strony i stanęło na kurczaku Goa właśnie. Goa to stan na zachodnim wybrzeżu Półwyspu Indyjskiego, dlatego zestaw przypraw nie powinien nikogo dziwić. Potrawa jest niezwykle aromatyczna. Jeżeli lubicie tego typu klimaty, zapamiętajcie ten przepis. Książka, z której skorzystałam to „Podróże ze smakiem” Anny Kwiatkowskiej i Tomasza Rudomino. Składniki: 4 filety udek z kurczaka 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego(...)patelni, wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy. Dorzucamy do tego udka z kurczaka i smażymy do zrumienienia, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, solimy i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. My kurczaka zjedliśmy z ciemnym ryżem i sałatką z ogórka z jogurtem i chili. Artykuł Kurczak Goa pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovySałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem to szybka propozycja na lekką i zdrową kolację. Sałatka składa się praktycznie z 3 składników. Szpinak to bogactwo składników odżywczych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kurczaka z piekarnika, kasza jęczmienna z boczkiem i cebulką i surówka z kapusty>> > udka kurczaka z piekarnika z sosem chrzanowym>> > udka kurczaka z piekarnika z ryżem jaśminowym, sałatą rzymską, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) Udka kurczaka pieczone z chrupiącą skórką fot. Moja Książka Kucharska Udka kurczaka pieczone z chrupiącą skórką fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskasałatka idealna nie tylko do pracy jako lunch ale świetnie sprawdzi się podczas imprez jak i rodzinnych spotkań. Zapraszam po przepis. Składniki : * 2 torebki ugotowanego na sypko ryżu * 2 piersi z kurczaka * łyżeczka papryki wędzonej, łyżeczka curry, sól i pieprz do smaku * łyżka oliwy * puszka ananasa w plastrach * czerwona papryka * puszka kukurydzy * garść słonecznika(...)łyżki majonezu * świeży koperek Przygotowanie : Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić. Usmażyć. Zimną dodać do ryżu. Pokroić resztę składników, dodać kukurydzę i majonez. Wymieszać. Posypać słonecznikiem i koperkiem
Magiczne Życie MartyPierś kurczaka duszona w aromatycznym sosie teriyaki oraz posypana sezamem. Polecam podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Składniki: 500 g mięsa z piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 5 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki świeżo startego imbiru ziarna sezamu do posypania Kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić na nieco mniejsze(...)się sos położyć kawałki kurczaka. Przykryć pokrywką i dusić na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Przełożyć na drugą stronę i dusić kolejne 10 minut. Gotowego kurczaka posypać ziarnami sezamu. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Źródło: kwestiasmaku.com (przepis lekko zmodyfikowany
Bulliodzięki przyprawom bardzo aromatyczne 🙂 Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 kolorowej papryki 1 mały jogurt maturalny 1 posiekana papryczka … Czytaj dalej Kurczak na ostro z ryżem
czarrna od kuchnigdyby wierzch zbytnio się rumienił , można przysłonić go folia aluminiową , żeby uniknąć przypalenia . Po tym czasie wenecki kurczak jest już gotowy . Doskonale smakuje z opiekanymi ziemniaczkami lub ryżem . Smacznego Post Wenecki kurczak pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyricotty, podsmażone na maśle z zielonym groszkiem Soda bread z rodzynkami i migdałami Ryż z mleczkiem kokosowym i łososiem, fasolka szparagowa curry z kurczakiem, ciecierzycą i kalafiorem; ryż jaśminowy gofry ziemniaczane, z jajkiem sadzonym
More food, love and dreamscurry z kurczaka, które nie wymaga wiele pracy, a doskonale sprawdzi się zarówno w roli szybkiego obiadu jak i potrawy na specjalną okazję. 3 filety z kurczaka 400ml mleka kokosowego Curry Papryka Śmietanka Ryż Sezam Sól Pieprz Cukier Podane proporcje wystarczą na obiad dla 4-5 osób. Mięso z kurczaka myjemy i suszymy. Kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem
