Chleb pszenny na zakwasie i drożdżach, z dodatkiem octu balsamicznego

Chleb pszenny na zakwasie i drożdżach, z dodatkiem octu balsamicznego

Chleb pszenny na zakwasie i drożdżach, z dodatkiem octu balsamicznego

Smaczny chleb pszenny, o dosyć neutralnym smaku - taki chleb, pasujący do wszystkiego. Łatwy do wykonania, bardzo dobrze wyrasta dzięki dodatkowi drożdży.  Zaczyn 3 łyżki zakwasu żytniego razowego (z mąki typu 2000) 1 szklanka mąki pszennej  typ 450, 500 lub 550 1/2 szklanki wody Składniki wymieszać i zostawić w przykrytym naczyniu na 10-12 godz., w ciepłym  miejscu. Ciasto 1 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży i 1 łyżeczkę cukru wymieszać w misce z 280 ml letniej wody, z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.