Chleb ze słonecznikiem, na zakwasie

Chleb ze słonecznikiem, na zakwasie

Chleb ze słonecznikiem, na zakwasie

Znowu zakwas Stefan w akcji i kolejny łatwy chleb z jego udziałem - tym razem także ze słonecznikiem. Spodobało mi się robienie chleba w garnku i coś czuję, że często będę tak właśnie piec. Bochenek trzyma formę i jest dobrze wypieczony więc póki dobrze nie nauczę się wyczuwać ciasta to będę korzystać z form i właśnie moje żeliwnego gara.Przepis na mój pierwszy chleb z garnka czyli garniak, zamieściłam kilka dni wcześniej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słonecznik, chleb, pieczenie, łatwe , ciasto, chleb na zakwasie, łatwe ciasto

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 4 listopada 2013 12:53:44

rewelacja:)

Katka. O, 4 listopada 2013 14:42:58

Iza super ten chleb wygląda Ja jeszcze nie piekłam w garnku bo nie posiadam takiego W jakim Ty pieczesz ?Może i ja w końcu upiekę :)

Iza Kulińska, 4 listopada 2013 16:54:04

mam żeliwny, taki strasznie ciężki, ale może być inny, np. emaliowany, byle miał pokrywkę a nie miał żadnych plastikowych elementów bo trzeba go mocno nagrzać w piekarniku. Jeden z chlebów piekłam też w naczyniu żaroodpornym szklanym - też się udał

Janusz Karpaty, 4 listopada 2013 19:31:30

Chleb prezentuje się smakowicie. Gdzieś ostatnio przeczytałem, że to co teraz jemy to jest zwykła chińszczyzna. Prawdziwy chleb powinien kosztować 8 zł i więcej a to co jemy za 2 zł to jest zwykła podróbka i faktycznie coś w tym jest gdy patrze na Twój wypiek :)

Iza Kulińska, 4 listopada 2013 20:24:11

Janusz, nie wszędzie jest złe pieczywo - trzeba po prostu poszukać tych tradycyjnych piekarni a nie supermarketowych niby chlebów. Różnica jest kolosalna w smaku takiego kupnego, byle jakiego chleba a domowego wypieku, ten domowy jest też dużo dłużej świeży, jeśli głodomory nie zjedzą od razu :)

Antenka, 5 listopada 2013 10:26:44

nie mogłabym się mu oprzeć:) fantastyczny!