MarcinChefzawsze uwielbiałam gotowe sosy słodko-kwaśne ze słoika. No i czas się oszczędzało, woreczek ryżu ugotować, podsmażyć kurczaka, zalać sosem i już jest ekspresowy obiad. No ale do czasu...aż trafiłam na taki, że był tako okropnie kwaśny od octu, że się jeść nie dało. Dlatego tym razem postanowiłam taki sos zrobić sama. Sos wyszedł pyszny, pełen świeżych warzyw, słodki(...)ananasa i kukurydzy, kwaśny ile trzeba, po prostu idealny. I zimą znów otworzę słoiczek, ugotuję makaron lub ryż i będę szamać:) Składniki na 7 słoików o pojemności 900 ml: 2 kg młodej, zielonej cukini 2 kg pomidorów 1,5 kg czerwonej papryki 1 papryka żółta 1 kg białej cebuli 500 g ananasa z puszki (waga po odsączeniu) 2 puszki
Krylowa Kuchniakostka rosołowa/warzywna 2 opakowania mrożonek z warzywami chińskimi 2 sosy chińskie/słodko-kwaśne (ja wybrałam te z Łowicza) 2 podwójne piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka sól, pieprz, chilli ryż do podania Sposób(...)przygotowania: 1. W szklance wody rozpuścić kostkę. Dodać warzywa i poddusić. 2. Kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć. Dodać do warzyw. 3. Do garnka z warzywami dodać sosy. 4. Całość doprawić solą, pieprzem i chilli. 5. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem
A Ty Smakuj Mnieprawdziwe domowe gołąbki, a ich przygotowanie jest dużo prostsze i przede wszystkim nie wymaga tyle czasu. Mają w środku wszystkie tradycyjne „gołąbkowe” składniki, w tym kapustę, ryż i tradycyjnie mięso mielone. W tej wersji jest to danie jednogarnkowe, które najlepiej podać razem z ziemniakami i pyszna domową surówka lub sałatą z dodatkiem jogurtu. Zajrzyj także do innych moich(...)kwaśnica z żeberkiem GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Ilość porcji: 7-9 gołąbków Przygotowanie: 35 minut Składniki: – 500 g mięsa mielonego (z łopatki, wołowo-wieprzowego lub z kurczaka) – 100 g ryżu – 1 cebula – ćwiartka kapusty – 300-400 g passaty pomidorowej – 1 łyżeczka suszonego oregano – 1 listek laurowy, 3 kulki ziela angielskiego – sól, pieprz
nietylkopasta.plShoarma z grillowanego kurczaka. Shoarma z kurczaka z grilla - niesamowicie pyszne danie, które zrobisz w mgnieniu oka. Prosty i pyszny przepis na Shoarmę (Shawarmę) z grillowanego kurczaka - potrawa pełna bliskowschodnich smaków. Przygotowanie kurczaka zaczyna się od aromatycznej marynaty Shoarma (lub Shawarma), wykonanej z mieszanki bliskowschodnich przypraw, dzięki którym danie to zawdzięcza swój niezwykły(...)pokochacie tego grillowanego kurczaka. Do przygotowania Shoarmy można użyć filetu z kurczaka, pokrojonego w równej wielkości kawałki i tak jak na zdjęciu grillować w postaci szaszłyków. Świetnie sprawdzą się także podudzia kurczaka bez kości i skóry, a nawet wieprzowina, zgrillowana również w formie szaszłyków. Kurczak Shoarma z grilla Shoarma z grillowanego kurczaka - przepyszne dodatki
Moja Książka Kucharskarozlicznych perturbacjach wróciłam na dobre i to z przytupem ;) Dziś tłusty czwartek, ale pączków nie będzie, będzie za to Azja w jej najlepszym wydaniu. Pamiętacie chińskie warzywa z kurczakiem i smażonym ryżem curry ? Dziś wrócimy do kuchni fusion z użyciem tych samych warzyw co wtedy, łącząc je dla odmiany z japońskim teriyaki. Co do makaronu - ja użyłam azjatyckich wstążek(...)też standardowy chiński ;) Sos teriyaki możemy zrobić samodzielnie, potrzebny nam będzie do tego sos sojowy, mirin, imbir i miód. Ja użyłam gotowego :) Składniki: - duża podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) - opakowanie mieszanki chińskich warzyw - 400 g makaronu azjatyckiego - ok. 4 łyżek sosu teriyaki - sos sojowy - imbir, słodka i ostra papryka - olej do smażenia Już widać, że będzie
Kulinarne zapędy Kokosaascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kurczak z sosem orzechowym, ryżem i orientalną surówką Składniki – 4 porcje: Ryż długoziarnisty z dzikim Uncle Ben’s – 2 torebki Pierś z kurczaka – 1 podwójna sztuka Jogurt naturalny gęsty- 3 łyżki Żółta pasta curry(...)sztuki Biała rzodkiew – ½ sztuki Orzechy arachidowe – 2 łyżki Kolendra – ½ pęczka Imbir – 2cm kawałek Sos: Miód – 1 łyżka Sos sojowy – 1 łyżka Olej np. sezamowy – 2 łyżki Wykonanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Następnie przygotowujemy marynatę z jogurtu i pasty curry. Mięso marynujemy przez około 2-3 godziny (minimum). Następnie posypujemy sezamem, pieczemy lub grillujemy przez
Kuchnia Bon Appetit