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę ziemniaczaną. Zwilż wodą dłonie i formuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha

Kukuleczki
Najlepsze pomysły na majówkę 196

truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować wcześniej i przechowywać w ciastkowym słoiku lub puszce, łatwo zabrać je także ze sobą na drogę. Moje

Ciastkozercy
Ciasteczka wielkanocne z Grześków 330

szybko wyrobić ciasto rękoma na zwartą bryłę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i wycinać foremką ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 180C piekarniku około 8-10 minut - czas pieczenia zależy od grubości ciastek. Po upieczeniu zdejmować delikatnie z blachy - uwaga, gorące łatwo się kruszą -  i studzić na metalowej kratce

Grunt to przepis!
Sernik gotowany z jabłkami i 3 urodziny bloga 173

jabłkami - delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach. Klasyka :) Łatwe do zrobienia, pięknie prezentuje się na stole. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowa Lawa (Molten Lava Cake) 237

trudny do zrobienia, choć w rzeczywistości jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Intensywnie czekoladowy, każdy kolejny kęs sprawia coraz więcej radości ;) Najważniejszą rzeczą jest czas pieczenia. Trzeba wyczuć odpowiedni moment ;) Następnych razem, gdy zrobię ten deser, będę piekła go o minutkę krócej, aby środek był jeszcze bardziej płynny. Polecam! Składniki: Ciasto: 170 g posiekanej gorzkiej czekolady 56 g posiekanej mlecznej

Nastoletnie Wypiekanie
Tęczowa tarta 93

minut. Zdejmujemy papier z naszym obciążeniem i dopiekamy ciasto jeszcze 5 minut. Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie. Składniki na nadzienie: 1 cukinia 1 bakłażan 2 marchewki 1 czerwona papryka 200 ml śmietany kremówki 30% 2 jajka 150 g sera żółtego sól, pieprz Warzywa kroimy na paseczki. Cienkie, ale jednocześnie szerokie, żeby łatwo było je wbijać w naszą masę śmietanowo-jajeczną

Marder&Marder Manufacture
Tarta z łososiem wg Pascala 128

żałuję :) Zapowiada się ciekawy zbiór łatwych przepisów. Na pierwszy ogień poszła tarta z łososiem wg Pascala. Powiem tak, nie przypuszczałam, że z tak niewielkiej ilości składników, da się zrobić coś tak dobrego. Przepis cytuję za Pascalem. 'tarta z łososiem wg Pascala' Składniki (dla czterech osób): - 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (200g) - 5 całych jaj (roz. L) - 150 g wędzonego

CookYourself
Menu sylwestrowe - pomysły 203

właśnie dla Was! Kilka propozycji na sylwestrowe menu. Potrawy są łatwe w przygotowaniu, więc to kolejny plus - nie spędzicie w kuchni zbyt wiele czasu.TUTAJ znajdziecie link do menu sylwestrowego z poprzedniego roku. Galaretki drobioweTartaletki ze szparagami i kabanosamiRolada szpinakowa z wędzonym łososiemGrzanki z figami i serkiemImbirowe parówki w cieście piwnymSmażony camembert z żurawinąSałatka z wędzonym kurczakiemSałatka makaronowa z szynką

Pasja Smaku
Sernik wiedeński z brzoskwiniami 396

Serniki to jedne z ciast które bardzo lubimy.Jeżeli chodzi o serniki pieczone to najlepsze są z twarogu ale takiego który sami zmielimy.Sery w wiaderkach to zdecydowanie do serników na zimno.Z mieleniem trochę pracy dłużej trwa przygotowanie ale smaczny sernik wynagradza trud.I ten sernik sprawdził się rewelacyjnie,łatwy w przygotowaniu,wilgotny nie za słodki po prostu pyszny. Składniki

Ala piecze i gotuje
Babka mocno czekoladowa 142

będące miłośnikami czekoladowych wypieków. Puszysta i delikatnie wilgotna w środku, o głębokim czekoladowym kolorze. Z zewnątrz obsypana cukrem pudrem, ale wspaniale smakowałaby również polana lukrem lub czekoladą. Babka jest łatwa do przygotowania i można ją upiec w dowolnej formie, ale na pewno najlepiej wygląda po upieczeniu w formie do babki. Czas pieczenia może minimalnie się różnić w zależności, w jakiej(...)piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Po 50 minutach sprawdzić środek drewnianym patyczkiem, jeśli na patyczku nie ma przyklejonego surowego ciasta, babka jest upieczona. Babkę wyjąć z piekarnika i przed wyjęciem z formy odczekać około 10 minut, aby lekko wystygła. Wystudzoną babkę obsypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą. Wspaniale smakuje

Kuchcik gotuje
Puszyste drożdżowe bułeczki ze śliwkami 182

ciastem drożdżowym. Te śliwkowe bułeczki są mięciutkie, bardzo puszyste i pysznie drożdżowe – wyrastały na świeżych drożdżach. Sezon śliwkowy w pełni – korzystajcie! Zaczyn drożdżowy to podstawa przygotowania każdego drożdżowego ciasta. Drożdże suche, których używam najczęściej, nie wymagają dodatkowej pracy – wystarczy wymieszać je z mąką i resztą składników oraz ciepłym płynem – mlekiem lubo wodą. Świeże drożdże, kupowane w sklepach prosto z chłodziarek(...)nich pożywką są ciepły płyn i cukier. Zawsze sprawdzajcie datę podaną na opakowaniu.   Świeże drożdże będą jasnożółte lub jasnobeżowe, słodko pachnące, gładkie i zbite – ale będą dawały łatwo się skruszyć. Stare, popsute, będą brudno-szare, nie będą miały miłego zapachu tylko zapach kwasu i fermentacji, a zamiast dać się pokruszyć – będą się mazać między palcami lub pękać. Jeśli kupiliście

Karo in the Kitchen
7 powodów, dla których uwielbiam ... 447

Wyrabianie ciasta, elastycznego jak ciastolina, jest niebywale kojące, cudownie ogrzewa dłonie i towarzyszą mu unoszące się wokół delikatne opary białego wina. Poezja!  5. Są bezkonfliktowe. Ich przygotowanie jest proste i nie wymaga wielkiej wprawy. Na żadnym etapie nie czyhają trudności, które przy wielu innych potrawach potrafią czasami wywołać stan alarmowy. 6. Podstawowe składniki są łatwe do zdobycia o każdej(...)fakt smażenia na oleju - przecież nie używamy ich nagminnie, a same empanadillas nie opływają tłuszczem i wcale nie są ciężkostrawne. Polecam! EMPANADILLAS Z TUŃCZYKIEM /na 20 sztuk/  CIASTO 300 g mąki 25 g masła 25 g smalcu 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml wody 1 łyżeczka soli Wodę z winem podgrzać  w rondelku. Dodać masło i smalec

KUCHARNIA
Zupa z kapusty włoskiej 139

6+ 60 min Łatwe Przystępne Przepis na zupę z kapusty włoskiej. Często zdarza się, że robiąc jeden obiad, zostaje nam jakiś składnik. Tak też było u

PysiaGotuje.pl
Kotlety jajeczne 176

9-10 sztuk 60 min Łatwe Tanie Przepis na kotlety jajeczne z serem. Przepis na kotlety z jajek z serem. Pyszne danie wegetariańskie, które możesz dowolnie

PysiaGotuje.pl
Knedle z mięsem 156

500 g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 szkl mąki Warmińskiej Młynomag sól nadzienie 450 g mięsa mielonego sól pieprz szczypta estragonu szczypta lubczyku 1 łyżka bułki

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania